Gå til innhold

Schreiber

Medlemmer
  • Innlegg

    8 403
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Hjelpsomme svar

  1. Schreiber's innlegg in hjelp meg med min research! ble markert som svaret   
    Hvorfor det? Det er lett å ha mange idéer om spill, og vanskelig å velge det som faktisk er bra. Spill tar lang tid å lage, og når man først er ferdig er det ingen garanti for at noen gidder sette seg ned å spille det. Om man vil ta betalt i tillegg er det jo enda vanskeligere å få noen til å vise interesse. Å spørre folk på et forum er en kjapp og enkel måte å få en viss peiling på hva folk faktisk er interessert i. Hvis du spør tyve folk hva de vil ha, femten av dem sier et 2D plattformspill og fem sier et 2D slossespill er det jo ganske sprøtt å sette seg ned og lage et 2D bilspill.
  2. Schreiber's innlegg in Hvem ville du ha valgt? Fallout 4 og Just Cause 3? ble markert som svaret   
    Jeg har begge to. Fallout 4 til XBone, og Just Cause 3 til PS4. Begge har absolutt sine fordeler og ulemper, så for å ta en kjapp mikroanmeldelse av dem:
     
    Fallout 4:
    Historien starter veldig bra (om enn forutsigbart), og da jeg fikk lov til å dra ut i den store, vide verden og utforske, følte jeg absolutt at jeg hadde en solid grunn til å utforske og følge hovedhistorien... i ti minutter, før jeg begynte å bli distrahert av alt annet møl. Noen skulle ha hjelp her, noen skulle ha hjelp der, den hulen skulle utforskes, den bygningen skulle inspiseres, og så videree. På den ene siden er verden i Fallout 4 morsom å utforske, og stappfull av detaljer og ting å finne. Men nettopp fordi det er så mye å gjøre her er det alt for lett å glemme hvorfor man er der i første omgang. Hovedhistorien mistet svært fort fokus, og da satt jeg der og ikke helt skjønte hva jeg drev på med. Dette er slettes ikke utelukkende negativt, men ikke bare positivt heller. Jeg liker å ha en grunn til å gjøre det jeg gjør.
     
    Karakterutviklingen er rimelig solide saker, og kampene er svært underholdende til tider. Fiendene er smarte nok til å forsøke å holde seg i live (stort sett), og selv hunden jeg drasset på var mer til nytte enn til hinder. Annet enn når den parkerte ræva i en døråpning og nektet å slippe meg forbi. Fordi det er så mye slossing her er våpen selvsagt svært viktig, og dette er en av de beste delene i hele spillet. I stedet for å bare gi oss et våpen i starten og et nytt hver femte time, får vi en hel drøss våpen omtrent fra start. Disse er derimot rimelig dårlige, så du er nødt til å oppgradere dem selv. Dette igjen kunne fort ha blitt kjedelig, men det er mange måter å oppgradere på, så jeg følte hele tiden at jeg lagde våpenet jeg ville ha, og ikke nødvendigvis det spillet ville jeg skulle ha. Tenk deg Fallout 3, bare at du kan ta BBGun'en du starter med og oppgradere den til å ha en sjanse mot supermutanter. Da ser du hvor jeg vil henne.
     
    Det største minuset med Fallout 4 er dog at det tar seg selv veldig seriøst. Dette er ikke noen komedie. At det er seriøst trenger jo heller ikke være negativt, men for meg ble det for mye alvor. Jeg vil ha spill som er morsomme å spille, og ikke spill som er dønn seriøse, til tross for at de handler om supermutanter og andre monstre man skyter med lasergevær.
     
     
    Just Cause 3
    Akkurat som Fallout 4 har vi en stor, åpen verden å utforske, og grafikk og lyd er nydelige.Men der Fallout 4 er dønn seriøs, er Just Cause 3 det stikk motsatte. For å si det sånn starter spillet meg deg på toppen av et fly med en rakettkaster med evig raketter. Da vet man hvor det går. Vi snakker store eksplosjoner, bygninger som raser sammen, folk som dør som fluer (inkludert sivile, uten at det har noe å si. Alt du får for å drepe en sivil er kommentaren: "I should probably stop doing that.") På samme måte som Fallout 4 har vi mye å gjøre utenom hovedhistorien, så den glemmer man fort. Eller rettere sagt er historien en slem diktator og en 80-talls actionhelt som redder folket ved å sprenge øyen i fillebiter. Yippikayay, motherfuckers! (øyen blir riktignok ikke bokstavelig talt sprengt, men du vet hva jeg mener.)
     
    Jeg har hørt fra flere steder at øyen i JC3 er den største verdenen noensinne i et spill med åpen verden, og det kan nok stemme. Men er det en bra ting? Tja... det er svært vakkert, og relativt bra variasjon i områdene. Men det blir også mye av det samme. Har du reddet en by vet du hva du får på de tyve neste. Har du sprengt en fiendebase i luften vet du hva som venter i de titalls neste. Dette kan bli litt repetitivt for noen. Vi har dog en god del aktiviteter å collectibles å finne mellom all ødeleggelsen, som forventet. Men personlig synes jeg det er svært morsomt å herje villt uten mål og mening. I Fallout 4 klagde jeg litt over at historien ble satt i bakgrunn, men JC3 er på mange måter bedre nettopp på grunn av det. Fordi historien er så tynn gjør det ikke noe at man bare surrer rundt og sprenger alt man ser i luften. Det er lite historie som distraherer oss - på godt og vondt.
     
    Ellers må det nevnes at noen sliter med lang loading-tid, spesielt på PC. Dette jobbes det med, så neste patch burde ha ordnet mye av det verste.
     
     
    Så hva blir så konklusjonen? Bør du kjøpe Fallout 4 eller Just Cause 3? Vanskelig å si. For seriøst rollespill, gå for Fallout 4. For ren 80-talls action som ikke tar seg selv seriøst, gå for Just Cause 3. Begge er solide spill, men på hver sin måte.Det blir litt som å sammenligne Doom og Call of Duty. Begge er solide spill i samme sjanger, men de er nok svært ulike.
  3. Schreiber's innlegg in 3ds vs 2ds vs 3ds xl? ble markert som svaret   
    Jeg har 3DS og 3DS XL, og ville helt klart gått for en XL. Som andre sier er skjermen større, batteritiden bedre, og den er bedre å holde i. Eneste ulempen er at det ikke følger med en lader, men det får man kjøpt til under to hundre spenn mange steder. Du trenger ikke en "spesial-lader" til 3DS XL. En helt vanlig DS-lader funker fint.
     
    2DS er også meget bra, men skjermen er bare på størrelse med en vanlig 3DS, ikke XL. Det gjør at den er alt for liten for min smak. Den har heller ikke 3D, men er låst til 2D.
     
    Det er mulig å få en Circle Pad Extension (som linket til lengre oppe i tråden), og denne funker utmerket. Brute en sånn en god stund til den vanlige 3DSen min. Eneste problemet er at 3DSen blir en del større og mer klumpete, og siden den analoge stikken er på siden av konsollen vil skjermen være litt for langt til venstre. Den er ikke sentrert, som vanlig. Men dette er bare en vanesak. Det er svært få spill som støtter to analoge stikker. Personlig har jeg bare spilt to spill som krever det (Kid Icarus: Uprising og Resident Evil: Revelations), og det er fordi jeg er venstrehendt. Er du høyrehendt er det kun Resident Evil som "krever" to analoge stikker (skjønt det er teknisk sett mulig å spille uten), og du får det til andre konsoller uansett. Hvorfor investere i en CPE bare for ett spill, når du kan få det billigere til andre konsoller og spille på større skjerm uansett?
     
    Og ja, det kommer etterhvert en ny 3DS med en ekstra stikke innebygget, men ser ikke helt poenget. Det vil nok være få spill som krever denne konsollen, så den vil nok stort sett være identisk med de to andre.
     
    Ser også noen nevne minne lengre oppe, men det er ikke så nøye. Bare sleng inn et vanlig minnekort, så er det problemet løst. Jeg kjøpte et på 32GB da jeg kjøpte den første 3DSen på launch, og bruker det ennå (på 3DS XLen; det er ikke noe problem å flytte alt fra en 3DS til en annen om du oppgraderer eller kjøper ny). Har slettet ett og annet spill, men har aldri klart å fylle det helt opp, til tross for at jeg har lastet ned ca 15+ "vanlige" spill, en del demoer og en hel drøss spill fra eShop. 32GB er sykt mye for en 3DS.
  4. Schreiber's innlegg in Anmeldelse av 'scam' til politiet? ble markert som svaret   
    Nja, er han fra Finland er det vel lite norsk politi kan gjøre. Uansett er det bare en fillesak for dem, så tror neppe de ville gjort noe uansett. Det beste er nok å vurdere situasjonen bedre, så du ikke blir scammet igjen.
×
×
  • Opprett ny...