Gå til innhold

majiiis

Medlemmer
  • Innlegg

    121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av majiiis

  1. Jeg fikk AAP-vedtak i oktober -10. Iløpet av behandlingstiden på AAP hadde jeg mottatt sosialstønad, ment som bidrag (dette står spesifisert i vedtak om sosialstønad). Beløpet mottatt i sosialstønad ble trukket fra beløpet jeg opprinnelig skulle hatt i AAP for månedene mellom søkstidspunktet (07.07.10) og innvilgelse av vedtak, og jeg fikk kun utbetalt mellomlegget. Mellomlegget ble skattet. Dette gikk automatisk for å slippe et eventuelt refusjonskrav.

     

    Ifg. lønnsoppgaven har jeg fått kroner 68676 i AAP, men store deler av dette beløpet har altså vært sosialstønad i perioden mellom søkertidspunkt og innvilgelse av vedtak. Det er en vesentlig forskjell, ettersom sosialstønad ikke er skattepliktig. Totalt har jeg altså fått utbetalt et mye lavere beløp trekkpliktig inntekt enn det som står opplyst på lønns- og trekkoppgaven jeg har fått fra NAV. Det blir juridisk sett galt å sette alt under AAP i lønns- og trekkoppgaven, ettersom dette blir feil ifh. hva som reelt er mottatt av skattepliktig inntekt, mener jeg.

     

    NAV har vist seg å være komplett umulige å snakke med angående dette, og skatteetaten kunne visst ikke gjøre noe før NAV tok grep. Så foreløpig sitter jeg med en sinnsyk baksmell. Hva skal jeg gjøre? :nei:

  2. Som følge av forverring av sykdom ser jeg meg dessverre nødt til å avbryte vg3, og begynne på nytt igjen til høsten dersom helsa holder. Har legeerklæring på at avbruddet skyldes forverring av helsetilstand, både av spesialist og fastlege. Jeg har fått stipend hele dette året, vil dette da bli omgjort til lån? :(

  3. Katten måtte sannsynligvis på do, og ser da ingen annen mulighet enn å gå ut og gjøre fra seg og komme tilbake til låst dør. Katter er renslige, og vil ikke gjøre fra seg inne selv om de ikke egentlig ønsker å gå ut. Katter er ikke de smarteste, av og til vil de ut for så å angre seg fordi det er for kaldt. Da er det kjedelig å ikke kunne komme inn igjen.

  4. De skal i prinsippet dekke alt som er nødvendig. Jeg vil anta at dersom du skal få dekket narkose i tillegg (dette må jo da gjøres på sykehus hvor de har anestesikompetanse), må du legge ved erklæring fra psykolog/lege på at dette er nødvendig. Det er nok sannsynligvis kø på sykehuset for å få gjennomført dette, ettersom det strengt tatt er unødvendig (i den forstand at anestesilegene trengs andre steder). Jeg kan dog ikke garantere at nav vil dekke anestesi til tross for lege/psykologerklæring. Så vidt jeg vet skal narkose på offentlig sykehus uansett være gratis, evt. med en poliklinisk egenandel på ca 300 kr?

  5. Dersom du går til en tannlege og får prisoverslag over omtrentlig hvor mye behandlingen vil koste i tillegg til erklæring om at denne behandlingen er nødvendig ifh. din helse, så skal du få dekket dette av sosialkontoret dersom du kan vise til kontoutskrifter som bekrefter at din økonomi ikke strekker til :)

  6. Jeg har kompleks PTSD, noe som ofte fører til at følelsene tar overhånd i noen situasjoner (uten at disse er truende). Jeg føler at det ødelegger relasjoner jeg har, ettersom jeg fort kan bli sett på som ustabil/dramatisk. Etter angstutbruddene føler jeg meg elendig, og skammer meg over reaksjonen jeg har vist. Den minste ting kan få meg til å (1) få angstanfall (2) trekke irrasjonelle konklusjoner om at jeg har nullverdi og begynne og gråte (3) dissosierer og blir fjern, alternativt gjør noe dumt og destruktivt jeg ikke husker når jeg kommer til meg selv. Det gjør at jeg isolerer meg, noe jeg selvsagt ikke burde, men jeg hater måten jeg reagerer på over den minste ting.

     

    Er det noen tiltak jeg kan gjøre selv? Går selvsagt i behandling, og jobber med tingene. Finnes det støttegrupper, selvhjelpsbøker, et eller annet? Noen gode råd? Blir så sliten av meg selv og de fantastiske forsvarsmekanismene mine som skal ødelegge alt :ermm:

    • Liker 2
  7. Vel, den var tydlig kald, og her var under -15 grader. Jeg aner ikke hvor mye som skal til for at en katt dør eller har det vondt i kulde, men for hva jeg kunne bedømme hadde den veldig lyst inn i varmen.

    Katter tåler kulde! Katten min er ute hver natt året rundt da den bare lager leven og vekker oss og vil kose på nattetid. I fjord og i år har vinteren vært veldig kald. I fjord var det nede i -26c. Aldri noe tegn til skade på katten. Og Hver kveld gikk den like pent ut, uten å nøle. Men det kommer sikkert litt ann på raser. Min katt er en "Norsk huskatt" Det var det hvertfall den vi fikk den av sa.

     

    Norsk huskatt er ingen rase, det er en gatemiks av diverse blandinger. Lo godt av det fancy navnet de fant på. En rasekatt har stamtavle og selges.

     

    Hvis du leser innlegget mitt, ser du at katter ikke tåler kulda. Visstnok kan de overleve, men det er ikke bra for helsen deres, og de trives ikke når de fryser (obviously). I motsetning til mennesker kan ikke kattene ta sko på potene sine eller lue over ørene. Sjekket du om katten var forkjølet, tok du temperaturen når hun kom inn? Du SÅ kanskje ingen skader, men ofte er de der likevel. Katter er mestere i å skjule smerte. Ei heller kunne katten fortelle deg om hun hadde frostskader på potene eller nesa si? Det er en utbredt misforståelse blant katteeiere, dessverre.

     

    Stengte du virkelig katten ute hele natten i -26?

    • Liker 2
  8. Heldigvis har jeg blitt gitt evnen til å overse smaksløkene mine, så jeg har aldri kjent spesielt etter hva det smaker. Hvis man svelger trenger man ikke akkurat dra det rundt i munnen for å kjenne essensen av det.

     

    Hadde jeg vært gutt hadde jeg smakt på min egen, tror jeg :ph34r:

  9. Jeg skjønner godt at du tenkte slik du gjorde, og tanken var selvsagt veldig god. Alt under -10 er skadelig for kattens lunger (og ører) dersom katten er ute lenger enn to timer, i minus 15 burde ingen katter være ute lenger enn en halvtime, maks en time. Med mindre den har et lunt sted å ligge, that is. Katten er ikke "laget" til det harde klimaet i Norge.

     

    Jeg tviler ikke på at den ville inn i varmen, men det kan være dumt fordi katten da blir værende. Det lureste i et slikt tilfelle er å finne et alternativt sted (for eksempel garasjen, som du gjorde) hvor det er lunt og noe varmere, men hvor katten likevel har mulighet til å gå hjem når den f. eks hører eierne rope. Hvis katten blir værende på dette lune steder over flere dager, og virker bortkommen, så kan man evt. ta inn katten og begynne å henge opp lapper :)

  10. Skjedde med mitt på 190 liter. DET er mye vann. Fikk tørket det opp raskt og ble ingen fuktskader i parketten :) Jeg mistenker at det skyldes at "ramma" som akvariet stod på (beskyttelse rundt kantene i bunnen så glasset ikke skal stå helt nedtil bordet. Du ser det på bildet du la ved også) har skylden.

     

    Hvis akvariet sprekker vil det sannsynligvis være skade i glasset på forhånd, noe du vil merke ved at det lekker. Anser det som veldig lite sannsynlig at det knuser så lenge det står stødig og med hele flaten på bordet/benken.

  11. Hvis det er ons med en ukjent ville jeg ha brukt kondom uansett hva jenta sa hun gikk på. Inni er det naturligste i et forhold vil jeg anta, men på magen eller i munnen/ansiktet kan man også gjøre for variasjonens skyld.

     

    Hadde ikke blitt fornærmet om noen spurte om jeg gikk på prevensjon, men hadde likevel sagt at han måtte bruke kondom. Det er en helt naturlig ting å spørre om.

  12. Det er da vel ikke rart at katten dreit på gulvet dersom ts holdt katten stengt innendørs og ikke hadde kattedo? Skulle den gå på menneskedoen da, eller?

     

    Forøvrig er det dumt å umiddelbart ta inn katter som ikke er tydelig hjemløse. Det er godt mulig den bare var en liten luftetur ute fra sin egen familie. Har opplevd utallige ganger at folk har tatt katten min inn til seg så fort de har sett den utendørs i kuldegrader, og jeg har måttet leite i flere dager. Er katten hjemløs på denne årstiden synes det veldig godt, den er mager og møkkete, og vil være lenge rundt huset og skrike etter hjelp.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...