Gå til innhold

Calondriel

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Calondriel

  1. Selger skal først sende inkassovarsel. Deretter kan det sendes over til inkasso. Forsinkelsesrentene blir slått på ved inkasso. Har du kun mottatt inkassovarsel, kan selger kreve purregebyr på kr. 63 i tillegg til prisen på varen. Foreldelsesfristen er 3 år, som nevnt over. Du kan ikke kreve avslag i pris eller lignende.

  2. Du har gått ut av butikken med et produkt og en kvittering. Butikken kan kun nekte deg å få kjøpt varen dersom tilbudet var for godt til å være sant, men her har du faktisk gjennomført kjøpet. Jeg kan ihvertfall ikke se hvilket hjemmel de har for å gjøre det.

     

    Jeg ville ihvertfall satt meg på bakbeina her. Krev at de hjemler dette i evt lovverk. Og jeg ville uansett krevd at de skulle komme å hente den hvis du så må levere den tilbake.

  3. http://www.lovdata.no/all/tl-20030704-083-002.html#2-4

    Så det er krav til hvordan de varsler om prisendringen. Varselet skal være skriftlig (epost, brev), og du skal få det 1 mnd før endringen trer i kraft. De skal også samtidig informere deg om at dette gir deg anledningen til å gå fra avtalen. Har de ikke gjort dette, bryter de faktisk loven :)

    EDIT:

    Trekker ut det vesentlige fra det punktet:

    "Tilbyder av offentlig elektronisk kommunikasjonstjeneste skal varsle sluttbruker om endring i eller opphør av avtalen. Endring i eller opphør av avtale kan tidligst tre i kraft en måned etter at varsel er sendt sluttbruker. Sluttbruker som ikke godtar nye avtalevilkår, kan uten ekstra kostnader heve avtalen med virkning fra det tidspunktet endringen trer i kraft. I varselet til sluttbruker skal det informeres om retten til å heve avtalen."

    EDIT #2: Hvilken leverandør er det snakk om forresten? Det har ingen betydning for saken, kun nysgjerrig.

    • Liker 1
  4. Blir vanskelig å svare på spørsmålet siden du ikke har så mye informasjon i denne saken.

     

    Dersom det er tekniske problemer som er skyld i det, vil det mest sannsynlig være dårlig kontakt i en eller annen overgang eller skade på kabel noe sted. Jeg har sett lignende problemer når det er brukt defekte kabler (mellom ruter og uttak), eller skade på kabel i sentral/fordeler.

     

    Det kan også tenkes at hastigheten er slik fordi den er satt slik av leverandøren i switch/DSLAM.

     

    Tror ikke du kommer å lang vei her uten hjelp fra leverandøren.

  5. Hvis linjen leveres på Wholesale via Telenor blir det nok ingen måte du får satt opp hastigheten på. De vil nok holde seg til hva Kapaks sier. Dersom Ventelo hadde hatt eget utstyr i sentralen der, hadde du nok sikkert kunne konfigurere deg til bedre hastighet. Det kan tenkes at du kunne fått litt mer ut av linjen, men det er vanskelig å si siden det varierer veldig, alt utifra tilstanden til kobberen og kapasiteten i området.

     

    Forøvrig vil nok beste teknologi på den avstanden være ADSL 2+.

  6. Angreretten gjelder ved salg utenfor fast utsalgssted (tlf, web, postordre). Om du har vært i banken og signert, og det er banken som selger dette til deg, så tror jeg ikke du har angrerett iht loven. Men det er alltid mulig å spørre om du kan kansellere den kostnadsfritt.

     

    Korrigér meg gjerne om jeg tar feil i denne saken.

  7. Alle krav over 3 år er foreldet (jeg tror kun skattemyndighetene er untatt denne loven), så for tiden du var kunde der (6-8 år siden) er forlengst foreldet, og du trenger ikke å betale det. For resten av tiden han mener du skylder han, så virker det som om han bare prøver å få penger ut av det. Jeg ville bare ignorert det. Sender han deg faktura, send han skriftlig svar tilbake, og avvent. Sender han purring, så tvister du det igjen. Bare send skriftlig tilbakemelding hver gang, og behold svarene dine og eventuelle svar. Husk at det er han som må ta saken videre dersom han vil ha disse pengene, og da kan det være greit å vise til at du har meldt dine innsigelser. Går dette til inkasso, så ta saken til inkassoklagenemnda.

    http://klagenemnda.inkasso.no/

     

    Går dette til forliksrådet, så møter du opp, viser til dokumentasjonen din og svarene dine.

     

    Jeg tror aldri i verden at han har noen sak her.

  8. Hei,

     

    Jeg opplever et problem når jeg forsøker å installere Windows 7 på den nye SSD'en min. Installasjonen går helt greit til siste fase. Da stopper den bare helt (maskinen svarer fremdeles, men ingen progressjon med installasjonen).

     

    Jeg bruker et litt eldre MB, Asus P5K/EPU, P35, Socket-775. Ingen SATA III altså, kun SATA II. Kan dette være grunnen til problemet oppstår? Jeg har oppdatert BIOS. Under SATA config er kun IDE tilgjengelig (ingen AHCI).

     

    Setter pris på all input :)

     

    EDIT: Kan være verdt å nevne at jeg har forsøkt å installere fra oppstart, og fra en mekanisk harddisk. Feilen oppstår på nøyaktig samme punkt.

  9. I tillegg står det i Bransjenormen (veiledende regler for bransjen) at utbygging skal skje innen 9 mnder fra bestilling.

     

    Uansett så leser jeg de vilkårene som at du skal få lov å gå fra avtalen. De har uansett ikke levert det du har bestilt for veldig lenge siden, så om du tar denne til Brukerklagenemnda eller forbrukertvistutvalget, så vil de nok tape. Det samme gjelder om de er så dum å ta ut forliksklage.

  10. Jeg så litt gjennom vedtakene fra FTU, og det ser ut som at feil som skyldes fuktskader ikke vil dekkes av produsent/selger. Det er imidlertid et skille her på hvor bevisbyrden skal ligge. Dersom skaden/feilen skjer innen 6 mnder fra du kjøpte telefonen, så må verkstedet/selger bevise at feilen skyldes kjøper. Oppstår feilen imidlertid etter seks måneder, og selger kan dokumentere at det er fuktskader (ut ifra vedtektene må de gjøre en grundig jobb), så ligger dette på kunden.

     

    Link til en del vedteker hvor folk har fått medhold på klagene sine (de fleste, om ikke alle er problemer som er innklaget innen 6 mnder):

    http://www.forbruker...1/66915_1_P.pdf

    http://www.forbruker...1/53055_2_P.pdf

    http://www.forbruker...1/54872_2_P.pdf

    http://www.forbruker...8/61350_1_P.pdf

     

    Ikke medhold:

    http://www.forbruker...1/53749_2_P.pdf

    http://www.forbruker...3/64852_1_P.pdf

     

    Du kan prøve å bla deg gjennom her for å se litt mer på andre saker:

    http://www.forbruker...?q=mobiltelefon

     

     

    Jeg er ikke enig med din påstand om at elektroniske apparater skal forventes å tåle vann, men noe regndråper har vanligvis ikke skadet en mobiltelefon. Har den imidlertid fått en del væske i seg, så sier det seg selv at telefonen vil ta skade av det.

     

    Enkelte produsenter, Apple blant annet, tilbyr av og til ny telefon dersom du har sendt den gamle telefonen inn til reparasjon og de ikke kan fikse de gamle. Nevner du fuktskade i samtale med de derimot, vil de nok nekte å ta imot den.

     

    EDIT:

    Du kan kanskje prøve forsikring om du har dette? Der må du kanskje les gjennom vilkårene for å se om den dekker fuktskader.

     

    Lykke til :)

  11. Høres ut som at lease tiden på IP-adressen utløper. Siden du nettopp har fått ny boks fra Ventelo, så er det sikkert den som ikke klarer å fornye IP-adressen til enhentene i huset. Dermed står enheten uten IP-adresse, og dermed uten nett.

     

    Regner med at problemet rettes dersom dere kobler til på nytt, starter enheten/ruter på ny, etc. Men dersom dere ikke bytter ut boksen som synder, så vil vel dere måtte holde på slik fremover.

×
×
  • Opprett ny...