Jump to content

iBrick

Medlemmer
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk igjen for forklarende og fornuftige svar. Jeg har nå vært i dialog med leder, som sa at det jobbes med en form for kompensasjon, men det var ikke noe som var sikkert enda, og de måtte ha et svar med det samme. Så jeg måtte si nei til å reise. Jeg jobber med installasjon av software / hardware, så dette er jo ikke en jobb som er kritisk viktig for samfunnet. Det var ikke lett for meg å si nei, men det er kanskje på tide å lære seg å si nei. Gode poeng i forhold til å eventuelt smitte videre osv. Dessuten kan det jo være psykisk belastende å sitte innendørs i 10 dager. Godt poeng. Arbeidsgiver hevder at de vil ta eventuelle kostnader knyttet til dette. Men jeg ser for meg at man måttet legge ut selv, for å så få det igjen, om man hadde fått igjen alt. Måtte jo i det minste fått dette bekreftet om jeg skulle reist dit.
 2. Takk for raskt svar, jeg må bestemme meg idag. Jobben er en spesialist jobb, hvor jeg kan gjøre noe remote, men må også være on-site for å få gjort ting ferdig. Finnes ikke så mange alternativer da dette er i et helt nytt marked for firmaet, så vi har ingen andre ressurser lokalt som eventuelt kunne hjulpet til med å gjøre jobben ferdig. Om jeg havner i karantene så kan jeg fortsatt jobbe hjemmefra, men jeg har allerede vært i karantene en uke (tilbakevirkende effekt) etter at pandemien brøt ut, etter reise til Danmark. Siden har jeg vært i Danmark én gang til i forbindelse med jobb, rett før det ble rødt igjen, og det gikk jo greit. Men jeg er altså lite interessert i å risikere 10+ dagers karantene, uten kompenasjon, fordi jeg verdsetter fritiden og muligheten til å finne på ting. Sjekket arbeidskontrakt, det står at arbeidsplassen er hos kunde, forøvrig på kontoret. Tror ikke firmaet har hensikter om å tvinge noen til å reise utenlands i disse tider, men så hadde jeg håpet på et lønnshopp snart, og er redd for at dette kan bli en sak, som kan bli tatt opp igjen ved lønnsforhandling. Selv om jeg har stilt opp på alt mulig annet tidligere. Jeg er nok litt for snill, og dårlig til å forhandle.
 3. Jeg har blitt spurt om å reise til Storbritannia i forbindelse med jobb, samtidig som det er rød sone. Da etterspurte jeg om det ble gitt eventuell risikotillegg og kompensasjon for karantene når jeg kommer hjem. Etterhvert kom svaret fra min leder, at dette ikke ble gitt. Så sa jeg at hvis jeg slipper karantene, så er det ok, men om jeg risikerer karantene uten å få noe ekstra, så er jeg ikke villig til å reise til England. Så snakket vi sammen igjen igår, hvor min leder spør om jeg vil reise til England. Jeg sier da at jeg hadde forventet mer info om karantene, og at jeg vil ha en skriftlig garanti, på at de har gjort en vurdering og hva jeg eventuelt må gjøre for å slippe karantene i forbindelse med jobbreise. Svaret jeg fikk var at dette kan ingen garantere, da dette kan endres når som helst. Hva synes dere, burde jeg si nei, når de ikke vil garantere noe? Erfaringer med jobbreise til rødt land? Hva burde jeg kreve av kompensasjon? (jeg føler at jeg allerede har gitt 100% i flere år uten å få noe særlig igjen for det)
 4. ITX er jo sjarmerende bygg, kult for de som foretrekker det kompakt. Men tror det er fort gjort å gå i en felle, om man ikke tenker igjennom hva man egentlig trenger. Viktig å bygge etter behov👍 F.eks. om man er på LAN ofte så er det jo genialt, for gaming laptop er i mine øyne litt psuedo gaming maskin. For min del er det litt for mange begrensninger til å hoppe fra ATX eller mATX til ITX.
 5. Jeg gikk fra et skranglete Corsair Obisidian 450D tilbake til Fractal Design (hadde Define R2 før), og må si at kvaliteten er et par hakk over Corsair. Han her fikk inn 2x 240 radiatorer:
 6. Jeg har inntrykk av at ITX blir ofte litt for lite, til at det er verdt kostnadene med det. Man har ofte bare 2 x RAM slots Ofte kun 1 x M.2 PCIe slot Kun 16x PCIe, ingen andre ekspansjonsspor Vanskelig å få god kjøling, om man ikke klarer å få inn vannkjøling (AIO er det bare å glemme) ITX kort er dyre, og man må ha spesial kabinett + PSU (mindre utvalg) Så for min del, så holdt det å steppe ned fra ATX til mATX, da jeg ikke så behoved for SLI/CF. Jeg gikk for Fractal Design Node 804, fordi den har god plass til komponenter, vifter og lagring. Skulle jeg bygd en mini LAN-gaming PC så ville jeg valgt et mindre kabinett i aluminium og ikke stål.
 7. Er jo populært med skjermkort montert vertikalt for tiden.. Jeg syns det er litt harry.. Er vel ikke så mye annet som har forandret seg, praktisk sett. Du får jo "addreserbar RGB-lys" idag. Er mer forandring i design for tiden. Jeg foretrekker den stilrene utformingen til Fractal Design, fremfor mer glorete design hos andre konkurrenter. Bruker idag Fractal Design Node 804, litt annerledes valg. Ville ha mATX, da jeg ikke ser nytten av flere skjermkort koblet sammen (framestutters).. Også ville jeg ha god kjøling og god plass til harddisker.
 8. Litt på etterskudd men her er Fractal Design Node 804 (med sortlakkerte PCI-skjold). MSI B450 Mortar Max AMD Ryzen 3600X (med Be Quiet! Dark Rock Slim kjøler) 2 x 8 GB G.Skill 3200 MHz ASUS RTX 2070 8GB Dual Corsair 1TB MP510 nVME 2 x 3TB i RAID1 Corsair 1200 watt
 9. Hehe, ja det var en ny problemstilling for meg, men skjønner det godt at du vil bytte, da det ser egentlig bare litt rart ut sånn det er orginalt. Kult at det order seg for dere begge, uten å måtte pusse og lakkere
 10. Flere som er lei av hvite PCI braketter på kabinetter med sortmalt innside? Jeg brukte varmebestandig lakk fra biltema for å få litt mer matt farge som passer med kabinettet (FD Node 804). Edit kommer bilder av bygget når det er ferdig
 11. Ville valgt OLED fremfor Ambililght. Ambilight ser kult ut og kan hjelpe noe med å fokusere på bildet, men gjør ikke bildet noe bedre i seg selv. OLED har mange fordeler over LCD/LED. Edit- oj så ikke at det var Philips OLED. Ikke LED som på Panasonic
 12. Er litt dårlig at de ikke gir ut mer info rundt dette. Limited Edition kan jo være hvor mange som helst virker det som. Man får jo fortsatt Lateralus Limited Edition Picture Disc 2LP.. Ser dog at cdon melker Tool bølgen, og har satt opp prisen til 999... Kjøpte den på tilbud for 400-450 kr for 2 år siden (da veil. pris 549,-). Jeg fikk to av variant 1, ønska meg egentlig en variant 3, eller 2 (matt). Men er veldig tilfreds med CD'en, flott innpakning og kul video.
 13. Håper også jeg får variant 3, Lars. Usikker på hvor mange de har trykt opp, men leste tidligere om en distributør i Australia som ikke hadde fått inn noe pga. forespørselen i USA, og de mente at det skulle produseres mer i Oktober, for å ha mer klart til jula. Virker nesten som de kommer til å fortsette å produsere til de ser at markedet begynner å bli mettet, så kanskje det kommer en vanlig CD variant etter det. Tror plateselskapene holder litt igjen her, siden Tool har vært omtrent fraværende i 13 år, så er kanskje plateselskapene skeptiske til å presse for mange CDer, men de ser vel nå at det selger som bare det.
 14. UPS har prøvd å levere albumet hos meg idag, men jeg er borte hele uka :O Ser det har blitt funnet 3 forskjellige varianter hittil, fra Discogs: Special limited edition has three (3) variant packaging available: Variant 1 - Full glossy cover with 7-sided geometric pattern on back, points of pattern ends in 14 solid circles. Variant 2 - matte finish with 9-sided geometric pattern on back, no solid circles at points, sides have a gloss geometric repeating pattern. Variant 3 - Glossy cover with dark elements in matte and 6-sided fractal star on back, eyes centered in star points, silver on black geometric repeating pattern on sides.
×
×
 • Create New...