Gå til innhold

Kaymeerah

Medlemmer
  • Innlegg

    2 117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaymeerah

  1. Spammere som adder meg på Facebook. Jeg er alltid (innbiller jeg meg) påpasselig med hva jeg trykker på av det som kommer opp i feeden min, men jeg har tydeligvis likt eller godkjent noe som gjør at de flommer inn (4 bare de siste to timene).

     

    >Windows

    >Facebook

    >Winamp

     

    Altså, jeg ville sagt at du har større problemer enn spammere.

  2. Er det noen andre som sitter på r600g driveren? Tror ikke det er spesifikt til 5870, men problem med driveren selv. Har problemer med GPU lockups i svært spesifikke tilfelle (Crusader Kings II f. eks.), men kan ikke se at noen andre har problemet.

     

    Tenker å gjøre en bisect og legge inn en bug report, men hadde vært greit med tilbakemelding fra noen andre for å se om de har samme problem.

  3. Det er da veldig ofte jeg har veldig uvanlige problemer, da. :) Problemene med PulseAudio er maskinvareuavhengige, prøvd på mange maskiner.

     

    Prosessor: 4570S (HD graphics 4600)

     

    HK: MSI H87I AC

    Intel Dual Band Wireless-AC 7260

    Lyd: Fra hovedkort.

     

    Edit: Vil ikke ha linker til eposten min her.

     

    Hvis du bruker SNA accel, så kan jeg bare si at jeg har store problemer med dette jeg også. Har blitt tvunget til å bruke UXA, fordi SNA konstant krasjer X11 med en gang Firefox prøver å vise noe video. Kanskje UXA ville vært mer stabilt for deg, og med tanke på at du allerede bruker compositing så kan en vel sikkert bruke compositor for å forhindre tearing. Laptopen min bruker Pulseaudio uten noen latency problemer, og her kjenner jeg meg ikke igjen, men jeg kjenner til at PA ofte kan være problematisk tilsynelatende på helt tilfeldig vis. Når det gjelder det trådløse nettverkskortet ditt, så tror jeg det må være noe med kernelen i Ubuntu siden kortet ikke er så gammelt.

  4. Nå bruker jeg Ubuntu Studio 14.04, og vil på sterkeste bestride at Intel sine drivere fungerer flott.

    Grafikkdriveren til Haswell har seriøse problemer med det som på WIndows-terminologi kalles "rectangle invalidation" (altså at et sted på skjermen må tegnes på nytt), som gjør at menyer og rester av vinduer "henger igjen" helt random. Chrome er helt ubrukelig, fordi hele tittellinja og tabs er gjennomsiktig mesteparten av tida. Bilde, tabsene tilhører firefox-vinduet som ligger under:

     

    Jeg sitter vel på Sandy Bridge selv, og har ikke problemer med dette, men har andre, f. eks. må bruke UXA fordi SNA er latterlig ustabilt av en eller annen grunn. Nå er jo Haswell ganske mye nyere enn SB, så er vel der problemene dine kommer fra.

     

    Trådløskort fra intel funker så dårlig at jeg må bruke kabel.

     

     

    Jeg sitter på et Intel-kort selv her og det funker helt flott, og jeg har faktisk aldri sett noen slite med Intel-kort.

     

    Edit: Det er forresten ikke "noen rare lydkort" som har problemer. PulseAudio har seriøse problemer med ekstrem latency, både random og på ALSA-interfacet, som bl.a. flash bruker. Diskutert tidligere her i tråden. Det siste skal være fikset etter at jeg rapporterte det (wow, 10 år etter at PulseAudio ble standard, klarer de å få ALSA-kompatibilitet til å virke greit), men jeg må vel ha siste oppgradering for å sjekke det. Dette er altså ting som tilsynelatende er helt uavhengig av lydkort.

     

    Igjen kan jeg ikke si noe annet enn at jeg aldri har sett problem med dette på noen av lydkortene jeg har vært borti, uansett om det er integrert Intel, Realtek eller Creative kort. De funker flott både med ren ALSA og Pulse, og det er en erfaring jeg kan dra opp på minst 5 maskiner.

    Hva slags maskinvare har du? Problemene dine høres veldig uvanlige ut.

  5. Jeg vil gjerne lære meg Linux, men jeg er ikke en 15år gammel konfirmant. Jeg er nesten 40, i full jobb, kjærringa maser og ungen skriker. Jeg har ikke mulighet å sitte oppe i flere netter for å lære meg å installere Linux fra tomme lufta.

     

     

    Jeg regner med at du hater ubuntu og Canonical. Alt er så mye lettere nå og man trenger ikke å bruke 100-vis av timer på å lære seg linux for å få det til å fungere. Er man heldig med maskinvaren sin så fungerer alt rett ut av eska. De som ikke er interessert i å lære Linux kan bruke gratis operativ system og masse gode programmer som er gratis uten all arbeidet du måtte gjøre. De kan heller bruke tiden på å lære seg PHP, CSS, HTML, JAVA osv istedet for å lære seg å installere OS og drivere. Ikke mye penger å hente på å leke med Linux hjemme på gutterommet.

     

    De fleste 15 år gamle konfirmantene lærer seg ikke Linux, og vurderer som regel ikke å installere det engang. De pleier å bruke 20k på en svært overdimensjonert maskin og bruker som regel Windows hele dagen. Mange distros krever ikke at du lærer deg å installere Linux, og vil være akkurat som å installere Windows i enkelhet, med de samme stegene (partisjonering, valg av locale osv.) Det skal en viss grunnleggende nysgjerrighet eller irritasjon med Windows for å installere Linux som 15-åring.

     

    Ubuntu er ok hvis du liker det. Er vel hovedsaklig Arch skiddies som mobber andre for valg av distro. Ville selv ikke valgt Ubuntu, men det er smak og behag. Det meste av maskinvare burde

    fungere rett ut av boksen, med få unntak slik som Broadcom trådløse chipper, eller noen snodige lydkort her og der, men dette er ganske sjelden. Det å installere drivere er ikke noe en vanligvis må gjøre med mindre det er grafikkdriver (i hvilket tilfelle så er det ganske lett og det tar 5 min å søke opp) eller noe veldig sær maskinvare som en vanlig bruker aldri rører. Den åpne driveren fungerer flott for AMD og Intel, og de er mainlined i kernelen. Systemadministrering er alltid en viktig kunnskap, og de som programmerer slipper heller ikke unna dette.

    • Liker 1
  6. Du velger å overse at jeg i forkant av den kommentaren takket både stigfjel og Sokkalf for hjelpen, og la til grunnen til at jeg ba om et eksempel. stigfjel velger deretter å fortsette om dette med googling etter dette, og det er etter det at det går galt.

     

    Og det kunne du lett ignorert hvis det var så irriterende. Intensjonen var likevel å peke deg i riktig retning og å hjelpe. Det trengte ingen spydig kommentar, og hele grunnen til at lyc valgte å kommentere på det viset han gjorde var fordi du var spydig i utgangspunktet.

     

    Kan du vise til hvor jeg angrep deg, siden du sier "vi"? Snakk om å være hårsår! Komme inn fra sidelinjen og bli fornærmet pga en kommentar gitt til en annen. Kanskje på tide å ta en kikk i speilet? Og bildet er ikke i nærheten av å oppsummere situasjonen, den oppsummerer bare den biten du henger deg opp i.

     

    Du angrep ikke meg, men du er akkurat den type brukeren som ville kommet her og spurt om hjelp, oppført deg som en idiot og så klare å påstå etterpå at det er Linux-brukere som er problemet, ikke deg. Du ble sur når du fikk mer hjelp enn du spurte om, og det gjør meg jævlig irritert.

     

    Det jeg reagerer mest på er antydningene som hernil kommer med om at du ble svart med "RTFM", noe som rett og slett ikke er sant.

     

    Enkle spørsmål er velkomne og har man ikke bedre ting enn RTFM å bidra med så kan man unngå å svare.
  7. Nå er jo det faktisk slik at innen 4 poster så hadde han fått svaret sitt, sammen med et vennlig tips om at Google kan sikkert hjelpe mer i fremtiden. Han takket for seg, og der kunne det sluttet. Alle var fornøyd og ingen var uhyggelig. Stigfjel prøvde etterpå å gi litt mer hjelp med selve læringen av *nix, men neida, det gikk jo selvfølgelig ikke, og WonderStivi kom med en spydig kommentar, og da ble det sur stemning.

     

     

    Slapp av, jeg vet hvordan man bruker Google. Det må likevel være lov å spørre enkle spørsmål. La være å hjelpe heller hvis det er så mye bry.

     

     

    Så hvorfor får vi kjeften? Forøvrig, så fortsatte denne spydigheten fra samme person.

     

    Synes bildet nedenfor oppsummerer situasjonen ganske bra.

     

    J9OmudU.gif

    • Liker 1
  8.  

    Det er jo det jeg sier, Google er effektivt for erfarne brukere. For nybegynnere er det nært ubrukelig, og jeg vil heller anbefale å kjøpe en bok.

     

     

    Det spørs helt på hva som blir søkt på. De fleste dagligdagse kommandoer i Linux er ganske godt dokumentert. Jeg er ellers enig, hvis en skulle få et problem med ALSA feks. som er sårt dårlig dokumentert og hovedsaklig forstås av noen få trollmenn der ute. Nå har jeg faktisk måtte sette meg skikkelig inn i ALSA i det siste, og forstår ALSA config nå, men det er ingen enkel affære å sette seg inn i og tar omtrent en hel dag bare å finne informasjonen du trenger.

     

    Beklager for dobbel post. Editoren til diskusjon.no er helt tilbakestående og vanskelig å jobbe med.

  9. Nei, men som nevnt litt tidligere så er utfordringen å vite hva man skal søke på, er den informasjonen man finner god (utdatert, til rett distro o.l.) osv. Hva som er innlysende eller lett for de som kan "en del" er ikke nødvendigvis like lett og innlysende for de som ikke kan. Hva som er optimal måte å lære på er også forskjellig fra person til person

     

    Det er greit nok, men nå angikk spørsmålet søking av filer, og da kan en enkelt skrive in "search for files of size linux" i en søkemotor. Hva fikk jeg som søkeresultat? Første var dette, som svarte akkurat på spørsmålet. Verktøyet find har ikke endret seg noe spesielt på 20 år.

     

    Det du sier er derimot sant hvis det er snakk om en av de mindre standard tingene, spesielt hvis situasjonen endrer på seg fort, feks. init-systemer (hvor mange distros har hoppet til systemd, fugg), Debian alternatives (som bare Debian og derivativer bruker) eller DE.

  10. Stigfjel: Du påstår at du har som motivasjon å lære noen å fiske, ved å si "søk på google".

     

    Sannheten er at da forteller du noen at de skal fiske. Det er ikke det samme som å lære noen å fiske. Det er faktisk ikke litt det samme engang.

     

    Det er jo ikke så jævla vanskelig å bruke en søkemotor da. Jo, ved å bruke Google vil en lære å finne de rette svarene.

     

    Til og med erfarne Linux-brukere må ty til Google, StackExchange osv. innimellom.

  11. WxcFRuw.jpg

     

    Are you saying that this linux can run on a computer without windows underneath it, at all ? As in, without a boot disk, without any drivers, and without any services ?

    That sounds preposterous to me.

    If it were true (and I doubt it), then companies would be selling computers without a windows. This clearly is not happening, so there must be some error in your calculations. I hope you realise that windows is more than just Office ? Its a whole system that runs the computer from start to finish, and that is a very difficult thing to acheive. A lot of people dont realise this.

    Microsoft just spent $9 billion and many years to create Vista, so it does not sound reasonable that some new alternative could just snap into existence overnight like that. It would take billions of dollars and a massive effort to achieve. IBM tried, and spent a huge amount of money developing OS/2 but could never keep up with Windows. Apple tried to create their own system for years, but finally gave up recently and moved to Intel and Microsoft.

    Its just not possible that a freeware like the Linux could be extended to the point where it runs the entire computer from start to finish, without using some of the more critical parts of windows. Not possible.

    I think you need to re-examine your assumptions.

    • Liker 4
  12. Om spill krever god grafikk eller ei har for meg veldig mye å si på sjanger, stemningen satt i spillet av historie osv. For å trekke et eksempel jeg holder kjært: Dungeon Keeper. Jeg synes Dungeon Keeper ser og føles mye bedre ut enn Dungeon Keeper II fordi stilen og den tekniske kvaliteten av grafikken passet bra. Dungeon Keeper II hoppet på den 3D-bølgen som skyllet over spillindustrien rundt år 2000. Spillet var lysere, fargene var dvassere og generelt sett så passet ikke stilen til spillet. Utover det synes jeg DK2 hadde et dårligere, mindre brutalt lydbilde og ikke i nærheten like kule monster. Stilen i DK2 gikk litt i mot alt jeg opplevde Dungeon Keeper som. Synes også Dungeon Keeper Direct3D som kom ut med Dungeon Keeper Gold gjorde samme tabben i mindre grad, da spillet generelt sett ble mye lysere.

     

    Pillars of Eternity har ganske bra grafikk, synes jeg. Obsidian later ikke som spillet er "moderne" RPG slik som Dragon Age, Elder Scrolls osv. De trekker helt latterlig mye rett ut i fra Dungeons & Dragons, og i en slik kontekst så passer den litt mer "gammeldagse" RPG-stilen helt perfekt. Det henger ikke på greip at en skal stille opp med grafikken til The Witcher eller noe slikt i et D&D-lignende spill. Da tror jeg faktisk det hadde drept all troverdighet og jeg hadde ikke likt grafikken selv om den er teknisk bra. Utover det er spillet også isometrisk, så det tekniske trenger ikke å være spesielt imponerende i forhold til hva som må til i spill som blir sett i førsteperson.

     

    Grafikk, lydbilde og design generelt har alt å gjøre med typen spill en snakker om.

×
×
  • Opprett ny...