Gå til innhold

Asahi

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Asahi

  1. Nettopp, hastigheten er helt grei med tanke på tyngden på glasset som flyttes. 50mm F1.4 har dermed mye kjappere AF. Canon 50mm F1.2 har av en eller annen grunn fått en slags "holy grail" status som forårsaker at noen ikke skjønner at dette ikke er et objektiv som passer for absolutt alle.(og ja, jeg ha prøvd alle 50mm til Canon selv om jeg personlig bruker Pentax sin 50mm F1.2)

     

    Skarphetsmessig er F1.4 variantene ofte bedre enn F1.2 varianten på mindre blendere, det er heller ikke derfor man kjøper et F1.2 objektiv. Det kjøper man for å bruke på F1.2, alt annet er bonus.

    • Liker 2
  2. Dette er en merkelig diskusjon spør du meg. Hvis Olympus OM-D E-M5 som tidligere nevnt av TS er for dyr og man ønsker langzoom og elektronisk søker er G5 det eneste alternativet hvis man i tillegg ønsker utskiftbar optikk. Sensorkvaliteten på M5 er ikke bedre med "stor margin" som tidligere nevnt, og tester gjort av akam tar jeg alltid med en klype salt da sammenligningsgrunnlagene ikke alltid er reelle i min mening. De farges alt for ofte av personlige preferanser og resultatet i bruk er ofte helt annet.

     

    Hvor Canon G1 X kommer inn i bildet(som ikke har lang telezoom å snakke om) og Fuji med så treg autofokus at dersom de hadde klart å hoste opp en telezoom så hadde de vært lavest på rangstigen, er uvisst.

     

    Snakker man kamera med kompaktkamerasensorer som Nikon 1, har man jo alltids superzoomkamera som Fuji X-S1, Canon PowerShot SX50 og Panasonic FZ200, som passer preferansene til TS mye bedre for en billigere penge.

  3. Panasonic DMC-G5 med 14-42 er mitt råd. Dersom man ønsker bedre normalzoom så har de 12-35mm F2.8. De har også nylig lansert 35-100mm F2.8. Av langzoomer så har de den utmerkede 100-300mm som vil tilsvare bildevinkel på 200-600mm på 35mm.

     

    Sony NEX har ennå for lite utvalg av optikk til at de får noen stemmer fra meg. Eneste objektivet av nogenlunde kvalitet fra den kanten er en 24mm. edit: og en 50mm som er ok, 16-50mm kan bli spennende, men må komme på markedet først.

  4. Til sport utendørs vil det lønne seg med et kamera som har søker mener jeg. Det er fordelaktig for å komponere bildet i situasjoner med mye lys da LCD-skjermen bak kan ofte bli vanskelig å se.

     

    Panasonic G3(eller den nye G5 som kommer til høsten) eller GH-2, Samsung NX11/NX20, Sony NEX-7, Nikon 1 V1, Olympus OM-D E-M5 etc. Har jeg glemt noen?

     

    Er glad i selve NEX kameraene, men er litt skuffet over objektivparken(eller mangelen av kompakte objektiver med god kvalitet) som ødelegger litt for opplevelsen med systemet. Favorittsystemet mitt av de speilløse er nok m4/3 (Panasonic & Olympus) da de har best utvalg av optikk og objektivene fra disse to merkene kan brukes om hverandre.

    • Liker 1
  5. Olympus E-PL3 og OM-D E-M5 har begge undervannshus som ekstrautstyr (PT-EP05 & PT-EP08) da kan man til og med dykke med de.

     

    Ellers så har Canon G1 X undervannshus. Dette er ikke systemkamera, men det har veldig bra bildekvalitet da den har større bildebrikke enn nevnte Olympiser. FV har dette i kit m/undervannshus til 7995.

     

    Undervannshus er ganske dyrt, de koster ofte nesten det samme som kameraet(eller mer) så dersom man ikke trenger helt vanntett kamera så funker OM-D E-M5 bra. Dersom speilrefleks kan være et alternativ, så er Pentax K-30 og K-5 de billigste værforseglede systemkameraene på markedet som også har værforseglede kitobjektiv.

  6. Jeg har alltid vært mer glad i Metz blitser istedenfor de orginale Pentax-blitsene, så jeg kan varmt anbefale de. Metz 44 AF-1 til rundt 1400 og 50 AF-1 til rundt 2000 er begge gode valg. Et kraftigere alternativ er 58 AF-2 tilrundt 2500-3000.

     

    Kjappere ladetid og bedre menyer enn Pentax 360 og 540 kjennnetegner disse blitsene, oppgraderbare via USB og fungerer med trådløs P-TTL.

×
×
  • Opprett ny...