Gå til innhold

Isdahl

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Isdahl

  1. Da må de være svært selektiv på når de starter å se på produksjonsprosessen.

    Faktum er at uansett hvilken energibærer man velger på kjøretøyet sitt etterlater man masse miljøkostnader.

    Mineralene til batteriene brytes i Canada, Brasil, Russland osv. Etter oppredning så skipes dette kanskje til Kina for videre behandling, så skipes dette råstoffet videre til Europa for sluttbehandling. Så skipes det til Kina, Japan eller USA for å lage batterier. Tatt i betraktning at de fleste båtene går på det jeg mener kalles "marine super destilat", eller "den siste guggen som er igjen i kolonnen", så er tullete forurensende.

    Det kan godt hende at selve batteriproduksjonen på fabrikken er klimanøytral, men klimanøytral kan man uansett ikke få produksjon av noen nye biler.

  2. Var litt tungvindt å se hvordan forsøket til Københavns Universitets veterinærklinikk for store dyr i Taastrup (Taastrup) ble gjennomført

    Det var også i en bisetning nevnt noe om at kuene ikke drakk vann som hadde gått "gjennom hans egen vannforsyning og -installasjon"

    Her er det en del feilkilder som må lukes bort før man begynner å se på det jeg tolker å være elektronspinn i vannmolekylene, all den tid vannmolekyler ikke har kiralitet og kan være høyre eller venstrevridd. (tankene som ble benyttet, var de tappet samtidig, temperatur osv.)

    Følgende ble testet
    Tank A - Vann slik det blir gjort tilgjengelig for kuene i fjøset. Fra Ørslev Vannverk og gjennom vannanlegg på gården

    Tank B - Vann fra en annen bygning mellom gård og Ørslev Vannverk

    Tank C - Vann direkte fra Ørslev Vannverk

    Tank D - Vann fra et annet vannverk, som er nåværende leverandør. (ikke opplyst om det er det samme som Taastrup-klinikken også får vann fra.

    Resultatet er litt upresist gjengitt, men de lepjet Tank A vann, ikke begeistret for B og C vann og begeisteret for Taastrupp vann. Her dukker det opp en vannkilde som ikke er nevnt i artikkelen før. Er Tasstrup og tank D samme vann?
    Lepjer de fra tank B og C også? Eller drikker de bare mindre?

    Sånn jeg tolker resultatet er det jo ikke noe med strømmen på gården å gjøre, kuene drikker jo ikke vann direkte fra Ørslev vannverk som formodentlig ikke har vært utsatt for ytre påvirkninger før det presenteres for kuene?

     

    edit:

    Det hevdes at "alle" andre målinger er gjort uten at det finnes noen avvik. Med forbehold om at det ikke er feilkilde i prøvetakningen utført på gården, men er det samme gjort med vann fra tank B og C også?

    Det fokuseres på at kuene heller ikke drikker Tank D vann (eller hva det er) etter at det har vært gjennom systemet. Litt rotete forklart

    • Liker 1
  3. Det paradoksale er at jeg kunne fått papirutgaven av TU gratis som TEKNA-medlem. Noe som også omfatter "ekstramaterialet" slik jeg forstår det. Men jeg må betale 99 krone for å få det digitalt.
    Det har vært en ganske tydelig tabloidisering av TU siden de gikk på nett og særlig etter at de ble en del av tek.no. Litt sånn "illustrert vitenskap"-kvalitet.
    Vet nesten ikke om det er verdt den skarve 100-lappen

    [edit:]
    Les artikkelen, ser ut som jeg bør be om papirutgaven i stedet. Er det de samme journalistene?

    • Liker 3
  4. Ok, det nytter ikke å korte ned WW2 til fire setninger, men her er det noen som ikke husker Napoleon. "Amatører snakker taktikk, proffer snakker logistikk"

    Tysk våpenindustri under WW2 var preget av flere forstyrrende faktorer.

     

    1. Industrien gikk ikke over til krigsøkonomi før i 1944. Frem til 1944 ble det fremdeles produsert luksus forbrukerartikler i Tyskland. Speer klarte til tross for alliert bombing å øke produksjonen av essensielle råvarer i 1944, etter at man gikk over til ren krigsøkonimi.

    2. Korrupsjon. Hele det tyske systemet var gjennomkorrupt. Dette var delvis "offentlig politikk" fra Hitler fordi han i stor grad benyttet seg av dette for å blidgjøre lokale gauleitere o.l. Ikke spesielt gunstig når man skal drive krigføring at råvarer blir kanalisert til hobbyprosjekter o.l

    3. Splitt og hersk. Hitler satte i stor grad sine underordnene opp mot hverandre slik at de skulle sloss med hverandre og ikke med ham. Det gjorde at man hadde et inneffektivt system med uklare kommandostrukturer i design, produksjon osv. "pet projects" fikk mye plass til fordel for en enhetlig styring.

    4. Skoleverket. Nazistene komm til makten på tidlig på 30-tallet. Mot slutten av krigen ser man at endringen av "læreplaner" hadde gjort elevene til gode soldater med solid forståelse av raselære, men ikke nødvendigvis gode forskere, ingeniører og fagarbeidere.

     

    Tyskland sin teknologi var ikke enestående bra i forhold til de allierte, men ikke enestående dårlig heller. Men det er for enkelt å si at de tapte krigen fordi de var underlegne teknologisk.

     

    Og Leopard 2 er flere ganger kåret til verdens beste stridsvogn, NSM er et våpensystem som gjorde halve nordflåten "obsolete" og KNM Skjold klassen er kanskje det beste "littoral" skipet i verden, spesielt sammen med NSM. Så det er for enkelt å si at Europa ikke lager ting det er verdt å kjøpe.

    • Liker 1
  5.  

    Musk oppfattes som svært umoden av markedet og investorene. Aksjen er den mest shortede på Wall Street, og man ser en økning i credit default swaps.

     

    ref: Washington Post

    https://www.washingtonpost.com/business/economy/inside-the-tesla-factory-burning-cash-and-trying-not-to-burn-out/2018/07/31/692e491a-94e0-11e8-a679-b09212fb69c2_story.html?utm_term=.1f7e160bd501

    Det var da voldsomt til surmuling.

     

    Merkelig nok er det tilsynelatende ingen store aksjonærer som selger seg ned eller ut, og aksjen stiger etter "katastrofetallene". Hvor moden Musk oppfattes ser altså ikke ut til å ha så veldig mye å si.

     

    Hva hvor mye aksjen er shortet har med saken å gjøre vet jeg ikke. Men hva som helst for å sverte Tesla, eller hva?

    Hei, har egentlig ikke noen mening om Tesla utifra et "idiologisk" synspunkt. Det er et selskap som alle andre, som akkurat nå ikke tjener penger. Men det virker som du har det og tolker helt ordinær informasjon utifra det. Reagerer du på at flere investorene ikke tror på Tesla så får du nesten ta det opp med dem. At Tesla fremdeles eksiserer viser jo at NOEN tror på dem. Det håper jeg siden de mest sannsynlig må hente inn mer kapital for å overleve.

    TU presenterer her Q2 tallene til Tesla, og jeg supplerer med ytterligere informasjon. At aksjen er mye shortet er høyste betimelig informasjon i en artikkel om Tesla sin økonomi.

    • Liker 7
  6. All moderne teknologi krever gruvedrift. Alt i en moderne smarttelefon har komponenter som krever gruvedrift, og er du glad i Apple så kommer hvitfargen fra TiO2 som feks kan utvinnes av rutil som vi har i Engebøfjellet.

     

    Solceller krever gruvedrift og masse energi for å gjøre silisiumen ren nok for bruk i solceller.

    Kina har nesten monopol på sjeldne jordartsmetaller som vi trenger til batterier så her går lastebåtene frem og tilbake mellom gruver, prosessfabrikker, batterifabrikker til fabrikken som lager det endelige produktet. Og hva går lastebåtene på. Noe som ofte kalles "Marine Distillate Fuel" men vi andre kjenner det som bunkerolje, eller det som er igjen i kolonnen når alt det andre er destilert av råoljen. Snakker om CO2 avtrykk

  7. HW/tek.no diskusjonen er interesant. Personlig så hater jeg at Teknisk Ukeblad har blitt dratt ned i søla til tek.no.

    Uansett.
    Det jeg ikke liker med testen er at den kun ser "specs" og ikke feks levetid, byggkvalitet, service osv.
    Biltemaproduktene har slik jeg har erfart det OK speccs, men kort levetid da byggkvaliteten ofte ikke holder mål. Tynner gods, dårligere skruer/koblinger/braketter osv. Og prisen til Biltema er ikke så lav at du kan kalle det "prosjektverktøy"

     

    Her testets det som strengt tatt er "hobby utstyr" men flere av merkene har ofte lokale service verksteder som kan være verdt noen 100-lapper den dagen du må fikse det eller bytte en del.

    Personlig holder jeg meg til Stihl produkter da de som regel har en lokal forhandler med kunnskap. Ikke noe problem å kjøpe fra MegaFlis, Komplett eller Jernia, men for dette velger jeg en "håndtverkerbutikk" med serviceverksted.

     

    • Liker 1
  8. Kjøpte spillet til PSOne når det kom. Men tror ikke jeg var moden nok for "crafting" systemet. Dessuten var det såpass forskjellig fra Final Fantasy at jeg mistet litt interessen. (Kjøpte det fordi det sto SquareSoft på coveret)

    Husker at jeg ikke kom spesielt langt fordi det var ganske vanskelig. Kanskje jeg skal plukkede det opp igjen i julen. Yasumi Matsuno er en av mine store favoritter (Elsker FFT og Ogre Battle)

  9. Det er fordi det er få spillere, og de tjener ikke penger på det.

     

    Den siste tiden har det vel strengt tatt ikke vært utviklere som har jobbet med content heller. Mener at det var en dedikert sjel fra forumet som sørget for å holde alt sammen. (litt hazy på om det var et forummedlem eller en som var annsatt)

     

    Trist når Online spill legger ned, men siden det som regel kommer av at det er få spiller så har få konsekvenser.

    Føyer seg fint inn i rekken sammen med Hellgate: London og Tabula Rasa

  10. Kult å se at det er liv i gamle plattformer, men 12.99 GBP Premiumutgaven er i drøyeste laget for et C64 spill for min del...

    Synes egentlig ikke det er en gal pris, men du kan jo kjøpe budget-versjonen. Eller digital download for £1.99.

     

    Hva ligger utviklerkostnaden på for et slikt spill? Et AAA spill som Empire Total War lå på ~£45 og regner med at de hadde høyere kostnader enn Knight'n'Grail. Beviser vel at ingenting er verdt mer enn det folk er villige til å gi.

     

    £1.99 mener jeg er good value ja :)

  11. Flere som venter. Er det noen som hvet lokaltiden demses ?

     

    Finner ikke San Rafael (HK), men San Fransisco er i samme tidsone.

    http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=224

     

    De har selv sagt at de er på pacific time (post på forumet deres) Og at de avsluttet arbeidet klokken 20:00 lokal tid, og at spillet ikke ville slippes før de hadde hatt en god natts søvn og kommet seg tilbake på jobb.

     

    Krysset fingre for 10:00 Pacific. Men kanskje 12:00 (dvs 21:00 her)

×
×
  • Opprett ny...