Gå til innhold

Mandrengen

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mandrengen

  1. Jeg har en laptop med 3 forskjellige USB porter:

    1 x USB 3.1 (Gen.1 port)

    1 x USB-C port

    1 x USB 2.0 port

    Jeg har prøvd å finne ut av hva disse kan brukes til, både ved å søke lykke og informasjon på Google samt fysisk prøve ut hva som fungere og ikke. Så langt har jeg ikke blitt noe klokere og søker dermed lykken her inne, i håp om at noen kan gi meg noen kjappe og kloke svar.

    Foreløpig er det kun USB 3.1 porten som virker til kunne brukes til noe nyttig. Denne kan jeg bruke til trådløs mus, -tastatur, webkamera og ekstern harddisk. Har prøvd å koble alle disse enhetene inn i USB 2.0 porten, uten at det gir noen nytt annet enn strøm til den eksterne harddisken. USB-C porten har jeg enda ikke prøvd ut, ettersom jeg ikke har noen enheter med denne tilkoblingen enda.

    Det er sikkert ganske innlysende allerede at jeg er i behov av en USB-hub(?), ettersom jeg kun har denne ene USB 3.1 porten jeg kan bruke, så mine spørsmål blir da:

    - Hva kan jeg bruke de to andre USB portene til?

    - Hva slags type hub bør jeg gå for, og hvilken port bør/skal den kobles inn i?

     

    Legger ved bilder av de forskjellige portene for lettere å illustrerer hva slags porter det faktisk er snakk om.

    USB 2_0.jpeg

    USB 3_1.jpeg

    USB_C.jpeg

  2.  

    En ting jeg enda ikke har skjønt eller evnet å finne noe svar på er, hvorfor produseres det nydelige mobiltelefoner som Mate 20X til verden, utenom Norge/Norden? Hvem har bestemt at Norge kun skal selge Samsung S-serie og iPhone?

    For det er jo kun de to merkene man ser i butikkene nå. iPhone i sine to format (stor eller sykt stor), og Samsung i to format og med to navn (Stor eller sykt stor, Samsung eller Samsung look-alike som feks Huawei).

    Se Huawei Mate serien. Huawei Mate 10 med 5.9" skjerm (16:9) ble gitt til verden, men ikke Norge. Vi fikk kun Mate 10 Pro, med 6.0" skjerm (18:9).

    Why??

    Fordi Samsung og Apple selger sånn 80%+ av alle mobiler i Norge? Og andelen for alle andre i antall enheter er så latterlig liten at kostnadene med å levere produktene i Norge er høyere enn inntjening av salg. Vil du har mer produkter flytt til et land med mer enn 5 millioner mennesker.

    Takk for informativt og sykt saklig svar. Nettopp meldt flytting til Australia, kun for å ha litt større utvalg i mobiltelefoner ???

  3. En ting jeg enda ikke har skjønt eller evnet å finne noe svar på er, hvorfor produseres det nydelige mobiltelefoner som Mate 20X til verden, utenom Norge/Norden? Hvem har bestemt at Norge kun skal selge Samsung S-serie og iPhone?

    For det er jo kun de to merkene man ser i butikkene nå. iPhone i sine to format (stor eller sykt stor), og Samsung i to format og med to navn (Stor eller sykt stor, Samsung eller Samsung look-alike som feks Huawei).

    Se Huawei Mate serien. Huawei Mate 10 med 5.9" skjerm (16:9) ble gitt til verden, men ikke Norge. Vi fikk kun Mate 10 Pro, med 6.0" skjerm (18:9).

    Why??

  4. Jeg er litt i samme situasjon her, og håper det går greit for TS om jeg låner tråden hans til å stille et lite spørsmål? :)

    Jeg har et Acer Predator G3610 (Sandy Bridge H67) hovedkort, med 4 minne-slots, men kun 2 i bruk, siden det var det maskinen ble levert med. Hovekortet takler maksimalt 16GB RAM.

    Ifølge Speccy kjører de to 4 MB brikkene jeg allerede har på 665.1MHz.

    Vil jeg være enormt tjent med å øke til et sett 1333MHz brikker (siden det er maksimalt hva mitt hovekort klarer), og vil det da være smartest/kjappest å bruke 4x4 MB eller 2x8 MB?

    Skal først og fremst investere i en 500GB SSD, men tenkte kanskje at det å øke RAM også ville kunne utgjøre en liten forskjell, eller?

    Har et Nvidia GeForce GTX 550 Ti GPU. Og bruker maskinen mest til fotoredigering og gaming 2 dager hvert andre år :p

    Håper noen kan ha tid og bry til å dele litt erfaring og viten med meg her :)

  5. Nå kommer innlegget med tidenes minst faglige tyngde :p

    Jeg sitter å "lærer" meg Adobe Audition på PCen, og har i den anledning koblet opp et Y-ledd fra Line Out, så jeg kan sende lyden videre til høytalerene og til Line In på lydkortet. Enkelt så langt.

    Men, nå får jeg jo som sagt bare spilt inn det som blir spilt av på PCen, men om jeg nå har lyst til å koble til f.eks en scanner, og spille inn, men samtidig høre det som blir spilt inn, hva gjør jeg da?

    Finnes det en unit/boks/switch som jeg kan koble all lyden via?

    Jeg er faktisk en smule teknisk av meg, men akkurat når det kommer til dette stoppet det faktisk helt opp. Har søkt og lett på komplett.no uten å finne noe som helts. Tenkte dermed det ville være kjappere og lettere å be Dere her inne om hjelp :) Så, finnes det noen som klarer å se hva jeg er på utkikk etter, og komme med et par gode råd og tips? :)

  6. Har tastaturet metall bakside? Det er det på min Alienware M17x (som jeg har hatt oppe ørten ganger), så hvis det finnes noe slikt, kunne det ha skjedd en kortslutning akkurat da gitaren falt ned på laptopen. Dog kun spekulasjoner, men se etter noe som kan se "svidd" ut. Det har hendt at noe (les knyttneve) har landet på taststuret til min M17x, men den lever i beste velgående enda.

     

    Som Andrull sier,så er det ikke noen heksekunst å åpne en laptop, kun litt tenking og forsiktig så går det som regel bra.

    Det skal jeg se etter, Chavalito :)

     

    Laptopen er åpnet og hovedkortet er ute. Kan kanskje slenge ut et bilde av det. Et rent bilde og et innringet med området slaget kan ha truffet hovedkortet.

  7. Her får jeg svare begge to i samme post.

    Takk for utrolig innholdsrike og konstruktive innspill. Og ikke minst tilliten :w00t:
    Jeg er utrolig interessert, nysgjerrig på alt som har med teknikk å gjøre, og heldigvis ikke bare utstyrt med tommeltotter. Men så lenge jeg ikke har noen diplom hengende på veggen, velger jeg å anse meg selv som en lykkelig amatør, enn så lenge.

    Fant forresten en bulk på baksiden av tastaturet, og sitter nå med "røntgenblikk" over det området hvor bulken matcher på hovedkortet. So far so good.

    Garantien dekket ikke dette uhellet. Så ettersom denne allerede er død, tenkte jeg at det kunne være den perfekte måten å lære litt mer om innholdet i en laptop, og ikke minst hvordan man kan feilsøke osv.
    Om jeg klarer å redde den, blir jo det bare en bonus. Ettersom jeg da kan dedikere den til å teste ut ting og tang, og kanskje lære litt mer.

    Nok personlig info.

    Mitt spørsmål nå er kanskje litt dumt, men... Finnes det en måte å testkjøre dette hovedkortet gjennom f.eks den stasjonære PCen jeg har?
    Tenkte rent teknisk noe sånn som jeg har gjort med HDDen, hvor jeg kjøpte denne fra Komplett.no. :hmm:

  8. Kort fortalt klarte samboeren det kunststykket å miste Rock Band gitaren fra øverste hylle og rett ned på laptopen, som selvfølgelig stod åpen og påslått.

    Den gikk, naturligvis, helt svart. og forblir svart også.

    Den viser ingen tegn til å hverken ta lading eller noe som helst.

    Jeg åpnet den opp og målte DC inngangen. Den får strøm, så problemet litt nok litt lengre inne.

    Spørsmålet mitt da er, som en IT rookie. Hvor stor er oddsene for at dette "bare" er prosessoren, eller hele hovedkortet?

     

    Finnes det noen måte å få testet dette på selv?

     

    Tatt ut HDD og kjører den som slave på den stasjonære, så den er det null problemer med.

  9. Gratulerer så utrolig mye til vinneren :)

     

    Som så veldig mange andre her skriver, angående spørsmål 4, var jeg også utrolig spent på hvilket svar Dere kom til å gi riktig på hehe :p

     

    Lenge siden jeg har observert noen gi ut en test som svekker ens egen tillit. Langt fra bittert, men det beviser jo bare hvor lite "holdbare" testene Deres er, og at man må lese andres tester fremfor Deres fremover, være seg samling av info eller om man skal svare på Deres eller andre konkurranser.

    • Liker 1
  10. Når jeg så at Spritfire var igang med å kommentere her også, lar jeg diskusjonen fortsette med å være like usaklig som alle andre han har uttalt seg i.

     

    Det er ikke Apple sine produkter som skremmer meg,men den hjernedøde fanatismen som en del brukere faller inn i. Litt sånn Arfan Bhatti i mobilverden.

     

    Android, iOs eller WP. Hva som er best er jo totalt Molboe å i det hele tatt diskutere. Jeg liker sjømat, men er bra evneveik, og i grenseland for å ha livets rett, om jeg skulle kalle deg idiot og det som verre er,om ikke du er enig med meg.

  11. Jeg hører mye på radio, men denne DAB bølgen får du meg ALDRI til å falle for.

    Jeg blir kvalm over at et statlig innstans kan slippe unna med å generer så mye søppel. For det selges jo både FM og DAB radioer den dag i dag. Og de som reagerte på det første DAB hysteriet stakkar, må jo allikevel handle nytt,ettersom de nå må oppgradere til DAB+.

     

    Nei, jeg venter med å DABBE til jeg kjøper ny bil og dermed får DAB med på kjøpet.

     

    Inntil da bruker jeg nettradio. Bedre dekning og mer stabilt. Og så forventer jeg ikke en Nettradio+, ++ eller versjon 2, 3 eller 4 om du vil.

  12. Mange har ment (inkludert undertegnede) at om man bare hadde hatt et D3x,så hadde bildene og fototuren blitt så uendelig mye bedre.

    Bedre vet jeg nå ikke, men kulere? Helt klart :p

     

    Jeg har selv tatt bilder for en konkurrent til ScanPix, og hadde da et D3 i "eie" et par år.

    Mye kamera på alle mulig måter. Men etter jeg leverte det tilbake, da jeg sluttet i jobben pga nye "retninger" i livet, handlet jeg meg et D90 og står det bi den dag i dag.

     

    En bror og en kamerat har handlet D7000, så jeg har fått testet det en god del. Et knall kamera, for all del. Men jeg selger ikke mitt D90 til spott-pris for å bruke nye tusenlapper på et D7000. De små justeringene som er gjort er ikke verdt pengene, etter mitt syn.

     

    Og som alle andre nevner over her, så er det optikken som utgjør forskjellene. Ta kit-objektivt Nikon brukte/bruker, 18-55mm f/4,5-5,6, og monter det på et D3. Tror du hadde merket en nevneverdig forskjell på det bildet, satt opp mot et bilde tatt med et D90 og et Nikon 16-35mm f/4 objektiv.

     

    Det er som de sier: Det er ikke størrelsen og beundringen på utstyret som gjelder, men entusiasmen og erfaringene til den som bruker det ;P

    Og så gjelder det å se an hva man egentlig tar bilder av, for det hjelper lite å ta med kanon på spurv-jakt.

     

    All elektronikk eldes jo, også SLR kameraer. Men hvorfor ikke bruke det helt ut??

    Et konsumer SLR har en limit på rundt 100 000 bilder/shots. Hvorfor ikke prøve å nå den limiten, før man utrangerer kameraet, om 3-4 år? :) Da kan man kjøpe noe nytt med GOD samvittighet, og man kjøper da også et kamera som forhåpentlig også har mange nye forbedringer, og ikke bare disse små justeringene :)

    • Liker 3
  13. Knallbra Guest_gjest_!!!!! :new_woot::new_woot::new_woot:

    For det første at du tok saken opp her inne, og for det andre at du kom inn igjen etterpå for å fortelle din historie ut av depresjonen. Som regel tar bare folk opp problemet her inne, men lar oss som har fulgt med på tråden sitte igjen å lure på hva som egentlig skjedde.

     

    Godt å høre at du er blitt bedre. Og ved å lese det siste innlegget ditt ga du tydelig inntrykk for at du har selvinnsikt og ikke minst er flink til å skrive grammatisk. Jeg mistenker deg for å være et smart individ :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...