Jump to content

idny

Medlemmer
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by idny

 1. Takk NoBo Ikke helt det jeg så etter, men fint likevel.
 2. Takk for svar Har søkt etter en del forskjellig i forhold til bibelen og gaver men ikke funnet dette konkrete verset. Greia er bare at vi ønsker å finne igjen verset og vite mer presist hva som står, og kunne referere til deg. Står ikke ovenfor et dilemma om hvorvidt jeg skal ta imot en gave nå. Det er bare på generell basis. Fordi ofte kan mennesker føle at de ikke kan ta imot en gave, men for giveren kan det være en velsignelse å gi den. Og det er jo kjedelig å ta fra vedkommende en velsignelse. Så om det står beskrevet slik i bibelen kan det være lettere for folk å ta imot gaver. Altså hvis de vet om verset.
 3. Hei En venn har lest noe i bibelen om dette, men husker ikke hvor. Vi ønsker å finne ut hvor, men det er ikke så lett. Prøvd å Google. Det handler om det å bli velsignet av å gi gaver, og at hvis man nekter å ta imot gaven frarøver man giveren denne velsignelsen. Hun husker verset som noe slikt: «Hvem er du som vil ta fra noen velsignelsen ved å ikke ta imot deres gaver» eller et eller annet i den duren. - Daniel
 4. Tor C: Sendte faktura først, deretter purring, deretter inkasso via Conta sitt autoriserte inkassoselskap :-) Vurderte egeninkasso, men uten årsabo som jeg hadde tidligere skal de ha 490 kr per inkasso, så bare lot de ta seg av det mot 6% av fakturabeløpet minus 50% av rentene. Løses ikke saken tar de heller ikke betalt. Evelen: Kanskje jeg bør dra med meg kjæresten til ei venninne som har fullført jusstudiene for en liten tid tilbake
 5. Tor C: Har sendt til inkasso nå, så får vi se om han har ombestemt seg eller om det ender hos Forliksrådet. Med nevnte dokumentasjon går jeg ut fra at jeg stiller ganske sterkt, uansett om de synser eller leser paragrafer. Horge: Lager kvittering/garantibevis med stempel og gir til kunden. Hos meg er dokumentasjonen i form av et Excel-ark på pcen, samme som skrives ut til kunden. Tidligere lagret jeg det som PDF og lastet opp til regnskapet for hver reparasjon. Nå er det kun Excel-filene på pcen som dokumentasjon, da regnskapsføringen går via iZettle. Registrerer både kontant-, kort- og Vipps-betalinger gjennom iZettle. Betalingene importeres automatisk til regnskapssystemet. iZettle laster samtidig opp et automatisk bilag til regnskapet som dokumenterer kjøpet.
 6. Takk for svar. Da gjør jeg det på den måten, selv om han selv direkte oppfordrer å ta det "til retten". Har ikke mottatt noen reklamasjoner på reparasjonene, men skulle det være mangler gir jeg to års garanti, så er jo bare å møte opp det. :-) Enig i at chat kan være litt rotete dokumentasjon, men går det til Forliksrådet er det likevel skriftelig dokumentasjon. Heldigvis er alt i en og samme chat, ikke SMS, mail etc.
 7. Takk for svar. Driver lovlig, men tar normalt betalt via kort, vipps eller kontant. I dette tifellet skulle han opprinnelig Vippse, men ba senere om kontonummer. Jeg har opprettet faktura etter alt dette for å ha noe å drive inn inkasso via. Bare ble usikker på om det er ok å opprette faktura i ettertid og drive inkasso på det, eller om jeg bare må ta saken til forliksrådet eller noe uten normal inndrivelse. All kommunikasjon har vært skriftlig, så det er ingen tvil om at han har sagt han skal betale, og veldig tydelig på det han skriver at historien han dikter opp kun er oppdiktet, siden han omtaler det som hva han vil si i en eventuell juridisk sak, med ordlegging som "da sier jeg bare at". Men da går jeg ut fra at jeg bare kan fortsette løpet med inkasso. :-)
 8. Hei Jeg utførte to reparasjoner for en kunde. Jeg minnet han på at han måtte huske å Vippse for den første reparasjonen også, og det skulle han. Jeg fikk ingen betaling for noen av reparasjonene, og han lovte å overføre til kontonummer. Jeg har purret jevnlig i lang tid, og nå ønsker han ikke å betale, og formulerer historier fortløpende (i chat) om at "da bare sier jeg at jeg har tatt ut kontant og betalt deg" etc. Han sier rett ut at han ikke vil betale. Er det ok å opprette faktura på dette i ettertid for så å drive inn pengene via inkasso? Eller må jeg finne på noe annet lurt? F.eks. forliksrådet? Snakk om noen tusen kroner så vil gjerne få krevd de inn.
 9. Takk for svar, da prøver jeg å ta ut brakettene og rense litt på baksiden av de, og evt. file ned litt hvis nødvendig så de går litt lettere og håper på suksess med det. Vurderte å file ned tappene på klossene litt, men de er svartlakkert, og var usikker på om det kanskje var dumt å file ned hvis lakken er ment å forhindre rust som gjør at metallet ekspanderer og at klossene slik setter seg. Men er ingen ekspert, mulig det er ok? Evt at det bør lakkes på nytt? Litt usikker på hvilke stag det er snakk om, er vel bare stempel, glidebolter og klosser som glir? Fotbrekk som fungerer som kremt beskriver, at det er to halvsirkler som presses utover mot "trommelen" i midten av skiva med 1x justeringsskrue. Er igjen bra med belegg.
 10. Hei Har bytte skiver og klosser bak på Leaf’en. Glideboltene er tørket godt av og smurt med metallfri smøring som tåler 1315 grader. Brakettene som klossene beveger seg i er rengjort med WD40 og stålbørste og er blanke og fine. Likevel henger bremsene. Jeg kan ta på bremsene uten å brenne meg, men de er veldig varme å ta på. Prøvd å stille brekket litt tilbake for å være sikker på at det ikke subber som en del av "feilsøkingen". Spørsmål 1: Når jeg har tatt av braketten med klossene og skal ha ut eller inn klossene klarer jeg ikke, eller nesten ikke, å få de ut for hånd, spesielt ikke den ene som krever litt kakking med plasthammer for å få klossen inn/ut av braketten. Skal det være SÅ stramt? Eller sitter de rett og slett for godt? Spørsmål 2: Vil lufting av bremsene normalt kunne løse et slik problem? Evt. andre forslag/anbefalinger? NK skiver/klosser. På forhånd takk!
 11. Pjallkåre: Man skal helst ha mer EPA enn DPA, og i tran er det omvendt.
 12. Hei Equology skryter av følgende: EQ Pure Arctic Oil består av ren omega-3 olje fra torsk fisket i det kalde, næringsrike arktiske havet utenfor den norske kysten. Er det forskjell på omega 3 fra fisk i næringsrike hav og omega 3 fra fisk i mindre næringsrike områder? Mulig at det arktiske havet er næringsrikt, men er det mer næringsrikt enn hav flest?
 13. Heisann! Har et kjøkkenoverskap som er splittet av et vindu og en stekeovn. Jeg trenger dermed tre separate benklys. Det ville vært kjedelig å måtte slå på dette manuelt en og en, så jeg vil kunne slå alle tre lysene av og på samtidig via en trådløs bryter. Ser IKEA har noe under "Omlopp" og "Utusta". Jula hadde noen LED-lister, men man kunne ikke styre flere med èn fjernkontroll. Noen som har andre forslag?
 14. idny

  Asea - Erfaringer?

  Takker for svar :-) Høres ut som noe jeg ikke skal bry meg med før god nok dokumentasjon/noe som kan bevise effekten er på plass. :-)
 15. idny

  Asea - Erfaringer?

  Nei, jeg selger det ikke, og har ikke hørt om det før lille julaften. Jeg fikk servert mange suksesshistorier om folk som har blitt friske, og fikk vite det ikke fantes noen konkurrenter med tilsvarende produkt. På nettet er det også mange som deler slike historier. Jeg er skeptisk, og samtidig nysgjerrig. Om historiene ikke er diktet opp, hva har gjort "miraklene"? Jeg fant en uttalelse som skal være fra Dr. Garry Samuelsson, atomforsker som har samarbeidet tett med Asea. Men han er visst lite sitert siden 1996. Han kommer i alle fall med gode forklaringer på hvordan produktet virker, og hvordan det kan gi effekt selv om utgangspunktet kun er H2O og NaCl. Men han sier også han ikke har lov til å avsløre resultater for hvilke effekter produktet gir før forskningen er ferdig, annet enn at det øker effektiviteten til antioksidantene med 500-800%. Forklaringen på hvorfor stoffet virker høres logisk nok ut. Den tilfører kroppen noe som finnes naturlig i kroppen, men som vi produserer for lite av fra vi er 12. Når man er født har man visst 100% av dette, mens når gjennomsnittsmennesket er 70 har de bare 10% igjen. De som blir 90-100 viser seg å ha levd sunt og har mer enn normalt av stoffet. Disse signalmolekylene og antioksidantene hjelper til å reparere kroppen. Har man for lite av dette er det logisk at det vil hjelpe å gi kroppen mer av det, og det høres også naturlig ut at det ikke vil ha noen bivirkninger, når kroppen styrer denne prosessen selv. Problemet mitt er at forskningen på produktet er for dårlig, og visstnok ikke ferdig, siden det tar noen år og produktet er relativt nytt i sin form. (Som et Asea-produkt). Asea har fler hundre sider med forskningsresultater på nett, men vet ikke om de er til å stole på. Kort sagt: Om det faktisk gir effekt, bare at forskningen på effekten ikke er klar, så er det interessant, men følelsen min blir dårligere og dårligere jo mer jeg leser. Jeg har foreløpig konkludert med at advarslene for at det er farlig er grunnløse, men at effekten antagelig ikke er til stede. Men er det folk som faktisk har oppnådd gode resultater, og produktet er den eneste endringen som er gjort, så vil det være interessant å la noen jeg vet kunne trengt et slikt produkt, prøve det. Virker det, kanskje jeg kan hjelpe fler jeg kjenner med produktet. Men å drive selv med mlm er jeg skeptisk til. Kanskje hvis jeg kan hjelpe folk gjennom å jobbe med det. Og ja, jeg lever sunt, men det var ikke det som var poenget. Jeg er først og fremst opptatt av om det kan gi folk jeg kjenner som sliter med skader et nytt liv. Men så langt ser det mørkt ut er jeg redd. :/
 16. idny

  Asea - Erfaringer?

  Takk for svar mobile999 :-) Kan du utdype litt mer om erfaringene?
 17. idny

  Asea - Erfaringer?

  Takk for svar Jeg har alt lest side opp og side ned om dette; alt fra blogginnlegg til resultater fra forskning på produktet. Mange hevder det bare er vann med salt. I følge prof. David Nieman ved Appalachian State University, som UiT har snakket med, inneholder Asea "Signaling molecyles" akkurat som Asea lover, forutsatt at resultatene ikke er fabrikkert. Ref. denne rapporten. Jeg finner ingen bevis på at Asea har noen spesielt positiv effekt. Samtidig finner jeg ingen bevis på at det ikke har noen stor effekt heller, selv om enkelte hevder de har blitt kurert for ME, kreft i hjernen, laukemi, beinmargskreft, øresus, 70 år med blindhet og mye annet. Det er derfor jeg spør om folks egne, personlige erfaringer, fordi lesing av konspirasjoner og teorier ikke gir meg noenting. Er det noen her som har personlige erfaringer med Asea? (PS: Når det kommer til "Dihydrogen monoxide"/vann som du linker til, så tror jeg det er meget sunt og godt for kroppen. :-) )
 18. idny

  Asea - Erfaringer?

  Hei alle sammen Jeg har allerede lest mange timer om produktet, og det eneste som er sikkert er at det er omdiskutert. Siden jeg har lest såpass grundig på det, er jeg i denne tråden uinteressert i ytterligere teorier og konspirasjoner, hverken fra tilhengere eller motstandere. Her er jeg KUN interessert i deling av deres erfaringer med produktet. - Har du eller noen du kjenner godt prøvd produktet? - Ga det noen effekt? - Bedret det noen sykdommer? - Ble det gjort andre tiltak samtidig som du eller den du kjenner begynte å innta produktet? - Var det noen bivirkninger? På forhånd takk! :-) - Daniel
 19. Kjempebra å høre litt go'historeier! Det er sant, om det blir slutt for at man er i forskjellige faser, så er det godt mulig å bli sammen når man begge har slått seg til ro ja. Jeg kom plutselig på at jeg kjenner ei som gjorde det slutt med typen for noen år siden. De blei sammen igjen. Nå er de forlova og har to nydelige barn, ei jente på 4 og en temmelig fersk liten kar. Men jeg har ikke så mye kontakt med de lenger..
 20. Mye bra her! Det er et godt poeng at man virkelig må få klarnet opp det som var problemet. Du har et poeng Kim, at ei pause kan være bra. Det sies jo at man ikke vet hva man har før man har mistet det. Sånn sett kan jo forholdet bli mye sterkere andre gangen. Morro å høre at det ordner seg for enkelte. Tydelig tegn på modenhet hos begge parter i forholdet vil jeg si. Det krever jo en evne til selvinnsikt, tilgivelse, tillit og utvikling.
 21. Heisann! Jeg har i en årrekke fundert mye over hva som får folk til å prøve på nytt gang på gang på gang. Noen har ingen eksakte tall på hvor mange ganger de har slått opp og blitt sammen igjen. Personlig kjenner jeg ingen som har slått opp og blitt sammen igjen hvor forholdet har fungert, selv om det bare har vært slutt en gang. Hva mener dere? Bør man ta hintet allerede ved første bruddet, eller bør man prøve igjen om man tror det skal fungere? Kjenner dere noen som har blitt sammen for annen gang, hvor forholdet faktisk har fungert over lengre tid?
 22. Heisann! Har skifta skjerm på en HTC HD2 med (Windows Mobile) for en dude, og tenkte å teste at den funker som den skal. Men jeg har ikke noe GSM signal. Prøvde å åpne menyen hvor man kan slå av eller på flymodus, wifi osv. og der er det et menyvalg som heter "Telefon", som jeg også har av/på-bryter. Når jeg trykker på denne jobber den en stund, også går den tilbake igjen, uten at "Telefon" er slått på. Vet at blitzen ikke funker når det er lite strøm. Gjelder det også telefon-funksjonaliteten? Isåfall idiotisk patent, for er det noe man vil når det er krise, så er det å ringe eller sende SMS, selv om man har lite strøm.. Prøvde å søke på google.. man hva skal jeg søke på? At man ikke får slått på telefon gir særdeles urelevante resultater, av logiske grunner.. Btw. har ingen micro-usb-lader tilgjengelig..
 23. Høres ut som du har hatt telefonen hos Moobi.. Mest tafatte mobilverkstedet i verden! Ofte ser man fukt-skadene i kontaktene og under metalldeksler, og de er jo ikke synlige på bildet siden kontaktene er koblet på og dekslene også sitter på. Uansett: Hovedkortet ser ellers helt fint ut. Har selv jobbet på mobilverksted, og vi registrerte aldri mobiler som væskeskadet uten at det syntes, og vi kunne ta bilde av det - uansett hvor rød væskeindikatoren var. (Eller hvor mye de lilla prikkene hadde flyti ut). Nå som du har skrudd på den er det litt seint, men neste gang bør du be om bildebevis før du kjøper tilbake telefonen. Når det kommer til høyttaleren er dette interessant.. Her bør du ta kontakt med de. Venter i spenning på resultatet. Du bør som et minimum få ny høyttaler i posten. Ang. dekninga: Prøv å rense alle kontakter og kontakt-punkter med børste og isopropanol. Tannbørste f.eks. fungerer fint. (Q-tips funker på kontaktpunkter/kontaktflater, men på kontaktene bør du bruke børste.) Har du en tannlegepirk eller lignende kan du prøve å dytte den inn i kontakten for ekstern antenne og se om signalet booster opp da. (krever fri tilgang til hovedkortet. Ser ut som denne kontakten på din tlf befinner seg like ved minnekort-slot'en, like overfor den hvite coax-kabelen.) Se også til at alt av coax-kabler ser i god stand ut. Prøv også å rekonnekte disse. Rekonekte hjalp meg mot dårlig wifi-dekning for senest en time siden på en HTC jeg fiksa. Signalet gikk fra en til fem streker, selv om kontaktene så ut til å sitte fint fra før av. Ang. ladinga: Metalldekslene kan du ta av og se etter fuktskade. Ser du noe prøv å børste med en børste tilført isopropanol. Ellers er tapping av batteri og treg lading en feil det er vanskelig å finne. Kommer ofte med væskeskader. Gjerne en kortslutning et sted. Blir batteriet unormalt varmt? Tapper batteriet seg fort når den først har ladet seg opp? EDIT: Lader du fra PC eller veggkontakt når det går tregt? For fra PC lader mobilen halvparten av hva den gjør fra veggkontakt.
 24. Ok.. Jeg så ikke noe apparat.. han bare tok vognkort og førerkort, kontrollkjørte strekninga, og ba meg kjøre hjem og møte på lensmannskontoret klokka 21 kvelden etter.. Men.. selv om dem kanskje har dårlig målinger, så har jeg vel temmelig dårlig sjans mot to politimenn uansett..? Altså.. åssen kan jeg bevise at målingene dems er dårlige..?
×
×
 • Create New...