Gå til innhold

Bushnell

Medlemmer
 • Innlegg

  1 844
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bushnell

 1. den blir ikke framtung med m3 motoren, men derimot stapper du nedi en m5 motor blir den ganske framtung men ser ut til å fungere bra det også da det er mange som har satt i det, men det er litt mer jobb da bunnpanne må bygges om å div..

   

  det er sant att alle motorer holder bra med bra vedlikehold, men jeg mener nå orginalmotorer uten turbo og som atpåtil er bygd for hardkjøring holder bedre enn en trimma japsemotor.. er jo en del som har starta å bruke v8'ere med mye hk og nm orginalt i drifting for tiden.. men det er jo mange forskjellige løsninger på problemer, og det er det som gjør det litt gøy :) prøver bare å begrunne det jeg ville valgt

 2. Apegryn: jo det er vel mange bimmere som er litt skuffende på bane, men det kan jo ha med både motorkraft og sjåfør å gjøre

   

  Fredric Aasbø ble jo veldig godt kjent i norge for kjøringa si med sin bmw e30 med m3 3.0l motor, så det er absolutt mulig å showe og drifte med en sånn bil :) deler er heller ikke så vanskelig å få tak i og ikke spesielt dyrt.. Motoren tåler jo utrolig mye juling med riktig vedlikehold, og for meg betyr driftsikkerhet en del. Men som andre sier her koster det ikke mye for japse biler med turbo heller..

 3. hva slags motor er det du skal bygge på? er ganske greit å vite :)

   

  og jeg ville absolutt spandert på meg datasprut om jeg skal tvangsfore en motor, mye enklere å justere og gir fort litt ekstra hester :)

   

  det kan også være fint om du sier hvor mye hk du sattser på, er ikke alltid nødvendig med smidde råder og stempler fordi om du vil ha 300-400 hk da det ofte kan brukes deler fra andre typer motorer for å senke kompresjon og få solidere deler.

 4. er nok ganske så sikkert att det er lamdasonden, for når lmm er i orden er det ganske sikkert lamda, for lamda styrer jo luft/bensin forholdet.. og lamda er en "slite" del.. husker ikke helt men mener den skal byttes rundt hver 60000-80000 km. Hadde samme problem som deg selv og da byttet jeg lmm, uten forskjell.. byttet deretter lamda og alt var i orden. Hvis du vil være sikker kan du reise på diagnose, da ser dem om det er den eller noe annet.

 5. For å si det sånn, det er sjeeeeelden innmaten i en motor tar kvelden på en orginal bil som er tatt litt vare på før den har trilla 300-400 tusen (ja det finnes unntak som har svakheter i kammer, lager osv).. Derfor hadde jeg ikke stikki å kjøpt ny motor det første jeg hadde gjort.. Da skal det smelle styggt frammi der først..

 6. Kan være att det er m-tech, da skal det være litt andre fangere, sideskjørt og sportsratt blant annet. Men er litt usikker på om listene er orginale, er jo veldig mange som bytter til m-lister da de er flatere og finere.. Er egentlig ikke sikker på akkurat hva som er forskjellig fra vanlig og m-tech sånn utseendemessig men sikkert noen som vet bedre her :)

 7. joa, ikke att jeg ville sammenligndet de to men :p 1700 kg er ikke spesielt tungt.. gammal s4 veier jo mer.. selv om det er en 4 dørs bil.. Men det er bra med utstyr og det er tross alt en v12'er i front.. så selv om v12'ern ikke veier spesielt mye blir det jo en litt lang bil men den har fortsatt veldig bra vektfordeling :) men nå kan ikke jeg stort om 850 så det er sagt.

 8. Turboene skal i grunnen ikke ryke, men det som er problemet med RS 4 att de som regel er chippet, og kanskje gjort litt andre ting, da kan turboen fort ryke.. Og da har du fort en kostbar jobb om du ikke kan gjøre det selv, for da må hele motoren ut og når en turbo ryker skal en visst helst bytte begge noe jeg skjønner godt. Og bare turboene koster sikkert 20-30 lapper. Derfor ville jeg sett etter en som er orginal og ikke chippet. Ellers er det jo di vanlige slitedelene, hvor mye du må gjøre i løpet av 1-2 år kommer helt ann på hva som er gjort på forhånd.. Er du heldig kan du komme unna med nesten bare olje og oljefilter bytte.. Uheldig kan du risikere turbo bytte, reimbytte, bremseskriver og klosser, foringer osv.. Men for all del, behandler en bilen pent og tar vare på den, er det ikke sikkert rs 4 er så ille å ha :)

   

  Men etter mitt budsjett hadde jeg valgt A6 2,7 biturbo :)

 9. Det er ikke en bil som er billig å vedlikeholde, det skal være sikkert å visst! er ikke spesielt lett å gjøre noe selv på bilen heller da det er veldig trangt å kompakt.. bare å skifte reima til dynamo,servo osv (en lang reim) koster 10-15 lapper på merkeverksted..

 10. Hvis du vil ha mest bil for penge er nok e36 det billigste nå for tida. E30 er litt mer sjelden og begynner å bli veldig dyre. E36 er det heller ikke noe problem å få tak i deler til.. E34 er jo med komfort men skal du ha 525 eller større koster disse gjerne ganske mye hvis du skal ha en som er i bra stand.. Har selv e36 318 IS (til salgs :p) og e34 535 og må si meg veldig fornøyd med begge. E36'en har jeg hatt i 2 år uten att jeg har hatt noen spesielle problemer med den..

 11. hvis du skal skru en bil og du veit hva slags bil det er så kan jo verkstedbøker som haynes eller hva de heter hjelpe.. de får du kjøpt på biltema.. beskriver det meste ganske godt med tegninger og full pakke.. Men hjelper jo å ha tatt i litt verktøy før da :p

×
×
 • Opprett ny...