Gå til innhold

Petter H

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Petter H

  1. Jeg har ennå til gode å møte noen som mener at Rowlings er det verste av det verste, som samtidig har den fjerneste formening om hva hun faktisk sier.

    Men det er jo ikke noe nytt at hysteriske idioter bare må ta mannen(eller kvinnen i dette tilfelle) og ikke ballen.

    Bare synd at amerikanerne ikke kan få opp ordentlig lovverk slik at disse idiotene ikke ender opp som de facto menings politi.

    USA spesielt har to svakheter som vi her i skandinavia ikke har:

    1. Vi har fungerende arbeidsmiljø lover, her betyr det spilleregler for hvordan man irettesetter eller sier opp ansatte. USA har nesten ingen verdens ting, så lite forhindrer en leder uten ryggmarg i å si noen opp etter at det ble litt blest på twitter fra en åndsvak idiot på twitter, innestående med hele alfabetet av personlighetsforstyrrelser. Du behøver ikke å ha gjort noe galt, det eneste som betyr noe er selskapets frykt for å tape penger på en eller annen måte(de frykter tapt anselse langt mindre).

    2. Vi har nogen lunde fungerende rettssystemer, det har ikke USA. Det er derfor amerikanske selskaper helst vil at du skal underskrive juridiske dokumenter like lange som et vondt år når du vil bruke en eller annen tjeneste. De er livredde for at de skal bli saksøkt for et eller annet tøv, da loven er ikke rimelig. Amerikansk "rett" handler mindre og rettferdighet, og langt mer om hvordan du kan manipulere systemet.

    Disse to punktene er hovedårsaken til at "woke" bevegelsen har trange kår her i Norge. Sosial manipulasjon som, f.eks falske voldteksanklager på twitter, får faktisk folk oppsagt i USA. I Norge, ville tilsvarende være en æreskrenkelse hvis du ikke kan bevise påstandene.

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  2. Ikke så fort folkens. Husk det er USA vi snakker om.

    Det amerikanske rettsystemet har aldri fungert spesielt godt, det er derfor man prøver seg hele tiden.

    Grunnen til at det til stadighet er snakk om "racial/gender discrimination" henger sammen med at det er en av få ting som er regulert etter amerikansk lov. Derfor må man skrike om de tingene hvis det skal være noe håp om å nå fram. Å bare si opp folk, for så å lyse ut de samme stillingene til lavere lønn, er fullstendig lovlig der borte.

    Kombiner det med den stadige misstanken om at dette egentlig bare handler om å tilrane seg noen cent, så kan det ikke utelukkes at ingen kjønnsdiskriminering har funnet sted sånn egentlig, bare det vanlige, elendige, behandlingen av ansatte amerikanske selskaper opererer med.

    Men når det er sagt, Sony kan fort finne på å punge ut et forlik for å få saken ut av verden, heller enn å ha en rettsak som blir rapportert i mediene, hvorvidt de er skyldige eller ikke er uvesentlig sett fra "corporate", det blir bare en "business expense".

    Lang historie kort: Anta ikke at noe har funnet sted, man er jo uskyldig intil det motsatte er bevist. Enn så lenge har vi kun påstander, og selv et forlik betyr strengt tatt ingen ting med tanke på skyld.

    • Liker 1
  3. 13 minutes ago, henrikwl said:

    Hvilket fengsel sitter denne fyren i? Eller hvilken arbeidsleir ble han sendt til?

    Jeg regner jo med at det var det som skjedde, siden du sammenligner med Nord-Korea? Eller sitter du bare og trekker sammenligninger ut av luften?

    La oss ta et annet eksempel: Kina.

    I Kina kan du miste retten til diverse goder hvis du sier politisk ukorrekte ting, helt opp til at du mister jobben. De setter deg ikke automatisk i fengsel.

    Eneste forskjellen der, er at i USA er det private interesser som sørger for at du mister dine goder, mens i kina er det staten.

    Spørsmålet består: Skal man miste jobben bare fordi mektige individer en eller annet plass ikke liker det du sier?

    Eksempel på akkurat det kinesiske eksempelet:

     

    • Liker 3
  4. 25 minutes ago, Yopaz said:

    Han fikk si meningen sin offentlig til verden.

    Jeg kjenner ikke deg, men la oss si at du er sjef i et selskap. Jeg kaller deg noe nedsettende nå fordi jeg er uenig med deg. Dersom jeg tilfeldigvis ønsker å søke jobb i selskapet ditt senere er det helt klart at jeg har skadet sjansene for at du vil ansette meg selv om jeg skulle være kvalifisert.

    Edit: Og det er ikke fullstendig irrelevant for jobben han skal utføre. Han gjorde at de mistet en samarbeidspartner og dermed inntekt. Dette skader faktisk selskapet.

     

    Det du beskriver der er ikke en politisk ytring, så det fungerer ikke som eksempel.

    Her ble denne fyren sagt opp(eller sa han opp selv?) utelukkende på bakgrunn av at andre var uenig med ham. Sagt anderledes, hadde han istedet sagt det stikk motsatte, så hadde ingenting skjedd.

    Dvs, han ble forfulgt av private interesser for sine politiske meninger.

    Som jeg sa i et annet svar, dette er fullstendig lovlig i USA, som mange mener er et problem.

    Det at uttalsene er idiotiske, er uvesentlig.

    • Liker 2
  5. 1 hour ago, 1Ravn said:

    "I felt it was important to go on the record as a pro-life game developer."
    Her er sakens kjerne. Han uttalte seg som en spillutvikler - ikke som privatperson. Derfor har det nå fått konsekvenser.

    Mulig, men jeg misstenker at utfallet hadde vært det samme uansett.

    Husk, i USA finnes det få til ingen begrensninger på hva arbeidsgiver kan gjøre. Ytringsfrihet nevnes ofte, men faktum er at det første grunnlovstillegget kun regulerer forholdet mellom offentlige og private entiteter, dvs det har først og fremst til hensikt å forhindre forfølgelse av politiske dissidenter fra offentlig hold(f.eks fengsle folk fordi de har "feil" meninger).

    Kombiner det med at USA knapt har noe tilsvar til vår arbeidsmiljølov, og man sitter igjen med følgende: Hvis sjefen vil sparke deg fordi han er uenig med deg politisk, så kan han gjøre det. Du kan muligens utfordre det juridisk, men det juridiske USA har aldri gitt noen som helst mening. I utgangspunktet er du fri til å si opp folk for bokstavelig talt hva som helst. De kaller det "at will employment". Det varierer noe fra stat til stat, men stort sett er det det som gjelder. I den grad arbeidsgiver ikke kan gjøre det, så gjelder spesielle bestemmelser. Det er forresten derfor de stadig drar opp rasekortet, for diskriminering på bakgrunn av rase er en av de få tingene som faktisk er styrt politisk.

    I norge er ting anderledes. Her er det klarere(men ikke helt) begrensninger på når en arbeidsgiver kan si noen opp. F.eks å si opp noen fordi noen fremmer anklager på twitter til eksempel er lovlig i USA(det skjer stadig vekk), mens i Norge er dette strengt ulovlig, arbeidstilsynet vil være på saken før du får sagt kake. Det er derfor cancel culture(ihvertfall den mer direkte typen) er veldig begrenset i Norge, du kan ikke manipulere noens sjef til å si opp noen i panikk. Alt sjefen behøver å gjøre er å vise til norske lover, så dør den "risikoen" øyeblikkelig.

    Det er forøvrig en fundamental forskjell på F.eks Norge og USA.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  6. Apropos utvikling av nye spill: Det er en ting som har endret seg siden sist, og det er at PS5 er bakoverkompatibel med forrige generasjon. Det betyr at det ikke er noe teknisk som forhindrer at man lager forskjellige oppsett for hver konsoll(Ps4, ps4pro og ps5).

    Så hvis tilgangen på PS5 maskiner forblir helt håpløs, skulle det ikke overraske meg om Sony tillater at studioene "PCifisere" spillene sine. Det spørs hvor mye press det blir fra spillere og utviklere eventuelt, og hvor hardt man setter seg på bakbeina på Sony HQ.

    De har jo allerede gjort det med å lage PS5 versjoner av spill som ble lansert på PS4, som sagt: Ingen tekniske begrensninger.

  7. Som andre er innpå, Days Gone så veldig generisk ut. Så de dreit seg litt ut på markedsføringa vil jeg si.

    Når spillet i tillegg visstnok var tilnærmet uspillbart ved release, så var spillet dødt i mitt sinn med en gang.

    Jeg prøvde det imidlertid via PS NOW tilbake i oktober/november og ble positivt overrasket. Spillet er betraktelig bedre enn førsteinntrykket. Den eneste buggen som ødela for meg var streaming buggen, som jeg ikke fikk før jeg var nede i sør ved Crater-Lake.

  8. Jeg er litt overrasket over denne, jeg er rimelig sikker på at god of war hadde ulåst(eller ihvertfall betraktelig høyere enn 30) framerate hele veien. Du kan teste dette på en vanlig ps4 pro, alt du trenger er å finne et sted som ikke er krevende, og du vil merke at frameraten forbedrer seg dramatisk.

    Hadde de en begrensning i 4k modus men ikke 1080p da eller?

  9. Dæven, vi skjønte jo at det var noe galt når de skulle bruke creation engine enda en gang, og nå skulle skiten brukes til å implementere en MMO!

     

    Bethesda kan umulig være styrt av teknologer, en slik beslutning kan bare komme fra en som kan pøkk om teknologi, evt en som gir beng i de tekniske problemene og bare sier "fix it or you're fired".

     

    Bag problemene er bare toppen av kaka, de surrer sikkert rundt der panisk for å patche de hordene med tekniske problemer de garantert har.

×
×
  • Opprett ny...