Gå til innhold

maikenflowers

Medlemmer
  • Innlegg

    419
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av maikenflowers

  1. Nå har jeg lurt på en ting i all for lang tid nå..

    Hvorfor vil en ladd partikkel som beveger seg vinkelrett på et magnetfelt få en radiell bevegelse? Altså fra kapittel Magnetisk felt -Fysikk 2

    Er det bare at den står vinkelrett og så kryssprodukt på v og B slik at F "drar" partikkelen i en sirkelbane?

     

    Høyrehåndsregelen på F=qvB viser at farten alltid vil stå vinkelrett på B-feltet, altså vil denne kraften virke som en sentripetalkraft. Som du sikkert vet fra mekanikken, vil en slik kraft føre til en sirkelbevegelse.

  2. Hei!

    I forrige uke klarte jeg å søle vann på den bærbare PC-en min. Det gikk tilsynelatende bra med den, så jeg skrudde den ikke av før en venn gjorde meg oppmerksom på at jeg burde gjøre det. Deretter brukte jeg ikke dataen på flere dager, og jeg prøvde å tørke den med hårføner.

    Men nå fungerer ikke tastaturet helt. Når jeg trykker F9 eller F11 skriver den ut hhv. bokstavene b og n. CTRL+v ser heller ikke ut til å fungere. Noen råd til hvordan jeg kan fikse det? Er student, så har ikke råd til dyr reparasjon ...

    Takk for all hjelp!

  3.  

    e: ellipse

    h: hyperbel

     

    her må du trikse litt: implisitt derivasjon først:

     

    e: (x/3) + yy' = 0 => y(e)' = -x/(3y)

     

    h: x - yy' = 0 => y(h') = x/y

    ===

    y(e) ' * y(h) ' = - (1/3)(x/y)^2

    ===

    så bruker du likningene for e og h: her h: x^2 - 1 = y^2

    setter inn i e: (1/3)x^2 + x^2 - 1 = 1

    x^2 = 1,5 og y^2 = 0,5

    ===

    y(e) ' * y(h) ' = - (1/3)(x/y)^2 = - (1/3)(1,5/0,5) = -1

    Takk for svar! Men hvorfor multipliserer du y'(e) og y'(h)?

     

    EDIT: Glem det, du tar jo selvfølgelig og endrer på uttrykket for formelen for normal til en tangent!

  4. Kommer ann på hvor du "er". Jeg var i militæret et år og hadde glemt MYE. Men oppfriskningskurset fikk meg tilbake på skinner. Men de legger jo ut oppgavesett osv med fasit så det går jo ann å ta det igjen! evt. før. Man har jo 2 uker teknostartmatte uansett, så bare å ta i litt ekstra her.

    Jeg var i militæret et år og hadde glemt MYE. Men tok ikke oppfriskningskurs, og syns det var null problem. Med andre ord, tror det er ganske individuelt. Var du flink på videregående (altså at du lærte det fort, ikke at du jobba veldig mye) bør det gå bra.

    Takk for svar! Men det er bare R2-pensum, sant? Jeg kommer rett fra videregående, og fikk 6 i standpunkt (vet ennå ikke med eksamen), men det har vel ikke så mye å si ...

  5. Har aldri bodd der, men det er 1 km fra hovedbygget. Derfra er det kanskje 500 meter til realfagsbygget, som er nesten på andre siden av Gløs.

    Bor der nå (og forsåvidt til høsten også). Helt grei standard, interiøret kan minne om et gammelt sykehjem. Relativt rolig i området, selv i helgene. Det tar vel rundt 10 minutter med gange opp til Gløs.

     

    Takk for svar :) Men er det slik at jeg ikke kan få tilbud om førstevalget mitt når jeg har fått tilbud om andrevalget?

  6. Noen tenker på hva som kan komme opp i oppgave 2 imorgen?

     

    Personlig tenker jeg enten gravitasjon eller induksjon, med kanskje litt blanding av elektrisitet/magnetisme. Tror ikke det blir "greie ut" oppgave, siden det var ikke tilfelle siden V11. Kvantefysikk/relativitet er mulig, men lite aktuelt syns jeg. Noen andre tenker?

    Kanskje det blir en utgreiingsoppgave nå, med tanke på at det er så lenge siden? Jeg har i alle fall skrevet et ark med alle de moderne forsøkene, samt om generell relativitetsteori og følgene av den, i tillegg til medisinske undersøkelser ... Redd det sistnevnte kan komme!

×
×
  • Opprett ny...