Gå til innhold

Spartapus

Medlemmer
  • Innlegg

    9 613
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Spartapus

  1. Enig. Dette er nok også min liste.

    God of War 2018 er fantastisk, men jeg savner noe av den uhøytidelige humoren i de foregående spillene.

    At det ikke fronter de største figurene fra norrøn mytologi er nok bare fordi de skal spares til senere spill. Jeg synes også det er kult at man trekker opp mindre kjente figurer, som Tors sønner Magni og Modi eller dvergbrødrene som er smeder.

    • Liker 6
  2. Det forklarer mye. For 10-15 år siden var det gjerne flere av disse sakene i avisene hver uke. Så dabbet det av de senere årene. Optimisten i meg lekte med tanken på at det faktisk kan ha vært en reell nedgang som følge av innstramminger og bedre integrering over tid. Det er altså ikke tilfellet - sakene hemmeligholdes.

    Den største bekymringen er at den lavere mediedekningen fører til at færre blir bevisste på at dette er en risiko og vi dermed får flere som setter seg selv i sårbare situasjoner, slik at hemmeligholdet indirekte fører til at flere blir voldtatt.

    • Liker 5
  3. Det er naivt å tro at det handler om ideologi eller inkludering når rollebesetningen har en mistenkelig jevn miks av forskjellige etniske grupper. Det handler om at USA, det viktigste underholdningsmarkedet, i dag har en befolkning der rundt 40% ikke regnes som såkalt hvite.

    Det gir ikke mening å lage påkostede produksjoner som ikke retter seg mot en så stor del av kundegrunnlaget, og folk flest liker å se karakterer de kan relatere til på skjermen. De store flertallet av de som ser filmer basert på romaner, historiske hendelser osv. har heller ikke snøring på kildematerialet, og det spiller ikke så stor rolle om man støter fra seg den lille prosentandelen mennesker som vet at å fremstille f.eks. England i middelalderen som et slags flerkulturelt samfunn er fullstendig mageplask.

    Så kan det være at enkelte brenner for å lage filmer og serier som faktisk er tro mot kildematerialet, selv om det ikke "passer inn" i vår tids hensyn. All ære til dem for det, men jeg tror ikke vi kan regne med at det blir regelen fremover.

    • Innsiktsfullt 1
  4. Skurupu skrev (På 28.6.2022 den 2.20):

    Ingen gjør det av politiske grunner. De gjør det for å tjene mer penger.

    Filmindustrien blir mer og mer global, og amerika mer og mer divers. Flere folk ser filmen om de kan føle seg representert.

    Bytter filmselskapet en rolles kjønn eller etnisitet får de automatisk gratisreklame verdt mange millioner.

    Dette. Den viktigste grunnen til at hvite karakterer byttes ut med fargede er at rundt 40% av USAs befolkning ikke er regnet som hvit. Da gir det liten mening å lage film med nesten utelukkende hvite karakterer slik man gjorde tidligere. Filmen speiler samfunnet, uavhengig av om dette er riktig ift filmens kildemateriale eller historisk korrekthet.

    Selvfølgelig kjipt for de av oss som har vanskelig for å leve oss inn i noe hvis det fremstår som mer formet av vår tid enn perioden eller verket som fremstilles.

    • Innsiktsfullt 1
  5. Jeg brukte 80 timer på å bli ferdig med Elden Ring i level 170. Da hadde jeg gjort det meste, men jeg glipp av veldig mye i de tidlige områdene som jeg først fant etter at jeg finkjemmet dem mye senere i spillet. Da var jeg så op at jeg tok bossene på 1-2 slag, så det ble veldig effektiv kjemming.

    Det skal sies at mye av det beste innholdet i spillet hadde jeg aldri funnet uten å sjekke på nett. Litt delte følelser angående det siden jeg ikke liker å spille med guide.

    • Liker 1
  6. Vigor 28? Jeg føler at late game mer eller mindre presser deg til å pumpe masse poeng inn i vigor. Jeg hadde 45 mot slutten og det føltes fortsatt som for lite. Jeg hadde ikke planlagt å ha så mye, men ble konstant 1- og 2-shottet av bosser, vanlige fiender gjorde halvparten av HP-baren i skade. Dette var med den tyngste rustningen i spillet.

  7. Måsadåtten skrev (5 timer siden):

    Til å begynne med hadde jeg hengt meg opp i at dette var den japanske tolkningen av et vestlig rpg. Satset mye på spillteknikk. Da jeg senere innså at om jeg spilte slik man ofte spiller jrpg med grinding fikk jeg mer dreis på deler av den senere delen av spillet. Selv om vanskelighetsgraden er stor, er det fint mulig for alle å kunne komme seg igjennom. Samtidig er en del av angrepene til de siste bossene såpass kraftige at det aldri blir en walk-in-the-park uansett hvor mye man levler

    Dette er noe jeg ikke likte sammenlignet med de tidligere spillene til From Soft. Det føltes som mesteparten av vanskelighetsgraden mot slutten rett og slett skyldes at man har flerdoblet skaden fiendene gjør og gitt mange bosser angrep som one-shotter deg eller tar nesten all helse. Tidligere har det vært mer sånn at vanskelighetsgraden ligger i å mestre mønstrene til fiendene, fremfor at ett feilsteg kan koste deg et helt forsøk.  Selv med 40-50 vigor og den tyngste rustningen i spillet vil selv vanlige fiender slå deg for over halvparten av HP. Det virker ikke helt riktig.

  8. Det er lett å danne seg et karikert bilde av hva noen mener basert på noen få setninger. Jeg prøver å fatte meg litt i korthet fordi jeg vet folk ikke er interessert i å lese en lang avhandling om alle mine betraktninger rundt superheltfilmer, derfor kan det være at et enkelt innlegg kan være ensidig negativt selv om jeg hva føler for superheltfilmer er mer komplekst enn det.

    Jeg for min del "hater" ikke superheltfilmer - jeg har sett de fleste av dem og har lest tegneseriene de er basert på - men synes vi nådde et metningspunkt for noen år siden, og at vi nå får servert rullebåndsproduserte filmer laget etter trygge og utprøvde formler. Alt er kompetent laget og visuelt imponerende, men det er uinspirert. Det engelske begrepet workmanlike er nok mest treffende. Det er filmer som ikke bunner i at noen hadde en kreativ visjon og fikk et produksjonsselskapet til å ta en sjanse på det, men at produksjonsselskapene selv legger opp et løp med 5-6 planlagte filmer, og de kan være så effektive fordi hele prosessen er systematisert ned til minste detalj.

    Jeg tenker det er verdt å diskutere/problematisere med tanke på hvor stor plass disse filmene tar ikke bare i filmbransjen men også hos folk flest. Den diskusjonen bør riktignok være noe mer nyansert enn generaliseringer rundt hvorfor folk liker/ikke liker superheltfilmer.

    • Liker 4
    • Hjerte 1
  9. Synes Kirby ser småartig ut. Kommer mye an på hvor mye variasjon det kan by på. Jeg liker Super Mario 3D World sitt gameplay og dette minner en del om det.

    Det er egentlig et sånt spill jeg absolutt ville kjøpt når det gikk ned til halv pris, men Nintendo-spill gjør jo ikke det, så da blir det en vanskeligere vurdering om jeg skal kjøpe eller ikke. 

  10. Reg2000 skrev (8 timer siden):

    Ja Marvel filmene er greie nok, men bærer veldig preg av å bli produsert på samlebånd. De følger en standardoppskrift. Det merkelige er at ratingen skyter i været jo flere karakterer som er med uten at karakterene får tid nok til å sette noe preg på historien.

    Fans. Fansen hauser disse filmene opp noe voldsomt og det er mange av dem. Jeg er på flere forskjellige sosiale media der folk sitter og deler sine opplevelser av hvor fantastiske disse filmene er omtrent på daglig basis, slik at du kan bli tilgitt for å tenke at alle disse personene ikke kan ta feil. Enkelte var så rabiate at de reise utenlands for å se den nyeste Spiderman-filmene da det ble bestemt at den ikke kom til å gå på kino her, og mente dette var 100% verdt det.

  11. The Last Duel satt som et skudd for min del. God fremstilling av Frankrike på sent 1300-tall uten alt det vanlige tullballet som vanligvis plager middelalderfilmer, koblet med en historie rundt en voldtekt som fortelles fra tre forskjellige perspektiver. Forskjellene på de tre versjonene strekker seg fra større momenter til mindre men megetsigende detaljer som man kan få med seg hvis man følger godt med eller ser filmen flere ganger.  Det ender selvfølgelig med den eponyme duellen, som skal ha vært den siste rettsduellen av sitt slag i Frankrike, og det manglet ikke på brutalitet og råskap i den heller. Basert på virkelige hendelser.

    Samboeren min som i utgangspunktet ikke var veldig interessert i filmen ble sittende og se gjennom hele da hun droppet inn sånn 20 minutter inn i filmen. Alltid et godt tegn.

    Reg2000 skrev (På 21.3.2022 den 14.23):

    For meg var den ganske kjip. Mye fanservice der mengder av gamle helter og skurker dukker opp, men historien i seg selv var ikke så spennende. Den føles som en transportetappe for å forklare "multiverse" konseptet som tydeligvis mange av de nye filmene skal handle om i en eller annen form.

    Noe av problemet med å danne seg et inntrykk av Marvel-filmer man ikke har sett er at det finnes en skare av fans der ute som ikke er blant de mest kritiske filmkjennerne. I tillegg er filmene som regel vilt overvurdert på IMDB med scores oppe på 7-8. Man kan fort få et inntrykk av at man skal se en sterk film som bare er nok et visuelt fyrverkeri som er tematisk helt tannløst og uengasjerende. 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  12. Omtrent som forventet. Trailerne med den forferdelige dialogen skremte meg. Muligens er det bedre på japansk, da får man i det minste litt kulturell distanse slik at man ikke cringer så hardt.

    Jeg er riktignok litt nysgjerrig på konseptet "dum Final Fantasy-inspirert actionrølp med Nioh-gameplay" så skal ikke se bort fra at det blir kjøp når denne krabber under 300 kroner.

  13. Cuneax skrev (På 11.3.2022 den 9.28):

    I spill som Assassin's Creed og Hitman ser man gjennom vegger av flere grunner, kan jeg tenke meg. For det første inntar du rollen som en svært profesjonell aktør – som har lang erfaring, vet hva man gjør og kan snappe opp små hint og spor som vi amatører ikke kan. For det andre tilfredsstiller spillmediet kun to–tre sanser: syn, hørsel og berøring (hvis man har vibrering på en håndkontroll), og det i svært begrenset omfang. I "virkeligheten" ville protagonistene hatt tilgang til mange flere sanseinntrykk, og kombinert med deres uovertrufne erfaring og mestring av sine yrker, så kan det delvis rettferdiggjøres at de kan "se" gjennom vegger.

    Det er et godt poeng. Noe av det som plager meg når jeg liksom skal spille en slags elitesoldat i en FPS er at jeg er helt ute av stand til å merke om noen står bak meg, og når jeg blir skutt på aner jeg ofte ikke hvilken retning kulene kom fra. I virkeligheten ville man umiddelbart fanget opp disse tingene selv om man ikke er soldat.

    • Liker 1
  14. Bob Sacamano skrev (47 minutter siden):

    Torsdag 17. mars mars skal jeg reise fra Stavanger - Gdansk med mellomlanding på Gardermoen. Begge fly er med Norwegian.

    Fikk nettopp mail om at Norwegian har endret billetten min, slik at jeg kun får 55 min transit i Oslo. Er dette nok om jeg kun skal reise med håndbagasje, eller risikerer jeg å gå på en smell? 

    Har muligheten til å endre billetten til en mye tidligere flygning, med det vil medføre nesten 5 timer venting + en saftig taxiregning.

    Bør være mer enn nok. Jeg har aldri trengt mer enn rundt 30 minutter til en transit under normale forhold.

    Eneste aberet er hvis flyet du er på blir forsinket. Jeg har opplevd at trygge transitperioder på rundt en time plutselig er blitt kuttet ned til 15-20 minutter, da ble det stress men jeg har fortsatt ikke opplevd å ikke rekke neste flight.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...