Gå til innhold

tho_kva2

Medlemmer
  • Innlegg

    795
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tho_kva2

  1. Noen som har noen tips til dagstursekk som tåler å ha typ ~30 kg vekt i form av vektskiver. Sekken jeg hadde fra før revnet i bunn, var riktignok en eldre sekk, men kjipt om det skulle skje med en ny en også. Vil jo komme mye tyngde på et lite parti av sekken og dermed må den vel være rimelig solid i sømmene i bunn.

    Tips taes imot med takk :)

  2. 10 minutes ago, Complexity said:

    Hvilken bil er det snakk om?

    Varierer veldig fra bil til bil hvor mye den pumpen har å si etter hvordan den er implementert.

    På en Model 3 f.eks så har bilene med varmepumpe betydelig lavere forbruk om vinteren. PTC varmeren kan finne på å dra 4kW konstant for å holde kabinen varm mens dem med varmepumpe kun bruker 0.5-1kW for å holde samme temperatur.

    Men på en VW id.4 f.eks så fikk vel folk refundert en del penger for varmepumpen der gjorde vel ikke så god jobb som den burde.

    En fordel med å ikke ha varmepumpe er at oppvarming foregår i stillhet, mens en varmepumpe gjerne vil dure ganske høyt. En varmepumpe er og mere komplisert og har større sjans for å ryke.

    I mitt tilfelle gjelder det VW id.3. så hvis det er det samme som id4 så har det kanskje ikke så mye å si?

    6 minutes ago, Evil-Duck said:

    Bare for å tilføye litt så har vel alle biler varmekolber/PTC heatere i tillegg til varmepumpe, vertfall på norske biler da varmepumpene begynner å bli ganske ueffektive når en nærmer seg 10 minus grader og lavere. Ellers kan vel denne artikkelen være grei å lese https://www.tu.no/artikler/sa-mye-betyr-varmepumpe-for-elbilen/457717 

    For BMW i3 ser det ut til å være litt krise å ikke ha varmepumpe men mindre dramatisk for Tesla eksempelvis. 

    Takk for link, skal ta en titt!

  3. Hvor ille er det om en elbil ikke har varmepumpe? Regner med hovedproblemet vil være kortere reisestrekk pga. oppvarming på vinterstid, men hvor mye mer enn om det var varmepumpe kan man regne med?

    Evt er det noe annet å si å ikke ha varmepumpe?

  4. Hei,

    Jeg har fått et behov for en stillere PC og skal derfor gå til innkjøp av vannkjøling. Jeg trenger ekstern kjøling fra kabinettet. Vurderer ALPHACOOL EISWAND 360 CPU. Var ikke så lett å finne stående eksterne kjølere på norske nettsider.

    Jeg har idag: i7-7820x. Vil den passe til pakka? Ser ut til å være denne som er med i pakka og den skal støtte socket 2066 ser det ut til.

    Jeg har også en R9 290 4GB "OC", som det ikke ser ut til å finnes noen blokk for. Så vurderer å kjøpe PowerColor RX 5700XT Liquid Devil.

    Så det jeg vel da trenger er par ekstra vannkabler på 11/8mm til GPU. Samt kjøpe med kjølepasta til CPU?

    Er det slik å forstå at både reservoar og pumpe er innebygget i kjøleren? Ser ikke at det er noe info om hvilken heatload den skal takle eller flowrate. Når jeg tok "testen" på ekwb fikk jeg estimated heat load på 300W og max flowrate på 321 L/h. 

    Å både ha kjøler, reservoar og pumpe i en og samme del er vel sikkert ikke optimalt med tanke på senere oppgradering og evt deler som bryter sammen, men eneste alternativet jeg fant med en grei pris og hvor jeg ikke trenger å mekke et stativ selv for kjølerne.

    Er det noe jeg har glemt som førstegangkjøper for slikt?

  5. Hei,

    Hvordan er det med det å blande forskjellige type RAM brikkesett og GB størrelse?

    Har idag 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600MHz og så vidt jeg husker så burde man ha samme hastighet på de ihvertfall, men usikker på om de trenger å ha samme gb størrelse per brikke? Tenker å kjøpe Corsair DDR3 1600MHz, så vidt jeg kan se er det samme type brikkesett bare forskjellig størrelse. Kan de settes sammen?

  6. Da tester jeg ut fiken.no

    Stemmer at jeg tenker på momsfradrag, bare av en eller annen grunn så sier jeg alltid momsfritak..

    Jeg har ikke noen omsetning i det hele tatt i dette selskapet, og kommer nok aldri til å få det, men skal se på linkene du sendte og prøve å lese meg opp litt, for det blir antagelig aktuelt i et fremtidig selskap under dette holdingselskapet.

     

    Tusen takk for god og oppfølgende informasjon! :)

  7. Takk for svar :)

     

    Skal ta å se om jeg ikke finner et regnskapprogram(!), og kanskje se om jeg ikke finner noe enkel kursing rundt dette. 

    Flott å høre at en pc kan forsvares.

    Momsfritak er bare å glemme ja, skrev det bare opp slik at det ikke skule komme noe snakk om dette.

    Selskapet skal være satt opp korrekt meg bekjent, da jeg fikk hjelp av kyndige personer til dette.

     

    Jeg har sett på ASK og har forsåvidt dette privat, men dette selskapet er ikke ment for aksjekjøp på børs, men selskaper som ikke enda er børsnoterte. Dermed falt det på et AS for å håndtere skattefordelene.

  8. Hei,

    Har startet opp et AS/holdingselskap, hvor jeg lurer på hvordan jeg skal drive regnskap. Har gjort et par kjøp av aksjer, så disse må vel regnskapsføres/dokumenteres med sluttsedel.

     

    Samt at jeg lurte på om jeg ikke skulle gå for kjøp av ny bærbar gjennom selskapet da min nåværende har gått dunken, og som student så har jeg ikke kapitalen akkurat nå til å kjøpe meg ny god nok pc, da jeg åpenbart var litt overivrig med å sette inn kapital til selskapet.. Kan forsvare at den skal brukes til jobbrelaterte oppgaver som leting etter potensiele kjøp, samt at jeg kan argumentere for at den brukes til selvutvikling for fremtidig jobb/utvikling i selskapet (tenker å starte opp et selskap under holdingselskapet etter endt utdannelse). 

    En mellomting kan være å betale den noe ale 50/50 privat/selskap, om det er noe som gjør det mer lovlig, i og med at den kommer til å bli brukt privat også.

    En annen ting er at jeg ikke tenker på momsfritak etc.

  9. PC begynte å bli enormt treg i perioder, så gjennomførte en reset med sletting av alle filer gjennom den innebygde funksjonen i w10 i går. I dag så har BSoD startet å ramle inn, 4 forskjellige så langt.

    1. "Reference by pointer"

    2. "Dirty nowrite pages congestion"

    3. "Clock watchdog timout"

    4. "Whea uncorrectable error"

     

    HW:
    CPU: i7-7820X
    MB: X299 MSI Tomhawk
    RAM: G.skill. Ripjaws V 16gb
    GPU: Sapphire Radeon TRI-X R9 290 4GB "OC"
    HDD/SSD: Crucial MX300 750GB 2.5" SSD + flere gamle HDD's som er satt sammen i raid5 (om jeg husker korrekt), de fleste programmer blir installert her.

     

    Noe informasjon jeg ikke har klart å få med så er det bare å spørre!

    Håper noen har noen ide om hva årsaken kan være. 

    Takk på forhånd :)

  10. Hei,

    Jeg glemte at jeg hadde abonnement som løp på en tjeneste og så nå at det var trukket den 08.03.18. Det er en norsk tjeneste. Det er en tjeneste som eier kan lett se at ikke er brukt om det skulle ha noe å si.

     

    Så er det mulig å bruke noen form for retur/angrerett på en tjeneste betalt over nett? Eller gjelder det kun fysiske varer man kan levere tilbake.

     

    Takker så meget på forhånd!

  11. Tenker jeg kjøper meg Ryzen 7 1700/1800k, så da må nytt hovedkort til og ny kjøler. Tenker vannkjøling denne gangen, alltid hatt luftkjøler.

    Ment som en oppgradering fra min nåværende i5 4670K, og hovedsakelig ment mot å holde ørten programmer/vmware oppe samtidig og ikke gaming(selv om det blir det også).

     

     

    Så lurer jeg også på om PSU jeg har fortsatt duger til å dra dette fremover?

     

    Deler fra før:

    PSU (Chieftec Super Series 750W PSU).

    GPU (Radeon TRI-X R9 290 4GB)

  12. Hei,

    Renter kommer helt på slutten av året, og teller dermed på året som det ble utbetalt, altså denne gang i 2016. Stemmer dette?

     

    Som student så regner jeg nå på hver krone for å komme meg akkurat under maks grensen på inntekt og trenger å vite hvilket år jeg skal plassere denne inntekten.

  13. Hei,

    Trenger et godt tastatur, til kontorbruk, altså mye skriving. Har per i dag CM Storm Quickfire TK, aldri helt klart å venne meg til å skrive på dette tastaturet, det er noe med utformingen som bare får meg til å få små feil her og der.

    Samt at det er ikke det mest behagelige tastaturet å sitte med over tid. Hadde vært godt med noe man har håndledene på?

     

    Håper noen har noen tips! :D 

  14. Har satt opp så jeg kan ta pull-ups etc og hyperextension hjemme og tenkte jeg skulle ta det litt nå og da for å sakte men sikkert bli sterkere.

     

    Så leter etter en app som jeg kan logge noe her og der, på forskjellige økter på dagen.

    Vil ikke at det skal havne innunder samme økt og da ser ut som jeg har tatt de i set etterhverandre.

     

    Fant en app som oppfylte dette (simple workout log), men den hadde ikke forskjellige versjoner av Chin ups (narrow og normal) samt nøytralt grep, håndflatene mot hverandre.

     

    Håper det ga mening!

  15. CPU er som du sier helt fin, som f.eks nå så er cpu på 8% og minne på 96%. Begynner å merke det, men om noen timer vil den være på 98-100% og da begynner det å gå virkelig siruptregt så et eller annet er helt spinnvilt. 

    Så siden det går tregt og jeg har aldri før erfart at memory bruken "er" så høy uten noe godt formål så vil jeg si de henger sammen, uten å fiksere for mye på det ;)

×
×
  • Opprett ny...