Gå til innhold

TE_Andersen

Medlemmer
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TE_Andersen

  1. Ut fra kommentarene virker det som mange ikke har helt forstått premisset i artikkelen.

     

    Jeg er 100 % enig i at mange dataspill tar opp viktige temaer, og at for eksempel The Witcher gjør en veldig god jobb ved å vise både fremmedfrykt og undertrykking. I tillegg til å la spilleren ta virkelige moralske valg som ligger utenfor snevre "gode" mot "onde" maler.

     

    Mitt poeng er at Dragon Age 2 er likevel det første store og fullstendig kommersielle spillet som fokuserer helt på disse særdeles samfunnsrelevante temaene, fordi hovedhistorien knapt dreier seg om noe som helst annet.

     

    Det er spesielt å se et spill hvor for den klassiske fantasyhistorien blir satt helt i bakgrunnen, til fordel for en svært relevant frihetskamp og en debatt om hvor vidt samfunnet bør kontrollere hele grupper av mennesker, fordi det kan finnes noen farlige individer blant dem.

     

    Når det gjelder A Song of Fire and Ice, virker det igjen som flere enten ikke har forstått hva jeg mener eller ikke forstår bokserien så godt som de kanskje tror.

     

    Kampen om tronen mellom familiene Stark, Lannister, Greyjoy, Targaryen og Baratheon osv er helt klart ikke en kamp mellom det "gode" mot det "onde". Dennen kampen handler om personlige historier og intrigene mellom adelige hus. Historien er veldig underholdende, men handler knapt om samfunnsrelevante temaer et eneste sekund. Akkurat det samme er tilfellet for Ringenes Herre.

     

    Her kommer en gigantisk spoiler til G.R.R. Martins bokserie:

     

     

    Intrigene og personhistoriene leder opp til den endelige kampen mellom Daenerys Targaryen [ild](og de som kommer til å støtte henne, som f.eks Arya, Jon, Bran osv) og "The White Walkers" [is].

     

    "The White Walkers" representerer igjen den absolutt onde ondskapen som kun er fokusert på å legge verden under seg. Akkurat slik for eksempel Sauron eller Morgoth er.

     

    I siste bok som har kommet ut ser vi for eksempel klart at Cercei Lannister ikke er den "store fienden", og at hovedpersonene går gjennom historien for å utvikle de evnene de kommer til å trenge for å overvinne "The White Walkers".

  2. For å svare på noen spørsmål og forklare noen ting i litt større detalj.

     

    Vi var spilljournalister fra hele Europa som alle satt ved hver vår PC i ett rom. Vi fikk testet spillet i to dager.

     

    Jeg nådde nivå 13 som Bounty Hunter. Det høyeste noen ble var lvl 14, men jeg fokuserte på å gjøre hovedhistorien etter jeg ble nivå 10. Slik ble jeg den eneste som rakk å få et romskip.

     

    Alt det klassiske innholdet i spillet dreier seg rundt oppdrag. Oppdragene i hovedhistorien utgjør kun en liten del, men de leder deg til områder hvor du får andre typer oppdrag. På Hutta drepte jeg stort sett folk for huttene, mens på Dromund Kaas gjorde jeg oppdrag for Sith. Alle slike sideoppdrag var like interessante som de man finner i et klassisk Bioware-rollespill.

     

    Alle klasser får eget romskip, og som Bounty Hunter måtte jeg stjele mitt fra en hangar på Dromund Kaas.

     

    Romskipet fungerer på veldig lik måte som i KotOR. Kompanjongene dine kommer til å være der og du bruker det til å reise mellom planeter.

     

    Vi fikk se en av utviklerne prøve se på litt romkamp. Han utførte et oppdrag i et asteroidebelte, og kjørte "on rails" mens han skjøt ned fiender. Oppdraget hadde likevel ekstra bonusmuligheter, og slik døde utvikleren mens han angrep en rombase for ekstra poeng. Det er ikke påkrevd at noen skal gjøre romkamp, det er kun en ekstra bonus som folk kan ha det gøy med.

     

    I tillegg til denne sniktitten vil det snart bli publisert et intervju med sjefsforfatteren for spillet, og det kommer i tillegg en egen sniktitt som kun tar for seg spiller-mot-spiller-kamp. Vi fikk teste dette i et par timer den siste dagen.

     

    Vi spilte i en klassisk battleground, og var Republic vs Empire. Endelig fikk jeg prøve å spille som Jedi. Det var knallgøy, så folk kan bare glede seg til å lese om kampene.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...