Gå til innhold

Vetikkeheltjeg

Medlemmer
  • Innlegg

    951
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vetikkeheltjeg

  1. Hei.


     


    Jeg har nylig kjøpt meg ny tv, nye høytalere, ny sub og ny receiver.


     


    TV: https://www.elkjop.n...t-tv-ue65mu8005


     


    Receiver: https://www.hifiklub...mekinoreceiver/


     


    Høytalere: https://www.komplett...oredirect=true#


     


    Sub: https://www.komplett...oredirect=true#


     


    TV'en er koblet til receiveren med HDMI i en ARC inngang, all lyd går via receiver.


     


    Jeg kjørte en setup på receiveren som skal ''stille inn'' anlegget, brukte en mikrofon som følgte med receiveren til å gjør denne setupen. 


     


    Er ganske fornøyd og det fungerer ganske bra, bortsett fra ett problem. Om jeg har volumet på receiveren satt til for eksempel 60 så er lyden når jeg spiller av musikk på spotify smart appen ekstremt høy, men lyden på selve menyen til TV'en når jeg blar gjennom apps og når jeg ser film/serie på netflix smart appen er VELDIG mye lavere. Vet noen hvorfor det er slik? Jeg må drive å justere volumet siden det er så stor forskjell mellom spotify og tv/netflix


     


    Om det er noe mer jeg burde gjør i tilegg til setupen på receiveren for å stille inn høytalerene/subben så hadde det også vært fint å vite. 


     


    Takk for all hjelp!


  2. Hei.

     

    Jeg har nylig kjøpt meg ny tv, nye høytalere, ny sub og ny receiver.

     

    TV: https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/UE65MU8005XXC/samsung-65-4k-uhd-smart-tv-ue65mu8005

     

    Receiver: https://www.hifiklubben.no/tv-og-hjemmekino/hjemmekinoreceiver/denon-avr-x540bt-hjemmekinoreceiver/

     

    Høytalere: https://www.komplett.no/product/771307?noredirect=true#

     

    Sub: https://www.komplett.no/product/829059/tv-lyd-bilde/hoeyttalere/subwoofere/klipsch-r-112sw-subwoofer?noredirect=true?noredirect=true#

     

    TV'en er koblet til receiveren med HDMI i en ARC inngang, all lyd går via receiver.

     

    Jeg kjørte en setup på receiveren som skal ''stille inn'' anlegget, brukte en mikrofon som følgte med receiveren til å gjør denne setupen. 

     

    Er ganske fornøyd og det fungerer ganske bra, bortsett fra ett problem. Om jeg har volumet på receiveren satt til for eksempel 60 så er lyden når jeg spiller av musikk på spotify smart appen ekstremt høy, men lyden på selve menyen til TV'en når jeg blar gjennom apps og når jeg ser film/serie på netflix smart appen er VELDIG mye lavere. Vet noen hvorfor det er slik? Jeg må drive å justere volumet siden det er så stor forskjell mellom spotify og tv/netflix

     

    Om det er noe mer jeg burde gjør i tilegg til setupen på receiveren for å stille inn høytalerene/subben så hadde det også vært fint å vite. 

     

    Takk for all hjelp!

  3. Ta en titt her: https://www.youtube.com/playlist?list=PL4s37M3Bb1Ay6Tx5s8d8lbj6MwFH2cQ_R

    og fagprøven skal vel helst inneholde ting du har jobbet med de 2 siste årene, så om du ikke jobber med windows server til vanlig, er det ikke sikkert du får det på prøva. Er vel de som er ansvarlig for deg som lager forslag til prøva.

     

    Takk for linken!

     

    Det er sant det du sier, men jeg er fortsatt veldig sikker på at jeg kommer til å få om det på fagprøven. Har sett på fagprøven til de som tidligere har vært lærling her, og alle har fått det.

  4. Hei, folkens!

     

    Etter å ha vært lærling i snart 2 år, så skal jeg opp i fagprøve innen IKT-Servicefag nå i neste uke, og jeg begynner å kjenne at nerver og nervøsitet begynner å krype sakte men sikkert frem.

     

    Det jeg er mest bekymret for er den praktiske delen, hvor jeg mest sansynlig (95% sikkert) må sette opp diverse utstyr som server, printer og klienter. Det jeg tenker mest på her er server, grunnen til dette er at jeg er veldig uerfaren innen server og jeg kan ikke helt å sette opp forskjellige roller som DC, DHCP, DNS, File and Storage og Print and Document.

     

    Jeg har absolutt null erfaring innen server når det gjelder på fritid, og alt jeg har gjort innen server på jobb er å ha vært på ett kurs om Windows Server 2012 som varte i 5 dager i Oslo. Jeg har ikke engang rørt server på jobb før nå siste uken, så jeg tror ikke det er så veldig rart at jeg begynner å bli litt nervøs.

     

    Grunnen til at jeg lager denne tråden er for å få tips om hva jeg kan gjør for å få mest mulig erfaring og lære mest mulig innen server nå denne uken. Jeg har satt opp Windows Server 2012 R2 på en Dell Optiplex 3010 og installert Hyper-V, siden planen min er å ha en fysisk server for å så virtualisere resten.

     

    Hvordan kan jeg gå frem for å lære meg å sette opp og konfigurere de forskjellige rollene som jeg nemte over (DC, DHCP, DNS, File and Storage, Print and Document)? Jeg er også usikker på hvordan jeg kan teste om rollene fungerer slik de skal etter jeg eventuelt har satt opp. Har noen tips eller for eksempel link til noe jeg kan følge på nett?

     

    Setter pris på ALLE svar og tar veldig gjerne i mot generelle tips om fagprøven, som hva jeg burde ha forberedt før uken eller egentlig bare hva som helst. Har ekstremt lyst å bestå!

     

  5. Takk for svar og tips, OJ Doe. Grunnen jeg har lest flere plasser at øvelser som knebøy og markløft burde droppest inntil kroppsholdningen har blitt fikset er blant annet dette:

     

    ''A lot of people perform low bar squats. While a good exercise, it’s pretty bad for a person with a bad case of APT. This is because the low bar squat is done with a low bar position (duh). This position does not allow you to stand completely up at the top, which does not let your hips to full extend and will always have the hip flexors shortened. Now I’m not saying that the low bar squat is a bad exercise, it’s just the nature of the beast. This forward lean allows you to involve the hamstrings and lower back to a higher degree. But if you stand up completely straight, you will dump the bar behind you.''

     

    Kan noen se på bildet og bare bekrefte at det er like gale som jeg tror det er?

  6. Hei, alle sammen.


    Jeg har store problemer med min kroppsholdning/posture. I flere måneder/år nå har jeg bare tenkt at jeg er skinny fat (som jeg fortsatt tror jeg er), men i det siste etter å ha undersøkt litt og sett på bilder av kroppen min så har jeg komt frem til konklusjonen at jeg har Lordosis/APT/Anterior Pelvic Tilt og alt annet folk vil kalle det, jeg tror at jeg har det ganske alvorlig også.


    Her har dere ett bilde av meg som viser dette:



    Jeg er 99% sikker på at dette er resultatet etter at jeg aldri har gitt noen oppmerksomhet til kroppsholdningen min i det hele tatt, jeg har kontorjobb (IT) der jeg sitter i en stol i 8 timer hver dag, og jeg sitter vanligvis forran PC'en i flere timer når jeg kommer hjem også, jeg har aldri brydd meg om å sitte skikkelig oppreist eller å ha støtte for ryggen/korsryggen min. Jeg begynte å trene for noen måneder siden og har vært flink med å gå jevnlig, jeg trener på treningssenter 4 dager i uken, og jeg følger Tom Muffatis sitt 4 dagers split program, dinne rutinen kan bli funnet under Workout seksjonen på bodybuilding.com, jeg er ganske sikker på at tråden er sticky.


    Det jeg trenger hjelp med er egentlig å finne ut hva jeg bør gjøre for å rette opp i min kroppsholdning og for å kvitet meg med den alvorlige buen/arch'en i ryggen min, jeg har ikke noen smerter eller ubehag på grunn av dette, men det gjør slik at magen min buler ut som jeg absolutt hater og det drar selvtilliten min LANGT ned, jeg må konstant suge inn magen min for å unngå å se ut som en 5 måneders gravid kvinne.


    Jeg har hørt at jeg skal strekke diverse deler av kroppen min som blant annet hoftebøyeren (hip flexor) og også styrke mine setemuskler (glutes). Men det jeg også har hørt er at jeg skal slutte å gjør øvelser som knebøy, markløft og generelt øvelser som styrker mine lårmuskler (quads). Jeg er veldig forvirret om hva jeg skal gjør, og jeg ønsker å få en ''rutine'' laget for meg som jeg kan følge, jeg er ikke trygg nok på mine kunnskaper til å bare finne noen tilfeldige øvelser på nettet og følge desse i tilfelle det bare forverrer kroppsholdningen min eller resulterer i at jeg kaster bort tiden min uten å få positive resultater.


    Jeg er desperat og alt av hjelp/forslag/tips ville blitt satt stort pris på, jeg ønsker virkelig å fikse dette siden jeg konstant tenker på det og det gjør meg helt ærlig litt deprimert, det å vite at uansett hvor bra form jeg muligens kommer i så vil jeg fortsatt ha denne magen som stikker ut pga kroppsholdningen min.


    Beklager for dårlig grammatikk og ordfeil.


  7. Hei.

     

    Hvilke kostilsskudd (som kan kjøpes i Norge) kan hjelpe mot pollenallergi? Da tenker jeg først på noe som virker mot trøttheten som man får av allergien.

     

    Jeg har hatt pollenallergi hele livet og det eneste jeg vet om er allergitabletter som zyrtec og vaksinering som du kan snakke med sjukehuset om. Selv tar jeg tablett hver dag og vaksinerer meg mot både pollen og midd allergi.

  8. Hei!

     

    Jeg har litt problemer med å drikke proteinshakes og har derfor ett spørsmål til dere.. Jeg har prøvd 2 forskjellige proteinpulver med jordbær smak, men jeg brekker meg så fort jeg får dette i munnen, smaken er alt for syntetisk og søt. Jeg har også problemer med smaksvarianter som sjokolade og vanilje, siden jeg liker verken sjokolade eller vanilje.

     

    Jeg har nå fått proteinpulver av typen ProZyme med nøytral smak i posten og jeg lurer litt på hva jeg kan blande dette med. Jeg liker IKKE melk og jeg er redd for at jeg ikke vil få ned dette med kun vann.

     

    Vet dere om en sunn type juice, saft eller lignende som ikke er usunn? Helst uten sukker, minst mulig kalorier

     

    Jeg tenkte litt på fun light saft, ville dette vært ett smart alternativ?

  9. https://www.tn.no/butikk/produkt/prozyme-750g

     

    Noen som har testet denne i smaken nøytral?

     

    Jeg sliter veldig med å få ned proteinpulver. Jeg har prøvd to forskjellige jordbær typer, men brekker meg så fort jeg får dette i munnen. Jeg liker ikke sjokolade eller vanilje, så ser ikke for meg at jeg hadde likt proteinpulver i en av de smakene heller.

     

    Det jeg lurer på er hvordan ProZyme Nøytral smaker og om det for eksempel fungerer å blande dette i appelsinjuice/eplejuice eller lignende? Jeg HATER også smaken av melk og har altid gjort dette, var allergisk mot melk når jeg var liten og har aldri vendt meg til smaken.

×
×
  • Opprett ny...