Gå til innhold

Andeplane

Medlemmer
  • Innlegg

    279
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andeplane

  1. Hei!

     

    Jeg kjøpte nylig en WD Caviar 2 TB med 64 MB cache. Jeg lot også merke til at det var en versjon med 32 MB cache som da ikke kjøpte. Jeg bruker disken til å lagre lydbankene til diverse musikkprogrammer da jeg driver med musikkproduksjon.

     

    Jeg dyttet inn harddisken i et eksternt kabinett, koblet i et ESATA-kort (PCIex) jeg kjøpte. Det viste seg å være udugelig...mens jeg spilte skippet mange av lydene (de bare stoppet opp), så det funket ikke. Videre tok jeg å byttet fra det PCIex-kortet og brukte intern SATAport (fortsatt i eksternt kabinett, men det er ingen forskjell på ESATA og SATA tydeligvis), det gikk langt bedre, men fortsatt hakking noen ganger.

     

    Kort oppsummert; jeg synes en gang å ha lest at ved lesing av mange små filer (samplinger av f. eks. piano er en mengde små lydfiler), så vil stor disk cache være dårligere, er det totalt galt? Quote wikipedia:

     

    Performance

     

    Where a buffer is large and the throughput of the disk is slow, the data becomes cached for too long, resulting in degraded performance over equivalent disks with smaller buffers. This degradation occurs because of longer latencies when flush commands are sent to a disk with a full buffer.

     

    Kan det være noe sånt?

  2. Hei, har her et spillteoriproblem jeg prøver å få løst;

     

    Spillet går ut på at spiller 1 (jeg) og spiller 2 ("han") har 3 klinkekuler hver.

    Han starter med 100 kroner i kronestykker. Hver runde i spillet går ut på at vi begge putter en klinkekule i "potten" og jeg byr et heltallig beløp for klinkekulene. Han kan da velge å kjøpe de for 1 krone mer enn mitt bud, evt å ikke kjøpe de, da beholder han jo naturligvis pengene. Pengene involvert i hver runde (mitt bud + hans evt svar) forsvinner ut av spillet, så total mengde penger minker etterhvert som spillet går.

    En spiller har tapt når han har 0 klinkekuler igjen.

     

    Spørsmålet er da, hva er det minste antall kroner jeg må starte med for å garantert vinne uansett hvordan han spiller? Og hva er strategien?

     

    Eksempel; 303 kroner er garantert seier siden du kan by 101 kroner hver gang.

  3. Hvis du er i et rom med 2000 grader, vil du klage på at jern er et metall også?

    Kvikksølv har jo bare en smeltetemperatur som er lavere enn romtemperatur som gjør at det er flytende slik vi normalt opplever det.

     

    Wikipedia sier:

    Melting point -38.83 °C

     

    At det er et metall er jo fordi det har metalliske egenskaper helt uavhengig av om det er flytende ved romtemperatur eller ei..

     

    Nå kan ikke jeg så mye om dette, men virker som det er svar på spørsmålet? HVORFOR det har så mye lavere smelte- og koketemperaturer enn andre stoffer er nok en langt mer avansert sak.

     

     

    Ved koking og smelting/frysing får vi noe som kalles en faseovergang (phase transition), som er en ganske avansert greie i termodynamikk. Ved den kritiske temperaturen går varmekapasiteten til stoffet mot uendelig, du tilfører masse energi uten at temperaturen endres (som ved smelting av is, isen holder seg på 0 grader).

    Så hva som avgjør denne kritiske temperaturen er nok mye rart! ;p

  4. Hey,

     

    sitter med en MSI Wind med nyinstallert Windwos XP (eXperience versjon somehow). Første gang jeg gikk i sleepmodus med den, så ville den ikke våkne opp igjen. Dvs, jeg trykker på knappen, vifta begynner å gå, det er litt aktivitet, men jeg har bare en svart skjerm.

     

    Prøvde nettopp å starte notepad, skrive en liten tekstfil og lagre denne, og det viste seg jo at det fungerte. Så problemet ligger bare i at skjermen er svart og ikke vil vise noe bilde.

     

    Any ideas?

     

    Skal ha installert alle drivere riktig osv..

  5. Når du lukker lokket på en laptop vil den i windows være avhengig av strømalternativene. Jeg sjekket hva den stod på, og der var det

    "When i lock the lid of my computer" - "Do nothing". I denne windowsen har jeg faktisk ingen andre valg.

     

    Så i utgangspunktet gjør den ingenting, MEN, jeg antar at standard laptopinnstilling (uavhengig av windows-innstillinger, derfor dette skjer selvom du er i BIOS, under windows boot eller hvor du er) er at når lokket lukkes, så skrus skjermlyset av. Det er jo normalt ingen grunn til å ha på dette lyset når skjermen er lagt ned.

     

    Så for meg virker det rimelig at det er det som er problemet uten at jeg har noen måte å teste det ordentlig på, eller fikse problemet.

  6. Men hvordan forklarer det at lyset skrus på i 1/3 sekund hver gang jeg bytter til den skjermen?

     

    Hvis jeg er på ekstern skjerm og bytter tilbake (fn + F8), så lyser den i kort tid og skrur seg av igjen. Tilsvarende når jeg starter, den lyser i et kort øyeblikk.

     

    Det høres for meg ut som at åpen/lukket-detektoren er gåen? Den tror at lokket er nede hele tiden kanskje?

  7. Sitter her med en DELL Inspiron 6400 (laptop). I går kveld satt jeg med noe feilsøking av noe harddiskgreier, prøvde da å boote Ubuntu fra en dvd. Under boot blir skjermen svart, jeg trodde den hengte seg opp, så jeg restarta (numlock funka). Da flasha skjermen med dell-logoen og en liten progressbar i 1/3 sekund, så blir skjermen svart..wtf tenker jeg. Prøver å ta ut batteri, alt mulig sånt, så plutselig funker den etter flere forsøk med noen tilfeldige greier. Prøver ubuntu igjen, skjedde akkurat det samme.

     

    Men den har ikke fungert siden da. Satt en stund og feilsøkte, fant etterhvert ut at hvis jeg tar lokket ned og opp igjen, så flasher skjermen på i like lang tid! Hver eneste gang..det forteller meg da videre at den faktisk ikke har låst seg, den går videre! Tenker så at jeg kan koble til ekstern skjerm, og det fungerer bra.

     

    Men nå som jeg har løst harddiskproblemet skulle jeg gjerne hatt skjermen tilbake i normal modus! Så jeg lurer på om noen har opplevd noe liknende?

     

    Jeg har prøvd å ta ut batteri og strøm, loade default biosverdier, prøvd å trykke på CRT/LCD-knappen (som jeg naturligvis bruker for å koble på ekstern skjerm). Ingenting ser ut til å fungere :/

     

    Noen råd?

     

    EDIT:

    Ser nå plutselig at det ER bilde på skjermen, men det er ikke noe bakgrunnslys. Så det er lyset som er på i en kort tid før det skrur seg av, men bildet fortsetter! Wtf..

  8. Hello,

     

    ser på laptopen til en venninne av meg, problemet var at hun fikk NTLDR is missing under boot. Jeg prøvde så noen fixes for det, men får da beskjed om at det er noe galt med harddisken (eller noe sånt).

     

    Prøver videre å starte windows xp-setup fra cden for å kjøre scandisk osv. Jeg stikker innom oversikten over partisjoner osv, der ser jeg partisjonen som er skadet, men den har "Unknown" filsystem, og det står at 100% av diskplassen er ledig.

     

    DAMN! Ok, hva gjør jeg videre, windowscden var av den typen som gjør at jeg ikke fikk gå inn på recovery console (hadde ingen annen liggende), så jeg lastet ned ubuntu for å se om jeg fikk gjort noe mer der.

     

    Booter ubuntu fra CD, det funker fint, ser til og med harddisken mounta i systemet, og JADA! bare 20 av 70 GB ledig...flott, da skal jeg kunne kopiere og stå i. Men i filbrowseren ser jeg ikke så mange filer, jeg ser noen svært få mapper og filer som ikke er av interesse.

     

    Videre åpner jeg terminalen, går til media/disks/, og ser på ls.

    Der finner jeg faktisk en god del flere filer! Men ingen av disse filene får jeg tilgang til..over oversikten over mapper/filer, kommer det opp en rekke meldinger om

     

    "ls: cannot access FrostWire: No such file or directory"

     

    og liknende for en hel haug med andre filer/mapper. Det dukker opp mange på ls'en, men prøver jeg cd <mappenavn>, får jeg beskjed om at den ikke finnes. (de filene/mappene som vises i filbrowseren har grønn bakgrunnsfarge bak teksten, alle andre er bare blå).

     

     

    Mye informasjon her nå, håper noen orker å lese igjennom og vurdere :) Hva kan gjøres for å løse dette problemet? Er en god del notater og liknende som helst ikke skulle ha gått tapt..er det mulig å fikse?

     

     

    Takker for svar!

     

    MVH

    Anders

     

     

     

    EDIT:

    Jeg fikk nå lastet ned og kjørt programmet Testdisk. Her får jeg til og med til å kopiere de filene som jeg ikke har tilgang til i vanlig terminal/filbrowser. Men problemet er enda ikke løst, Windows NT-mappen inneholder 5 filer og noen få mapper, åpenbart noe som mangler der (som forsåvidt er greit). Største problemet er at alle filene av interesse sannsynligvis ligger i Documents and Settings, dette er en mappe som ikke vises noe sted..så jeg sitter her og vet svært lite hva jeg skal/kan gjøre videre..

     

    EDIT 2 (LØST):

    Prøvde å installe windows på en partisjon ved siden av..under første boot etter kopiering av filer kjørte den scandisk og fikset det faktisk ;) Så alt er i orden!

  9. Det finnes neppe noe program som kan komprimere enhver 8 gb-fil til 42 kb. Hvis du lager et kjempestort bmp-bilde med bare svart farge kan du få komprimert svært mye siden det ligger stort sett bare de samme dataene i hele filen (fargen svart), men sånt er unntaket.

     

    Generelt sett, med filmer og andre så store filer vil ikke klare de magiske kompresjonstallene dessverre, så du får finne på noe annet ;)

     

    winRAR er sikkert ganske nær det optimale med dagens kompresjonsteknologi (ville jeg tro?)

×
×
  • Opprett ny...