Jump to content

Petter H

Medlemmer
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 :)
 1. Gode nyheter. Jeg elsket fallen order. Gleder meg til neste innslag.
 2. Jeg har ennå til gode å møte noen som mener at Rowlings er det verste av det verste, som samtidig har den fjerneste formening om hva hun faktisk sier. Men det er jo ikke noe nytt at hysteriske idioter bare må ta mannen(eller kvinnen i dette tilfelle) og ikke ballen. Bare synd at amerikanerne ikke kan få opp ordentlig lovverk slik at disse idiotene ikke ender opp som de facto menings politi. USA spesielt har to svakheter som vi her i skandinavia ikke har: 1. Vi har fungerende arbeidsmiljø lover, her betyr det spilleregler for hvordan man irettesetter eller sier opp ansatte. USA har nesten ingen verdens ting, så lite forhindrer en leder uten ryggmarg i å si noen opp etter at det ble litt blest på twitter fra en åndsvak idiot på twitter, innestående med hele alfabetet av personlighetsforstyrrelser. Du behøver ikke å ha gjort noe galt, det eneste som betyr noe er selskapets frykt for å tape penger på en eller annen måte(de frykter tapt anselse langt mindre). 2. Vi har nogen lunde fungerende rettssystemer, det har ikke USA. Det er derfor amerikanske selskaper helst vil at du skal underskrive juridiske dokumenter like lange som et vondt år når du vil bruke en eller annen tjeneste. De er livredde for at de skal bli saksøkt for et eller annet tøv, da loven er ikke rimelig. Amerikansk "rett" handler mindre og rettferdighet, og langt mer om hvordan du kan manipulere systemet. Disse to punktene er hovedårsaken til at "woke" bevegelsen har trange kår her i Norge. Sosial manipulasjon som, f.eks falske voldteksanklager på twitter, får faktisk folk oppsagt i USA. I Norge, ville tilsvarende være en æreskrenkelse hvis du ikke kan bevise påstandene.
 3. "Matsuda mener riktignok at dette i hovedsak er en mulighet for de som lager eget innhold til spill – de som «spiller for å bidra», som Matsuda kaller dem. " Hva skal det bety? Lukter nytale.
 4. Som vanlig med slike saker, hopper man på karusellen uten stille et eneste kritisk spørsmål. Med et hederlig unntak i Herzeleid. Vi vet ingenting om det faktisk har funnet sted trakassering eller diskriminering av kriminel sort her. Vi har ennå til gode å se et eneste bevis. Folk er nyttige idioter. Det er et problem.
 5. Blandede følelser her. Klart at de må ta seg sammen. Samtidig, hva betyr det i praksis? Mer EA drit form av "Live Service" og et eller annet sært? Vi får vel vente å se. Gudene vet at så lenge det er nok fehuer som forhåndsbestiller som om bredbånds internett fortsatt ikke var oppfunnet, så vil sykdommen fortsette.
 6. Ikke så fort folkens. Husk det er USA vi snakker om. Det amerikanske rettsystemet har aldri fungert spesielt godt, det er derfor man prøver seg hele tiden. Grunnen til at det til stadighet er snakk om "racial/gender discrimination" henger sammen med at det er en av få ting som er regulert etter amerikansk lov. Derfor må man skrike om de tingene hvis det skal være noe håp om å nå fram. Å bare si opp folk, for så å lyse ut de samme stillingene til lavere lønn, er fullstendig lovlig der borte. Kombiner det med den stadige misstanken om at dette egentlig bare handler om å tilrane seg noen cent, så kan det ikke utelukkes at ingen kjønnsdiskriminering har funnet sted sånn egentlig, bare det vanlige, elendige, behandlingen av ansatte amerikanske selskaper opererer med. Men når det er sagt, Sony kan fort finne på å punge ut et forlik for å få saken ut av verden, heller enn å ha en rettsak som blir rapportert i mediene, hvorvidt de er skyldige eller ikke er uvesentlig sett fra "corporate", det blir bare en "business expense". Lang historie kort: Anta ikke at noe har funnet sted, man er jo uskyldig intil det motsatte er bevist. Enn så lenge har vi kun påstander, og selv et forlik betyr strengt tatt ingen ting med tanke på skyld.
 7. Så hvor stort var utbytte man fikk fra aksjene igjen? Lurer ikke meg Bobby.
 8. La oss ta et annet eksempel: Kina. I Kina kan du miste retten til diverse goder hvis du sier politisk ukorrekte ting, helt opp til at du mister jobben. De setter deg ikke automatisk i fengsel. Eneste forskjellen der, er at i USA er det private interesser som sørger for at du mister dine goder, mens i kina er det staten. Spørsmålet består: Skal man miste jobben bare fordi mektige individer en eller annet plass ikke liker det du sier? Eksempel på akkurat det kinesiske eksempelet:
 9. Det du beskriver der er ikke en politisk ytring, så det fungerer ikke som eksempel. Her ble denne fyren sagt opp(eller sa han opp selv?) utelukkende på bakgrunn av at andre var uenig med ham. Sagt anderledes, hadde han istedet sagt det stikk motsatte, så hadde ingenting skjedd. Dvs, han ble forfulgt av private interesser for sine politiske meninger. Som jeg sa i et annet svar, dette er fullstendig lovlig i USA, som mange mener er et problem. Det at uttalsene er idiotiske, er uvesentlig.
 10. Mulig, men jeg misstenker at utfallet hadde vært det samme uansett. Husk, i USA finnes det få til ingen begrensninger på hva arbeidsgiver kan gjøre. Ytringsfrihet nevnes ofte, men faktum er at det første grunnlovstillegget kun regulerer forholdet mellom offentlige og private entiteter, dvs det har først og fremst til hensikt å forhindre forfølgelse av politiske dissidenter fra offentlig hold(f.eks fengsle folk fordi de har "feil" meninger). Kombiner det med at USA knapt har noe tilsvar til vår arbeidsmiljølov, og man sitter igjen med følgende: Hvis sjefen vil sparke deg fordi han er uenig med deg politisk, så kan han gjøre det. Du kan muligens utfordre det juridisk, men det juridiske USA har aldri gitt noen som helst mening. I utgangspunktet er du fri til å si opp folk for bokstavelig talt hva som helst. De kaller det "at will employment". Det varierer noe fra stat til stat, men stort sett er det det som gjelder. I den grad arbeidsgiver ikke kan gjøre det, så gjelder spesielle bestemmelser. Det er forresten derfor de stadig drar opp rasekortet, for diskriminering på bakgrunn av rase er en av de få tingene som faktisk er styrt politisk. I norge er ting anderledes. Her er det klarere(men ikke helt) begrensninger på når en arbeidsgiver kan si noen opp. F.eks å si opp noen fordi noen fremmer anklager på twitter til eksempel er lovlig i USA(det skjer stadig vekk), mens i Norge er dette strengt ulovlig, arbeidstilsynet vil være på saken før du får sagt kake. Det er derfor cancel culture(ihvertfall den mer direkte typen) er veldig begrenset i Norge, du kan ikke manipulere noens sjef til å si opp noen i panikk. Alt sjefen behøver å gjøre er å vise til norske lover, så dør den "risikoen" øyeblikkelig. Det er forøvrig en fundamental forskjell på F.eks Norge og USA.
 11. Beit i det sure eplet, la inn bestilling hos platekompaniet. Ser at siden er borte nå, så litt usikker på hva det betyr. Betydelig premium, men føk it, nå er jeg lei av å vente. En ekstra kontroller kan være greit å ha, om ikke annet er det lett å bytte imellom når batteriet dør.
 12. Blir mer og mer skeptisk til CDON her, hvis selv de som var først ute med å bestille enda ikke har hørt ett pip, bare må det bety at de surrer no skikkelig der borte. Tror vi som har bestillinger der borte bare må belage oss på at vi i all sannsynlighet ikke får.
 13. Jeg bestilte også fra cdon nå nettopp. Jeg forholder meg skeptisk til at jeg får noe, men det er jo lov å håpe.
 14. Apropos utvikling av nye spill: Det er en ting som har endret seg siden sist, og det er at PS5 er bakoverkompatibel med forrige generasjon. Det betyr at det ikke er noe teknisk som forhindrer at man lager forskjellige oppsett for hver konsoll(Ps4, ps4pro og ps5). Så hvis tilgangen på PS5 maskiner forblir helt håpløs, skulle det ikke overraske meg om Sony tillater at studioene "PCifisere" spillene sine. Det spørs hvor mye press det blir fra spillere og utviklere eventuelt, og hvor hardt man setter seg på bakbeina på Sony HQ. De har jo allerede gjort det med å lage PS5 versjoner av spill som ble lansert på PS4, som sagt: Ingen tekniske begrensninger.
×
×
 • Create New...