Gå til innhold

bamse87

Medlemmer
  • Innlegg

    269
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bamse87

  1. Da er RT-N16 bestilt :) Et spørsmål til dere som har den: Funker den greit som den er ut av esken eller bør/må jeg legge inn DD-WRT med en gang før jeg setter den opp?

     

    Eg flasha den også med DD-WRT med ein gang, så det kan eg dessverre ikkje svare på. Men firmwaren bør være så godt utvikla no at det bør ikkje by på problem. Prøv og sjå :)

  2. Gjorde det samme i sommer faktisk. Veldig lett å gjøre på Windows 7. Her er en guide fra Microsoft sine sider http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Create-a-network-bridge . Selv om dette er for vista gjelder det også for Windows 7. For å gjøre dette er det bare å gå inn på kontrollpanelet på laptopen. Videre inn på nettverk og internett --> nettverks- og delingssenter --> endre innstillinger for nettverkskort. Her markerer du både den trådløse nettverkskoblingen og nettverksporten på laptoppen, høyreklikker og velger opprett bro mellom koblinger. Så er det bare å trekke en kabel fra laptoppens nettverksport til den stasjonære.

     

    Kan bekrefte dette. Har gjort det sjøl og det fungerer heilt fint :)

  3. Takk for alle svar :) Men nå lurer jeg på om det er trygt at jeg tar med pc'n min på LAN på en skole med 200 - 300 andre. De har 2 gigantiske subwooferer og masse store høytalere i salen det er lan i, så jeg tror det er mye strøm der . Vis i verste fall strømmen går, er det så enkelt som å vippe opp bryteren i sikringskapet til skolen for å få strømmen tilbake? :p

     

    Ta den med. Om arrangøren ikkje har tenkt gjennom dette er det særdeles dårleg planlagt. Men prøv gjerne å koble den på ein 16A-sikring på "normal" måte.

  4. Er det kun på hytta du har dette problemet, eller har du det problemet uansett kor du koblar til med kabel?

     

    Har du deaktivert det trådløse interfacet på maskina først? Du kan nemlig ikke kjøre begge deler.

     

    Deaktivere trådløst nettverkskort, eller? Eg har aldri hatt dette problemet med mine maskiner. Kan gjerne vere tilkobla med kabel, for så å få opp oversikt over trådløse nettverk.

  5. En løsning er å sette opp DHCP på Asusn i et annet nett enn ditt hjemmenett.

     

    For eksempel gjester i 10.10.10.xx og hjemmenett i 192.168.1.xx.

     

    Du kan og sette på 'AP isolate' i DD-wrt for å forhindre kontakt mellom trådløse klienter.

     

    Takk for det. Du har kanskje oversikten over kor eg kan sette opp dette? I Setup -> Basic Setup kan eg sette opp DHCP, men eg kan ikkje sjå at eg kan sette dette opp i begge netta kvar for seg? Eg er kanskje på villspor?

     

    Tror jeg ville ha flashet RT-N16 med Tomato for de funksjonene du ønsker.

    Her finner du tips for gjestenettverk. QoS er enklere å styre på Tomato enn DD-WRT.

     

    http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3800416/How-to-Manage-Traffic-Using-Tomato-and-QoS.htm

     

    Takk for det :) Eg trur ikkje det blir aktuelt å legge inn Tomato, har endelig begynt å få litt kontroll på DD-WRT, samt at dette er mest ein "kjekt å ha" funksjon. Om det ikkje lar seg gjere i DD-WRT, vil eg nok legge saken på is.

  6. Ikke noe forskjeld ved terminering nei. Iallefall ikke ang. farger. Selvsagt strengere krav til revolvering og mishandling av kabel.

     

    Ja, man skal vel ikke bruke "stift" slik man gjorde før/gjør med telekabel?

    Hva er det man anbefaler å bruke istedet bortsett fra kabel-kanal?

     

    Det viktigaste er at kabelen ikkje blir klemt. F.eks TC-klips av korrekt størrelse vil unngå dette, men det er ikkje direkte vakkert å ha i stova...

  7. Har ein Asus RT-N16 med DD-WRT som eg kunne tenkt meg å opprette eit trådløst gjestenettverk på.

    Fikk dette til ved å opprette eit "Virtual Interface" under Wireless -> Basic Settings. Derimot vil eg gjerne at alle som er inne på dette nettet ikkje har anledning til å "sjå" pc'ar og andre einheiter på det vanlige nettverket mitt. Er det nokon som kan hjelpe meg med dette? Om det er anledning til å begrense hastigheiten mot internett på dette nettverket, er det også veldig fint.

     

    Takk for alle svar :)

  8. Har brukt Asus RT-N16 i overkant av eit år med DD-WRT, først som repeater og no som vanleg router. Den har vore svært stabil, noko som er svært viktig i mine auge.

    Den begynnar nok å bli gammal no, men ytelsen har eg aldri hatt noko å utsette på. Prisen har også gått ned ein del med tiden, ser bl.a. at Netshop har den til 695 kr :)

  9. Har akkurat fått CD kabel-tv, og stort sett fungerer det fint. Derimot har lyden ein tendens til å falle ut i blant. Det er sjelden meir enn 1 sekund, men det er såpass ofte at det er plagsomt nok. Det virkar for at alle kanalar er like mykje "plaga" av dette.

     

    Dekoderen er typen uten PVR, ser ut til at den heiter HD104C (produsert av Sagem?).

     

    Takk for alle svar :)

     

     

    Edit:

    Kan nevne at lyd og bilde går ut med HDMI-kabel, via heimekino-receiver og vidare til TV. Hadde tidlegare riks-tv med samme lydanlegg, TV og HDMI-kabel uten antydning til problem.

  10. Armert betong og trådløse signaler går veldig dårlig overrens. Den løsingnen som gir mest for penegne vil kanskje være en homeplug.

     

     

    Det var nettopp det jeg mente ikke ville fungere, da det er forskjellig sikringsskap (og derfor strømkrets?) for hver etasje.

     

     

     

    Btw, jeg får jo signal, så det burde da være mulig å forsterke det med en like sterk repeater?

     

    Er det også forskjellig strømmålar? Det er denne som blokkerer signalet, ikkje sikringsskapet i seg sjøl. Så om det er samme målar, bør det gå bra :)

×
×
  • Opprett ny...