Gå til innhold

marloz

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marloz

  1. Hei!

     

    Jeg trenger noen råd. Jeg har brukt en del "til overs" PC-deler jeg har og bygget en helt OK PC som kjører XBMC. Dette er en AMD 64 5600+ med 1 intern hdd, 2 eksterne usb-disker og onboard gfx.

     

    Dette her skal også... stå i et skap. Luftgjennomstrømmingen er sikkert noe begrenset, men kan løse det med å ta ut "veggen" på baksiden for å slippe inn litt mer luft. Problemet nå er at hvis jeg lukker dette skapet, tar stock CPU´en og PSU-viften helt av. Dvs. at det er pr.d.d. mye bedre å ha skapet oppe. (XBMC under Windows, ingen GPU-aksellerasjon)

     

    Mitt spørsmål - kjære lesere, er som følger;

     

    - Hvordan CPU og PSU-vifte vil dere anbefale for en slik løsning?

     

    Jeg setter pris på all tilbakemelding, være seg av tips til produkt eller forbedring av oppsett. Jeg kan også komme med flere detaljer om dette oppsettet hvis det skulle vise seg å være nødvendig.

  2. Takker så mye for tilbakemeldinger så langt!

     

    Safari-problemer:

    Feilen her var at det var benyttet "size" på input-boksene i kundelogin og ikke definert i style. Skal forøvrig være fikset nå.

     

    Det som dog stusser meg er at Safari rendrer den nederste delen av meny-bildet samt hover som transparent. Må sjekke dette nærmere - såvidt jeg husker skal det ikke være tilfelle.

     

    @FrodeNilsen:

    Skal si meg enig mht. forvirring over hva det skal gis tilbakemelding på. Først og fremst tenkte jeg bare kjapp tilbakemelding på førsteinntrykk - men jeg undervurderte nok nivået på leserene en smule.

     

    Målgruppen til denne bedriftens tjenester er noe spredt da de i tillegg til "standard"-tjenester som web/server-hosting (20-50) leverer de også tjenester som har en typisk gj.snitt alder på 15-25. Dette er brukere som har vokst opp med datamaskin - generelt erfarne brukere av typiske tjenester som firmaet leverer. Når det gjelder web/server-hosting er dette også en gruppe som generelt vet hva de driver med og er up2date på internett-lingo.

     

    Forutsetning og målsetning for siden er hovedsakelig at siden skal være funksjonell, strukturert og ren. Siden skal ikke levere mye tekst sett bort ifra enkelte support-funksjoner, hvor det benyttes solid bakgrunn og ikke gradient. (For bedre lesbarhet) Hovedfokus skal være tjenester som leveres, deres funksjoner samt priser. For å vektlegge dette benyttet vi oss av å bruke stil-oppsettet som går igjen på siden videre i produkt-boksene.

     

    Når det gjelder din tilbakemelding for lesbarhet så er jeg enig. Dette er muligens noe som vil falle under begrensninger for siden;

    * Lesbarheten på brødtekst er noe grå - fargekoden som var benyttet (#666666) var noe i det gråeste laget og denne er nå justert opp. (#575757) Selv om det ikke er perfekt, vil jeg si at det hjalp.

     

    Mht. navigering; Jeg er litt forvirret hva du mener med brøstiens beskrivelse og konsistens - såvidt jeg vet skal denne være lik i forhold til title, meny-link og brødsti. Overskriften er ikke den samme, men dette er gjort bevisst.

    Når det gjelder menyen til venstre på undersider så kan det muligens skape noe forvirring. Her hadde vi valget mellom å bruke drop-downs på hovedmenyen eller en ekstra meny i funksjon-feltet til venstre. Det falt på det siste, men i etterkant kunne en kombinasjon her hadde kanskje gjort navigasjonen bedre.

  3. Hei,

     

    Jeg kjøpte nettopp http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302138 og BIOS sier at disse kjører på CL3.

     

    Jeg har Abit KN8-SLI og i manualen står det at hvis de skal kjøre i dual channel må de enten stå i DIMM 1+2 eller 3+4.

     

    Jeg har forsøkt begge deler, de kjører som dual channel som de skal, men det kommer opp som CL3 uansett. Er det noen måte jeg kan sette dette til CL2 manuelt?

     

    Edit: Jeg var i BIOS og så, og jeg fant muligheten for å sette timings manuelt. Men jeg er usikker på hva jeg skal sette her.

     

    Dette kom opp da jeg satte den til manuelt:

    DRAM Clock             : DDR400
    CAS Latency time       : 3.0
    Row Cycle time         : 11 Clocks
    Row Refresh Cycle Time : 13 Clocks
    Min RAS# Active Time   : 8 Clocks
    RAS# to CAS# Delay     : 3 Clocks
    RAS# Percentage Time   : 3 Clocks
    RAS# to RAS# Delay     : 2 Clocks
    Write Recovery Time    : 3 Clocks
    Write to Read Delay    : 2 Clocks
    Read to Write Delay    : 4 Clocks

     

    Noen som vet optimale instillinger her?

     

    Takk!

  4. Lurte på om det er noen der ute som kunne guidet meg med innkjøp av nytt minne. Dvs. jeg skal gå fra 1GB minne til 2GB.

     

    Maskinvare jeg har idag er:

     

    Abit KN8-SLI nForce4 Socket-939

    AMD Athlon 64 X2 4200+

    XFX GeForce 7800GT 256MB GDDR3 eXtreme

    2x 512MB "billig" ram

     

    Noen anbefaling til hva jeg burde gå for? Jeg tenker på 2x1024 brikker, men det jeg er usikker på er "hastigheten" på disse, etc.

     

    Noen tips? Når det gjelder pris så tenkte jeg på mellom 1200-1500+.

     

    PS! Jeg bruker pcen mest til World of Warcraft, og oppgraderte nylig CPUen og det hjalp veldig. (Gikk fra XP3500+) Ikke at det er noe problematisk nå, men den siste flaskehalsen igjen må vel evt. være det gamle minnet mitt?

  5. Hei,

     

    Har et par spørsmål til dette kortet (PowerColor Radeon X800XL) som jeg håper jeg kan få besvart her.

     

    1) Noen som har erfaringer med dette produktet bortsett fra de to innleggene som ligger på Komplett? :)

     

    2) På bildet ser det ut som det ikke er vifte på dette. Stemmer det? I så fall, er det noen begrensninger med kort uten vifte i forhold til andre X800XL kort med vifte?

     

    3) Er det et bra kjøp? Mht. prisen.

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=309539&view=detailed

     

    Det skal legges til at jeg prøver å finne en kombinasjon av lavt støynivå samt ytelse.

     

    Det eneste kravet mitt er at det takler World Of Warcraft i 1600x1200 4xAA med alle instillinger på maks.

     

     

    Takk :)

  6. Jeg har nettopp fått bekreftet at jeg kan oppgradere linjen min (ECHO) til ASDL2 12000/1500. Leveringstid 6-8 uker. :p Whee.

     

    Apropos priser: Du får hva du betaler for. En nyintrodusert tjeneste koster alltid mer. Så ikke syt om at det er dyrt - skal du alltid vente på neste tog (i dette tilfelle teknologi) kommer du deg ingen vei. Og i dette tilfellet er det jo en prisreduksjon for ECHO kunder på 200,- i mnd. Jeg vil ikke kalle det et steg i feil retning.

  7. Hei!

     

    Jeg har nylig gått til anskaffelse av en WD Raptor 36.9GB hdd. Til min store forundring kommer det en _utrolig_ høyfrekvent lyd fra den, nesten slik at man får vondt i hodet hvis man har den påslått over lengere tid.

     

    Jeg kontaktet Komplett, fikk laget retur på den. Noen dager senere fikk jeg levert ny harddisk. Koblet denne til, og AKKURAT samme høyfrekvente lyd kommer fra denne.

     

    Er det meningen at den skal bråke slik? Det er jo umenneskelig å bruke noe slikt til workstation. Og iogmed at Komplett byttet denne ut så må det jo ha vært et problem, men det var jo akkurat like ille med den nye disken jeg fikk.

     

    Noen som har tips og eller erfaringer med dette? Jeg vil ha Raptor som ikke ødelegger helsen! :)

  8. Mye vil ha mer, fanden vil ha fler. Komplett er intet unntak. :)

     

    Når det gjelder saken din så ville jeg prøvd å funnet ut hvem du snakket med, og et generelt tips i slike saker som dette som kan være veldig behjelpelig: Få alltid navnet på konsulenten du snakker med.

     

    Det er lett for Komplett å si at de ikke har noe kjennskap til dette når du ikke har noe navn å henvise til.

  9. Neida, ikke ta det personlig, det er bare statististisk sett :)

     

    At Seagate raporterer problemer kan jo bare være en filleting som f.eks. bad sector som jeg sa tidligere, men det du skulle gjort var å notere deg ned fullstendig feilbeskrivelse.

     

    Men men, du får bare avvente og se hva Effekt kommer frem til.

  10. Hadde jeg vært deg hadde jeg prøvd det før du sendte den inn, men det er det jo så som med :)

     

    Når det gjelder blåskjermene du får, vil jeg anbefale deg dette:

     

    Gå inn på start -> kjør -> skriv eventvwr.msc -> trykk ok.

     

    Gå inn på system og se oversikter over siste feil (rødt kryss). Dobbelt klikk på en av disse og se etter hendelse-id.

    Noter ned dette nummeret, og søk etter dette på: http://www.eventid.net/search.asp

×
×
  • Opprett ny...