Gå til innhold

toratb

Medlemmer
  • Innlegg

    116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av toratb

  1. 1 hour ago, Simen1 said:

    Nei, det er ikke så enkelt. Sparer vi 10% så nærmer vi oss grensen for hva som er mulig å eksportere. Det gjør noe mye med import-eksport-balansen og marginalprisen. Alternativt endres ikke eksporten og disse 10% er nok til at magasinene i NO1, NO3, NO4 og NO5 spares for tapping.

    https://e24.no/olje-og-energi/i/5GQpEb/utenlandskablene-brukes-i-all-hovedsak-til-eksport-av-stroem
    De fleste utenlandskabler ligger på 80-95% eksport. Da er det vel litt tullete å i det hele tatt skrive "import-eksport-balansen". Om vi reduserer 10-20% forbruk i norske bygg, vil jo bare kraftprodusentene eksportere denne "ekstra" strømmen like fort...
    Vi kan ikke fylle et badekar uten å først putte i proppen... Europa har fått et umettelig energimarked nå som de ikke lengre får gass fra Russland. Europa mangler ca 30% av energien sin. Dette klarer ikke lille Norge å fylle. Dessuten, jo mer vi tapper magasinene våre, jo mindre effektive blir de.
    https://www.nettavisen.no/okonomi/ukjent-effekt-gjor-at-norge-mister-enorme-mengder-strom-fordi-det-er-lite-vann-i-strommagasinene/s/5-95-622053
    "Ved 15 prosentpoeng lavere fyllingsgrad enn normalt er tapt energi beregnet til å være om lag 0,7 TWh, og om lag 1,1 TWh tapt energi ved 30 prosentpoeng lavere fylling enn normalt"

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  2. Folket betaler skatt, staten betaler tilbake til folket for å hjelpe med høye strømpriser, strømselskaps-ledelsen tar ut skyhøye bonuser/økte lønninger fordi de var så flinke til å eksportere strøm som fører til økte strømpriser hjemme og derfor også utnytte folket samtidig. DET er problemet. Dette kan adresseres ved å sette krav/begrensinger ved tilskuddet. INGEN av disse ekstra pengene burde havne i lommene til strømselskaps-ledelsen!

  3. The new chipset for android Snapdragon 8 Gen1 has the following capabilities:

    -The AI will read your messages (tO soRt theM iN "uRgeNt" or "nOn-urGent")

    -It will scan all links on a webpage (even before you click them), so it can rate the article as "good" or "bad"

    -Realtime monitoring of your voice patterns (tO dEteCt iF yOu HavE hEalth iSsues)

    -Realtime monitoring of your camera (aUto fAce unloCk without toUchiNg the pHone)

  4. "I mai vedtok Florida en lov som forbød sosiale nettverk å utestenge brukere i mer enn 14 dager, men deler av den ble suspendert av en føderal dommer som konkluderte med at den krenket retten til ytringsfrihet." Så de vil beholde ytringsfriheten til bedriften på bekostning av ytringsfriheten til privatpersoner? Har jeg forstått det korrekt, eller leser jeg det feil...?

  5. Jeg er ingen ekspert på Thorium, men følger "Tech for Luddites" på youtube og de har (i hvertfall) 5 video'er der de prater om Thorium på en enkel og grei måte. Dette klippet er greit, kanskje litt mye "salgsvideo for Thorcon", men mye bra info av likevel:

    Jeg ville hatt en løsning basert på noe lignende dette. Det er litt viktig å vurdere om oljes fremtid kan bli en "Kodak" felle, dersom etterspørselen synker pga global satsing på alternative løsninger. Uansett hvordan fremtiden vil bli, er det ikke "galt" for Norge å satse på andre løsninger som vil føre til mindre avhengighet av olje. Da får vi som nasjon andre bein å stå på, ikke bare olje-beinet vårt. Diversify som de kaller det så fint...
    • Liker 1
  6. Har hatt P20 Pro siden den ble sluppet. Kjempefornøyd. Kamera tar fortsatt bra bilder og film sammenlignet med helt nye kamera på nye telefoner. Eneste/største forskjellen sammenlignet med nye modeller er at de har flere bruksområder, dvs, zoom, bedre kvalitet på vidvinkel, mørke bilder (selv om P20 Pro var best her da det kom ut) og macro. På "helt vanlige" bilder og klipp, er det liten synlig forskjell.

  7. On 9/7/2020 at 2:51 PM, Simen1 said:

    Klimautslipp og miljøødeleggelser som følge av transport er én ting, men produksjon av godset som fraktes representerer vanligvis MYE større utslipp og miljøødeleggelser enn frakten. Vi må kunne ha begge tanker i hodet på en gang og vekte fornuftig de mot hverandre.

    Bedre transportmåter er vel og bra, men jeg tror produksjon er et undervurdert problem. Et viktig tiltak jeg savner mer fokus på er produkters levetid. Hvis produkter varer f.eks 25% lengre så vil også produksjon og transport falle med 20%. Norge bør jobbe for internasjonalt styrkede forbrukerrettigheter ved kjøp av produkter. Som f.eks lengre reklamasjonstid, bedre vern mot dårlig kvalitet, økt reparerbarhet, bedre informasjon om materialvalg vs levetid osv.

    Enig, men ikke glem at transport står for ca 30% av total utslipp (dette inkluderer persontransport, fly og slikt også)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...