Gå til innhold

AveMORphine

Medlemmer
  • Innlegg

    3 238
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AveMORphine

  1. Lytteposisjon en min er rimelig fast.

    Se stol merkene på teppet. Og sittestilling i stolen er også fast da det kun er en stilling kroppen min er komfortabel i i stolen igjen.

    Men innspilling er oppskrytt eller rettere sagt feil formulert. Jeg venner meg til lyden. Htt skal kun bevege litt på elementene i noen få strakser på litt forskjellig volum. Videre er de fleste seriøse hatt testet forbi den tiden det tar hatt å bli spillt inn anyways.

     

    IMG20240523102330.jpg

  2. On 21.5.2024 at 9:57 PM, Sydvest said:

    Effekttrinnet har gainknob på hver kanal. Har stilt de på 50%. Anlegget spiller mer en høyt nok sånn som det er. Er det noe hensikt i å skru de til full gnu?

    image.thumb.jpeg.7b7157043a19ef6fe20d8f8678bad6b9.jpeg

    Er pot "stepped"?

    Ellers hadde jeg satt den på maks for å sikre at det ikke blir forskjell på høyre og venstre. Pot`er er ofte ikke 100% nøyaktige, så når en tar to potter så blir det fort kanal ubalanse. Med mindre det er stepped attenuator basert med trinnvise motstander som jo har en liten toleranse for forskjell.

    Slike potter på effekt trinn er ofte der for å permanent kompansere for kanal ubalanse (da med mål og juster teknikk helt til en finner korrekt setting). Med en moderne AVR blir dette bedre håndtert i pre amp seksjonen. Det henger igjen fra PA bruk hvor nivåjustering på effekt-trinn kan være nyttig.

    Det er også stor forskjell på om dette er en aktiv krets (mao en aktiv preamp) eller en passiv krets (passiv preamp) inne i ampen. Med en passiv pot er det som oftest best å kjøre pot på maks (en passiv pot er som oftest minst ille på høyt til maks volum og dertil værst på lave innstillinger).

    • Innsiktsfullt 1
  3.  

    23 hours ago, Sydvest said:

    Blir en vanvittig svær kjellerstue. Hiv opp en lettvegg og snu sittegruppen 90 grader. Bygg lydrom i ene halvdelen og treningsrom i neste :)

    image.thumb.png.911ab288519a46a90ebafd20f006e8b3.png

    Ser ut som en god løsning. Ville sørget for at veggene mellom kjellerstue og treningsrom og veggen mot soverommene er lydisolert med ekstra lag gips og green glue. Og ikke minst så ville jeg sørget for at dørene inn til sovermmene er lydtette og lufttette dører. Ventilasjon på de to soverommene bør også trekke sin innluft fra ett annet sted enn fra kjellerstuen. Det samme ville jeg sørget for at selve kjellerstuen gjør. Mao at de tre rommene har ventilasjon som er isolert fra resten av huset. Døren inn til treningsrommet kan også med fordel være en lydtett dør.
    En ting som jeg merker meg på illustrasjonen som jeg antar er feil er at dørene slår feil vei fra soverommene. Soveromsdører skal slå ut i rømningsretning. Mao ut mot kjellerstuen. Ergo må også søren mellom kjellerstue og treningsrom slå motsatt vei for å ikke komme i konflikt med dør fra soverommet. Og det betyr også at døren på det tredje rommet må flyttes til motsatt side av rommet (da den døren også skal slå ut mot treningsrommet).

     

     

  4. 5 hours ago, Sydvest said:

    Hmm se der ja. Jeg har hatt inntrykk av at Monitor Audio sin lydsignatur er frempå slik som Bowers er.

    Kan jo være at en Monitor Audio blir step-up for deg bshagen. Du får bake inn nye høyttalere i boliglånet nå som sparegrisen skal til banken å slaktes 😅 Har hørt om værre ting som bakes inn i hus ( .  )(  . )

    Mhm. Arendal 1723s towers mate...

    https://arendalsound.com/store/product/1723-tower-s-thx/

    1723STHX_Product_Overview_1000px_Tower_S_SW-1.thumb.png.eb429ec67f8bd07e8998e8bd9233f167.png

    • Hjerte 1
  5. 5 hours ago, bshagen said:

    Nytt hus på meg nå da, ikke sikker på når jeg kan ta over. Men blir spennende å se/høre hvordan lyden er i den nye kåken. Det er en TV-stue der, blir sittende endel nærmere enn jeg gjør i dag, tipper ca 3m. Burde jo være ypperlig avstand for stativhøyttalere og SVS Micro :)

    Blir omtrent som lyttedelen i stuen min det da. Skulle ikke bli noe problem det vet du ;)

    Husk også hva jeg nevnte ang teppe på gulvet for å markere hvor høytalerene skal dras frem til når du finlytter ;)

×
×
  • Opprett ny...