Gå til innhold

Fictivision

Medlemmer
  • Innlegg

    781
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fictivision

  1. Ranglefanten skrev (På 13.9.2023 den 8:25 AM):

    Er den egentlig så dyr? Skulle den fulgt vanlig prisutvikling skulle vel dieselen nå kostet rundt 30 kroner om jeg ikke tar helt feil. Her jeg bor er den sjelden over 20.

    Der har du egentlig rett. For 20 år siden så kostet drivstoff rundt 10-11 kroner literen. Jeg husker at min far hadde årslønn som bussjåfør i den tiden på rundt 230000. I dag har lønna hans steget til 550000kr.

  2. daruu skrev (På 24.11.2022 den 16.56):

    Vurderer sterkt å kjøpe en switch til meg + en til vesla så vi kan spille litt Pokemon sammen. Hadde aldri trodd jeg skulle skrive det noengang når jeg spilte det selv for 20+ år sia men....

    Tenkte egentlig å kjøpe brukt, ser det nevnes både 17 og 19 modell - er det noen enkel måte å skille de på? Er nok ikke utslagsgivende for oss hvilken versjon det er, men prisen bør helst matche 

     

    Den nyere har bedre og litt større skjerm. Skal være merket med OLED. 

    • Liker 2
  3. Som en som kommet fra øst Europa så har Norge ingenting å skamme seg over for at det er lite storslåtte bygg fra fortiden. Historien til Norge er såpass rik  og urørt av andre sivilisasjoner at det spiller ingen rolle. 

    Min nasjon er blitt erobret av både vestlige og østlige stormaktene flere ganger, og okkupasjon har vart i flere hundre år under den osmanske riket. 

    Og hver gang en ny erobrer kommer så jevner dem med jorden det den forrige har bygget. 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  4. Garantien på min model S utløper i desember, jeg vurderer å kjøpe mer garanti som tesla tilbyr på sine nettsider. 

    Noen som har denne garantien? Er den verdt pengene? Er den like god som Tesla sin nybil garanti? 

  5. Snikpellik skrev (3 minutter siden):

    Alle vet jo at USA (og mange andre) har hatt et politisk mål om å stoppe NS2-prosjektet i årevis. Det er på ingen måte en hemmelighet, eller "innrømmelse" som noen kalte det over. 

    Rørledningene var i praksis ute av drift allerede med knapt noe gass som strømmet gjennom dem. Det var høyst usannsynlig at noen større mengde gass noensinne ville strømme gjennom dem igjen. NS2-prosjektet døde i februar etter Russland invaderte Ukraina, og europeiske nasjoner vedtok å gå helt bort fra russisk gass. Så USA har nådd sitt mål om å stoppe den for lengst, og har derfor ingen grunn til å gjøre dette.

    Beskylder man USA hopper man også elegant over at de trolig ikke har noe som helst å vinne, spesielt ikke satt opp mot en helt enorm risiko det ville vært. Hvis USA sprengte rørene, ville det enten ha måttet ha gjort det i allianse med andre NATO-nasjoner (Danmark) og på en eller annen måte overbevist dem og Tyskland om å gå med på dette - eller angrepet rørledningen uten å varsle dem, og da potensielt ha brutt med NATO og ødelagt vestlig samarbeid og allianser i uoverskuelig fremtid.

    Det trenger ikke å være bare USA som er involvert, men kan være andre NATO medlemmer men ekskludert Tyskland da det er klart at Tyskland er den største taperen med disse rørene som er permanent ute av drift. 

    At NS2 er ikke satt i drift og at det går minimalt med gass gjennom NS1 nå betyr ikke at disse blir aktivert på fullt om kanskje noen måneder, ett år eller om 10 år. Så lenge de rørene er der så kan driften fortsette en dag når situasjonen har stabilitert seg. 

    • Liker 2
  6. Jeg har svart i den andre tråden hva min teori er, og det er at amerikansk eller britisk etterretning har fått kanskje nyss om at Tyskland kan få en avtale med Russland om gass leveranse i vinter når lagrene begynner å gå tomme. NordStream 2 er til tross alt klar for å levere gass så lenge den ligger der uansett den nåværende politiske situasjonen så mye kan skje om noen måneder. 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  7. torbjornen skrev (12 timer siden):

    Målet til russarane er å spreie frykt for at det same kan skje med andre (f.eks. norske) gassrøyr eller oljeinstallasjonar, samt å drive desinformasjon og skulde på andre (som f. eks. USA og Biden si klønete uttalelse før Ukraina-krigen).

    Men det rimer ikke å sprenge sin egen gassrør ledning for å spre frykt, er det ikke smartere å sabotere gassrør på norsk sokkel først før Norge klarer å stable opp beredskap? Slik det er nå er Norge obs på at noe kan skje og det blir mye vanskeligere å gjøre noe nå. 

     

    • Liker 2
  8. Ser at det gjelder en Rav4 med forhjulstrekk ifølge OP. Hvis det er litt knapt med penger så ville jeg byttet dekk på drivhjul nå og latt de bak stå med forbehold om at det er bra med mønster på de. Det er absolutt ikke nødvendig å bytte alle 4 dekk på en bil som bare har forhjul eller bakhjulstrekk. 

    Men som andre har påpekt så er det påbudt med like dekk på samme aksel. 

    Også, 3000kr hørtes mye ut for en dekk på en Rav4 hvis det et standard dimensjon. 

     

  9. Min teori er at at noen av de vestlige landene har gjort dette. Enten britisk eller amerikansk etterretning har kanskje fått en nyss på at Tyskland kan knele etterhvert i vinteren og avtaler om mer gass fra Russland. Her er det klart at Tyskland er den største taperen. 

    På den andre siden det gir lite mening at Russland saboterer sine egne gassrør, og det som er enda mer merkelig er at begge rørene er satt ut av spill. Hvis NS2 er aldri satt i drift hvorfor ikke bare sprenge NS1? Som noen andre har nevnt så har Russland mulighet å strupe levering av gass når de vil. 

    Jeg mener at Russland taper her mer enn dem får av en slik handling. 

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  10. Er yrkessjåfør, kjører buss i Molde og jeg blir grønn i ansiktet når folk ikke blinker seg ut eller inn av r. kjøring, spesielt når det er rushtid, det hjelper så mye med flyten av trafikk. 

    Men føler at jeg blir mindre og mindre irritert da jeg ser at det vil alltid være folk som ikke bruker blinklys og det er ikke verdt å irritere seg over lenger. 

    • Hjerte 1
×
×
  • Opprett ny...