Gå til innhold

xyz01

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xyz01

  1. On 7/30/2021 at 2:48 AM, Tyrannus said:

    Hadde vært interessant å vite hvordan forholdet er mellom antall spill og antall konsoller solgt. Det ville kanskje gitt et bilde av hvor mange av konsollene som faktisk er i bruk sammenlignet med de som står uåpnet stablet i en bunke i påvente av videresalg fra scalpere.

    Svært få. Markedsprisen for konsoller går ned etterhvert som antall konsoller i kundenes hender øker - og med 10 millioner solgte er jo det et betydelig antall, selv om jeg fortsatt står på venteliste for PS5 (XSX levert av MS på lanseringsdagen).

    Så lenge man ikke tror prisen folk vil betale kommer til å øke, gjelder det å få solgt så snart som mulig.

  2. 3 hours ago, uname -l said:

    En fossilbil og en elbil har helt lik funksjon, frakte noen fra A til B. Der fungerer parallellen din dårlig.

    Hvis man antar at det eneste formålet med elbiler er å senke CO2-utslipp så må den totale avgiftsbyrden og alle incentivene legges til grunn. Årsavgift, bompenger, veiavgift, CO2-avgift, moms etc. Da får man en sum over bilens livsløp og det kan man dele på forskjellen i antall tonn CO2 sluppet ut inkludert fra produksjon av bilen. Noe annen måte å regne på gir ikke et riktig bilde.

     

    Men de har svært ulike skadevirkninger for både lokal og global forurensning, og i begge tilfelle er det ulemper vi skattlegger: Helse for alkohol, forurensning for biler.

    Når det er sagt - jeg argumenterer kun mot at man ser på dette som subsidie: Når skattesystemet nå en gang faktisk er utformet for å stoppe utslipp, er det logisk at biler uten utslipp faktisk slipper disse skattene uten at det skal anses som subsidier. Unntaket er momsfritaket, som opplagt er en subsidie for å gjøre elbiler mer konkurransedyktige mot fossilbiler.

    Når det er sagt vil det opplagt komme moms. Utover det må man eventuelt finne på nye bilskatter, siden elbiler jo ikke slipper ut hverken NOx eller CO2 for Norges kvoter. Det kan det godt hende man gjør - veldig mange skatter er primært fiskalt begrunnet. Og om skulle gi f.eks. 20 milliarder i skattelette er det ikke akkurat gitt at "bilavgifter, det er der vi ska gi dem!".

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  3. On 10/22/2020 at 7:50 PM, Trestein said:

    Vel dette koster oss skattebetalere 19milliarder i følge regjeringen.

     

    Det er noe misforstått. 

    Bilene i dag skattlegges med bakgrunn i utslipp. Når man har null utslipp, blir det null avgiftsskatt. En parallell her blir at det er meningsløst å si at flaskevann og Farris er subsidiert fordi de slipper alkoholskatten man må betale for øl..

    De reelle subsidiene her er hovedsakelig moms - det må man betale på (nesten) alt, så en vridning av forbruket endrer normalt sett ikke momsinntektene til staten. Her blir elbiler subsidiert.

    På sikt må vel uansett andre avgifter inn, og de må økes på alle biler - mest på fossilbiler som skal fases ut, og som vi skal unngå nykjøpte av. Eks. Bomsatser - de må da tilpasses elbiler som "normalen" og så dobles det på fossilbiler.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  4. On 10/22/2020 at 8:46 PM, Viggo Stenbekk said:

    Småpenger altså. 
    Med tanke på staten subsidierer  oljeindustrien med 78% av deres utgifter. Også det som ikke genererer inntekter. 

    Å si at staten subsidierer oljeindustrien med 78% av utgiftene er fullstendig meningsløst.

    Det som skjer er at oljeindustrien betaler 78% (!) skatt på fortjenesten. Siden fortjeneste er inntekter minus utgifter gjør naturligvis 100 kroner i utgifter at det blir 78 kroner mindre i skatt... men å hevde at det blir subsidier på 78% er sprøtt. Argumentasjonen blir da nærmest at utgifter ikke finnes, og at staten skal ha 78% av bruttoinntektene, ikke netto.

    Oljeindustrien kommer gradvis til å bli mindre viktig globalt og lokalt - utslippene må ned - men man kan ikke droppe sammenheng i argumentene av den grunn

    • Liker 1
  5. HBO Nordic har økt prisene sine ganske mye i forhold til da de startet, og det er ikke mange år siden egentlig. Men den nyeste prisen så snakker vi vel ca. 40% økning i pris på bare 5-6 år? 

     

    Dette da på tross av ganske marginale forbedringer i bildekvalitet, tjenester, innhold (OK, bra serier men filmer er dårlig) og støttede plattformer.  

     

    I tillegg er jo konkurransen mye tøffere enn noensinne. I Norge har det blitt mange tilbud nå og når Disney+ kommer etterhvert også, så blir det enda tøffere. Med mindre HBO klarer å komme med noen "må se på" serier på høyde med GOT i overskuelig fremtid, så tror jeg de kan oppleve å miste en del kunder etterhvert.

     

    De har økt prisene med rett under 40% siden lanseringen i 2012 - fra 79 da, til 109 nå.

     

    Til sammenligning er vanlig inflasjon på de samme 7 årene rett under 20%. Det bør vel også tas med i betraktningen at dollarkursen (prisen på innholdet) har steget med 60% på samme tid.

     

    Tjenesten er også svært forbedret siden lansering. Da var det bare mulig å se det på mobile enheter, i nettleser og på noen få Samsung TVer. Airplay var blokkert. Kort sagt, stort sett skikkelig dårlig kvalitet og brukervennlighet.

     

    Nå fungerer vel airplay fint, i tillegg til at det finnes app på AppleTV og en rekke smart-TVer. Tross alt har verden gått fremover. De var noen år bak Netflix teknisk da, de er noen år bak Netflix nå. Så de kommer nok etter med ordentlig bildekvalitet etterhvert.

     

    Og når de gjør det, får de abonnementspenger fra meg igjen. Ingen har et innholdsbibliotek som kan konkurrere med HBO.

  6. Burde ikke bildekvalitet være høyest prioritert etter stabilitet hos streaming leverandørene? Hvor blir det av feks. 4K HDR innhold hos HBO og Viaplay...

     

     

    Kvaliteten på innholdet er viktigere enn bildekvaliteten.

     

    Ikke at det er noen god unnskyldning for dårlig bildekvalitet, men jeg ser heller bra innhold i dårlig kvalitet enn dårlig innhold i 4K HDR. En god tjeneste bør selvfølgelig tilby begge deler.

  7. Trenger ikke å være det for å synes at formfaktoren/designet er stygt. I lang lang tid har voksne menn brukt runde metallklokker, mens barna løp rundt med firkantet plastikk-klokker. Ikke rart da hvis man er voksen og synes at den er stygg. Ta et raskt søk på nettet etter barneklokker så ser iWatch ganske lik ut som disse barneklokkene.

     

     

    Jeg har en firkantet Rado nå, og hadde rund metallklokke da jeg var liten... I begge kategorier får du flere former. At du ikke liker utseendet for Apple Watch er jo greit nok - det er noe dypt fascinerende med dyre, mekaniske klokker - men den blir jo ikke en barneklokke av den grunn.

  8. Hvordan blir $999 til 11 990 kr?

    Er det dyrere å importere telefoner til Norge enn andre land, eller er det bare Apple som har så gode marginer i Norge?

     

    1 dollar + moms er 11.20 NOK. Da er det ikke så mange prosent igjen til å dekke norsk språk, norske reklamasjonsregler, usikkerhet for valuta etc, så prisen er godt innenfor sammenlignet med den amerikanske.

     

    At 1000 usd er veldig dyrt for en mobil er en annen sak.

    • Liker 1
  9. Dette er vel noe som i utgangspunktet, fra ett informasjonsmessig ståsted er helt greit. Jeg er veldig for at alt myndighetene gjør skal kunne dokumenteres offentlig (selvfølgelig med unntakt for det som går på intelgathering og rikets sikkerhet).

     

    Men hvis dette brukes aktivt av personer som har for vane å kjøre for fort, for å unngå prikker og forelegg, synes jeg ikke det er greit. For da går dette utover andre traffikanters sikkerhet.

     

     

    Fartsmålere er godt merket, og plasseres ikke ut for å ta folk - men for å få dem til å holde farten på spesielt utsatte områder.

     

    Ingen problemer med å ha dette i Google Maps (finnes i mange andre slike tjenester fra før av). Problematisk for trafikksikkerheten blir det først om man begynner å melde fra om andre typer fartsmålinger, slik man kan tro at man ikke skal følge fartsmerkingen hvis det ikke er kontroll.

    • Liker 2
  10. "5490 kroner skal Master & Dynamic ha, noe stivere i Norge enn vi kanskje hadde håpet når veiledende pris i USA er 499 dollar og i Europa 499 euro. "

     

     

    499 dollar i USA tilsvarer i dag 5416 kroner (4333 kroner i ren omregning, pluss 25 moms) - så prisen er ikke spesielt stiv sammenlignet med den amerikanske. Tvertimot.

    • Liker 2
  11. Kan dere sjekke om det er noe forskjell på bildekvaliteten på HBO?

     

    Det er jo flere alternativer her:

     

    1) Apples TV-app dyplenker inn i eksisterende apper, som selv håndterer streaming og autentisering. Ingen kvalitetsforskjell.

    2) Apple streamer selv, men har fått filene i samme kvalitet som blir streamet av i dette tilfelle HBO Nordic. Ingen kvalitetsforskjell.

    3) Apple streamer selv, men har fått filene i høyere kvalitet og optimaliserer selv streaming mtp. kvalitet vs. båndbreddbehov, optimal codec etc. Da kan det bli mye bedre kvalitet...

    • Liker 1
  12. Jeg har alle disse elementene. Og lurer på hvorfor man skal sende netflix via airplay fra en ipad eller iphone til Apple-TV. Netflix appen har man jo installert i Apple-TVen.

     

     

    Hjemme bruker jeg appen, men på hytta er det kjekt å kunne bruke Airplay slik at de som eier dem (foreldre) er logget inn på sin konto - og det ikke erstattes av den kona og jeg bruker.

     

    Har også vært på noen hoteller der det er AppleTV på rommet - kjekt å kunne streame dit uten å måtte legge inn brukernavn/passord på en enhet som ikke er min.

    • Liker 3
  13. For at dette virkelig skal bli bra, trenger man ikke bare trådløs lading - men også trådløs tilkobling. Trådløs CarPlay og trådløs Android Auto, kombinert med trådløs lading - da er alt tipp topp. 

     

    PS: Ja, jeg vet at Tesla er litt bak tiden her og ikke støtter Carplay/Android Auto- men de er jo gode til å legge til ting via oppdateringer, så man kan jo håpe.

  14. Hvorfor tror dere at klassisk bioware spill ville vært noe bedre, nå er ikke som looter shooters er så fantastisk mye mer komplekse enn si ME3.

    De hadde 6 år på dette og fikk det ikke i boks. Jeg tviler på et ME spill hadde hvert mye bedre, bioware som lagde kotor og det første Dragon har og det første ME, eksisterer ikke lenger.

     

     

    Fordi genren er bedre, og mer tunet mot hva Bioware er gode på.

     

    Looter shooter har den generelle svakheten/egenskapen at ting gjøres om og om og om og om igjen, i håp om at lotteriet gir deg deg tingene du vil ha denne gangen.  Siden det er delt verden vil det heller ikke være en verden bygget opp rundt deg og der dine valg kan ha faktiske konsekvenser.  Gitt ønsket om at folk skal spille lengst mulig, blir man heller ikke "ferdig" - og det må sikres at det store flertallet ikke får tingene de vil ha, for da kan de slutte å spille og fristes heller ikke til å kjøpe tingene via mikrotransaksjoner. 

  15. Det var ikke så rent lite kritikk av ME3 og Andromeda heller. 

     

     

    ME3 er et veldig bra spill - greit, mange likte ikke slutten men jeg synes den var grei: Konsekvensen av valgene var synlig lenge før slutten og påvirket spillet underveis.

     

    ME:A var nettopp det jeg siktet til med "ofret" - istedenfor å bruke A-teamet lage spillet, brukte de et uerfarent B-team mens det beste teamet laget Anthem. Ikke det de kan, pluss at "loot shooter" er en genre jeg ønsker dit pepperen gror ("grind for lottery ticket", micro transactions if you're bored - so it can't be too much fun).

  16. Hvorfor er du her fortsatt vist du ikke liker spillet? Gå videre å bruk tiden din på spill du faktisk liker

     

     

    Tja, noen av oss synes vel egentlig at det er veldig synd at Bioware ofret Mass Effect for en loot shooter - og håper at dette blir en fiasko slik at Bioware igjen fokuserer på høykvalitets singleplayer-innhold, fremfor microtransactions-fokusert grinding.

    • Liker 8
  17. Evt så kan en tenke litt lengre enn nesetippen å få unna lading mens en faktisk utnytter tiden. Lade på treningssenteret feks.

     

     

    Hurtiglading (og ladekø...) er noe som først og fremst brukes på vei fra A til B, når veien blir lengre enn rekkevidden. Lading på treningssenteret er først og fremst et alternativ til hjemmelading.

    • Liker 4
  18. 7,4 kilowatt?

    Det var nå ekstremt korttenkt, vil ta evigheter å lade bilen hjemme.

    Eller tenker de bare på med vanlig "stikkontakt lader"?

    Hvis dette er ladehastigheten man får på ladestasjon med Type to kabel hadde jeg ikke rørt bilen med en ildtang.

     

     

    På en "stikkontakt lader" (schuko) vil ikke få mer enn drøyt 2 kW maks. Denne typer kontakter skal ikke gi mer enn 10A, og effekt er strøm * spenning.

     

    7.4 kW hjemme tilsvarer 32A, og det er en ganske stor andel av en vanlig hovedsikring...

     

    På ladestasjon er det hurtiglading som gjelder, og der kan denne bilen ta imot 110 kW maks på de stasjonene som støtter det. De fleste hurtigladestasjoner tilbyr maks 50 kW.

    • Liker 5
  19. Har du prøvd? Sånne klokker kan se unyttige ut, men summen av alle små finesser gjør den ganske så kjekke:

     

    -kan lese meldinger uten å avbryte det jeg holder på med

    -info om møter og påminnelser (passivt på skjermen og/eller aktive notifications)

    -diverse annen info på skjermen (vær, osv)

    -kan pinge telefonen for å finne den

    -kan betale i butikk uten å ha med lommebok eller telefon

    -kan høre på musikk på joggetur uten å ha med telefon

    -fullgod treningsklokke for amatører

    -vekkerklokke som ikke forstyrrer partner (vibrerende alarm)

    -kan gi alarm ved hjerteproblemer eller fall, og kan automatisk varsle nødetater og pårørende

     

     

    Apple Watch er kjekt, men som vekkerklokke er den ganske dårlig. Den er ikke beregnet til å sove med, da den helst vil lades - og skjermen skrur seg på i tide og utide, med mindre du skrur på kinomodus.

     

    Det siste - altså hjerteproblemer og slikt - er vel også problematisk i Norge? Det er vel ikke skuff på ennå, i likhet med ECG?

     

    Når det er sagt, er jeg ganske fornøyd med Apple Watchen - og det er kjekt å f.eks. kontrollere lyset i huset fra klokken når man legger seg.

×
×
  • Opprett ny...