Gå til innhold

F4ble

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av F4ble

  1. Jeg så på den videoen jeg linket at han mente at det ville vært nær umulig å få av demperen med skralle fordi det sitter så jævlig. Det er det som bekymrer meg. Kommer halveis i jobben før jeg finner ut at jeg ikke får fikset det. Jeg har rustfjerner som jeg kan sette på i forkant, men jeg vet ikke hvor effektivt det vil være. Og ettersom jeg ikke har garasje så må jeg være sikker på at dette går bra ellers blir ting bare ugreit i nær fremtid.

  2. I det siste så har jeg fått en ganske ufin lyd fra støtdemper til høyre bak. Den slår fryktelig, men ikke alltid(?). I tillegg knirker den, som om dårlig smurt, dersom bilen gynger litt.

    Jeg har tatt bilder og det ene bildet av demper som ser minst skadet ut er til venstre. Jeg tok det for å kunne sammenligne. Dersom det trengs bedre bilder kan jeg ta av hjulet og få tatt nye bilder.

    Dette er en 2004 Ford Fusion (kan bruke deler fra Focus iflg Ford)

    Spørsmålet er: Kan jeg fikse dette selv og hva må gjøres? Takk :)

     

    2020-11-24 12.29.05.jpg

    2020-11-24 12.29.23.jpg

  3. 8 minutes ago, Merko said:

    Litt sent nå, men jeg ville nok ha satt inn et nettbrett istedenfor. :)
    Utrolig mange flere muligheter.

    Det er en bil jeg kjøpte for 10k. Jeg ville bare bytte ut horribel lyd overført via Bluetooth+FM dongle til FM mottaker i bilen. Så nå har jeg en flott stereo som ordner den biffen. Eneste som mangler er å få byttet ut den horrible diskanten i Ford høytalerne. Blør ut av øra om man bruker noe som helst volum.

    Jeg må også innrømme at jeg har det kjempegøy med dette prosjektet! Jeg har alltid vært en gadgetmann. Nå har bilen blitt en stor gadget. Me like.

  4. Da er stereo installert! Det gikk smurt! Veldig fornøyd. Merket stor forskjell i lyd. Neste skritt er høytalerne:

    Ringene jeg kjøpte fra Bilradiospes er for store til tross for at det spesifikt står 2002-2012 Fusion.

    https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/bilspesifikt-tilbehor/connects2-ct25fd05

    103429995_2020-07-1718_46_10.thumb.jpg.0e8dc46bd4eadd7b0ead6f480d215f3c.jpg

    Jeg har sendt en mail til Bilradiospes for å høre om de har vært borti dette før.

     

    Disse høytalerkabel socketene regner jeg med å måtte klippe av. Hva vil dere anbefale å erstatte med?

    356191466_2020-07-1718_52_02.thumb.jpg.f581320b50b7807ce39432f896be0969.jpg

    Slik er det på de nye høytalerne:

    1819778671_2020-07-1720_08_22.thumb.jpg.4d61142484c0fe3c3de3a89f2a1be809.jpg

     

    Før jeg finner på noe orntli lurt så tenkte jeg å høre med dere som har gjort detta før hva som er enkleste og beste løsning :)

  5. Jeg tror jeg dropper å koble til spaken ved rattet. Virker ikke verdt det.

    10 minutes ago, El burro said:

    Koblingen for høyttalere, strøm og andre funksjoner er fortsatt standard ISO på de fleste stereoer men du trenger altså et adapter hvis du vil unngå å kutte i ledningene i bilen. RCA koblingene er til forsterker.

    Her mista du meg. Dersom koblingene er standard ISO hvorfor trenger jeg adapter? Jeg antar at du ikke fortsatt prater om spaken ved rattet.

  6. Takk folkens! Jeg gleder meg til å sjekke ut dette. Panelet i seg selv er av plast og burde være enkelt å modifisere.

    4 hours ago, Dubious said:

    Du må nok fram med filen for å få plass til noe moderne der
    Kanskje du får plass til 2din om du fjerner de 2 rammene mellom den midterste enheten (Ved å fjerne 3 enheter)
    Tror hullet blir for stort om du kun fjerner 2, for 1din

    Mål hvor stort det er før du kapper bort noe, og får du plass til 2din så kan alt skjules med ramme

    1-DIN = 180 x 50 mm
    2-DIN = 180 x 100 mm

    Målene er: 190 x 34. Totalt 190 x 122 med midtstykkene (1cm/stk).

    Hvilket betyr at dersom jeg fjerner midtstykkene og og tar ut alle 3 så ender jeg opp med 1cm for mye i bredden og 2cm i høyden. Det ser ut til at det er litt padding på sidene av ramma og forhåpentlig er det totalt 1cm :)

    Jeg har enda ikke tatt av fronten så jeg vet ikke hva som er bak. Jeg antar at rammen festes i noe annet på baksiden av plasten og ikke i selve plasten? Det ville slått meg som litt.. usikkert og mindre lekkert.

    2 hours ago, El burro said:

    Det jeg linket til er ikke hjemmesnekret men et monteringsett tilpasset til akkurat den bilmodellen det er snakk om her, det du linket til er en universal ramme for 2-din stereo som ikke er relevant.
    Rammen følger med når man kjøper stereo så det trenger ikke TS å tenke på hvis han skal kjøpe nytt.

    Der fult lovlig å bytte stereo og bygge anlegg i sin egen bil men det må selvfølgelig gjøres med sunn fornuft, det skal godt gjøres at passasjerer blir truffet av stereoen hvis man krasjer men du tenkte kanskje på løse høyttalere, forsterker og sub-kasse som selvsagt er farlig og idiotisk.

    Jeg har både byttet og bygget stereo i mange biler siden midten på 90 tallet og har aldri hatt problemer på PKK grunnet høyttalere, kabler, sub-kasser eller noe annet i forbindelse med anlegg.       

    Så rammen på bilradiospes er ikke noe jeg trenger å tenke på? Hva med ledningsovergang til stereo? Benyttes fortsatt samme socket i gammel stereo som nye? Strøm og høytalertilkobling?

    https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/bilspesifikt-tilbehor/connects2-ct20lr01-2

    Er tilkobling til høytalere endret seg? Ser det er RCA på baksiden av flere spillere - regner med det er tilfelle på min nåværende stereo. På høytalerne (på en youtube video) så jeg det var en rar socket jeg ikke er kjent med.

    Jeg ser på prisene på stereo hos bilradiospes at det starter på 1400 for 1-din. Har noen av dere erfaring med billigmodeller fra ebay? Som sagt så tenker jeg å oppgradere til det billigste og håper at teknologien vil være så forbedret at det er verdt det. Hvor handler dere?

    Hva med dette? https://www.proshop.no/Bilstereo/Pioneer-MVH-S320BT-Bilradio-Svart/2812946
    Jeg hadde håpet å finne noe til rundt 500,- men det blir nok vanskelig tenker jeg.

  7. Hei!

    Planen er å få byttet til Bluetooth og kanskje oppgradere høytalere etterpå. Jeg akter å holde meg på low-end, men jeg tenker at low-end i 2020 er litt anderledes enn i 2004. Spesielt på en billig variant bil.

    Jeg ser at stereo til bil kommer i størrelse 1 og 2 din slik jeg forstår det. Dette ser ut som noe helt eget... Stemmer det?

    Dette er en Ford Fusion 2004, 1.4l.

    Jeg har forsøkt å finne nytt panel på ebay, men det ser fryktelig vanskelig ut. Nyere fusion ser ut til å ikke ha stereo panelet sammen med viftene.

    Hva tenker dere? Er dette noe som enkelt kan la seg gjøre for en fersking? Hvor kan jeg eventuelt gå for å finne delene jeg trenger?

    Det er også en egen spak med multimedieknapper på venstre siden av rattet. Det kan vel være at det går ledninger fra den og til stereo også? Er det vanlig at det er en egen forsterker-enhet bak brukerpanelene eller pleier dette å være integrert i brukerpanelene?

    Det er mye jeg ikke forstår, men jeg er lysten på å lære :)

    Takk!

    https://i.imgur.com/qyJAMD6.jpg

  8. Første bud er bra Norsk mediedekning til mainstream. Vi må klare å motivere ungdom med sterke Norske forbilder. Nylig hadde NRK dokumentar med Rain og det var kult å se! Han og lignende spillere må bli household names.

     

    Nummer to er å klare å holde på det talentet vi har. Om det beste vi har å by på flytter til utlandet så har vi tapt. Det krever virkelig pengesterke klubber.

    • Liker 1
  9. Dette er League of Legends i et nøtteskall. Vis meg en spiller som -ikke- opptrer som dette så blir jeg overasket. Det er verdensmesterskap i elendig oppførsel.

     

    Husker det var en artikkel for et år siden hvor de viste hvordan spillerne oppfører seg ved bordet på en stor turnering. Dette var i sluttspillet og lagene satt ved siden av hverandre. Det finnes ikke en person jeg kjenner som ikke ville hevet de på huet og ræva ut av huset om de hadde oppført seg slik på besøk.

     

    Det er rett og slett uspiselig og de tror det er "kult". Der hvor tagging og "gangster" var toppen av drittunge sitter nå League of Legends på en solid trone.

  10. Jeg har laget en gratis extension til Google Chrome (kommer til andre browsere senere) som lar deg sensurere innhold etter eget ønske på alt av websider.

     

    Det fungerer på en veldig enkel måte:
    Du setter opp hvilke ord du ønsker å fjerne innhold på bakgrunn av.

     

    Det er mange tilleggsfunksjoner:

    - Velg om innholdet skal fjernes eller gjøres nesten usynlig.

    - Lag eget oppsett for invididuelle nettsider.

    - Skru av på invididuelle nettsider.

     

     

    Av egen preferanse bruker jeg det til å fjerne det som har med sport å gjøre. Dog vil jeg gjerne følge e-sport. Dette er ikke noe problem å sette opp. Jeg leser avisen til nrk.no daglig og det er utrolig deilig å slippe å lese om kjendiser, sport og annet fjas. I tillegg kan du sette opp så du slipper "game of thrones" spoilere for eksempel. :)

     

    http://download.suppress.it

     

  11. 31 år, IT sjef i mellom stor bedrift (140 ansatte i norge, over 4000 i konsern), utdannet pilot, kjører MC, cross og drifting, studerte 2 år i USA, skrudde sammen min første PC for snart 18 år siden (pentium 90, O/C til 120mhz, good times), ingenting imot FB, til sitt bruk (bruker det daglig) og liker å game når det er tid og anledning. Har kjent på kroppen flere ganger hvordan "ting"/bedrifter/business fungerer i det virkelige liv. Nok OT / nok om meg?

     

    Ekte fakta er ikke grunnlaget for en god diskusjon, "faktum er det at ..... " , det går ikke ann å diskutere fakta, da er det ikke fakta. Man kan diskutere konsekvensene og følgende av ett faktum, eller prate rundt faktumet, men ikke diskutere det. Meninger derimot kan diskuteres, uten krangling, forutsatt at man er moden nok til akkurat dette.

     

    Bakgrunnen for mine uttalelser sier seg selv, som jeg har skrevet flere ganger nå, FB er en bedrift som fokuserer på SOSIALE medier og samhandling mellom mennesker, og har sin inntekt derfra. Det er ingen forutsetninger for at de skulle ha noen interesse av å utvikle ett produkt for spilling, men derimot ekstremt store forutsetninger og forventninger til at de skulle ønske ett revolusjonerende produkt for bruk i sosial sammenheng, noe jeg forøvrig har god tro på at kan være en suksess. Men det er ingen god nyhet for OR i gaming sammenheng.

     

    Facebook er blitt store, så store at de kan kjøre sitt eget løp og er primært ute etter penger, de er ingen veldedighet organisasjon.

    For at det skal kunne revolusjonere måten vi bruker sosial samhandling via internett på, så må det være rimelig nok til at selv min tante på 50 år føler det er verdt å investere i. Det må også være trådløst, lite og lett, samt lettdrevent nok til å bli brukt med mobiler og nettbrett, ja kanskje tilogmed stand-alone med app muligheter.

     

    Slikt blir det ikke bra gaming produkter av, punktum!

     

    edit: typo's

     

    Se der ja, da har vi litt mer kjøtt på bena for en ordentlig diskusjon.

     

    Som jeg sa: Fakta er grunnlaget for en god diskusjon. Jeg sa ingenting om å diskutere fakta.

     

    I denne posten så synes jeg du har langt bedre argumenter.

     

    "FB er en bedrift som fokuserer på SOSIALE medier og samhandling mellom mennesker, og har sin inntekt derfra"

     

    Jeg tror også det er en stor sannsynlighet for at FB ønsker at O.R. skal benyttes til sosiale sammenhenger, men det utelukker fortsatt ikke at O.R. kan være revolusjonerende gamingutstyr. Selv ser jeg frem til å koble O.R. til laptop, legge meg i hagen og se på film om sommeren. Det betyr ikke at O.R. er mindre egnet til spill.

     

    Prisen er allerede avslørt til å være forholdsvis lav. Etter hva jeg har oppfattet prater vi rundt 2000,- kr? Korriger meg gjerne på det. I dag bruker "50 år gamle tanter" 4-5 tusen på mobiltelefoner. Med andre ord er ikke dagens estimerte pris et problem.

     

    Det ble avslørt for en god stund siden at O.R. også skulle komme i versjon som kan brukes mobilt. Dette kan være noe av grunnen til at FB synes det er en god investering. Nettopp fordi det er i tråd med potensialet for fremtidige sosiale medier.

     

    Så til syvende og sist så avhenger valget av teori om man velger å se positivt på dette eller ikke. Dette kan hende du har rett og at OR. blir en dårligere utgave av hva vi håper, men det kan også hende, på bakgrunn av blant annet økonomisk ryggrad, at O.R. blir langt bedre.

     

    Fra ExtremeTech:

    According to Oculus VR co-founder Palmer Luckey, thanks to Facebook’s additional resources, the Oculus Rift will come to market “with fewer compromises even faster than we anticipated.”

  12.  

    Mange meninger her basert i ville spekulasjoner.

     

    - "Facebook har ingen interesse for gaming": Hva har dette med Oculus å gjøre? Hvilke fakta kan du skilte med som tilsier at Oculus nå blir en social gadget fremfor et VR headset for gaming? Du spekulerer utifra fantasien.

     

    Hadde vi hatt fakta, hadde det ikke vært noe å diskutere! Dette er ett forum, på forumer diskuteres alt fra fantasier til meninger.

    Det er ikke fantasi jeg kommer med, det er min mening og teori, resonert frem på bakgrunn av min livs erfaring og årvåkenhet i samfunnet.

     

    Jeg "skjønner" hvordan FB tenker og fungerer, det er en bedrift, ikke idealist innen VR og gaming. De har basert sin suksess på sosiale medier, på å nå ut til de store bruker masser, det er der pengene ligger, og tro meg på mitt ord: det jeg beskriver kommer til å skje.

    OR blir "ødelagt", jeg sier ikke at VR blir fail, men jeg er 99% sikker på at det ikke blir ett FB/OR produkt som blir VR vinner i gaming/SIM sammenheng. Det positive i dette er at det har gjort industrien oppmerksom på VR og at vi nå mest sannsynlig vil få ett bra VR gaming produkt, men det vil ikke være fra OR/FB, deres produkt vil være for kommersialisert, låst og optimalisert for sosiale medier fremfor gaming. Det sier seg egentlig selv hvis man har litt innsikt i hva FB er.

     

    Det krever ikke god hardware (sensorer, skjermer, osv) for at tante skal kunne gå rundt i en pyramide i egypt i VR.

     

     

    - Fakta er grunnlaget for en god diskusjon. Synsing og mening uten bakgrunn i fakta er stort sett grunnlaget for krangling - ikke diskusjon.

     

    - Kan du forklare din "livserfaring og årvåkenhet"? Prater vi om 16 års livserfaring eller 30?

     

    - Du sier du skjønner hvordan facebook tenker. Kan du begrunne dette?

     

    Du har en hel del meninger, men vi har ikke noe grunnlag for hvorvidt vi burde i det hele tatt bry oss med hva du sier. Ser du problemstillingen? Du har ingen fakta og ingen kompetanse vi er klar over og fremstår kun som en facebook-hater og vi har ingen anelse for det grunnlaget en gang. Det er umulig å ta deg seriøst fordi det er ikke noe fast grunnlag i noe av det du sier. Det blir som å diskutere hvorfor du synes brunost er godt..

×
×
  • Opprett ny...