Gå til innhold

Navidos

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Navidos

  1. 26 minutes ago, Opelduude said:

    Kassebil/pizzabil har gjerne et høyt verditap, så det er ikke så lett å si. Hva koster det med fabrikknymotor ferdig montert? Det er prisen på det du bør trekke i fra det de tilsvarende ligger til salgs for. 

    Ny motor koster 84000. Fått pris fra snapdrive. Så si hvis det er 130 000kr da. Så blir det sånn ca 55000kr røft da. Slik du tentke på regnestykket?  Blir sikkert mindre. 

  2. 11 minutes ago, epifant said:

    Bare for å ikke svare direkte på spørsmålet; som potensiell kjøper ville jeg vært skeptisk til å kjøpe en bil med defekt toppakning. Det betyr at man ikke kan prøvekjøre, ikke høre motoren i gang osv., med alle feilene som potensielt kan følge med på lasset. Ergo bør prisavslaget være av den saftige typen. Og når penger er overført og bilen etter hvert er fikset kan det bli skikkelig prakk å jage selger dersom det er flere feil.

    Det samme gjelder for deg som selger, dersom kjøper kommer tilbake og påstår flere feil enn de som var der ved salg.

    Anbefaler med andre ord å fikse først og deretter selge.

    Altså..bilen må ha ny motor så det skal jeg pressisere. Problemet lar seg ikke rfikse på disse motorene. Har forhørt meg allerede. 

    • Liker 1
  3. Jeg har tidligere skrevet om en transit connect 1.0 ecoboost motor som har defekt toppakning. Bilen er 2016 modell og har gått rundt 35000km. Hvor mye kan jeg sette ut bilen ved salg? Har prøvd å google men finner ikke noe særlig. Jeg vet jeg ikke får mye igjen for den. Det er før øvrig lang versjon. 100HK. Karosseri er fint.  

  4. 1 hour ago, mobile999 said:

    Det er det OBD har på lager som matcher kilometerstanden du har fått opplyst.

    Motoren i din bil har en designfeil som medfører at den lett begynner å lekke kjølevæske på punktene mellom sylinderne rett under toppakningen. Du må ikke finne på å bytte til en brukt motor med samme designfeil.

    Om det er mulig å bytte til en nyere motor kan være vanskelig å finne ut av.

     

    Åja jeg mikset ordet OBD med OBD scanner så jeg skjønte ikke hva du mente. Duuuh.

    Men..her er link til denne motoren jeg må ha:

    https://finndel.no/delinfo.aspx?f=752&dnr=95840

    Den koster dog 4000kr + mva og har gått 157 000 samt uten garanti og delemotor (ser jeg har sendt mail til han tidligere i uka)
    Men slik jeg har søkt så finnes den ikke https://www.bildelsbasen.se
    ?

    Utfordringen slik jeg forstår det er om samme motor jeg hadde funnet ville hatt samme designerfeil. Veldig kjipt med slike ting. Tar mye krefter. Takk for all hjelp 

  5. 48 minutes ago, Fartnoccio said:

    Ett kjent problem på disse motorene.

    Det er en pakning *mellom* vannpumpe og blokk som svikter.

    Kjører man noe særlig med denne lekkasjen så er det snakk om kort tid før denne vesle turbomotoren overheter og det blir ganske omfattende skader.
    Toppakning som har "gått" er bare ett symptom på at dette har skjedd.

    En byttemotor du ikke får vite noe om kan meget godt ha samme problem og du er like langt.

    Det var en fyr hyggelig fyr fra snapdrive som sjekket motoren når jeg hadde parkert bilen på snapdrive. Han sa akkurat det samme om disse motorene. 

    Iforhold til overheting av Turbomotor. NÅr jeg kjørte til verkstedet for å levere bilen til snapdrive som ligger 3km unna så påfylte jeg kjølevæske..og da jeg kom frem så var ikke motoren opphetet, men den var nesten tom. 

    Så hva er tipset? Må over til ny bil? Vurderer samme type bil men, diesel motor siden de er langt mer pålitelig slik jeg har hørt/lest. En 1,5TDCi 120hk

  6. Snapdrive har sjekket (3 mekanikere). Så ja. Toppakning har røket. Etter bare 2-3km så må jeg fylle på ny kjølevæske igjen. Så den mixer med olja.  Er usikker på om det er noe lekkasje på kjølevæske rør, for når jeg natten før jeg skulle på verkstedet fylte på kjølevæske så var det ikke redusert dagen deretter. Virker som det er kun når bilen kjører at den blir redusert. 

    Bilen er kjørbar, men jeg fikk ikke start på motoren rett før jeg skulle på verktedet. Så plutselig så starter den ikke. Men de på snapdrive fikk start på den til slutt.

  7. Just now, Opelduude said:

    Hvorfor ikke reparere motoren som allerede sitter i bilen? 

     

    Ford ville ikke skifte toppakning fordi de hadde dårlig erfaring sa de. Dessuten så er jeg litt usikker/skeptisk til det siden motoren har gått varm om det er noen andre skader.Jeg vet ikke hvor lenge motoren har gått varm eller om andre deler har tatt skade.  For jeg har ikke fått vite noe fra dashboardet..men obd scanneren viste "Engine overheating" hos snapdrive. De sa at toppakningen har gått. Så sendte jeg til Ford og de bare undersøkte og sa de kunne sette inn ny motor for 130-140K. Noe som blir for dyrt. Det er en 2016 modell. Slik jeg forstod det så måtte motoren demonteres på alle deler for å finne ut av det og det var visst veldig dyrt. 

    Sliter litt med alt dette hoff. 

  8. Hei alle sammen. Jeg var i kontakt med OBD.no for å finne ny motor til min bil Ford transit connect 1.0 ecoboost..(toppakning gått og motoren har blitt varm) . Fyren som skrev til meg hadde en motor (skadebil) som hadde gått 34000 og skulle ha 25.000 +mva. 

    Motoren jeg leter etter er:
     

    Motor Bensin, M2GB
    Euroklasse 6L
    Volum/effekt 998cm3, 73.5kW (100hk)
    Girkasse Manuell, 2WD



    Men når jeg spør han om å oppgi telefon eieren som hadde bilen for å høre hva som har skjedd, eller reg nummer så sier han at det går ikke.

    Selvfølgelig blir jeg da skeptisk. Jeg tenker at det da muligens er noe som skjules, for jeg får jo søder meg ikke vite tilstanden på motoren eller noe bortsett fra at det er fra en skadebil. Syns det hele virker så useriøst. 

    Er det vanlig praksis å ikke oppgi noe nesten? Skal man ta en sjanse på å kjøpe noe man engang ikke vet noe om? Jeg er ikke noe mekaniker. Men ville tenkt at en seriøs selger ville prøve å hjelpe til så godt de kunne med å oppgi info for å vite hva som har skjedd. 

    Det hele virker svært useriøst. Jeg har ikke klart å finne motor enda, ikke fått sjekket så mye bortsett fra finndel.no. Hvis noen kjenner noen som driver verksted og bytter motorer så gi meg tips også.  Men må ha motor først da. Bilen min har gått kun 39000, men lekkasje kjølevæska som har oppstått. Takk

  9. 52 minutes ago, RRhoads said:

    Ja, men er du sikker på at du ikke kan velge gir selv på den?

     

    Her er en lik: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=306601388

    Setter girspaken i M, og skifter gir med knapper.

    My man..takk for info..har ikke hatt diesel før så vet ikke så veldig mye enda. 

    Men virker som du har rett? Skal dobbeltsjekke med forhandleren uansett..se bildet vedlagt..det er samme girspake som den linken du sendte meg.

    Skjermbilde 2023-06-13 190401.jpg

  10. 13 minutes ago, NoBo said:

    Selv om den er ‘som ny’ kan det være greit å få sjekket den med (minimum) diagnoseapparat, helst NAF-test for å sikre deg mot at du kjøper deg en mandagsbil.

    Setter veldig pris på det. Mener du en generell naf test her? Er det normalt da at jeg skal betale for testen eller forhandleren av bilen som selger den? 

     

  11. Hei alle sammen. Har fått tilbud om en diesel bil med automat. En Ford transit connect 2020 modell som har gått vare 20K. Slik jeg har forstått det så må man med mellomrom kjøre bilen oppi høyt turtall pga partikkel filteret. Men hvordan er det når man har automat og man ikle kan bestemme turtallet selv? Kan noe forklare litt nærmere? 

  12. 39 minutes ago, Woff said:

    Jeg bruker Acronis True Image for å sikkerhetskopiere systemdisken min, den kan du styre til å slette tidligere backup'er. Bruker også Cobian til å kopiere enkeltkataloger , men da kun med incremental, noe som fungerer upåklagelig.

    Acronis-backupene av systemdisk legges daglig ut til en av tre disker (to lokale og en NAS) og overskriver da forrige kopi, noe som betyr at jeg alltid har mulighet til å tilbakestille valgfritt de siste tre dagene forbeholdt at ikke kopiene blir utsatt for hacking. 

    Takk for svar. Så cobian får ikke slettet tidligere backup? Når du har incremental, så hva gjør du når disken er full? Da må du formatere den manuelt for så kjøre prosessen på nytt? Mener dette var mulig å gjøre automatisk før, men finner ikke denne funksjonen lenger. Acronis har jeg tenkt på.

  13. Trenger litt hjelp her folkens. Jeg har alltid brukt Cobian backup til å ta planlagte backup av mine harddisk. 

    Jeg pleier å ta FULL backup istedet for incremental osv slik at jeg enkelere kan opprette alt hvis det er noe.

    Utfordringen er dog at for hver bakcup så blir ikke den forrige backupen på harddisen slettet. Så med andre ord så blir det bare ny backup og til slutt blir harddisken med backup full og jeg må formatere den.

    Så hva bruker dere til dette? Eventuelt annen programvare for dette? Cobian tilbyr ikke dette såvidt jeg vet.

  14. On 4/8/2021 at 3:20 PM, Gavekort said:

    Det må være fuktingress for at det skal bli kondens. Om du ikke tilfører fukt selv så ville jeg sjekket for lekkasjer.

    Takk for svar. Hva tenker du på når du sier lekkasjer? Og hvor isåfall er det mest sannsynlig at det skulle være det i bilen?

     

     

    On 4/8/2021 at 5:12 PM, Dubious said:

    Hunder tilfører mye fuktighet, og du har kanskje vann til de også?

    Takk for svar. Har ikke vann der nei. Når jeg hentet bilen av tidligere eier, da bilen bare hadde gått 12000km og jeg åpnet bagasjerommet for å se så var det kondens der da også. Han har ikke hatt hunder. Hundene pleier jo ikke å være der lenge. Skal vel ikke bli så mye kondens ut av dette tenker jeg.

  15. Hei alle sammen

    jeg har hatt et problem med min ford transit connect 2016 varebil med at det blir kondens i lasterommet. Dette er da på taket på innsidenslik bildet viser. 

    Bilens garanti går ut i mai dette året. Jeg overtok bilen for 2 år siden. Jeg har hatt bilen inne for service en gang  før hvor de tettet plugger (der hvor takfestet er), men har opplevd nå igjen i vinter at det blir kondens. Det er ikke noe vått i bilen som gjør dette. Har dog to hunder som sitter der i buret når jeg kjører litt. Men dette skal ikke være hovedårsaken. 

    Så jeg lurer på..er det noen her som vet rettigheter ved dette? Kan jeg kreve at Ford isolerer taket?  Kan det være at varmluft fra kabinen går ut til lasterommet når jeg har på varmluft og at dette i kontakt med metallet som er kaldt skaper denne kondensen? 

    IMG_20210119_152412.jpg

  16. Nå skal jo helst ikke biler vaskes med varmt vann om vinteren da, og du får ganske varmt vann av varmesløyfe fra motor etter en del kjøring. 

     

    Det blir også mange flere potensielle feilkilder med oppvarming av vann fra motor, for ikke å snakke om inngrepene du må gjøre for å få slanger/rør fra motorrom til lasterom. Dyrere enn frostvakt er det nok også.

    Ingen problem å vaske med varmt vann...det er faktisk det man bør gjøre, for ellers fryser det fort..da mener jeg ikke varmt varmt..men at det er litt varmt...spesielt understellet bør være med varmt vann for å løse opp skitten lettere. Såpe derimot bør ikke brukes om vinter.

     

    Tipper at det blir denne:

    https://www.clasohlson.com/no/Cocraft-str%c3%b8mgenerator,-HG-3000/p/Pr409411000

     

     

     

    Er det noen som har erfaring med aggregat i bilen? Med tanke på eksos..bare å føre eksoslukta gjennom en eksosslange og ut av bilen?

  17. Glemte jo nevnte flere ting her. For det første så er det ikke vits hvis man har en enebolig med tilgang til feks utekran eller noe. Da er det selvfølgelig mer lettvint å gjort det hjemme. Men her i Oslo må jeg slik som mange andre parkere ute og jeg bor i et borettslag. Eneste muligheten er en vaskehall. Derav kom tanken til denne ideen.

    Poenget var ikke å kjøre rundt med vann. Men at når man feks har brukt bilen en dag..og kommer hjem til der man bor så kan man bare stikke kjapt innom i leiligheten med dunkene..fylle de opp med varmt vann for så vaske bilen etter bruk hvis bilen har blitt skitten.
    Man kan ha tomme dunker i bilen og bare fylle opp overalt og bruke med engang.

    3 dunker holder til 10 minutter med spyling.  Man kan selvfølgelig stikke innom en vaskehall, men det blir aldri det samme som å gjøre det selv..spesielt med tanke på understellet da man kan ha vinkel dyse etc slik at man når frem..og ikke minst tidspresset man har i en vaskehall. Koster mye i en vaskehall også hvis man skal stikke innom feks 2 ganger i uka.

    For å unngå at vannet i ettertkant fryser på bilen etter at man har spylt så kan man blåse bilen med feks en hundeblåser med varme. Jeg har  en kraftig hundeblåser og har prøvd det på min bil..blåser bort alt av vann med engang. Men å bruke forvask med skum etc om vinteren i -20 fungerer dårlig. Det fryser til is ganske raskt de 4-5 minuttene man må la det virke. Da må man være ganske så kjapp. Det viktigste er å få bort saltet og da med varmt vann om vinteren spesielt.

     

    Joda..kanskje litt jobb..men alt trenger ikke å være så lettvint hele tiden for min del. Så lenge effekten er svært god så vil man jo vinne mye på det tror jeg.

     

    Men fortsatt så har jeg ikke løst dette med hva slags aggregat som er best å bruke i slike tilfeller. Kjell company selger jo også vekselrettere med opptil 2500W. For slik jeg forstår så avgir et vanlig aggregat eksos når det er bensin/diesel drevet? Da kan man jo ikke ha døren lukket med aggregatet på. Finnes jo haugevis av aggregater på finn til rundt 1-2K ihvertfall.

    Tenkte kanskje noen hadde erfaringer de ville dele.

     

     

  18. Nei den trenger ikke pumpe.....jeg testet min også uten pumpe..men da må man gi spyleren drahjelp ved at det er vann inn i slangen til en viss mengde..eller så å si full før den klarer å dra. Det gjør bare jobben enklere å ha en pumpe :)

    Har lekt med denne tanken en stund. Er veldig opptatt av å fjerne skitt fra understellet..spesielt om vinteren. Kjøre på med varmt vann da. Noe rundt 50 grader. Ikke altfor varmt for det er ikke bra for en spyler vet jeg. Har også slange som tåler varmt vann. 

  19. Leker litt med tanken på å installere en høytrykkspyler i min ford connect. Har jo varebil og det er greit med plass.

    Har fra før En Nilfisk E145 spyler. Tenkte da at jeg i tillegg må ha et aggregat som har minst 2100W. Så må det være 2-3 stk 20 liters dunker som jeg fyller med vann med pumpe så vannet blir pumpet inn i spyleren. Har testet 1stk 20 liter og det gav meg nøyaktig 3.15 minutter med spyling. 

    Vet at karcher har et mobil system men det koster i overkant av 5000kr inkludert batteriet. Ikke noe skryte av med 120 bar heller.

    Er det noen som har noen erfaringer/tips med dette som de kunne dele? Er jo ganske digg å bare spyle av bilen..spesielt understellet hvor som helst og når som helst. 

    Om vinteren må man jo ta inn og ut spyleren fra bilen for å hindre frost (Står parkert ute på gata). 

    Tips og erfaringer mottas med takk.

     

×
×
  • Opprett ny...