Gå til innhold

Imitative

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Imitative

  1. Gringorilla skrev (46 minutter siden):

    I et vakuum, ja. Men til syvende og sist vil andres valg påvirke meg. For å strekke det langt: Om den generelle narrativen om at Gamepass er så voldsomt mye bedre enn PS Plus får slå rot, så er det flere som hopper over til Xbox for å ta del i det. På sikt fører det til at Gamepass og lignende tjenester er den eneste måten man kan spille på. Man vil ikke lenger eie spillene sine, og konkurransen blir tynnere, hvorpå kvaliteten blir dårligere. Altså, om Gamepass faktisk HADDE vært så mye bedre, så hadde jeg ikke vært like pessimistisk, for det hadde tvunget Sony til å skjerpe seg (eller meg selv til å bytte) og det ligger i naturen til konkurranse. Men om noen "vinner" konkurransen uten å faktisk tilby et bedre produkt, så er ikke det bra. Det viser at "shady" taktikker fungerer, og vi vil få se flere "shady" taktikker fremover.

    Vet ikke om jeg ville latt noen anekdoter på et kommentarfelt på gamer.no si særlig om ståa på Gamepass vs. PS+.

    Tror nok vi uansett er på vei mot en gamingverden hvor spill tilbys kun enten via abonnementtjenester eller via DRM-baserte storefronter (Steam, PS Store etc.), hvor ingen av alternativene lar deg "eie" spillene. Ser ikke bortfra at dette er siste generasjon med konsoller med diskdrev. Om noen her inne på kommentarfeltet sier at GP er bedre har nok heller lite påvirkning på denne utviklingen - vi er nok på vei der uansett.

    Ikke la det gå utover nattesøvnen - jeg tror vi fortsatt vil spille gode spill om 20 år. 

    • Liker 2
  2. Gringorilla skrev (2 timer siden):

    Personlig er jeg ikke fan av noen av tjenestene. Jeg liker å kuratere mitt eget spillbibliotek.

    Så ikke bry deg om at andre sier at den ene tjenesten er bedre enn den andre, til syvende og sist er det din egen mening den eneste som betyr noe. Fortsett å kjøp spill og kos deg med dem. "Hald fram" som de skriver på nynorsk.

  3. Gringorilla skrev (På 7.3.2024 den 2:25 PM):

    På vei og på vei. De har uttalt at dette er noe de jobber med, men ikke annonsert noe definitivt. Men sånn rent praktisk vil det vel uansett egentlig ende opp i at de spillene som også er gitt ut på PC vil kunne spilles natively. Med andre ord vil minst halvparten av Plus-biblioteket dermed ikke kunne spilles natively.

    Og der har du svaret fra meg, om hvorfor JEG personlig synes GP er bedre en PS+: spillene kan spilles natively på PC (som er plattformen jeg foretrekker). Hadde PS+ tilbudt det samme, med day 1-release på samtlige PS-eksklusive spill hadde pipen nok hatt en annen låt.

    Gringorilla skrev (På 7.3.2024 den 2:25 PM):

    Men leste du artikkelen jeg linket til om Sony sin streaming? Den er faktisk ikke så verst. Tidligere var det for dårlig IMO, men det har blitt betydelig bedre, og det er egentlig kun online-spill der reaksjonstid har alt å si at det fortsatt ikke er godt nok.

    Jeg så DF sin video om dette. Fungerer sikkert fint for noen, men jeg foretrekker fortsatt å spille det på min egen maskinvare, som jeg er ganske sikker på spiller det meste like bra (om ikke bedre) enn maskinvaren de bruker (uten inputlag og artifacts). 

    • Liker 3
  4. Gringorilla skrev (35 minutter siden):

    Dette er greit. Men personlig trenger jeg bare å spille spillene mine på én maskin. ;)  Playstation jobber forøvrig med å få dette på plass, og i mellomtiden kan man streame spillene på både PC, mobil og nettbrett.

    Er det en PS+-klient på vei til PC som lar deg spille spillene "natively"? Hadde vært dritfett hvis det, men kan ikke huske å ha hørt noe om dette. Streaming er ikke godt nok for meg - ønsker å spille lokalt på PCen.

  5. Iki skrev (15 minutter siden):

    Ingen andre her har kommentert noe om hvordan spillingen vil oppleves annerledes, kun hvordan alt utenfor spillet vil være annerledes.

    Fordi jeg tror ingen er særlig uenig at det grafiske er så ulikt og at det kan oppleves likt når alt er satt opp riktig, spillet kjører osv. (slik jeg skrev du kunne legge til i forrige post). Men folk har skrevet at det flere ting rundt akkurat det grafiske (praktiske ting bl.a) som gjør at det å ha en PC på kontoret og en Xbox i stua gir mening for dem. 

    • Liker 4
  6. Iki skrev (51 minutter siden):

    Igjen, det er snakk om opplevelsen av selve spillet, ingenting rundt.

    Jeg har hele tiden snakket om hele opplevelsen med å PCen i stua koblet til TVen. Trodde jeg gjorde det ganske opplagt da jeg har nevnt mange scenarioer rundt dette. Tydeligvis ikke.

    Du skrev til meg "Men det er feil å si at en pc koblet opp med kontroller og tv, gir en annerledes opplevelse enn en xbox.". Du kunne unngått en del forvirring ved å si "en annerledes GRAFISK opplevelse", eller lagt til på slutten "...når alt er satt opp, spillet og PCen er stilt inn slikt at det ser helt likt ut som på konsoll, spillet kjører og du vil ikke måtte trenge å justere noe i Windows underveis, osv.". /s. Da hadde jeg nok vært enig med deg med det samme. 

     

    Iki skrev (51 minutter siden):

    Ser ikke hvorfor det skulle vært fint å hatt en egen "kjør med xbox instillinger" knapp?

    Tenkte det var en grei måte å måle PCen min opp mot en konsoll. Hvor mye bedre innstillinger kan PCen min kan klare.

    • Liker 3
  7. Iki skrev (44 minutter siden):

    Påstanden er at du kan ha samme opplevelse på en xbox og en pc.

    Opplevelsen av å bruke PC koblet til TV er mer enn bare grafikken. Tror både jeg, grimbeorn og fnwilborn har hele tiden sagt det. Tror ingen har sagt at de er uenig at du kan få en GRAFISK lik opplevelse. 

    Iki skrev (44 minutter siden):

    Du må ikke det. Spillet vil stille seg selv inn, i de aller fleste tilfeller.

    Stiller PC-spill seg automatisk slik at det grafiske blir helt lik som på konsoll? Hvilken grafikkinnstilling på Halo Infinite på PC gjør grafikken helt lik som på en Xbox Series X? Medium, High, Ultra? Jeg har ikke sett noen toggle for "Use Xbox Graphics". Hadde vært nice å kunne hatt en slik toggle. 

    • Liker 3
  8. Iki skrev (1 time siden):

    Det er en universell sannheten at om du har halo infinite på en pc som har samme ytelse som en series x, slik at begge har nøyaktig samme framerate og samme grafikk, så vil du kunne la folk prøve begge i en blindtest, og folk ville ha samme opplevelse.

    Høres litt stress ut å måtte fintune PCen og grafikkinnstillgene til å akkurat matche Xboxen. Det vil i hvert fall gi meg en annerledes opplevelse. PCen min bråker også mer enn de nye generasjonene med konsoller, det gir meg litt annerledes opplevelse. Ikke sikkert det gjør det for andre da. Hvis jeg spiller med venner på PC bruker jeg discord, gjør ikke det på konsoll - blir en annen opplevelse. Plutselig så har jeg en utdatert driver på PCen, vips så krasjet spillet. Om dette oppleves likt for deg, the more power to you! 

    Iki skrev (1 time siden):

    Spørsmålet var, om du starter med en pc, og du ønsker å kjøpe en PlayStation, hvorfor kjøpe en xbox til 5.500,- da?

    Når det ble spørsmålet? Mulig du har gått i surr hvem du diskuterer med, men jeg bare diskutert (i hvert fall ment) at det å bruke en PC i stua ikke nødvendigvis gir den samme opplevelsen som en konsoll, uavhengig om det er XSX eller PS5, og at det ikke nødvendigvis er "bare" å trekke en kabel. 

    • Liker 2
  9. Iki skrev (27 minutter siden):

    Det har ingenting å si.

    Et spill spilt med samme kontroller, samme grafikk, samme alt, vil gi samme opplevelse.

    Skjønner at du opplever det sånn, så fint for deg. Beklager å måte meddele at din subjektive opplevelse av ting ikke nødvendigvis samsvarer med en universell sannhet.

    Iki skrev (27 minutter siden):

    Ja. Da hadde jeg gitt vekk PS5en til noen som ikke har en pc.

    Edelt gjort av deg hvis det blir tilfelle. Nok ikke alle som vil gjøre det - jeg tror en del beholder PS5en sin og vil fortsette og bruke både den og PCen.

    • Liker 2
  10. Iki skrev (13 minutter siden):

    Men det er feil å si at en pc koblet opp med kontroller og tv, gir en annerledes opplevelse enn en xbox.

    Kanskje det oppleves annerledes for ham? Kanskje det oppleves annerledes for meg? Kanskje det ikke oppleves annerledes for deg? Opplevelser er subjektive, det er ikke sort-hvitt. Rar ting å si: "Du opplever det feil!!" 

    Ville du sluttet å bruke PS5en din hvis Sony begynte å gi ut spillene sine på PC på dag 1? Jeg tror en god del med gaming-PC på kontoret og en PS5 i stua ville fortsatt å bruke PS5en. 

    • Liker 4
  11. Mr. Pants skrev (På 10.1.2023 den 11.33):

    Håper det stemmer. De må begynne å begynne å avsløre lanseringsdatoene snart.

    Ser ut som det stemmer

    https://news.xbox.com/en-us/2023/01/11/xbox-bethesda-present-developer-direct-livestream-january-25/?ocid=Announce_soc_omc_xbo_tw_Video_lrn_1.11.1

    Ser også ut som at Starfield uteblir, men får en egen direct senere. Forhåpentligvis snart 😕

    • Liker 1
  12. Iki skrev (1 minutt siden):

    Om det ikke var noe poeng å spare penger så hadde vel ikke kommentaren vært "Hadde jeg vært rikmann hadde jeg skaffet PS5 for eksklusivene"

    Da kan man jo like gjerne kjøpe begge konsollene, istedenfor å velge mellom dem.

    Ok, så kanskje han bryr seg mer om å ikke ha kabler langs gulvene og ikke gidder seg bryet til å få gjemt unna kablene. Kanskje han liker gamepass-spillene bedre enn PS-eksklusive spill? (det er vel strengt tatt mulig å synes) 

     

    Iki skrev (3 minutter siden):

    Dett må du da uansett om du har en xbox eller en pc som skal kobles til denne hdmi porten som er opptatt...

    Ikke hvis Xboxen tar den siste HDMI-inngangen. Kanskje han har 3 innganger (1 til Tv-boks, 1 til Apple tv, 1 til xbox). Da må han bytte mellom pc og jeg en av de andre mellom hver gang han spiller. 

     

    Jeg bare kommer med mulige grunnen til at akkurat han synes dette er den beste løsningen for ham. La ham nå synes det. 

    • Liker 2
  13. Iki skrev (18 minutter siden):

    Igjen snakker vi om en person som har en pc fra før av, og så skal velge mellom å kjøpe en xbox eller en PlayStation. 

    Om man da absolutt må spille enkelte gamepass spill på et tv så vil en spare penger om en trekker kabler, som fint kan skjules med en list, eller om man vil gjøre det veldig enkelt så kan man feste den langs veggen med kabelklemmer.

    Har du en usbc plugg på PCen så vil man da kun ha en enkelt kabel fra pc til en hub i stuen, hvor man da kan ha alt av tilkoblinger, inkludert skjerm.

    Kanskje det å spare penger ikke er saken hos vedkommende? Han setter kanskje praktikalitet over kostnad? Kanskje han har brukt alle HDMI-inngangene til TVen med andre ting (tv-boks, Apple TV etc) og ikke vil måtte dra inn og ut kabler etter bruk? 

    Og hvordan går man det med list og kabelklemmer når kabel trekkes gjennom dører? Og kanskje er kontor og stue i forskjellige etasjer hos vedkommende? Skal man liste kabel opp trappen? Alt kan løses seff, men vedkommende synes tydeligvis å ha en PC og en Xbox adskilt er greiest. Jeg forstår ham godt. 

    • Liker 3
  14. Iki skrev (17 minutter siden):

    Selvfølgelig, men en trådløs mus koster fra ~70,- hvilket er en god del mindre enn 5.500,-

    Har du problemer med at huset er stort så trenger du kun en usb kabel som kan forlenge rekkevidden på Bluetooth recieveren, eller eventuelt en usb hub du kan ha i stua. Igjen, billigere enn en ekstra konsoll.

    Kommenterte utfra Grimbeorn retoriske spørsmål ang. kabler trekket ut fra kontor til stue. Blir fort en ekstra kabel på gulvet hvis du må ha bluetoothreceiveren på en USB-extender. Kall meg gal, men jeg liker å ha PCen min på en kontorpult og konsollen min koblet til TVen i stua. Liker å ikke måtte dra inn og ut HDMI-kabler når jeg skal bruke ulike ting, ei å ha kabler mellom rom. 

    • Liker 2
  15. Iki skrev (10 minutter siden):

    Om du har mus og tastatur koblet til på kontoret så kan de bare bli værende der. Så bruker du maskinen akkurat slik du bruker den for tiden inne på kontoret.

    Når du så skal spille et konsoll spill på tv så tar du bare å bruker kontrolleren du har i stua, som er koblet opp mot maskinen.

    Kan fort oppstå en god del situasjoner når man gamer med kontroller på PC hvor det å ha tilgang til mus og tastatur faktisk er nødvendig.

    Hvis jeg skal justere volumet på Spotify som kjører i bakgrunnen, så må jeg gå tilbake til PCen og fikse det der, før jeg går tilbake til stua og spiller videre.
    Nei vent, jeg må bytte Discord-server - må tilbake til PCen og endre, og så gå tilbake til stua.
    Oi sann, mikrofonen er mutet i Discord. Må tilbake til kontoret for å fikse det. Nei vent, må uansett ha utvidelseskabel til headsettet for å nå stua - og kontoret er utenfor rekkevidde for trådløse signaler.

    Bare noen eksempler.

    • Liker 2
  16. Iki skrev (16 minutter siden):

    Jeg ser mest positive sider ved å spille et singleplayer spill en stund etter at dette spillet kom ut.

    Som nevnt patches spillet, du kan finne guider og lignende om du ønsker, du har tilgang til flere tester av spillet, osv.

    Absolutt "valid" meninger det - noen spill er jo ganske ødelagte ved release. Det er ikke slik at jeg forhåndsbestiller spill eller slavisk kjøper dem dag én. Avventer noen ganger et par dager, kanskje til første helg etter spillet kom ut for å se an mottagelsen. Men liker å være "in the know" mens spillet er aktuelt.

    Iki skrev (16 minutter siden):

    Samtidig får vi beskjed om at spill som blir gitt ut utenfor en slik tjeneste kan ha høyere budsjett, og dermed være mer gjennomførte. Når det kommer til AAA spill altså.

    Personlig liker jeg Game Pass (og PS+)-modellen. Men denne diskusjonen får du ta med andre enn meg.

  17. Iki skrev (1 minutt siden):

    Om alle kollegaer etc. har gamepass så vil vel de også snakke om spillet når det kommer på gamepass? 

    Kanskje de som velger å vente gjør det? Men da kan jeg delta i samtalen ettersom jeg kjøpte spillet da det kom.

    Helt ærlig skjønte jeg ikke helt kommentaren din. Du spurte om hvilken verdi det hadde å spille dag en versus dag 100. Jeg forklarte hvorfor jeg liker å spille SP-spill ved release. Det er for min del uavhengig om det kommer på Game Pass eller ei. Om det kommer day one på Game Pass er for så vidt et pluss for min del - da slipper jeg å kjøpe det

    • Liker 1
  18. Iki skrev (37 minutter siden):

    Hvilken verdi har det å spille et spill på dag en i forhold til dag hundre?

    Det er vel fortsatt samme spillet?

    I de fleste tilfeller vil vel spillet også ha mer innhold / være patchet en god del.

    Nå skal jeg jeg ikke snakke på vegne av andre, men personlig liker jeg å spille nye spill ved release for å kunne være delaktig i "tidsånden".

    Ha water cooler talks om det nye spillet med kollegaer. Å kunne få mer ut av spillpodcastene som snakker om det. Ha diskusjoner om det på nettet. Ja, spillet er vel fortsatt det samme senere, men det er ved release det oftest er mest aktuelt.

    • Liker 1
  19. Iki skrev (6 minutter siden):

    Hva skal du utforske? Etter din andre is kule så tror jeg du går lei.

    Vi får se. Jeg utelukker ikke at jeg IKKE blir lei raskt, men vil prøve spillet før jeg kommer med en mening.

    Iki skrev (6 minutter siden):

    Det vil det jo selvfølgelig gjøre.

    Det er ikke gratis å lage 1000+ planeter i et spill. Det krever at de lager systemet for å generere planetene i alle fall. 

    Nå sa Todd Howard at de har brukt procedural generation på tidligere spill (Skyrim blant annet) til å lage terrenget og deretter fylt de med innhold - så vil tro de hadde ganske mye av systemene til å generere dette fra før. Tror ikke vi har innsikt (eller kunnskap) til å si hvor mye dette har gått til bekostning av spillet som en helhet.

    • Liker 2
  20. Iki skrev (36 minutter siden):

    Som du selv skriver, det er ikke en space sim, så hvorfor prøve å ha deler av en space sim?

    Hvorfor bruke tid på å utvikle noe som du selv beskriver som "flere kuler av is"?

    For å gi folk en mulighet til å utforske?. Mulig det er litt gimmicky, men så lenge det ikke går på bekostning av hovedelementene i spillet ser jeg personlig ingen problemer med det.

    Liker å ha muligheten til å leke oppdagelsesreisende selv om det kanskje ikke er like "realistisk" som f.eks. Star Citizen. Om det blir gøy å lande på disse ekstra-planetene får jeg vente med å se - om det ikke blir, så kan jeg enkelt droppe å gjøre det.

    • Liker 3
  21. Iki skrev (3 timer siden):

    Hva er poenget? Kaste bort tiden til spillerne kun for å kaste bort tid?

    Nå kan det fort være at alle hovedquestene ikke skal foregå på ikke-tilfeldig genererte områder, så for spillere som ikke ønsker å "kaste bort tiden" så kan de droppe å gjøre det og bare holde seg til hovedquestene. Tror disse andre planetene er ment for de som ønsker å utforske noe, og hvis de synes det er gøy så kaster de vel ikke bort tiden?

    "Time you enjoy wasting is not wasted time"

    Ang. å ikke kunne fly sømløst fra verdensrommet til en planet så må du huske at dette ikke er en space-sim, men et Bethesda RPG. Vi vet jo heller ikke hvor lang "loading skjermen" blir. Kan jo være loadingen er skjult bak en relativt kort cinematic av skipet som lander? Hvis man ønsker seg en space-sim ville jeg tro Star Citizen er et bedre alternativ.

    • Liker 3
  22. bubba477 skrev (22 minutter siden):

    Tilfeldig generert innhold er ofte en grusom felle som dreper spill. Håper de har vært forsiktige med det.

    Tror de presiserte at alt av de store questene ikke skal foregå på tilfeldig genererte planeter/områder. Så hvis man ønsker å ikke benytte seg av plantene som er det, kan man fint droppe de vil jeg tro. Virker som de bruker de MANGE tilfeldige planetene som ekstrainnhold for de som ønsker det.

    Fint med muligheter synes jeg - at man kan droppe det hvis man ønsker det

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...