Gå til innhold

arcaders

Medlemmer
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arcaders

  1. Helt vanlig å melde fra om slikt og tilby seg å utbedre om eier stiller med maling og verktøy. Da får du gjerne påvirke fargevalg og.

     

    Jeg prøvde å utbedre selv med å ta fargeprøve og matche den gamle malingen uten hell. Jeg har også gitt beskjed til huseier men fikk ikke hjelp ( selv om jeg mener det er hans ansvar siden det er naturlig slitasje - andre vedlikehold/reparasjon er min oppgave ) Det er flere ting som trenger TLC etter slitasje og siden han da nå øker leien etter KPI ( og det er helt ok ) men da synes jeg leiligheten skulle reflektere andre leiligheter i samme prisklasse etter hvordan stand den er i

  2. Det er uinteressant om du har “forvoldt skaden” eller ikke, har du innvendig vedlikehold så HAR du innvendig vedlikehold. Ansvaret her er i utgangspunktet objektivt (altså uten skyldvurdering), og du har godtatt leiligheten som den er ved ikke å reklamere. Å nå gjennom med en slik reklamasjon etter to år har jeg svært lite tro på, men det er jo ikke FORBUDT å forsøke.

    "Leietaker forestår det sedvanlige indre vedlikehold og renhold ut over vanlig slitasje" dette er normal slitasje og jeg tolker setningen da at jeg ikke har ansvaret for utbedring

    • Liker 2
  3. To dører ble malt i 2011, jeg flyttet inn 2014 og nå flasser dem maling rundt håndtak. Har vedlikehold ---ut over vanlig slitasje ...som innvendige dører. At dem flasser er fordi dørene er malt uten å slipe først, malingen har altså ikke festet seg skikkelig. Jeg har altså ikke forvoldt skaden og som jeg forstår det er det da definert som slitasje, og en dør skal uansett ikke flasse maling. Huseier må reparere?

  4. Ikke bare kan han justere etter KPI. Du har bodd der lenge nok til at han kan øke til det som kalles "gjengs leie". Det er et fancy uttrykk for at han kan sette opp leia til det som er "normalt" nå i ditt område. Altså hva han kunne leid den ut for om han la den ut nå. Det kan gjøres etter to og et halvt år, med seks måneders varsel.

    Ja og gjengs leie kan gå begge veier så han holdt seg nok til KPI

  5. Fått beskjed om jeg får økt husleien etter KPI siden jeg i blokka har minst leie

    hvis jeg sammenligner meg med en annen leilighet som betaler 9500, altså 300 kroner mere enn meg så er det fordi den har utsikt over vannet og diger balkong, jeg har utsikt rett i andre bygninger og liten balkong. Altså, jeg betaler litt mindre men den andre leiligheten er bedre.

    Har bodd der i 4 år og aldri justert KPI så i verste fall får jeg en økning på 750 mnd eller beste fall 300 kr

    Så i beste fall får jeg en leie på lik linje med en leilighet i samme blokk som er ....bedre, er det riktig --- og jeg antar at huseier har lov til det?

  6. Jeg tipper at du har 230V downlight og en dimmer uten sikring. Det er ikke helt uvanlig at når en glødepære går så kortslutter deler av gødetråden og i det øyeblikket den går så trekker den veldig mye strøm. Vanlige lyspærer har en sikring i form av en tynn "tråd" innstøpt i glassdelen av sokkelen, denne er normalt synlig i en klar pære. De små spotpærene har ikke plass til dette og er uten slik form for sikring.

    På anlegg med 12V pærer er ikke dette så stort problem fordi de elektroniske trafoene er ofte kortslutningssikre eller har nok demping til at det ikke blir et problem.

    På anlegg med 230V pærer derimot er det rett på dimmeren, og om denne ikke har noen form for beskyttelse har den lett for å ta kvelden i slike tilfeller. Noen dimmere har en synlig glassikring rett bar vrihjulet som du kan trekke rett ut.

    Ingen sikring bak. Elektriker så på denne bryteren flere år tilbake siden lysene blafret når man hadde svakere lys og siden hele bryteren måtte skifte og den "virket" så ville ikke huseier bytte den, men nå er den altså helt kaputt.

  7. Er leietaker og det er den tredje dimmer-bryter på 4 år jeg har bodd der som må byttes.

    Vet jeg har vedlikehold av brytere ( også ), men vet at jeg ikke har ødelagt bryteren eller pga manglende vedlikehold ( flere andre naboer sliter også med samme dårlige dimmer-brytere ) og jeg får ikke bare skiftet ut en del av brytere - bryteren må altså skiftes ut ---tror nok muligens delen ikke være regningssvarende uansett.

     

    Altså, da er det utleier sitt ansvar for å få denne skiftet ut?

     

    Fått beskjed par ganger at jeg må lese kontrakten ---og det har jeg gjort opptil flere ganger, kontrakten er helt standard etter det jeg kan se og der står det svart på hvitt om akkurat det med regningssvarende --er det noe jeg har oversett eller er det utleier som trenger å lese kontrakten selv. 

     

    Må nevne at etter mye om og men erstatter han det som må byttes men får vite det at dette er en "gråsone" og at han gjør det fordi han er snill.

    Gråsonen han mener er vel kanskje om jeg har dengt på bryterne eller ikke?

     

    Takk for alle svar

  8.  

    Tro meg. Gleden ved å kjøpe seg en retrokonsoll går lynraskt over. Det er tøft et par ganger når venner kommer på besøk.

    "Høhøhø, se hva jeg har, a'? Nå kan dere spille spillet fra 80-tallet som var sååå morsomt".

    6 minutter etter: "Jaja, godt at spillene har kommet lengre enn i 1989".

    Så går retrokonsollen i skuffen på gjesteværelset og blir der liggende. #verdengårfaktiskframover

     

    Jeg bruker mini-SNES'n min nå og da, syntes det var et bra kjøp :)

     

    Uansett, bare utseendet til denne saken er verdt de penga, syntes jeg. Glad de ikke bare lagde en nedskalert 2600

    Den er vakker, gjetter at blir litt spilling en sjelden gang MEN så pryder den fint på tvbordet :-)

    • Liker 1
  9. Er leietaker og lyset på baderomsspeilet er defekt

     

    Huseier vil ikke legge sette opp og legge ut for nytt speil siden han mener spotlight fra taket holder nok med belysning.

    Har prøvd å stille inn spotter mot speilet for å se om det hjelper men det er for lite lys og det blir bare skygge i ansiktet.

    Mener det er vesentlig med lys direkte mot ansiktet ( som fra speilet ) for å kunne se skikkelig, spesielt når man feks under barbering. Den eneste lyskilden nå er spottere i taket som da bare lyser ned.

    Kan jeg kreve å få dette utbedret eller hva annet kan jeg gjøre. Mener at det som er i leiligheten burde fungere, spesielt hvis den har en funksjon

     

    Takker for alle svar

     

    Jan

×
×
  • Opprett ny...