Gå til innhold

hev

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hev

  1. Nå er jeg helt legmann her men kravet til parkeringsselskapet er i følge Forbrukerrådet: 

    • Du skal med normal oppmerksomhet kunne forstå hvilke regler som gjelder for parkering ut fra skilting og oppmerking.

    Ut over dette er det ingen vanlige skiltregler som gjelder privat vei (som dette tydeligvis må være), så parkeringsreglene kan like gjerne være tekstet på et skilt et sentralt sted i stedet for å bruke offentlig vei-lignende skilting.

     

    Hvis det bare står et "parkering forbudt" - lignende skilt langs en vei ville jeg oppfattet det som om det gjaldt veien. Har de regler som gjelder utenfor veien bør jo det skiltes eksplisitt. De har vært flinke til å gjemme slike skilter, men det er vel blitt bedre etter mye klager og negative oppslag. Hvis de kun har satt opp et skilt som ser ut som et offentlig skilt men som de mener skal bety noe annet ville jeg tro du hadde en god sak.

     

    Ja enig, jeg mener også at skiltet gjelder veien, på høyre side i kjøreretingen fram til neste kryss /skilt.

    Om de mener at det også skal være parkeringsforbud på områder utenfor veien så måtte de event. sette opp andre skilt event. med underskilt som forklarer.

    Men vi får se hva som skjer videre med klagen.

    Det er dette skiltet det er snakk om: http://tromso-parkering.no/wp-content/uploads/2016/12/5P-150x150.png

  2. Har inne en klage på parkeringsgebyr, og lurer da på følgende: Et vanlig offentlig "parkering forbudt" (rødt og hvitt) har gyldighet i kjøreretningen langs veien fra skiltet og til neste kryss eller til nytt skilt som opphever dette. Gjelder det samme også for et tilsvarende grått som f.eks. europark har satt opp? Eller kan de hevde at dette skiltet gjelder for hele området bak skiltet? (dvs. også området utenfor veien)

     

    mvh

    Helge

  3. Hei!

     

    Eg kjøpte nyleg et E-620, og det er utvilsomt eit veldig bra kamera som eg absolutt kan anbefale.

     

    Men sjølv med eit såpass lite og lett kamera/utstyr trengs det gjerne ein liten ryggsekk for å ta alt med på tur, kort eller lang.

     

    Så visst eg skal prøve meg på å sjå litt i krystall-kula så trur eg at vi om ganske få år vil flire litt av fotografar som kavar rundt, drassande på blytunge ryggsekkar med store kolossar av SLR og tilhøyrande tungvekts-utstyr.

    Kva er vitsen når ein får samme bilde-kvalitet med eit lite og hendig E-PL1 e.l.?

     

    Utviklinga går mot små systemkamera uten spegel men med gode elektroniske søkarar i tillegg til display med liveview, det er eg ganske sikker på ;)

  4. At det er vanskeligere å skille panoreringsbevegelse fra sideveis ustabilitet når man måler så nære panoreringens akse?

     

    På mitt kamera er det 3 valg for stabilisering; full stabilisering pluss stabilisering i enten vertikalt eller horisontalt plan. Så det skulle vel eliminere eventuelle problem på dette punktet(har ikkje brukt dette, har kun lest om det i manualen). Om dette er vanlig på andre merke med stabilisering i huset veit eg ikkje.

  5. SHPhoto, eg har lite kjennskap til Sony og Nikon sine modellar, så det var ikkje dette eg kommenterte (begge er heilt sikkert bra nok for trådstartaren).

     

    Men eg reagerte litt på at du prøver å bagatellisere nytteverdien av stabilisering ( slik eg les det). For eg trur dei fleste er enig i at dette er ein veldig nyttig funksjon å ha? Alle kameraprodusentane ser det i alle fall slik, og har implementert dette i dei fleste modellar, om enn på litt forskjellig måte.

     

    Eg meiner at det mest geniale er å ha det i huset, nettopp for å få nytte av det på alt eg kjøper av optikk, men eg registrerer at andre meiner noko anna (av ein eller annan merkelig grunn :dontgetit: ). Sjølvsagt er nytteverdien størst på lange brennvidder, men 3-4 "stopp" er godt å ta med seg uansett :yes:

  6. Hadde jeg vært deg så hadde jeg returnert Sony'en hos Lefdal og tuslet ned i en fotobutikk som lever av å selge kamera etter kunden's behov og ikke etter egen provisjon.

     

    Etter min mening er igrunn bildestabilisering på et 18-55 f/3,5-5,6 objektiv ikke veldig mye vits.

    Med lysstyrken som er på dette objektivet så får du så lange lukkertider at det er nytteløst uansett innendørs uten blits. Og med blits har du ikke bruk for bildestabilisering (da fryser blitsen bevegelsen). Dessuten hjelper igrunn bildestabiliseringen kun ca mellom 1/60sek og 1/10sek. Tregere lukkerhastigheter bruker du stativ på. Utendørs får man stort sett raske lukkertider og da er bildestabilisering bortkasta.

     

    Nikon har etter min mening også noen ikke uvesentlige fordeler:

    Lysmåleren

    Guide funksjonen

    Tilgjengelighet av utstyr på bruktmarkedet

    Mer å bygge på videre.

    mm..

     

    OK, point taken; Nikon er også eit bra kamera! Men reint bortsett frå det så var den argumentasjons-rekka der ganske tynn ;)

  7. .......

    Mitt spørsmål er ... gjorde jeg en feil ved å kjøpe A230 over D3000? Hvor mye har egentlig den stabilisatoren å si? Og ja, jeg så akkurat testen på TV2 Hjelper Deg.

     

     

    Hei!

     

    Stabilisering er utan tvil ein nyttig ting å ha, og med innebygd stabilisering i huset vil du alltid ha denne fordelen, uansett objektiv.

  8. Nei, det er neppe for lite lys som er problemet. For lite kontrast muligens, men tvilar på det også. eg har i alle fall ingen problem med å sjå med det blotte auge når fokus er korrekt, så då burde vel teknikken sjå det også?. Dessutan så ser det ut til at dette er eit problem kun i LV.

     

    Og ja, eg har meir lyssterkt objektiv (14-54/2,8), men har ikkje testa så mykje på akkurat dette for eg meiner det burde fungere utan problem med 9-18/4.

  9. Hei!

    Ved bruk av Liveview på mitt nye olympus e-620 har eg lagt merke til at AF ofte passerer fokuspunktet og indikerer at den ikkje finn fokus (grønn lampe blir ståande å blinke).

     

    Eg ser dette heilt tydlig når eg zoomar inn på fokuspunktet på displayet, den passerer rett forbi fokus, stoppar og gir opp, er autofokusen stokk dum eller? :hmm:

     

    Ved vanlig bruk utan LV har ikkje opplevd tilsvarande.

     

    Trur dette er uavhengig av kva objektiv eg brukar, men er ikkje sikker. Har brukt mykje ZD 9-18mm i det siste, og der har eg i alle fall dette problemet.

     

    Er dette eit problem med LV? Eller er det ein feil ved objektiv/kamera?

     

    Ser der er 3 valg for type AF ved LV, og mitt kamera står på standardverdien som er "image", kan det være andre valg som er betre? Eller er det andre innstillingar som kan hjelpe ?

  10. Hei!

    Det er mange slike trådar her om kva for kamera som er best osv., i dei fleste tilfelle er det umulig å svare på for andre enn deg sjølv :)

     

    La meg tippe at den egentlige grunnen til at du vil skifte er at du er trøtt og lei av den gamle, kjedelige, utdaterte 350-en og har lyst på noko NYTT, med ny teknologi, nye spennande funksjonar osv. "Forandring fryder" som kjent, det gir ny lyst og ny inspirasjon.

     

    Am I right? :yes:

     

    I så fall så trur eg 7d må være eit veldig bra valg, ifølge testar og kommentarar som vi kan lese på nettet så har det topp prestasjonar på dei fleste punkt. Dette sjølvsagt under forutsetning av at du vil legge heile budsjettet i kamerahuset.

     

    Men NB!, når det gjeld dette med å ta "bra bilde" så er det nok heilt andre faktorar enn kamerahuset som er mest avgjerande, den aller viktigaste faktoren er heilt sikkert kva prestasjonar personen bak kamera er god for ;) .

     

    Så visst 350-en har gitt skuffande resultat, så ha ikkje så alt for store forhåpningar her, for då kan du lett bli skuffa.

  11. I går kveld ramla eg ned frå gjerdet :thumbup: , eller eg orka ikkje lenger å sitte der og vurdere "hit den eine dagen og dit den andre dagen"...

     

    Og resultatet vart E-620 med grip, pluss at eg la eit 9-18mm og 14-54mm/swd i korga med det samme :yes:

     

    Eg fikk i løpet av jule-shoppinga holdt litt i forskjellige kamera, og fann egentlig ikkje noko som eg likte betre enn dette. E-30 virka veldig stort i forhold, og eg trur det ofte hadde blitt liggande igjen heime av den grunn. Canon 500 virka veldig plastikk-aktig, likte det ikkje. Nikon 3000, tjaa... OK, men kvalitetsfølelsen på E-620 var best.

    Kanskje er E-620 litt lite å holde i, derfor så slengte eg på det ekstra grepet som eg kan ta på ved behov.

     

    Men dette er sjølvsagt mine veldig subjektive følelsar, eg er nok ein smule forutinntatt ;)

     

    Så då er det berre å vente på pakke i posten...

  12. E-30 med 9-18 for 9.999,- må vel være et godt tilbud(med cashback på objektivet+blitz eller batterigrep på kjøpet for huset).

     

    Ja så det, men siden det var "litt" over budsjettet mitt, så dum som jeg var så ventet jeg til lønningen var kommet inn, så hadde prisen jaggu gått opp til 11000.

    Fotomesse i midten av Januar på Lillestrøm, Tilbudet med Batterigrep gjelder fortsatt ut januar, så satser på en greie messepris da :yes:

     

    Det var snakk om feil-prising frå japan-foto, det var nok for godt til å være sant :no: . Eg ville kjøpe men fikk beskjed om at rett pris skulle være 10999 :dontgetit: . Så då lot eg det være, og blir sittande på gjerdet litt til....

  13. 4. Olympus' E-30 "Nytt utstyr - nytt nivå"-kampanjen er organisert av Olympus Imaging Europa GmbH og deres samarbeidskontorer og respektive distributører. For ytterligere detaljer, vennligst besøk våre nasjonale og regionale websider.

     

    Dessverre har ikke kunder utenfor distribusjonsområdene til våre samarbeidskontorer og distributører mulighet for å delta.

     

    Forsendelser til adresser utenfor deltakende land er ikke mulig.

     

    5. Kjøp, registrering og krav må gjøres i deltakende land og deltakere må tilhøre dette landet.

     

    Så nei, du kan ikke benytte deg av denne kampanjen om du kjøper i USA.

     

    Du mister også 5 års reklamasjonsrett.

     

     

    Men kjøp frå nettbutikker som f.eks. pixmainia.com og Dustin.com blir vel også å betrakte som kjøp i Norge? Eller...?

     

    Helge

  14. Det er jo fint og flott med fantastiske kurver i tester. Men til syvende og sist er det bildekvaliteten på bildene man får ut av kameraet som bør være tellende. I hvertfall i mitt hode og etter mitt syn.

     

    Eg er enig med deg, absolutt. Likevel, dette er ein interessant diskusjon; det kan virke som enkelte fabrikantar prøver å pynte på sine ISO-støy-prestasjonar ved å oppgi feil ISO-verdi. Og med tanke på den vektlegging dette med ISO-støy får i enkelte testar så er dette viktig å merke seg :roll:

     

    Her har tydligvis canon "juksa litt", f.eks. så er ISO 1600 blitt 1172, ganske stort avvik. Olympus held seg på streken :yes:

  15. ....

     

    5. Kjøp, registrering og krav må gjøres i deltakende land og deltakere må tilhøre dette landet.

     

    Så nei, du kan ikke benytte deg av denne kampanjen om du kjøper i USA.

     

    Du mister også 5 års reklamasjonsrett.

     

    OK, då blir det ikkje fullt så lønnsomt, men fortsatt pengar å spare... ;-)

     

    Det med reklamasjonsretten er vel og bra på papiret, men det gjeld vel berre feil som beviselig ikkje er forårsaka av "uforsiktig" bruk e.l., og eg har mine tvil om kor bra det fungerer i praksis, ref nokia og fuktskader osv...

     

    Men takk for oppklarande svar :-)

     

    mvh

    Helge

  16. Mange gode råd her som stort sett hellar mot å holde seg til Olympus.

    Eg har også tenkt i retning FF og mellom anna Sony, som Karabin nevner, men har vel komt til at det blir "for voldsomt" til mitt bruk, huset er dobbelt så dyrt, og har ein sagt A så må ein seie B osv. og då må ein vel til med Carl Zeiss-optikk i fleire variantar, det blir fort dyrt ;). Det får bli ved neste korsveg....

    E-620 har eg også sett på som eit alternativ, men eg bruker briller så eg har vurdert det slik at søkaren til E-30 er betre?

     

    Og så var det Johnny som nevner eit E-3 til 5000 på Finn, har du link til dette?

  17. Eg har bestemt meg for at det er på tide å fornye fotogarderoba, har idag eit oly e300 med 14-45 og 40-150 kit-objektiv. Er veldig usikker på om eg skal holde meg til gode gamle olympus og f.eks. satse på denne pakken: E-30 pluss 9-18mm

    eller om eg kanskje skal prøve noko nytt, f.eks Nikon d90 eller canon 50d. Eg er ingen fanatikar på dette området, så om systemskifte er det beste så gjer eg gjerne det, men eg har veldig lite å klage på når det gjeld mitt e-300. Har eg egentlig noko å hente på å skifte til f.eks. Nikon /Canon?

     

    Eg tenker m.a. på dette med ISO-støy, eg ser på testar at oly ligg litt etter på 1600 og opp, men eg har personlig ikkje sett på dette som eit stort problem sjølv om eg ofte fotograferer i dårlig lys som f.eks. her: Visit My Website (korna i det mørke området er faktisk sludd/regn for det meste ;) ). ISO-støy er egentlig ganske greitt å fjerne med ein smule etterbehandling.

     

    Så er det dette med størrelse/vekt. Er f.eks d90 og 50d m/optikk merkbart større/tyngre enn E-30? Eg bur slik til at eg dessverre ikkje kan "stikke innom foto-butikken" og kjenne på dette sjølv, så her har eg bruk for objektive tilbakemeldingar frå folk som har tatt og holdt i desse apparata ;). Og kva med soliditet og kvalitetsfølelse?

     

    Og så er det dette med stabilisering i huset (som eg ser på som ein genistrek), det må vel tale i canon/nikon sin disfavør?

     

    Det blir mykje dette (og det er systemskifte-trådar tidlegare som eg har lest, prøver å være mest mulig konkret på kva eg vil ha råd om). Om noken kan gi meg eit puff i "rett retning" så hadde det vore til stor hjelp i "valgets kvaler".

     

    mvh

    Helge

  18. Følgende four thirds objektiver har pr i dag ring-USM lignende teknologi (ultrasonisk AF-motor, full-time-manuell fokusering og direkte kobling mellom fokusringen og linseelementene):

    Olympus 12-60mm f2.8-4.0

    Olympus 14-35mm f2.0

    Olympus 50-200mm f2.8-3.5

    Panasonic 14-150mm f3.5-5.6

    Sigma 10-20mm f4.0-5.6

    Sigma 70-200mm f2.8

    Sigma 50-500mm f4.0-6.3

    Sigma 300-800mm f5.6

    Sigma 30mm f1.4

    Sigma 50mm f1.4

    Sigma 150mm f2.8 Macro

     

    Liker du å bruke manuell fokus bør du velge huset med den største og klareste søkeren. Pr i dag er dette E-3. Men liker du VIRKELIG å bruke manuell fokus bør du ikke velge speilrefleks i det hele tatt, men derimot en rangefinder á la Leica M8. Dagens speilreflekskameraer er optimalisert for autofokus, mens på en rangefinder er den manuelle fokuseringen lynkjapp og ekstremt presis.

     

    OK, takk for den, då kan f.eks. E-620 pluss 12-60mm være et bra valg :thumbup:

     

    Men nei, det er ikkje det at eg LIKAR manuell fokus spesielt godt, eg brukar auto for det meste og det gir best og raskast resultat. Men når det er mørkt så opplever eg ofte at det er vanskelig å finne fokus, og då kan det være greitt å ha MF som eit alternativ.

     

    Og E-3 er heilt sikkert eit bra kamera, men trur det blir for stort å slepe rundt på; E-620 virkar som eit bra kompromiss mht. vekt/ytelse.

     

    Men vi får sjå, ting kan skje, eg handlar ofte på impuls.. ;)

  19. Hei, eit kort spørsmål ang. olympus E-serie: har alle oly-objektiv til E-serien manuell fokus ved å "fjernstyre" motoren?

    Har vurdert oppgradering av utstyr, og det blir nok Olympus igjen (E-620 :love: ?). Men har opplevd nokre gongar at MF er problematisk når det er mørkt og ein ikkje har eit fast "uendelig-punkt" å forholde seg til på objektivet.

×
×
  • Opprett ny...