Gå til innhold

chairgame

Medlemmer
  • Innlegg

    2 652
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chairgame

  1. minim skrev (2 timer siden):

    Jeg har en Submariner liggende som ble kjøpt for lenge siden. Har brukt smartklokke de siste årene så den har ikke vært i bruk og er nok mange år over service tiden. Tar den noe mer skade av å bare ligge i safen? Bør jeg få den servet? Ser ikke for meg at den blir brukt fremover heller i grunn, men den passer bra i enkelte anledninger så hadde ikke tenkt å selge den heller. Den virker fint om jeg trekker den opp :) 

    Den tar ikke skade av å ligge i safen, så lenge den ikke har noe fukt på innsiden som gjør at urverket ruster over tid. Jeg ville fått den sjekket av urmaker og evt fått en service hvis den trenger det.

    Ikke så dumt å ha noe med verdi på 100k+ liggende hvis noe skulle skje nei ☺️

    • Liker 1
  2. It's always sunny in Philadelphia skrev (17 minutter siden):

    Kan noen anbefale meg noen trygge klokkebutikker som selger klokker til ok priser (under 10k) ?

    Vet om Bjørkelund, men ikke funnet noen klokker som frister derfra.

    Klokkegiganten.no kanskje? Ellers har de fleste større urmakerne i landet nettbutikk nå. 

  3. thyes skrev (17 timer siden):

    Jeg holder på å spare til min første luksusklokke. Det står egentlig mellom Omega Seamaster 300 (hvit skive), og Grand Seiko SBGA463 eller SBGA461.

    Det er noe helt eget ved spring drive.. det  å se sekundviseren gli perfekt rundt, uten noe form for hakking, det er bare vakkert. I tillegg er Grand Seiko uten sidestykke når det kommer til finish og detaljer. I tillegg skal visstnok disse dykkerklokkene være utrolig slitesterke, og antas å vare livet ut - og enda litt til. 

    På den annen side så er SMP 300 i hvit skive så leken, sporty, clean og allsidig at den vil passe perfekt i det daglige. Og Co-axial escapement med 15.000 gauss magnetismemotstand er ikke bare imponerende, men også utrolig betryggende igrunn. 

    Det er vel Omegaen jeg har siklet mest på. Iallefall helt til jeg fikk se Grand Seiko i levende live for et par uker siden. Nå er jeg veldig usikker på hvilken klokke jeg skal gå for. Nøyaktighet har egentlig ikke så mye å si for min del, men det er kult med bragging rights selvfølgelig. Det som betyr mest for meg er kanskje anvendelighet, komfort og slitestyrke. 

    Noen her som har erfaring med noen av disse to klokkene, og/eller som kan hjelpe meg med valget? Jeg tipper jeg blir strålende fornøyd uansett hva jeg velger, skal sies :) 

    Hadde den blå en stund og var stort sett fornøyd med den, bare ørlite for stor på mitt håndledd, og at lenken ikke er smalere ved låsen enn ved kassen er en svakhet i mine øyne.  

    Hvis jeg skal anbefale en versjon nå er blir det Nekton! https://deployant.com/new-omega-seamaster-diver-300m-nekton-edition-a-watch-to-save-the-seas/

     

    Evt. Vente og sjekke ut den nye grønne versjonen.

  4. Henrik C skrev (23 timer siden):

    Meget fornøyd med min også, men den er så fersk at jeg fortsatt er nyforelsket. Den er merkbart lettere og tynnere enn GMT-en, så blir spennende å se fordelinger fremover. 
    7B4E9D4C-1B66-4E28-A0BF-49A5B49B701F.thumb.jpeg.224d0bb11083830cf9c8de075b2d9819.jpeg

    Fin duo!

    De vanlige Black Bayene ble for høye for min del pga de flate kassesidene, men GMTen virker vel litt tynnere på armen pga en litt "nedhøvlet" kant nederst?

  5. Buddy Dakota skrev (På 25.10.2020 den 12.11):

    Flott, gratulerer :) Fikk du kjøpt ny eller måtte du på bruktmarkedet? Hadde selv den første utgaven av 58 i sort&gull, veldig godt proporsjonert. Lenka fortjener også oppmerksomhet, digg å ha på og gode dimensjoner.

    Takk 😁

    Jeg var tilfeldigvis innom butikken på en lørdag, da var den utstilt som "exhibition only". Dro dit igjen mandagen etter til åpningstid, der sto det flere og ventet, men de skulle selvfølgelig spørre om de nye Sub-ene som også står som exhibition only hadde blitt til salgs, så da fikk jeg kjøpt den 😉

    Meget fornøyd med at Lian ikke driver med ventelister!

  6. Nytt album fra Opeth kommer. Jeg liker at de (eller han) tar steget til å synge på morsmålet!

     

     

    Selvfølgelig bestilt denne!

     

    Men jeg lurer på hvorfor de er så inkosistente på mixen/produksjonen mellom de siste platene? På Pale Communion var den veldig bra, Sorceress var under gjenomsnittet og så langt er In Cauda Venenum et sted mellom de to, men heldigvis mye bedre enn Sorceress..

  7. Hei!

     

    Jeg har en Samsung evo SSD i min Samsung laptop (ettermontert), og har et problem der hastigheten av og til bytter mellom 3 og 6 Gb/s. Jeg sjekker Samsung Magician, når det står 6Gb/s får jeg 540/510 MB/s. og når det står 3 Gb/s for jeg 290/270 MB/s, så det er ikke bare at det "står feil" i programmet. Hva kan det være? Strømplanen "Samsung High Performance" er aktivert.

  8. Noen som vet noe om overgangssum, eller kanskje mer interessant; lønn?

     

    "Danske Ekstra Bladet skriver tirsdag at Bendtner vil motta en årslønn omkring 4 millioner danske kroner, inkludert en undertegnelsesbonus som er bakt inn over flere år. Omregnet til norske kroner tilsvarer det 4,8 millioner etter dagens kurs."

    • Liker 1
  9. Håper det er noen suunto-vitere her inne :)

     

    Har et par klokker jeg helst ikke tar med meg verken på hytta eller på skitur, så etter litt frem og tilbake så fant jeg en brukt suunto core på finn.no. Tidligere eier opplyser om at batteriet nylig ble skiftet av han, men har hørt at akkurat denne modellen sliter litt med vanntetthet dersom du ikke gjør alt riktig. Det skal blant annet helst byttes o-ring samtidig med batteri etc. 

     

    Noen her inne som vet om det finnes en plass i Trondheim som bytter batteri på disse og samtidig trykktester og garanterer at klokken er helt vanntett?

     

    Hør med Urmaker Håkon Lian eller Næss :)

  10. Kjerringa ønsker seg en klokke, jeg ønsker henne en auto. Eks Seiko, hun har ikke behov for noen toppmodell. Men hun har et krav, og det er tall - ikke romertall, men tydelige tall. Hva søker man på på engelsk for å finne skiver med vanlige tall? Omtrent den eneste jeg finner er denne, som kanskje er litt vel funky:

    http://cdn.creationwatches.com/products/images/medium/SSVM018_MED.jpg

     

    Hun vil ha en enkel og stilren klokke med lenke. tips?

     

    Maks størrelse?

×
×
  • Opprett ny...