Gå til innhold

1814_

Medlemmer
  • Innlegg

    779
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 1814_

  1. Sjalottløk skrev (På 12.7.2022 den 22.51):

    Takk for svar. jeg ser at mine innlegg har blitt flyttet over fra tråden som omhandler hvor din neste tur går, til en egen tråd der det er spørsmål om reisetips til Istanbul. Jeg trenger ingen reisetips. :)
    Min neste tur, eller kanskje ikke min neste, men snart så går turen til Istanbul. Jeg lurte bare på hva folk synes om byen

    Enorm, men flott by.  Litt mye biltrafikk, men brukte båtene som går mellom diverse bydeler så mye som mulig. Hjelper mye. Turiststedene er kanskje et must, men jeg foretrekker andre deler av byen

    • Liker 1
  2. robertaas skrev (6 timer siden):

    Egentlig alle destinasjoner som passer for andre så det kommer ann på hva du er ute etter. Synes Middelhavet er bra da og bruker reise til en ny destinasjon der i den perioden. Den mest intense turistperioden er over så prisene er lavere og man går ikke i kø overalt, det er stabilt og varmt vær, men ikke lengere trykkende rekordvarme og det er fortsatt varmt i sjøen. Pass på om det er et sted som kun har badeturisme så vil mange tilbud stenge i løpet av oktober.

    Sør-korea er spennende, men ikke akkurat en enkel badedestinasjon selv jeg jeg har vært på strender der. Om du har tenkt deg dit vil jeg heller anbefale å reise sent på våren og få med deg lotuslanterne-festivalen.

    Ellers vil jeg anbefale for de som reiser alene å prøve Club Med. Det var de som fant opp "all inclusive" og de har inkludert haugevis av veldig varierte aktiviteter. De bruker ha inkluderende miljø og det er lett å reise alene der. Du vil faktisk klare deg godt med det som er inkludert, de har som oftest den beste lokasjonen der de er og har god mat så de er ikke de billigste.

    Skriver under på denne. Middelhavet er deilig i oktober. Ofte inn i November også med greie norske sommertemperaturer. Reiser ofte i slutten av oktober til østlige deler av Middelhavet. Sjeldent jeg opplever dårlig vær. 

  3. Selmaka skrev (På 4.4.2022 den 11.31):

    Vi er en gjeng unge voksne som skal fly til Athen i august, og lurer på hvilket område vi skal se etter bosted (hotell eller leie hus). Vi vil kose oss med sol, basseng og strand, samt at det må finnes et aktivt uteliv med barer og nattklubber i nærheten. Hvilken by/område kunne passet oss? Vi ønsker ikke å reise mer enn maks 3 timer fra flyplassen. 

    Glyfada

  4. Milhouse85 skrev (11 timer siden):

    https://www.nav.no/no/person/familie/barnetrygd-og-kontantstotte/barnetrygd-og-kontantstotte-til-utenlandske-arbeidstakere-i-norge#chapter-1

    Her står alt du trenger å vite.

    Så tillater jeg meg å si at jeg personlig syns det er trist at norske velferdsgoder eksporteres ut av Norge og også omfattes av EØS-avtalen. Som gjør at alle EØS-borgere i praksis kan utnytte det norske systemet. Dersom de ønsker. Et helt hårreisende og vanvittig smutthull som ennå er åpent. Misten jobben i Romania som rumensk statsborger? Søk om norske dagpenger da vel. 😜 Fult mulig. 

     

    Burde kanskje presisert at barnefaren er norsk og bor i Norge.

  5. krikkert skrev (10 timer siden):

    Utgangspunktet innenfor EØS er at arbeidslandet er primærland og at du skal være trygdedekket i det landet du arbeider i*. Dette gjelder også barnetrygd, kontantstøtte, og andre familieytelser, men aldri slik at man får "dobbelt opp". Utbetaler det andre landet en ytelse vil Norge gjøre fradrag i sin, og er det andre landets ytelse høyere får man ingenting. Du må legge ved fødselsattest og dokumentasjon på foreldres og barns identitetsnummer i hjemlandet. Det er ikke krav om fysisk oppmøte med barnet. 

    * Derfor vil ikke Milhouse85s "rumener som jobbet i Romania får norske dagpenger"-hypotese fungere. Arbeidet vedkommende i Romania er det Romania som er kompetent stat og som skal utbetale dagpenger, også om vedkommende skulle ønske å dra til Norge for å søke arbeid her.

    Barnets far er norsk, bor og jobber i Norge, men moren kommer til å bo i et annet EØS-land i allefall det første leveåret til barnet. Så det betyr at barnet har rett på den ytelsen? (Med fratrekk av eventuell barnetrygd fra det EØS-landet)

  6. Milhouse85 skrev (4 timer siden):

    Polen er på 45-plass.... Italia på 52. Slike lister må man ta med en klype salt.

    Jeg har besøkt Polen veldig ofte og har venner der nede. De siste 10-15 årene har det skjedde en ekstremt stor utvikling til det positive. Kun en plass i Europa har jeg følt meg bittelitt utilpass i møte med politiet. Det var i Bosnia. Jeg har aldri hørt om turister eller utlendinger som blir lurt av politi eller offentlig tjenestemenn. Den korrupsjonen som finnes der nede, er stort sett innen politikk og næringsvirksomhet. Ikke små fillesaker. 

    Nei; Polen er et deilig og trygt land å være i. Koselige folk. Politi som vanlige folk. 😃

    Polen er undervurdert syns jeg! 

    Absolutt. Var i Polen et par uker i sommer og har vært her flere ganger de siste årene. For det meste hyggelige folk her og har ikke hatt noen negative opplevelser. Har til og med vurdert å kjøpe meg en liten leilighet der. 

    • Liker 1
  7. Et lite forbehold. Jeg har tatt MRR , men ikke på NHH.

    1. Nå krever jo opptaket for din del 15 STP i Økonomi i finansregnskap og finans, samt foretaks- og skatterett.  Så du står ikke akkurat på bar bakke. 
    Når jeg ser på kursopplegget synes jeg det ser overkommelig ut. Valuation kan kanskje være ganske tungt avhengig av kursopplegget. Ellers har jeg tro på at du klarer deg bra om du har god bakgrunn i fra jussen.

    2.  Ja, det er lett å få jobb med MRR. 

    3. Nei, gjennomsnittskarakterene var skremmende høye på de fleste fag. Veldig mye A'er og B'er. Nesten litt skuffende. Tyngste fagene for de fleste var vel årsregnskap(kalles kanskje finansregnskap på NHH) og revisjon, men flertallet kommer seg gjennom det.

×
×
  • Opprett ny...