Gå til innhold

basillen

Medlemmer
  • Innlegg

    310
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av basillen

  1. Nukleosid skrev (4 timer siden):

    Kilden jeg først fant var lite utfyllende, så jeg fikk ikke med meg at dette var for personer under 16 år. Har funnet mer utfyllende informasjon nå:

    "Male and female COVID-19 patients under 16 had almost 37 times the risk for myocarditis than those without infection, the study suggested. The risk was 7.4 times higher for patients between 16 and 24, and 6.7 times higher for patients 25 to 39 years old. Males had a higher risk than females. "

    Fortsatt betydelig høyere risiko om man blir smittet, med andre ord.

    https://www.factcheck.org/2022/03/scicheck-benefits-of-covid-19-vaccination-outweigh-the-rare-risk-of-myocarditis-even-in-young-males/

    Og:

    "Overall, the study findings showed significantly lesser mortality rates among individuals diagnosed with myocarditis post-COVID-19 mRNA vaccination than individuals with viral infection-associated myocarditis. "

    https://www.news-medical.net/news/20221220/Study-finds-a-lower-mortality-rate-among-individuals-with-myocarditis-after-mRNA-vaccination-than-those-with-viral-infectione28093related-myocarditis.aspx

    Ok, takk! Men flere land fraråder jo nå personer under 30 år å ta vaksinene, nettopp fordi man mener at risikoen ikke rettferdiggjør den gevinsten man eventuelt kan oppnå. Dette er vel særlig relevant nå som den mildere varianten omikron dominerer, samt at mange under 30 år nå allerede har hatt viruset og dermed oppnådd naturlig immunitet.

    • Liker 1
  2. Nukleosid skrev (32 minutter siden):

    En undersøkelse viser at vaksinerte har tre ganger så stor sjanse for å få hjertebetennelse enn en uvaksinert som ikke blir smittet av covid. Men det er 37 ganger større sjanse for å få hjertebetennelse om man blir smittet av covid, enn om man er vaksinert og ikke blir syk. Ettersom vaksinen reduserer symptomer, vil den også redusere faren for hjertebetennelse.

     

    Gjelder dette for alle aldersgrupper? Det er jo et faktum at en ikke ubetydelig andel av de som havner under paraplyen "uvaksinerte" er særdeles gamle og skrøpelige mennesker hvor man ikke har gitt vaksinen basert på den vurderingen at selv bivirkningene etter vaksinen vil kunne medføre dødsfall. Så når mennesker i denne gruppen først får Covid-19, så er det ikke særlig overraskende at de kan få alvorlige komplikasjoner, inkludert hjerteproblemer. Likevel blir menneskene i denne gruppen, slik jeg har forstått det, ofte telt med i disse statistiske undersøkelsene.

    Spørsmålet er imidlertid om det samme gjelder for, la oss si, aldersgruppen 18-30 år. Er det her også 37 ganger større sjanse for å få hjertebetennelse om man blir smittet av covid, enn om man er vaksinert og ikke blir syk?

    • Liker 2
  3. Fibonacci skrev (5 timer siden):

    Man kan jo lure på hvor lenge det er mulig å drive på med den galskapen. Prøver de seriøst å utrydde viruset? De må vel innse at det er en meningsløs og nytteløs kamp. Men når man styrer den underkuede befolkningen med jernhånd, kan de vel dure på så lenge måtte orke.

    Tro det eller ei, men det finnes faktisk "forskere" her til lands som også mener vi bør prøve å utrydde viruset.

  4. Fibonacci skrev (1 time siden):

    Det er latterlig at man fremdeles driver og styrer på med vaksinesertifikat og bevis for sykdom og vaksinering. På dette tidspunktet er SARS-CoV-2 så å si endemisk. Det er i fritt omløp i samfunnet, og folk får det av og til. Tror kanskje kona hadde det forrige uke, men hun testet seg ikke, for det har ingen hensikt.

    Hva er poenget med noe som helst sertifikat når viruset er "overalt", de som vil har tilgang til vaksine, og vaksinen ikke hjelper mot smitte?

    Ingen poeng overhodet. Dette må da være klart for alle som har bestått Naturfag på VG1. At en del land fremdeles tviholder på dette tøyset har null med vitenskap å gjøre. Sannsynligvis dreier det seg om politikere og helsebyråkrater som ikke tør å innrømme at de har tatt feil, og dermed velger å videreføre tullet for å ikke "miste ansikt".

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  5. Subara skrev (31 minutter siden):

    Utfordringen da er at det er så mange som tilhører riskogruppen.

    Det var det da høsten 2020 også, men vi klarte fint å ha skolene åpne likevel.

    Som nevnt så mener jeg ikke at man burde hatt skolene åpne uten et eneste smitteverntiltak. Men det ingenting som tilsier at vi ikke kunne hatt skolene åpne på samme vis i mars-mai 2020 som vi hadde det høsten 2020.

    Greit nok at man kanskje kunne stengt skolene i en uke, maks to, for å få på plass smittevernregler for skolene. Men at man stengte skolene i så mange uker som man gjorde mener jeg var fullstendig unødvendig. Akkurat slik Aavitsland hevder.

    • Liker 1
  6. Outlier616 skrev (15 timer siden):
    • BA4 og BA5 ser ut til å ha gjenutviklet en preferanse for å prolifere seg i lungene.
    • Dette samtidig med at immunitet fra gjennomgått sykdomsforløp av nettopp disse omikronvariantene er svekket.
    • Så da ser det ut til at det blir det ny runde med intensivinleggelser, massedød, og vaksiner til høsten.
    • Så får man diskutere hvem som faktisk trenger oppfrisker eller ei. Personlig er jeg da 42 og fortsatt overvektig, så jeg vil ta min fjerde dose uten å nøle noe særlig.

    "Så  da ser det ut til det blir en ny runde med intensivinnleggelser, massedød og vaksiner til høsten".

    Hva i all verden baserer du dette på? Norge gjennomgår for tiden en stor BA4/5-bølge, men overleger på norske sykehus forteller at bare rundt halvparten av de som er innlagt for Covid-19 har dette som hovedårsak for innleggelse, nesten alle som innlegges er gamle mennesker med underliggende sykdommer, og nesten ingen havner nå på intensivavdeling (https://www.bt.no/nyheter/direkte/i/3Jd0RL/siste-nytt-om-korona).

    Sitat fra tredje sak på denne lenken:

    "Gjesdal fortel at dei fleste innlagde er eldre pasientar, som treng eit kortvarig opphald på sjukehuset. Litt over halvparten av covidpasientane er innlagd på grunn av virussjukdommen, medan resten har dette som ein bidiagnose.


    Omikron BA.5, som er den dominerande varianten i Noreg, gir vanlegvis mild sjukdom. På Haukeland har dei hatt svært få pasientar på intensiven dei siste vekene."

     

    Som det også står under andre sak på denne lenken havnet bare ni personer på landsbasis på intensivavdeling forrige uke. Og dette skjer altså midt i en stor smittebølge.

    • Innsiktsfullt 2
  7. minim skrev (8 minutter siden):

    Ja,  men nå snakker vi om når vaksinene er "gammel" og ikke virker lenger. Det er riktig at den har en målbar effekt i starten.

    Men det blir litt som at alle mellom 20-40 burde brukt hjelm og briller hele tiden for å unngå hodeskade og fremmedlegeme på øynene.  Begge deler kan skje og begge deler kan bli kritisk, men sjangsene er veldig liten for at det vil skje.

    Her er vi 100 % enige. Jeg er i tidlig 40-årene uten underliggende tilstander, og da omikron ankom fant jeg ut at det var uaktuelt for meg å ta en booster da jeg hadde så ekstremt lite å tjene på det fra et kost-nytte perspektiv. Med to doser innabords viste dataene klart og tydelig at sannsynligheten for at jeg skulle bli alvorlig syk var absurd lav.

    Dette fikk jeg også bekreftet da jeg faktisk fikk omikron i mars. For meg var dette som en hvilken som helst annen forkjølelse jeg har hatt i livet mitt. Og da hadde det faktisk gått syv måneder siden jeg fikk andre dose.

    • Liker 1
  8. minim skrev (14 minutter siden):

    Jo det er den. Det ble publisert et studie i Danmark som kanpt skilte på de med 3 doser over 1mnd og uvaksinerte. Etter 6mnd var det ikke målbart mener jeg det var. Den er delt tidligere i tråden her. Er det så lite tydelig kan vi nærmest se bort i fra det. Denne vage "beskytter mot alvorlig sykdom" som ikke konkretiseres anser jeg som rent oppspinn. For de fleste medfører ikke covid alvorlig sykdom uansett.

    Det er vel en del sykehusdata fra høsten 2021, da deltavarianten herjet, som tilsier at for særlig middelaldrende personer gav vaksinene økt beskyttelse mot å havne på sykehus. I aldersgruppen 35-65 år var jo helt klart uvaksinerte overrepresenterte i forhold til hvor få disse faktisk utgjorde i befolkningen.

    Med omikron er jeg derimot enig med deg i at denne fordelen ikke lenger er målbar.

    • Liker 1
  9. torbjornen skrev (17 timer siden):

    I mars 2020 mangla det planar for smitteverntiltak som kohortar o.l., og ein visste også lite om korleis viruset oppførte seg. I etterpåklokskapens lys ville nok ikkje skulane ha blitt stengt, men i mars 2020 hadde ein ikkje planane klare for korleis skulane kunne haldast opne samstundes som ein begrensa smittespreiinga.

    Vel, vi visste faktisk godt allerede i mars 2020, basert på hva som skjedde i Italia, at dette viruset ikke var spesielt farlig for barn. Hovedargumentet som i så fall kan brukes til å forsvare skolestengingen er at man risikerte at barn kunne dra med smitte fra skolen og smitte andre som kunne vært mer utsatt for viruset. Men da kan man også spørre seg om en bedre løsning i så fall hadde vært å på det sterkeste fraråde barn å treffe mennesker i risikogruppene ved eventuelle symptomer. Noe som jo også var den strategien Norge la seg på fra høsten 2020 av.  

    • Liker 1
  10. :utakt skrev (1 time siden):

    Vet vi at Wuhan-varianten var mindre smittsom blant barn, altså? Alle som har hatt barn i barnehage- og småskolealder tenker instinktivt at det høres veldig pussig ut at barn skal være mer motstandsdyktige mot luftveisinfeksjoner enn voksne. At de fikk svakere symptomer er en annen sak.  

    At det var få barn som ble smittet i begynnelsen kan jo også ha sammenheng med at vi skjermet barna. Skoler og barnehager holdt stengt en lang periode. Da det åpnet igjen var det med strenge smitteverntiltak; små, adskilte grupper, sterkt fokus på hygiene, og om det ble oppdaget et smittetilfelle i gruppa ble hele gruppa sendt hjem i karantene i en drøy uke. Var det ti dager? Det samme gjaldt for fritidsaktiviteter, og mange sosiale arenaer var rett og slett stengt. 

    Dette med å stenge skoler og barnehager hadde jo også en tilleggseffekt med at alle foreldrene som pleide å møtes på kollektivtransport og arbeidsplasser ble holdt hjemme med barna. 

    Men, ser helt klart at "trykket" med smitteverntiltak mot ungene nok var for hardt. Det ble feil å skulle unngå smitten for enhver pris.

    Liten digresjon, jeg leste et intervju med en av beslutningstakerne for skolen, jeg husker ikke i farten om det var Guri Melby eller Inga Marte Thorkildsen (byråd for oppvekst og kunnskap, Oslo). Det ble sagt at fremover skulle skolene holdes åpne, for nå visste vi mer om hvordan skolen kunne drives med forsvarlig smittevern. 

    Ja, jøss. "Smittevernet" i den perioden besto av å vaske hendene om morgenen, før måltider og etter toalettbesøk. Som sagt, jeg tror alle ungene og familiene deres i området her fikk seg en runde med omikron i løpet av vinteren og våren. 

    Godt det ikke var noe mer alvorlig som plaget oss. 

    Studier fra 2020 underbygget dette, ja. Vi kan lese dette i denne rapporten fra FHI publisert i september 2020 (https://www.fhi.no/publ/2020/risiko-for-smitte-av-covid-19-pa-skoler-og-i-barnehager/). 

    Husk også at Norge hadde skolene åpne i hele høst 2020, uten at ting gikk fullstendig over styr. 

    Det er selvsagt også viktig å poengtere her at smittevernstiltak innad i skoler (f.eks. kohorter) kan ha begrenset smitten. Og det er helt kurant. Så jeg mener ikke her at man nødvendigvis trengte å kjøre på med åpne skoler uten smittevernstiltak.

    Det eneste jeg påpeker er at man ikke nødvendigvis trengte å stenge skolene.

    • Liker 1
  11. :utakt skrev (1 time siden):

    Aavitsland sier 

    At barn sjelden blir alvorlig syke med covid er nå en ting. Hvorfor sier han ikke noe om at barna smitter hverandre på skolen og drar det med hjem? Det skjedde under første runden med omikron, jeg tror hver eneste familie i hele området her var syke på et eller annet tidspunkt. 

    Hvis han mener det ville vært greit i 2020, da vi ikke hadde vaksiner, sier han indirekte at vaksinene ikke har noen hensikt. 

    Det vet vi at de har. 

    Den første varianten (Wuhan-varianten) var faktisk lite smittsom mellom barn. Under første bølge var Covid, i stor grad, en sykdom som rammet voksne.

    Det er først når alfa-varianten kom på banen at viruset gradvis muterte til å smitte mer hyppig mellom barn, og med omikron er det vel ingen forskjell mellom barn og voksne i henhold til hvor lett man kan smitte og bli smittet.

    Så det er faktisk ikke helt på jordet å hevde at det å ha åpne skoler under den første bølgen ikke ville utgjort så stor forskjell i henhold til smittespredning.

    • Innsiktsfullt 1
  12. Nukleosid skrev (3 timer siden):

    Men hvor nyttige er disse tallene, hvor stor nytteverdi har de, når man ikke lenger oppfordres til å teste seg (bare bli hjemme hvis man er syk) og størsteparten av hjemmetester ikke rapporteres noe sted? Kan uansett ikke sammenlignes med fjorårets tall da test og rapportering var mer eller mindre obligatorisk (i hvert fall for å få sykemelding) og å sammenligne uke for uke/måned for måned er også vanskelig da hvor mange som tester seg/rapporterer kan variere sterkt.

    Dette har du rett i. Som Gibblay påpeker er det nok langt mer nyttig å se på sykehusinnleggelser. Dersom vi antar at det nå er BA4/5 som dominerer, og vi antar at sannsynligheten for innleggelse er den samme nå som under forrige omikronbølge, så kan vi vel se tilbake på hvor stort smittetallet var i forrige bølge da vi hadde like mange innlagte som nå. Dette vil vel da gi en indikasjon på hvor mye smitte som reelt er i samfunnet.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  13. Nukleosid skrev (42 minutter siden):

    Det kom nok frem som noe mer spydig og sarkastisk enn det som var meningen. Beklager det. Det er bare det at i alle diskusjoner rundt covid-19 bruker mange personlige erfaringer for å understreke at vaksinen virker/ikke virker/er skadelig/dødelig..., og derfor understreket jeg hvorfor det ikke er et gyldig argument (er nok noe lei av av ekspertene på facebook som har tatt sin medisinske utdanning på "livets harde skole", selv om jeg vet at du så absolutt ikke er i den kategorien, og derfor tar unødvendig hardt i).

    Men jeg sier igjen; vi er fortsatt enige om at koronapass har liten eller ingen nytteverdi. Det samme gjelder ytterligere vaksinedoser for normalt friske mennesker under pensjonsalder. Jeg har tatt mine tre doser, og selv om jeg ikke har noe i mot en fjerde dose, kommer jeg nok ikke til å stille meg først i køen selv om det kan tenkes jeg tar den en gang i fremtiden hvis den rettes spesielt mot omikron (hater å være syk/være borte fra jobb).

    Ja, vi er nok mer enige enn vi er uenige :). Du har jo helt rett i at personlige erfaringer ikke trumfer publisert forskning, så jeg setter pris på at du lenket meg til informasjon som viser at også med omikron kan vaksinene gi en ekstra beskyttelse mot alvorlig sykdom.

  14. Nukleosid skrev (2 timer siden):

    Status pr. mars 2022, når det stort sett var omikron som herjet i landet (riktignok BA.1 og BA.2, mens BA.5 er på sterkt fremgang nå):

    "Alvorlig covid-19 rammer nå særlig uvaksinerte personer og vaksinerte personer med høy alder eller underliggende sykdommer."

    https://sykepleien.no/2022/03/fhi-epidemien-bremses-og-r-tallet-synker-raskt

    Ellers imponerende at du har kartlagt symptomer, alvorlighetsgrad og sykdomsvarighet på 100 av dine bekjente, og sammenlignet og sett de i forhold til vaksinert med 1, 2 og 3 doser, uvaksinert, alder, underliggende sykdommer og lignende. Må ha vært en stor jobb, spesielt ettersom dette må studeres nøye for å kunne komme frem til en form for vitenskapelig konklusjon. Også imponerende at du i din bekjentskapskrets har så mange i hver av de forskjellige gruppene at de kan sammenlignes med hverandre. Men ser ut som du mangler tilsvarende tall på de som ikke har vært syke.

    Jeg kjenner (naturligvis) også en del som har hatt covid-19, de fleste i nyere tid har sikkert hatt omikron. Noen snufser et par dager, andre blir slått ut en uke. Min oppfatning er at de fullvaksinerte med booster har sluppet rimeligere unna enn andre, men det er langt fra et representativt utvalg av befolkningen på noen som helst måte.

    Edit: ikke meningen å være frekk, vil bare understreke at vi har alle forskjellige opplevelser, og at verken din eller min bekjentskapskrets er et variert og stort nok tverrsnitt av befolkningen til å konkludere med noe.

    Vel, du sier det ikke er meningen å være frekk, men du fremstår likevel som temmelig spydig og sarkastisk da jeg tross alt la inn en disclaimer om at mine erfaringer er anekdotiske, og dermed selvsagt ikke skal anses som vitenskapelige.

    Jeg har selvfølgelig ikke kartlagt alle de parameterne du nevner her. Det handler kun om informasjon jeg har fått via samtaler med familiemedlemmer som har vært rammet, venner/bekjente som har vært rammet, venner/bekjente av konen min som har vært rammet, venner/bekjente av ungene mine som har vært rammet, personer som jeg trener kampsport med, arbeidskollegaer, og elever/studenter på arbeidsplassen min (jeg driver med undervisning). Så selv om jeg ikke kjenner til, i detalj, hver og en av disse personene sin medisinske historikk, så får man jo likevel et inntrykk av hvordan folk har opplevd sykdomsforløpet. Og blant disse personene er det folk som altså har tatt alt fra null til tre doser.

    Det er derfor selvsagt mulig at omikron fremdeles utgjør en større risiko for uvaksinerte enn for vaksinerte. Men i og med at omiokron i seg selv er mildere enn tidligere varianter, så er det jo nærliggende å tro at det også for uvaksinerte nå er mindre sannsynlighet for innleggelse på sykehus enn tidligere. Som overlege Trond Bruun skrev i BT nylig, så er i hvert fall per dags dato så og si alle innlagte i Bergen eldre personer med underliggende sykdommer. Ikke middelaldrende uvaksinerte, som faktisk utgjorde en ikke-betydelig andel under deltabølgen i høst.

    Og uansett må det da være ganske åpenbart nå at med omikron er det særdeles liten forskjell, hvis det i det hele tatt er noen, med hvor lett man kan bli smittet/smitte videre dersom man er vaksinert eller ikke. Det er jo bare å ta en titt ut i verden, hvor man ser tydelig at selv svært godt vaksinerte befolkninger (f.eks. Portugal) fremdeles er sårbar for store smittebølger. Vaksinepass ved innreise er derfor, i mine øyne i hvert fall, omtrent like vitenskapelig som å hevde at jorden er flat.

    • Hjerte 1
  15. Subara skrev (15 minutter siden):

    Tenker at det er for å begrense behovet for intensivplasser, avhengig av forholdene i det enkelte landet. Vaksinen forhindrer fortsatt alvorlig sykdom for de aller fleste. Sørlandet sykehus har begynt å merke eldrebølgen og har gått over til grønn beredskap. Det skal mao ikke mye til.

    Vi ser en klar forskjell mellom nå og da delta herjet. I høsten 2021 så vi klart og tydelig at særlig blant middelaldrende var det vesentlig større sjanse for å havne på sykehus som uvaksinert enn som vaksinert. Nå, med omikron, ser vi ikke dette i stor grad lengre. Omtrent 100 % av de som legges inn nå er eldre mennesker med underliggende tilstander, og av disse er så og si 100 % fullvaksinerte.

    Som overlege Trond Bruun på Haukeland Universitetssykehus nylig informerte BT: "De innlagte er for det meste eldre og pasienter med kroniske sykdommer, blant annet pasienter med redusert immunforsvar".  (https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/G3Wm5m/kommer-det-en-ny-smitteboelge-blir-folk-sykere-enn-foer-hva-gjoer-jeg-hvis-jeg-faar-korona-naa)

    • Liker 2
  16. Nukleosid skrev (25 minutter siden):

    Blant annet er sjansen for å få milde og kortvarige symptomer betydelig større enn om man er uvaksinert.

    Er dette virkelig tilfelle med omikron? Dette blir anekdotisk, men jeg kjenner nå opp mot 100 personer som har fått omikron, og det er overhodet ikke noen korrelasjon i dette utvalget mellom antallet vaksinedoser og sykdsomgrad.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  17. Nukleosid skrev (6 minutter siden):

    For det første reduseres tross alt faren litt for å bli syk om man som vaksinert blir smittet. Skulle man likevel være smittsom, vil viruset være ute av kroppen i løpet av kort tid.

    For det andre, om man som vaksinert blir syk så vil kroppen bekjempe viruset raskere slik at man, om man er smittsom, er det i en langt kortere periode enn om man var uvaksinert og ble syk.

    Jeg vet også at mange som er mot vaksinen mener at man som smittet uten symptomer vil smitte lettere fordi man ikke selv vet at man er smittet og smittsom, og dermed ikke isolerer seg (virker ikke som folk bryr seg for tiden uansett). Men hvis en uvaksinert blir smittet, er tiden fra man blir smittsom til man får symptomer minst like lang, som perioden fra en vaksinert blir smittet og uten symptomer til han/hun er kvitt smitten.

    Så hvis et land har valget mellom å stenge landet fullstendig, og å innføre koronapass for å redusere smitte fra utlandet, så velger nok flere land det siste.

    Det du sier her stemte godt for tidligere varianter som alfa og delta.

    For omikron er det imidlertid ingen statistisk signifikant forskjell i henhold til smittespredning mellom uvaksinerte og vaksinerte. Med andre ord er det å innføre koronapass på grensen "for å redusere smitte fra utlandet" meningsløst.

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  18. Subara skrev (1 minutt siden):

    Nakstads ferieråd: – Kan vere lurt å ha munnbind i handbagasjen

    Kan koronaviruset øydeleggje ferien igjen? Her er assisterande helsedirektør Espen Nakstads råd før årets sommarferie.

     

     

    Enhver person med litt ryggrad bør boikotte ethvert land som krever koronasertifikat da disse landene viser en fullstendig forakt for alt som heter vitenskap. Det eneste argumentet man kan ha for å holde på med slike sertifikat er hvis uvaksinerte utgjør en større smitterisiko enn vaksinerte, men med omikron er det jo nå helt åpenbart at vaksinene er komplett ubrukelige mot å forhindre smitte.

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  19. Fnugle skrev (1 time siden):

    https://www.bt.no/nyheter/direkte/i/3Jd0RL/siste-nytt-om-korona

    Tidlig start på høstbølgen gitt, sola har såvidt snudd.

    Merker jeg er litt nysgjerrig på om dette skyldes en annen variant av viruset, eller om det er fordi immuniteten kanskje begynner å avta? Har selv et familiemedlem nå som har fått covid for første gang (men er fullvaksinert med booster) som har blitt skikkelig dårlig. Frisk og aktiv person i 50-åra. Syk før helgen, og fortsatt dårlig, men heldigvis går det litt bedre i dag. Har hatt høy feber, og vært veldig tett i brystet (mye slim og følelse av å bli kvalt pga. dette). Har visst aldri vært så dårlig før. 

     

    Det kan vel også være så enkelt som at dette viruset kommer og går i bølger. Det har det gjort i over to år nå, og det vil det sannsynligvis også gjøre i mange år fremover. At det har vært ufyselig vær i Bergen den siste måneden (mer høstvær enn sommervær) har nok ikke hjulpet på heller da dette har ført til at folk har trukket mer innendørs hvor smittefaren er større.

    Ellers så føyer historien din seg fint i rekken av ganske mange anekdoter vi nå har som viser null korrelasjon mellom antall vaksinedoser og hvor ubehagelig forløp man får.

    • Liker 1
  20. G skrev (58 minutter siden):

    Det kan jo virke litt sånn. Men er amerikanerne flokkimmuniserte enda pga. Trumpe-oppførsel, eller er de på an igjen med nye bølger?

    Dette viruset muterer så ofte at vi aldri kommer til å få "flokkimmunitet" i den forstand at vi ikke lenger kan få viruset. Altså vil dette viruset komme i bølger i mange, mange år fremover. Muligens resten av livene våre. Og dette vil skje uavhengig av hvor vaksinerte vi er ettersom muteringen skjer så raskt at vi aldri vil kunne oppdatere  og distribuere vaksiner tidsnok til å forhindre nye mutasjoner. 

    Det vi imidlertid oppnår er gradvis bedre kryssimmunitet gjennom jevnlig eksponering for ulike varianter. I møte med nye varianter vil vi kunne få symptomer, men etter hvert vil symptomene ikke bli verre enn de er for alle de andre koronavirusene der ute som vi allerede har oppnådd slik immunitet mot. Faktisk er det mye som tyder på at store deler av verden allerede er på vei inn i denne fasen nå som omikron er her.

  21. Subara skrev (39 minutter siden):

    Helt sinnssykt. Det er ingen data som tyder på at småbarn har behov for denne vaksinen. Fra et kost/nytte-perspektiv er det galskap å gi denne aldersgruppen vaksine. Det er betydelig mer risiko enn gevinst forbundet med dette. Noe også FHI er klar på. Det fremstår stadig mer som at CDC er fullstendig kjøpt og betalt av den farmasøytiske industrien. 

    • Innsiktsfullt 2
  22. minim skrev (14 timer siden):

    Sikkert mildere om denne trådens deltagere er representativt. Rundt meg var det også de med 3 doser som fikk det hardest så kanskje det er noe i denne slitasjen som ble nevnt, men det gjaldt gjerne de som fikk det like etter dose 3 da bølgen var på topp tidligere. Når det har gått lenger tid har gjerne immunforsvaret rukket å hente seg inn igjen bedre. For min del med 2 så var det mildere enn influsensa med hodepine og slapphet, men ikke noe særlig hoste.

    Det hadde vært interessant å se noen offisiell statistikk på dette med antall vaksinedoser og hvor ille forløp man har hatt med omikron. Alt jeg leser om dette foreløpig er anekdotisk. Og anekdotisk er det du skriver her også representativt for min omgangskrets. I min husstand er det kun min kone som har tatt tre doser, og hun er den som fikk det verste forløpet av oss alle. I min større omgangskrets er det også en person med tre doser innabords som fikk det desidert hardeste sykdomsforløpet. Han beskrev forløpet som kanskje det verste sykdomsforløpet har har opplevd i sitt 50+ år gamle liv.

    Jeg har selv kun tatt to doser, og for meg var omikron ikke verre enn en hvilken som helst annen forkjølelse jeg har hatt i livet. Ikke noen feber, ikke noen slapphet. Kun hoste og tett nese, som gikk over etter cirka en uke. Ingen senvirkninger. Rett og slett fullstendig udramatisk.

    Men, igjen, så er jo dette anekdotisk. 

    • Liker 1
  23. Nukleosid skrev (1 time siden):

    Hvor i all verden kalte jeg deg for anti-vaxer? Jeg svarte på din påstand om begrenset effekt og alvorlige bivirkninger. Samt at hetsen du skriver om, går begge veier, også fra anti-vaxere. Anti-vaxere er en mindre gruppe, så de høres ikke så godt, men de går ikke av veien for å uttrykke sitt hat mot oss som har tatt vaksine... kun fordi vi har tatt vaksinen.

    At du må kalle innlegget mitt noe nedlatende, sier for øvrig mer om deg enn om mitt innlegg.

    Ellers så snakker vi her om koronaviruset i NORGE (Norge er uthevet i trådtittelen), ikke hva som skjer ellers i verden. Det er en annen diskusjon.

    Jeg skal innrømme at tonen min nok var litt i krasseste laget i forrige innlegg. Beklager det.

    Det jeg påpekte opprinnelig var ikke at vaksinene hadde begrenset effekt mot alvorlig sykdom da deltavarianten herjet. Det jeg påpekte var at de hadde begrenset effekt mot smitte. Og det er da solid dokumentert. Videre vet jeg jo godt at antallet mennesker som får alvorlige bivirkninger av vaksinene er i klart mindretall, men det faktum at det likevel er en risiko er for meg grunn nok til at man aldri burde ty til hetsing, diskriminering og hatretorikk mot noen som kanskje ikke mener at dette er en risiko verdt å ta i henhold til kost/nytte. For de under tretti år vil jeg  hevde at det egentlig aldri har vært noe sterkt behov for vaksinering, men likevel har altså mange i yngre alder følt seg sterkt presset til å ta vaksinene mot sin vilje, som f.eks. eksemplifisert i lenken jeg la ved. Når man i tillegg tar høyde for den begrensede effekten vaksinene har hatt mot smitte blir denne hetsen ytterligere malplassert. 

    Til slutt vet jeg godt at denne tråden handler om koronaviruset i Norge, men det er likevel i høyeste grad relevant å trekke frem det som har skjedd i andre land, da det var tydelige signaler om at vi var på vei til å gå ned akkurat samme vei, hadde det ikke vært for at omikron gjorde sitt inntog. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...