Gå til innhold

Trener'n

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trener'n

  1. Er selv spinninginstruktør, og enig i det meste du skriver. Det jeg er uenig i er din anbefaling om å drikke sportsdrikk. De fleste spinningtimer varer under en time. Med slike korte økter er det ikke noe problem å holde intensiteten oppe dersom du drikker vann - bare du drikker nok og begynner tidlig nok. En slik anbefaling ser jeg kun på som en sponsing av sportsdrikkprodusentene.

    Hei!

    Det har du helt rett i. Vann fungerer godt når aktiviteten ikke varer lenger enn dette. Teksten justeres.

    Mvh

    Eivind, redaktør treningsmagasinet.no.

  2. Takk for kommentar og og kanon å høre at du er blitt så sprek etter å ha sittet i rullestol.

     

    Angående makspuls er det bare en teoretisk formel for de som ikke har eller har mulighet til å ta en makspulstest. Makspulstest kan være en belastining for de som ikke er vant til å presse seg, derfor ber vi de regne ut fra den formelen jeg har skrevet. Når de er blitt i bedre form ser de fleste at de har en høyere makspuls enn formelen, da går man selvfølgelig etter den høyeste pulsen man har oppnådd under trening når man skal finne treningssonenen.

     

    Jeg personlig har en makspuls på 205 og jeg er ikke bare 15 år:) altså formelen er kun et fint utgangspunkt for de som ikke har tatt en makspulstest eller har mulighet til å ta en.

     

    sykkelhilsen

     

    Linda

  3. Jeg er 63 år og ble først treningsaktiv da jeg kom meg ut av rullestolen for snart 5 år siden. I forbindelse med at jeg fra høsten 2006 begynte å trene på sykkel, finn jeg en treningsbok for sykkel. Der er den teoretiske utregningen av makspuls:

     

    205 – (alder/2) = 173,5 for meg. Det stemmer ganske bra.

     

    Skulle jeg gjort som Linda og nettsiden deres sier, så skulle dette ha vært:

     

    220 – 63 = 157 eller som Linda sier: 220 + 10 – 63 = 167.

     

    Jeg har testet makspulsen min og for 6 mnd siden klarte jeg å ligge i 177 i over 5 minutter. Det var ekstremt! Jeg kjører pulsklokke absolutt hele tiden med datalogging, så jeg har ganske god peiling på hvor jeg ligger og skal ligge. Og jeg snakker med mange andre og sykkelguruen sin teoretiske beregning av makspulsen stemmer overraskende bra.

     

    Hvis du ser på en 20 åring, så vil vedkommende med deres beregning ha en makspuls på 200 og med sykkel beregningen 195.

  4. - Ikke kutt skigåingen helt selv om grusveiene er bare, sier Ronny Ingebrigtsen i en artikkel på treningsmagasinet.no (http://www.treningsmagasinet.no/wip4/--start-loepesesongen-forsiktig/d.epl?id=426742). Han råder alle som ikke har løpt i vinter om å starte forsiktig.

     

    Jeg for min del har aldri hatt problemer med å løpe om våren. Bare bruke stier i skogen og grusveier og holder meg unna asfalt. Gode sko er selvfølgelig viktig.

  5. Gjør som proffsyklistene – tren styrketråkk og bli bedre på sykkelen.

    - Så og si alle syklister på høyt nivå bruker styrketråkk i treningen sin, sier fagsjef for utholdenhetstrening i Olympiatoppen, Espen Tønnessen, og nevner Gunn Rita Dahle, Rune Høydahl og Thor Hushovd som eksempler.

     

    Jeg for min del mener styrketråkk er en behagelig og effektiv treningsform.

     

    Artikkelen finner du her: http://www.treningsmagasinet.no/wip4/detail.epl?cat=16832

×
×
  • Opprett ny...