Gå til innhold

AveMORphine

Medlemmer
  • Innlegg

    3 184
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AveMORphine

  1. 3 hours ago, Chris93 said:

    Tja, da jeg gikk på høyskolen og vi hadde undervisning i digital signal prosessering, som vi hadde etter reguleringsteknikk, hadde jeg en samtale som tilsa det motsatte. Foreleser sa også at det ikke var første gang en slik diskusjon hadde foregått.

    Nuvel. Jeg har høyttalerkabler fra claseren

    Har vel strengt tatt mer med PCB design å gjøre tenker jeg. Er mange "rariteter" som skjer med bl.a. stående bølger når en kommer opp i frekvensbåndet. Men har lite å si mht kabler (med noen unntak - deriblandt rådata I2S og I2C ol som er svært sensitivt mtp lengder og blir sjelden brukt i lengre strekk enn 10cm internt i komponenter f.eks. Men i disse dager kan en bruke Buffret I2S (noe som ofte blir overført via HDMI kabler mellom komponenter og da også i lengre strekk ved hjelp av LVDS). Finnes moduler bl.a. fra twisted pear audio (cat 5 som kabel fra enhet til enhet) en må da ha to stk. En på sender siden og en på mottaker siden. Men strengt tatt er det ingen god grunn til å bruke dette fremfor sp-dif om en kjører signalet via slike LVDS løsninger (da enten via HDMI kabler eller cat 5 eller 5 sp-dif kabler for den saks skyld).

    Edit: Og det hjelper jo ikke på at der ikke er en standard pinout på slikt. Så en må ofte holde tungen rett i munnen med slikt. Spesielt de som er på ferdige komponenter fra forskjellige merker. De har jo som sagt ikke blitt enig om hvordan pinout på de 4-5 seperate signalene skal være. Så en HDMI kabel mellom enheter fra forskjellige merker fører ofte til hodebry da sender har en pinout og mottaker har en annen :roll:

    TPA Teleporter:

    teleporter_image.jpg.5ea5efe2bf0414e6d15c5f04af24cb82.jpg

  2. 7 hours ago, Woff said:

    Som forklart litt før her er det da online-ups'er jeg har her, ulempen er at de 'går' hele tiden. Når de er på så støyer de og utskifting av vifter anbefales! 🙂
    Jeg hadde for tre-fire år siden lyn-nedslag i nabolaget, dette medførte en skikkelig strømpuls på nettet men alt utstyret ETTER UPS'ene var uberørt her. Strømpulsen 'drepte' en garasjeport-åpner, et par bevegelsesdetektorer i lys samt alarmsentralen og diverse annet her, skader for rundt 200.000,- men alt ETTER ups fungerte etterpå.. 

    Har hatt opptil flere lynnedslag i og rundt mine annlegg gjennom årene. Jeg har alltid brukt overspenningsvern til det formålet. Først en variant som ble laget i Norge (kalt Kombivern om jeg ikke husker feil). Det var enkelt og greit en størmpadde med 4 stikk som hadde spenningsvern i seg. Godkjent av forsikringsselskaper. Så dersom det ble overbelastet så ville forsikring dekket det. Den gang var ikke dette spesielt vanlig, men nå kan en kjøpe ett rimelig filter på clasern som gjør samme jobben. UPS og da spesielt in line UPS bruker jeg kun til serverene på jobb som krever 100% oppetid (og på tilhørende nettverksprodukter slik at de er mulig å nå via nett (med 5g backup)).

    Er ikke overspenningsvern nå blitt påbudt i nybygg også?

    Er en stund siden jeg var oppdatert på byggtekniske foreskrifter.

    • Hjerte 1
  3. 7 hours ago, Smule8o said:

    Ja, det er helt elementært at noe som skal forsterke et nyttesignal som er AC, og hvor lasten faktisk kan ta skade av DC ikke gir signifikante nivå av DC ut. Heldigvis er nok dette ganske sjeldent.

    Ting som beviselig funker altså :)

    Når man ser på hva mange av de villeste produktene deler av bransjen pusher er faktisk ikke en online UPS så veldig dyrt. Men totalt overkill ja, enig i det.

    Det er penger å tjene på å selge slikt. Og markedsføringsfolk er skummelt flinke på å overbevise folk til at dette er noe man bare mååå ha.

    Jeg kan bare ta utgangspunkt i hvordan bransjen var da jeg jobbet i den. Det var aldri gunstig å selge kunden snake oil. Det skadet kun både mitt og butikkens rykte. Og det igjen førte til en skepsis mot den kompetansen vi faktisk satt på når det kom til hva som ville ha en effekt på lydkvalitet og hva som ikke var det. MAO tilliten i markedet. Vi som jobbet ut ifra faktiske reelle faktorer kunne enkelt avskrive og demonstrere dette for kundene. Noe som førte til en tillit i markedet om at vi hadde peil og solgte produkter som var rettet mot den kundens behov. Nothing more and nothing less.
    Hva som har skjedd med OHFC siden da aner jeg ikke, men har selv blitt noe forundret over den manglende kompetansen og oppgulp av markedsføring slogans som enkelte selgere i dag presterer å lire av seg. Og det er jo ikke slik at jeg ikke ble utsatt for disse snake oil selgerene som kom med demokvelder på demokvelder og prøvde å selge inn sin snake oil. Antallet timer jeg har sittet på temakvelder på OHC er ikke rent få, men det endte som oftest med at produktet ble avvist. Selv om de hadde spandert dyre luncher på Coco Vika ol. Det samme med hifi messer og de dyre flere retters middagene som hele selgerparken på ohfc var på i den sammenheng (da sponset av produsenter).
    Det som virkelig skuffer meg nå er at HiFihub ser ut til å følge etter i feil retning. Jeg trodde bedre om Øystein, jeg trodde en av grunnene til at han startet opp for seg selv var å komme seg ut av snake oil retningen OHFC hadde gått i. Men men. Han får lære på den harde måten. Klart det er mulig å selge sand i sahara, men det fører ikke med seg tillit og mersalg eller bra omtale så en får flere kunder. Word of mouth kan ikke overvurderes selv den dag i dag (kanskje spesielt den dag i dag med sosiale medier ol). Nettverkene til folk har ikke akkurat blitt mindre med årene...

  4. Ok. Så din innstilling er at det er noe galt med produktet om det ikke har DC protection. Fair enough. Men det endrer ikke det faktum at de finnes. Og ja jeg (akkurat som dere har gjort så langt) setter det på spissen for å illustrere ett poeng; med mindre du kjenner til alle aspekter av systemene så er det vel kanskje lurt å ikke komme med bastante dette er bare tull alt sammen.

    Personlig har jeg ALDRI solgt denne typen produkter. Det enste strømrelaterte produktet jeg har solgt og villet hatt noe å gjøre med er DC blockere og overspenningsværn (på sen 1990 tallet og tidlig 2000 tallet før dette ble vanlig å ha i hus).

    Jeg har dog ikke jobbet i bransjen på over 20 år (salg siden). Har hatt andre roller i bransjen innimellom. Men min generelle tilnærming til det er ikke å prakke på kunder ting de ikke trenger nei. Men når kunde forteller meg at de har trafo-brumming så er min go to en DC blocker. Og så lenge produktet er på under 600W så er det Audiolab DC blocker jeg anbefaler. Om det er over 600W så er det supra lorad med DC block. Noe jeg har nevt opptil flere andre ganger i tråden.

    Å bruke UPS til dette blir imo som å skyte spurv med kanon. Først og fremst som følge av dimensjonen på det UPS man vil trenge. De færreste har plass til slikt kun for dette formålet. Selvsagt endrer det seg om en driver med servere og annet som også må ha 100% uptime, men det er ett annet aspekt. Eller om en har ett palass med plass til dette men isåfall se under ....

    Isovolt og dette tullet som nå også HiFihub desverre ser ut til å ha begynt med har jeg svært lite til overs for. På samme måte som at jeg har svært lite til overs for annen "millionær-prangeri" som dyre biler, dyre smykker og annet dill dall som mennesker av en eller annen grunn kjøper seg mens de dusjer i champagne på reality tv.

  5. Mye svada ute å går i bransjen ja, men det er feil å påstå at komponenter korrigerer strøm ved hjelp av likerettere og kondensatorer. Uansett hva en gjør om der er f.eks. assymetrisk ac så vil det forplante seg ofte hele veien frem til å bli DC på utgangen. Ett godt eksempel her er Lehmann BCL som jeg har her. Den har trafo - likerettere og regulatorer i power seksjonen, men og her er ett stort men; det er faste motstander som konfigurerer volt ut fra regulator. Riktignok basert på referanse dioder, men dog. Når jeg kjører denne rett i stikket her hvor jeg har målt atm 230 mot jord på en pol i stikket og 231V mot jord på den andre som da også veksler frem og tilbake mellom de to; så ender jeg opp med +15.1V / 14,999 på positiv DC ut fra regulator og -15,3 /-15 på negativ DC ut fra regulator. Det er klart at jeg kan alltids endre resistor som styrer regulatoren for å få dette nullstilt med de respektive inn AC verdiene. Men da vil det endre seg til ett annet tidspunkt på døgnet når spenningen fra veggen er 230/230 siden det er lite last i nettet (ELbil ladere og industri i nærheten er noe dritt).

    Dette fører også til at med enkelte OPamper i denne kretsen så får jeg DC på utgang til headphones. Faktisk ganske mye også til tider. Men løsningen er ett DC filter på AC linjen mellom veggen og ampen. Dette koster ikke allverden, og burde strengt tatt ikke være nødvendig i Norge, men gitt vårt el nett så blir det slik. Og koster meg 1500,- kronasjer å fikse. Med ett Audiolab DC filter mellom veggen og ampen er det INGEN dc på utgangen.

    Så la oss nå si at noen da har en lehmann bcl og også bruker denne som pre-amp til ett slutt-trinn..... ved 0,5vdc ganget med Gain i effektamp = sveisa magneter i htt.

  6. 1 hour ago, bshagen said:

    @AveMORphine Så det du sier (igjen) er at jeg skal slutte å tulle nå og handle inn en subwoofer (eller to)? 😂

    Ja. I bunn og grunn.

    Så er det klart at OM du skulle sett på noe nye htt så finnes det imo langt bedre alternativer enn S400 mk2 som nevnt over.
    Ikke minst på bruktmarkedet (Virgo V for pokker....). Spesielt med tanke på størrelsen på rommet ditt. Og jeg personlig hadde begynt med de og så lagt til en sub i etterkant (om du følte at det trengtes, mange klarer seg helt fint uten sub med de). Men om lyngdorfen får pusteproblemer så legger en til en eller to subber for bass hvertfall under 60hz. Og dermed done deal. End game system. Jeg er en vaske-ekte hifitulling og har nå levd lykkelig med mine htt i 15år....

    edit: Bare sånn at det er sagt, jeg fant til slutt ut at beste delefrekvens med to SVS mikro og Virgo V i mitt rom (ca 25m`2) var på 40Hz.... Så egentlig kunne jeg fint ha klart meg med EN sub. Men har nå to. Og større amp er på vei (går fra b130+ til b150).

    • Hjerte 1
  7. I denne sammenhengen er det ett par andre ting også. F.eks. hadde AP Brilon2 en jumper som en kunne sette på på baksiden for å "begrense" nedre frekvensområde (faktisk bypasset det endel av dempingen av mellomtone diskant) som en kunne plugge i dersom en skulle dele aktivt til en sub.

    AudioPhysicBrilon2_0spk.JPG2.jpg.9b94dbf83ad0ac21e192c813207a02fa.jpg

    Det er de to hvite hullene under terminalene som aktiverer denne funksjonen. Jeg antar at en av grunnene til at dette ikke lengre er brukt er at enkelte trodde dette var for å koble til høytalerkabler på en eller annen måte og at det dermed var noen som totalvraka htt som følge av dette (til tross for at manualen var klar på hva de var til). Det fulgte med en gullplettert jomper for å koble sammen de to hullene for når en brukte htt med en sub.

    En annen grunn til at jeg tror S400 mk2 ikke nødvendighvis er en god htt for deg er at det er ikke mulighet for bi-amping (kun ett sett terminaler).

    S400Rosewood1_900x.webp.cfcf03fdeea4d50f84a81bf4f2cf1ba1.webp

  8. Må si jeg stusser litt over å oppgi in-room målinger (33-40000hz). Da jeg har lite tro på at den kan sammenlignes med mine (32-40000 men uten room gain).

    Har selv hatt en htt med passiv radiator og den var noe herk å plassere så jeg er skeptisk til endel av uttalelsene fra produsenten ang S400 mk2.

    Jeg hadde ikke lest (eller sett på youtube) noe som helst om mk2 før jeg hørte på de i ett rom jeg er godt kjent med. Og selv om de ved første inntrykk kan imponere litt så er det svakheter og irritasjonsmomenter i mine ører. De er bra på enklere musikk, men kollapser totalt når de blir presset med mer kompleks musikk (DT f.eks). Dette er dog relativt vanlig på monitorer, men i motsetning til hva mange vil ha det til (youtubere bl.a.) så NEI de har ikke løst denne begrensningen som de fleste monitorer vil møte med mindre en snakker små rom (noe jeg bare antar, da jeg ikke har hørt de i små rom). Det er nesten litt slik at jeg lurer på om standard youtuber rom er 10m`2 elns. Eneste monitor jeg har hørt som virkelig har klart å spille skikkelig i større rom er PMC og selv disse kommer til kort om musikken blir veldig komplisert og dynamisk variert (med mindre en har en Devialet expert (pro) amp med ett godt kompensasjonsfilter).

    Selv om en ved å ha en sub som en da deler store deler av bassen til, så er det fremdeles slik at mye av energien forsvinner i delefilteret som følge av at htt produsent skal ha dyp bass fra noe som egentlig ikke vil være i stand til å produsere den bassen med mindre en demper store deler av effekten til mellomtone og diskant i delefilteret. Og dette fører etter min mening til en begrenset dynamisk slagkraft i de områdene hvor en monitor fysisk og naturlig vil ha sine styrker normalt sett (mellombass, mellomtone og diskant). Og selv om en kompanserer eksternt ved å begrense effekten så drar en fremdeles ned den dynamiske slagkraften i delefilteret med mindre en endrer delefilteret (i htt) ved bruk av sub.

    Selv om 87dB ikke nødvendighvis virker å være noe problem å drive så er det desverre vanskelig å forutsi hvordan denne målingen er gjort (da med tanke på at produsent har oppgitt frekvensområde INKLUDERT room gain).

  9. Ja flere omtaler hva Trump sine advokater la frem i oral arguments som en direkte diktaturisk plan. Og de stiller seg og oss spørsmålet om hvorfor Amerika i det hele tatt brøt med kongedømmet England. Og mener Trump virkelig at the founders i sin tid la opp til at Presidenten i praksis skulle være en konge med absolutt immunitet for alt han gjorde. Det er helt sprøtt at Høyesteretten i USA i det hele tatt er villig til å høre på denne legale anti amerikanske fortolkningen av loven. Den er i praksis i strid med kjernen av hva som danner USA og deres constitution.

    Men men, vi får håpe at Amerika overlever det som nå skjer. I Manhattan går det dårlig for Trump. Bevisene og vitnemålene (som nå blir underbygget med skriftlige bevis inkl. SMS`er og telefonlogger etc) er mildt sagt overveldende. Og det som kom frem i vitnemålet til Pecker er underbygget med dette og vil bli bekreftet av Cohen (også med tilhørende sms`r ol).

    Det er markant at forsvarerene til Trump ikke prøver å bestride fakta i saken men nå heller prøver å vri dette om til at Trump brukte denne "tjenesten" som Pecker drev buisness med (for mange flere enn Trump). Og at Trump ikke så forskjell på tjenesten som ble tilbudt andre og det at han brukte det under sin valgkamp (for å holde det skjult for velgerene).

    Det blir dog vanskelig for Trump sine advokater å overbevise Jury om at Trump ikke bevisst brøt loven (var klar over at dette var ulovlig og måtte gis pardons i ettertid når han var president).

    Uansett som med alt annet med denne mannen så er det ett eneste stort rot og løgnene triller ut hver gang han åpner kjeften.

  10. 5 hours ago, bshagen said:

    Har 109 Pro som er helt konge, men til den situasjonen der så hadde jeg antagelig gått for Sonyene av praktiske grunner. Åpne lekker for mye og dessuten så syns jeg Sony låter ganske kult til musikk :) 

    Sony har jeg levd godt og vel lenge med til portabel bruk. Men merket det på sist sykehusinnleggelse at de kom til kort og jeg måtte dra frem the tried and tested HD6xx (via G5). Har også god erfaring med å bruke Amiron wireless passivt på G5. Fikk satt opp en EQ kurve som løftet disse betraktelig, men den interne ampen m. dac via bt kom til kort når de ble eq`d slik jeg liker. G5`en har headroom til å kjøre eq i bøtter og spann på det meste, og det i seg selv er etterhvert blitt totalt nødvendig for meg. Det er en av grunnene til at jeg ser på annet enn en ren bt headphone nå.

    2 hours ago, Gouldfan said:

    Problemet med åpne er vel at mest lyd lekker inn.. enn at omgivelsene plages annet om de er helt nære.

    Det er også nokså spesielt med det bruksområdet jeg her snakker om. Jeg kommer til å være sammen med de samme menneskene 4 timer av ganger stilt opp på rekke og rad i lenestoler i en egen stille del av sykehuset (3 dager i uken). Dermed er det lite trolig at en åpen løsning er noe problem mtp lyd utenifra og inn, men derimot er det nokså viktig at de andre som også må sitte stille i 4 timer i ellers stille omgivelser ikke blir plaget av at jeg sitter med musikk på høyt volum i min stol.

    Så dette er noe helt annet enn å ligge på rom med noen på en avdeling med mye støy rundt (sykepleiere som prater, buzzere som plinger hele tiden osv). I en slik setting er det ingen som reagerer på han som sitter med ett sett headphones på rommet og blaster omgivelsene på full guffe. Eller for den saks skyld han du sitter ved siden av på bussen i en liten stund. Det er 4 timer 3 dager i uka i stille omgivelser. Jeg tror selv at det blir G5 og Amiron, eventuelt en ny lukket løsning (med eller uten NC, har liten betydning i denne konteksten, men øker jo bruksområde på sikt). Til reise kunne jeg levd godt med Sony videre, men kjenner på at de nå kan få hjulpet andre i familien som kan ha nytte av NC og bruksområde Sony er best på. Lyd i stille omgivelser er ikke sony`enes sterkeste side imo. Jeg har knapt brukt de hjemme til tv titting ol. da jeg har andre headset som gjør det bedre (ble brukt endel til gaming da pc da kan kjøre viftene på maks uten at det blir plagsomt, men det kan også Maxwell tenker jeg).

    Likeså er Audeze Maxwell også ett sett jeg vurderer da også for å kunne bruke det bl.a. til gaming senere

  11. Når det gjelder ultra high end så er det klart at det er ett spesielt område, men jeg har alltid vært av den oppfatning at det blir som med dyre biler ol; prioriteringer og ja såklart en god del wannabe millionaire folk. Men stort sett mens jeg var i salgdelen av bransjen var det stort sett oppegående mennesker som hadde musikk som sin største lidenskap. En og annen "idiot" med 10cd`er i hele sin samling (hvorav alle var Kirkelig kulturverksted ol) var det jo, men som oftest var det vegger med plater hos de som kjøpte denne typen utstyr (den gang vi måtte ha fysiske media).

    Og ja jeg har solgt (og eid) hifi som de fleste vil kalle galskap. Men er det virkelig så ille mtp hva folk bruker på f.eks bil?

    Igjen prioriteringer. Og ja i dag med min 45 år gamle hørsel så er det lengre ned på prioriteringslisten enn det var før (men fremdeles langt over snittet gal ja...).

    Nå i dag fikk jeg nyheten om at jeg skal tilbringe 12t i uka i en stol på sykehuset (dialyse), så for min del nå er det nye hodetelefoner som står på listen. Valget atm står mellom ett sett Meze 109pro (via Topping G5 som jeg allerede har) eller Focal Bathys. Men avventer valget til jeg har vært på første 4 timers økt for å se om det i det hele tatt er mulig med åpne cans i det miljøet (både for egen del men ikke minst fordi jeg sitter da sammen med en drøss med andre folk som ikke nødvendighvis vil høre på utsiden av mine åpne headphones i de 4 timene de må sitte der). Så første økt tar jeg med meg HD6xx + G5 og Sony WH-1000XM4. Så ser jeg jo fort hvilken av de to som da bør oppgraderes først (HD6xx - 109pro eller XM4 - Bathys).

    • Hjerte 1
  12. 22 minutes ago, Smule8o said:

    Åpenbart ikke designet av kompetente folk, og et saftig brudd på regelverk. Om dette ikke var før CE-merke var påbudt? 

    Er det forresten samme Adyton som de selger på Oslo Hifi Center i dag? 

    https://oslohificenter.no/adyton?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwz42xBhB9EiwA48pT72lJQwU5PdX4NwfIOthoPJjsDaWqIljHrsww1Djw2-ODTrOL1UbDhhoC_hQQAvD_BwE

    I så fall kan de se ut som om de har gidd seg på forsterkere (kanskje like greit) og satset på det langt mer lukrative snake-oil markedet (strømfilter og slikt tull)

    Adyton er det merket ja. Eier av OHFC er også eier av Adyton (hvertfall deleier).

    Av det de lager i dag så er det først og fremst høyttalerene som er noe å se på. De har i det minste vettug ingeneering bak seg (om en ser vekk fra at det alltid på død og liv skal benyttes Nordost high end internwiring i de). Lyder vannvittig bra og holder følge med selv det aller aller råeste fra Mcintosh XRT line, Gryphon og andre eksotiske ultra high end kreasjoner.

    Strømfilterene og det opplegget der er nok mer OHFC styr tenker jeg. Har ikke hatt med OHFC å gjøre på veldig lang tid, jeg handlet kun med Øystein Hasnes mot slutten, men nå som han har startet opp egen butikk i jessheim har jeg ingen ting med OHFC å gjøre lengre så jeg aner ikke hvor snake oil aktige de er / har blitt. Da jeg jobbet der var det noenlunde vettug tilnærming til lyd med lite snake oil ol. Men var på noen messer endel år etter at jeg sluttet og da var det endel bs ute å gikk gitt. Og endel spennende, men mye av det spennende forsvant (Lys-baserte pickups til platespillere bl.a.).

    Vet at adyton har ett DC filter som vel er den eneste formen for strømfilter som jeg virkelig går god for. Men koster jo langt mer enn tilsvarende fra andre mer på denne planeten merker som Supra (Supra har ett med 1 stikk til 2800,- og padder med 6-8 uttak for rundt 5-6000). De er også ratet for inntil 3200w mens jeg aner ikke hva adyton sitt kan levere. Audiolab har også enklere filtre, men med lavere maks effekt (600w peak).

×
×
  • Opprett ny...