Gå til innhold

Nux

Medlemmer
  • Innlegg

    254
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nux

  1. En spesiell grunn til at du på død og liv MÅ være best?

     

    Slapp av, kanskje også litt mer når du også jobber med skole, så kanskje du også klarer å slappe av mer når du faktisk slapper av skikkelig. Eventuelt, jobb mindre men mer jevnt og trutt.

     

    En ting er sikkert, og det er at det er mye bedre å ikke kjøre på maks, og holde seg på et mer stabilt nivå du kan holde over lengre tid uten å bli gal. :) Har sett en og annen stjerne falle. "Don't be that guy", som overpresterer og til slutt kollapser, og ender på bunn.

    Jeg går siste året, og må jobbe for å komme inn på det jeg vil. Ikke det at jeg ikke har jobbet hardt de to første årene. Ungdomskolen gikk jeg med et stabilt snitt, og bestemte meg for å gjøre det ekstra bra på VGS. Til nå har jeg kanskje økt snittet med 200%. Men målet er hovedsaklig å komme inn på det jeg vil.

  2. Hei,

     

    jeg har jobbet ganske hardt den siste tiden for å havne på toppen av karakterskalaen. Her kreves det perfeksjonisme. Men denne perfeksjonismen er smertefull. Idag hadde vi for eksempel en prøve i matematikk, og jeg ble ferdig på 1 time(2-time basert), mens folk fortsatt slet. Mye var veldig sånn rask slurv, men men. Je brukte da siste timen på å sjekke om ting var riktig, og prioriterte de vannskeligste oppgavene.

     

    De letteste oppgavene tar man ofte som selvfølge, og man rekker ikke alle, så man må prioritere å etterprøve noen få oppgaver. I ettertid begynner man å tenke litt, hva om jeg gjorde feil på denne og denne oppgaven, svarte jeg riktig? Hva svarte jeg? Jeg går gjennom halve prøven i hodet. Og hvis jeg er usikker på en oppgave eller to, som kan hindr meg fra å få seks, så gjør det vondt. Tanken på at en såå lett oppgave, kunne gitt meg en karakter opp. Det fører til at jeg kanskje de to neste dagene, ikke klarer å tenke klart, og dagene går bare til surr. Eller så går de til surr, helt til realiteten inntreffer, og setter meg på jorda igjen. Det er nesten vondere å havne høyere oppe på karakterskalaen, og vite at man ikke fikk den sekseren fordi...Uff. Alt presset i tillegg,skolen, lærere, mål. Jeg blir nesten utslitt.

     

    Hvordan takler dere oppturer? Ved nedturer, går jeg rett på arbeid, på oppturer lever jeg en vond luksus-avslapningsperiode, med masse tanker om hva jeg kunne ha gjort, ikke gjorde, om jeg svarte riktig. Hode blir veldig "tungt". Jeg må absolutt gå gjennom hele prøven i hode(får ikke oppgavearket desverret.)...

  3.  

     

    Nescafe Gold har nok bare en fjerdedel koffeininnhold dessverre.

    Har du ikke mulighet eller foreldre som kan kjøpe en kaffetrakter? Kjøp standarden på tilbud, 1290,-

    Den har du i flere tiår.

    Jeg har en vannkoker, om det hjelper noe særlig.

     

    Da kan du lage den letteste kaffen i verden (med Nescafe Gold). Jeg levde på det i et semester, men smaken ble aldri noe god. Jeg begynte så med Friele Kaffe (Filter/Frokostkaffe) og etter en måned likte jeg smaken. Intensiv drikking i en måned. MMHM! :)

     

    Men ser liksom ikke helt poenget da. Jeg drikker ikke for smakens eller nytelsens skyld, men på grunn av koffeininnholdet. :/

     

    Da kan jeg like godt lage meg te..

  4. Hallais, jeg er en 18år gammel gutt som trenger kaffe med høytkoffeininnhold til skolearbeid, lekser, osv. Normaltsett avskyr jeg kaffe, men på grunn av det høye koffeinnivået er dette veldig gunstig for meg. Kom gjerne med tips om merke og trenger en billig måte å produsere kaffe på. Jeg har ingen kaffemaskin eller kaffetrakter hjemme.

  5. Det viktigste før du tenker kosttilskudd er nok trening og kosthold.

     

    Med det sagt, bruker jeg multivitamin, tran, d-vitamin og ZMA. Disse er dog ikke rettet spesifikt mot mental helse, mer helhetlig helse.

     

    Det finnes kanskje produkter som kan forbedre det kognitive apparatet, men usikker om de har noe særlig effekt for unge og friske folk. Ellers finnes det vel dop man kan bruke, men det er trolig ikke verdt risikoen.

     

    Du kan google nootropics. En del av disse er lovlige.

    Det er jo det som er problemet. Hva er egentlig bra kosthold? Det er vannskelig å spise sunt, det og spise synt er dessuten dyrt idag.

  6. Hvis det ikke var vanskelig og demotiverende ville "alle" vært leger, ingeniører og høyesterettsdommere. :)

    Hehe, den siste der sa du fordi du selv skal bli det :p

     

    Det eneste som interesserer meg fult ut er det første du nevner, jeg kan fullt mulig bli det andre. Men det jeg virkelig vil bli, kan jeg ikke bli, spessielt i norge, og da har jeg wastet masse tid på unødvendig arbeid.

  7. Jeg er den siste her i verden til å vifte med noen pekefinger her, men jeg vet hvordan det er å føle på karakterpresset og vet det frister med hjelpemidler. Jeg er av den mening at det ikke er noen snarveier til god studieteknikk, som er det det for det meste handler om. Men jeg tar mye B vitamin og omega 3, en deel mer enn det som står som anbefalt, og dette skal etter ryktet også hjelpe mot mye som står i den lista over. Kjøp deg en hau av vitaminer, studer hardt og nyt følelsen av å ha oppnådd noe :)

     

    Føler alt er forjeves. Alt arbeidet.

    Modafinil ikke noe slår det, men dessverre A preparat i Norge, så husk på det om man prøver ta det inn til landet så vil tollen si mer en fy fy.

     

    Hvis du kan hente ting i Sverige er Alpha Brain fra Onnit å anbefale som "lovlig" alternativ i nisse land.

    Så veldig interessant ut Alpha Brain. Ser at den ikke innholder koffein, kan man drikke kaffe da? Innholder den bare urter eller er det noen medikamenter? Er dette vandannede, avhengighetskapende?

  8. Jeg er en gutt på 18år. Jeg gjør det greit på skolen med et snitt på 5.0, og jobber hardt med skolearbeidet. Det som er hovedproblemet mitt er at jeg sliter med å få de karakterene jeg egentlig vil ha, 6ere, for det er nødvendig hvis jeg skal komme inn på medisin.

    Jeg bare leste litt rundt på nettet og kom over noe veldig rart. Det at man kan ta piller som innholder naturlige ingredienser som gjør at du får økt fokus og konsentrasjon, hardt arbeid erstattes ikke, men du virker mer konsentrert og kontrollert. Dette kan da bestilles over grensene. Det kalles for nootropics, altså hjernedoping på godt norsk.

    Hver pille innholder en blanding av masse forskjellige urter som har ulik effekt, en urt vil gi deg økt konsentrasjon, en vil gi deg mer motivasjon, og en annen vil kanskje gjør deg mindre nervøs. Urtene er blandet med et medikament som heter Vinpocetine, og visstnok skal være for folk som har trøbbel med alzeimers blandt annet. Dette kan da bestilles fra utlandet. Det jeg synes er interessant er at folk sier dette skal være sunt og skal bidra til å utvikle hjernen, det skal på en måte ikke ha negativ effekt. Det kan være noen bivirkninger, men er det liksom trygt å bruke en medisin som egentlig er basert på deg? Når jeg leser rundt på nettet sies det at dette fungerer, og er trygt. Det er liksom som å ta nok Omega-3 hver dag.

     

    Hva er egentlig forskjellen på dette og narkotiske stoffer? Begge delene komer fra planter/urter, untatt at denne er innholder urter som er blandet med et medikament.

     

    Jeg kan liste opp innholdet i Nearly naturals, selvom det står i linken(http://animalpharm.b.../nearly-natural), kan også kjøpes derfra, og kan skrive hva det er for noe:

    Ashwagandha 20:1 extract- (100mg)

    Urt som fungerer mot nervøsitet, turberkulose, soveproblemer, menstruasjonsproblemer, lever-sykdom, og asma.

    Lion's Mane 20:1 extract- (100mg)

    Sopp som reduserer glukose level i blodet, og har anti-dementia relaterte funksjoner.

    Rhodiola Rosea 20:1 extract- (100mg)

    Plante som behandler trøtthet og depresjon.

    Schizandra Chinensis 20:1 extract- (100mg)

    Urt som fungerer som beroligende, oppkvikkende, blodtrykksregulerende, stopper diare, lever beskyttende, hostestillende, osv. Innholder eterisk olje, vitamin C og vitamin E.

    Chaga 20:1 extract- (100mg)

    Er en sopp som også finnes i norge, den har egenskaper som Virus hemmende, kreft hemmende, antioksidant effekter(aldring). Soppen er kjent som den kraftigste antioksidanten som finnes, og har størst medisinsk potensiale.

    Reishi 20:1 extract- (100mg)

    Dette er en urt som motvirker stress, kreft, høyt blodtrykk, forhøyet kolesterol, alkoholisme, leversykdommer, osv. Den kan også benyttes ved plager med bronkitt, asma, allergier, og soppinfeksjoner.

    Bacopa Monnieri (50% Bacosides)- (130mg)

    Urt mot epilepsi, asma, svulster, osv

    Milk Thistle (80% Silymarin)- (200mg)

    Motvirker kreft, diabetes type 2, og reduserer kolesetrol.

    Vinpocetine- (20mg)

    Dette er da et medikament. Er ikke sikker, men skal være for bruk mot alzheimers og parkinsons. Dementia. Studier viser at det skal øke hukommelse, virker mot trøtthets syndrom, osv. Dette er kanskje det skumleste...

     

    Oi, det ble et langt innlegg. Håper det går bra.

    Er det trygt? Det er vel ikke som narkotiske stoffer? Anbefalt?

     

    Håper på svar!

     

  9. Ikke bry deg så mye med hva du skal gjøre. Fokuser på hvorfor du kan gjøre ting, og bakgrunnen for formlene.

     

    Et klassisk eksempel som i utgangspunktet er ganske enkelt, men som jeg ikke tror så mange setter seg inn i er divisjon med brøk. Man lærer som regel bare en regel om at man skal snu bakerste brøken og multiplisere, e.g.

    chart?cht=tx&chl=\frac{m}{n} : \frac{p}{q} = \frac{m}{n} \cdot \frac{p}{q}

     

    Å utlede hvorfor man kan gjøre dette kan være en artig øvelse. En annen morsom greie kan være å utlede derivasjonsreglene ut ifra definisjonen av den deriverte. Jeg får selv bedre forståelse av slike små øvelser, og jeg har en mastergrad i matematikk.

    Haha.

     

    Noen ganger får man kanskje spørsmål på eksamen om at du skal utlede en formel, eller vise hvorfor den er sånn den er. Det er jo på slike litt "funderende" oppgaver man får bruk for forståelsen, og det er ikke bare det, jeg vil også ha bedre forståelse sånn generelt sett. Det vil jo også hjelpe meg med et spekter av fag. Du som matematiker, hva ville du sagt er den beste øvelsen? Kan du ta en titt på abelkonkurransen,

     

    http://abelkonkurransen.no/problems/abel_1314_r1_prob_nb.pdf (Flervalg 1 time og 40 min (20 oppgaver) )

     

    http://abelkonkurransen.no/problems/abel_1314_f_prob_nb.pdf (4 timer på 4 oppgaver)

     

    Som matematiker, hva er den beste øvelsen for å øke forståelsen?

  10. Sånn rent forberedende, sørg først for at alt grunnleggende er på plass. Algebra er det mange som sliter med, på ulike vis. Potensregning. Logaritmer oppleves nesten magisk når det endelig klikker. Siden du ligger på fem antar jeg du har grei kontroll på det meste, men det er alltids rom for forbedring et sted. Utover det så er det bare øving som gjelder, når du er gjort kjent med et nytt konsept. Øv først inn (igjen) grunnleggende regneoperasjoner med dette nye. Øv mye på dette, helst over flere dager. Så kan du gjøre gradvis mer kompliserte oppgaver. Gå gjerne mot større eksamensoppgaver mot slutten – men dette er gjerne noe du gjør mot slutten av et skoleår, for å finpusse toppformen og innstille deg på nettopp eksamenssituasjonen. Jeg vil ikke si det er nødvendig som forberedelse til et skoleår, og kan kanskje virke mot sin hensikt. Fortsett heller med basisregning, slik at du blir superkomfortabel med dette.

     

    Det er ikke noe mer fiksfakseri enn som så. Matte er øving, øving og mer øving. Repetisjon er det som gjør deg bedre; det er sånn hjernen lærer slikt.

     

    Finner du ikke noe bedre å gjøre kan du alltids tjuvstarte på kommende pensum. Alt blir lettere når du er litt kjent med det fra før.

     

    Jeg gikk fra å ha en helt "ok" femmer på ungdomsskolen, til å ta universitetsmatematikk på tredjeåret videregående. Siden jeg er veldig dum så måtte jeg i likhet med deg bruke mye tid i sommerferien (dvs. begge sommerferiene 1/2 og 2/3 på vgs). Om du gjør det du planlegger, vil du helt sikkert klare 5/6 på R1, men du vil være like langt bak på R2, så du ender opp med å gjøre det samme i R2. Du burde kombinere oppgaveregningen med å se på oppgavene i denne boken:

     

    http://www.amazon.co.uk/The-Art-Craft-Problem-Solving/dp/0471789011/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1404504260&sr=8-1-fkmr0&keywords=Art+of+Problem+Solving+Paul+Zeits

     

    Målet til forfatteren er å bygge opp intuisjon, noe som vil bli i en viss grad bli testet om du tenker å gå videre med matematikk på universitetet. I motsetning til de oppgavene du gjør, kan det hende at du bruker timevis på bare en av oppgavene i denne boken, fordi du ikke vet hvordan du skal starte (mangler intuisjon).

     

    Hvis du bare planlegger å få en sekser og driter i matematikk i utgangspunktet(noe som opprinnelig var mitt synspunkt :p), så burde du kanskje styre unna, men jeg mener det er en kortsiktig strategi og boken er definitivt verdt pengene.

     

    Bruk også www.matematikk.net til å stille spørsmål du lurer på. De folka som er aktive der er veldig dyktige og utklasser sikkert den typiske mattelærer på videregående lett.

     

     

    Sånn rent forberedende, sørg først for at alt grunnleggende er på plass. Algebra er det mange som sliter med, på ulike vis. Potensregning. Logaritmer oppleves nesten magisk når det endelig klikker. Siden du ligger på fem antar jeg du har grei kontroll på det meste, men det er alltids rom for forbedring et sted. Utover det så er det bare øving som gjelder, når du er gjort kjent med et nytt konsept. Øv først inn (igjen) grunnleggende regneoperasjoner med dette nye. Øv mye på dette, helst over flere dager. Så kan du gjøre gradvis mer kompliserte oppgaver. Gå gjerne mot større eksamensoppgaver mot slutten – men dette er gjerne noe du gjør mot slutten av et skoleår, for å finpusse toppformen og innstille deg på nettopp eksamenssituasjonen. Jeg vil ikke si det er nødvendig som forberedelse til et skoleår, og kan kanskje virke mot sin hensikt. Fortsett heller med basisregning, slik at du blir superkomfortabel med dette.

     

    Det er ikke noe mer fiksfakseri enn som så. Matte er øving, øving og mer øving. Repetisjon er det som gjør deg bedre; det er sånn hjernen lærer slikt.

     

    Finner du ikke noe bedre å gjøre kan du alltids tjuvstarte på kommende pensum. Alt blir lettere når du er litt kjent med det fra før.

    Hei, TS her.

     

    Jeg har jobbet med matte og sånt den siste tiden. Men jeg vet ikke, hva hvis det ikke har noe å si, du sitter jo egentlig bare å lærer deg masse formler. Jeg leste litt av den boken Flatlus referte til, den var på engelsk, men gikk greit. Greia er at jeg tror han personen har et poeng. Du lærer mer av å gjøre oppgaver du ikke vet hvordan du skal løse, altså det er flere ulike metoder, du vet ikke om du skal bruke en formel, en algebraisk likning, eller noe slikt. Du må derfor tenke og fundere litt, du feiler, men kjernen i sånne oppgaver er at du feiler, feiler, og vurderer hele tiden ny metoder. Jeg prøver derfor å gjøre 7 oppgaver fra abelkonkurransen hver dag. Hva mener dere?

  11. Denne sommerferien er helt annerledes fra de jeg pleide å ha de tidligere årene. Istedenfor å kose meg 24/7 prøver jeg å utvikle meg selv og mine evner, å forbrede meg til neste skoleår. Jeg skal starte 3.året med S2. Jeg jobber med R1 matte og prøver å lese flest bøker som mulig. Jeg hadde kun en 5 i s matte. Målet mitt med sommerferien er å kunne utvikle meg sånn at jeg konstant kan få toppkarakterer. Det kan være urealistisk, men jeg håper selvlæring spesielt hjelper i det lange løp. Kanskje man tenker mer og får bedre 'tenkeprosseser' når man ikke har en lærer over seg hele tiden, serkun på noen videoer på udl ellers er jeg på egenhånd. Jeg vet ikke, kanskje dette er bortkastet tid, da har jeg ihvertfall prøvd. Er snart ferdig med kap 2 logaritmer, har fått en bedre forståelse av logaritmer ihvertfall. Men jeg vet ikke, hva tenker dere? Er tips og råd? Finnes det andre måter å utvikle sine evner på?

  12. Umm... Rart, jeg veier nå litt over 59kg, veide jo før 62kg. Jeg har ikke akkurat spist noe mindre i det siste. Jeg har startet å spise havgrøt. Jeg spiser det engang til frokost og engang litt lenger ut på dagen. Jeg har egentlig ikke pleid å spise frokost før ... Samtidig spiste jeg 3boller + kako forrige uke. Igår drakk jeg 1L soyapro sjokolade melk, reagerte når jeg så at det innehold litt over 62 kcal per 100ml. Styrketreningene har også vært litt sløve. Har måtte utsette til slutten av uken pga skole, men har alltid hatt to styrketreningsøkter i uka + 1 fotball.

×
×
  • Opprett ny...