Gå til innhold

Yahmaan

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yahmaan

  1. Gjeldsbrevet inneholder et avsnitt som lyder som følger:

     

    Blir gjelden eller et enkelt avdrag ikke betalt til rett tid ved flere anledninger, er hele beløpet straks forfalt til betaling og kan inndrives uten søksmål etter reglene i tvangsfullb. Loven av 26. juni 1992 nr 86 § 7-2 bokstav a.

     

    Gjør det brevet eksigibelt?

  2. Hei.

     

    Jeg er i besittelse av et gjeldsbrev som er undertegnet av både lånetaker og to vitner. Men lånetaker har ved gjentatte anledninger misholdt tilbakebetalingsavtalen.

     

    Det jeg lurer på er hvor jeg skal hendvende meg for å å gjort noe med dette?

     

    Kravet er på 15 000kr.

  3. På sløyden på ungdomeskolen var det vel noen som lagde en kniv.

     

    Da var prosessen slik:

     

    Sage->file->pusse->olje et stykke tre til et håndtak. for så å bore et hull som selve bladet ble limt fast i.

     

    Det er nok enkleste måten du som amatør kan mekke deg en kniv, men til og med her kreves det jo en del utstyr.

  4. Hvor får jeg tak i skinner til HDDen. Altså de man klipser på hver side av Hardisken så den bare kan skli inn i hyllen i kabbinetet. Det fulgte med et par av disse når jeg kjøpte kabinettet men har desverre mistet de resterende jeg hadde.

     

    jeg har prøvd å leite på nettbutikkene men har ikke klart å finne det.

  5. Siden det er lokalt så kan du jo prøvespille gitaren (det har du sikkert gjort allerede), og hvis du syns den er komfortabel og låter greit så er det ikke noen grunn til å kjøpe gitar noen annen plass.

     

    Personlig ville jeg nok godt opp en prisklasse og funnet et instrument med bedre lyd og holdbarhet, men jeg forstår at folk har ulike behov.

  6. Jeg har en Ibanez kassegitar som jeg kjøpte for et halvt års tid siden, er fornøyd med og liker å spille på, men kunne tenkt meg en skikkelig el-gitar.. Er det veldig nøye hva slags merke jeg kjøper? Er jo hundrevis av merker og modeller å velge mellom. Er det gitaren eller forsterkeren som bestemmer lyden? Liker 70-80tallsrock, kiss, rolling stones, ac/dc, queen og litt sånn i det området.. Noen som har noe å anbefale? Evt. kjøpe brukt/nytt?

     

    Kunne sikkert lest tilbake i posten, men så postet jeg en feilpost og tenkte å bruke den til noe istedenfor å bare skrive feilpost..

     

    Hvis du velger blant de store merkene (f.eks Gibson,Fender,PRS) så er det ikke så nøye. Da handler det om å finne ut hvilken gitar du liker best.Prismessig så finner du vel modeller nede i det jeg renger som medium (ca 5-9000kr)og helt opp til det absurde

     

    Du har også merker som kun ligger i det høye prisregisteret 10 000 og opp (bl.a Musicman, Suhr, Esp), Her er det alt av høy kvalitet, men jeg regner ikke med at noen av disse som sin første el-gitar.

     

    De mest aktuelle er nok "kopi" merkene "Epihone, squier, Sterling etc." Dette er den vanskeligste kategorien siden man kan finne alt fra gode lettspilte instrumenter til planker som bare er brukbare som tennved. Prisnivået er fra ca 2000 og opp til 5000 ca. Jeg tror at om man legger seg i mellom sjiktet og tar seg godt tid til å prøve ut forskjellige gitarer så kan man gjøre gode kjøp her.

     

     

    Når det kommer til hva som påvirker lyden mest så ser jeg fordeling på denn måten:

    Forsterker 60%

    Pickup (mikrofonene i gitaren 20%

    Selve gitaren 15%

    Diverse (kabler,plekter,strenger)5%

     

     

    Det kan fort lønne seg å kjøpebrukt, gitarer og forsterker holder seg ganske godt og ofte er det bare det estetiske som er slitt når folk selger instrumentene sine. Men helst så bør man få prøve gitarene før man kjøper.

     

    Hva slags budsjett har du?

  7. Mine aesics sko i samme prisklasse byttet jeg ut etter et år og da var de helt utgått og harde. Men hvor lenge skoen varer varierer fra person til person. Men det generelt tipper jeg at et par som brukes 3-4 ganger i uka varer fra 8-12 måneder før de bør byttes.

     

    En annen ting er at jo mer "skumstoff" (klarer ikke å beskrive det på noen annen måte) som er brukt jo fortere slites skoen.

     

    Husker ikke modellnr. men jeg gav 2100 for skoene jeg har nå, så får vi se om de varer lenger en de forrige. De har så å si null "skum" på hælen som er den mest utsatte delen av skoen.

     

     

    Ps. jeg er ingen ekspert og det over er kun egne erfaring og det ansatte i sportsforetningen har fortalt meg.

  8. Det ser ut som et fint oppsett det,. Personlig har jeg alltid klart meg med en brukskonto som jeg bruker til alt( kort,bank,fast trekk osv), men om du syns det blir lettere å holde kontrollen så er nok to et fint alternativ. Flere tror jeg ikke du trenger, blir fort kluss om hvor du har hva og slikt.

     

    Ellers kan du vurdere å høre med banken om de vil gi deg et kredittkort. Det har reddet meg noen ganger jeg har gått tom på brukskontoen et par dager før stipend. Da er det bare å betale det ned igjen når stipendet kommer.

     

    Og det er alltid greit å ha to kort å betale med hvis det ene skulle svikte.

     

     

    Ellers må jeg bare si lykke til! Er selv student og selv om man pålangtnær flyter i penger så er det mulig å leve rimelig greit på lånet og stipendet man får.

  9. Er ingen ekspert men kan dele min egen erfaring.

    Vi hadde selv en Gordon setter når vi bodde i Finnmark og det tror jeg må være den snilleste og mest letthånderte hunden jeg har vært borti.

     

    Men det er jo sikkert mer en nok av ulike blandingsraser som folk vil gi bort som du kan se på. Moren min fikk nettopp en hund som var blanding av boardercollie og shcæfer. Den er rikig nok på valpestadiet og er temmelig hyperaktiv, men den er i tilleg veldig sosial og lettlært.

     

    Jeg hadde nok lett lokalt om jeg var deg de fleste kriteriene dine passer med gjennomsnits hunden i Finnmark.

     

    Lykke til

  10. Viktigste er å Ikke ha med noe man ikke kan miste :tease:

     

    Ting jeg alltid glemmer som kunne vært kjekt å ha med er:

     

    Regnjakke/poncho - selv om det er meldt sol så vet man aldri.

    Badetøy - foretrekker det framfor å bade i undertøyet/naken.

    Liggeunderlag/pute - ikke undervurder komfor, ta gjerne to av hver.

    Solbriller - fortgjort å glemme

     

    Og helt generelt ta med dobbelt av alt (ink alkohol), ting forsvinner fortere enn man aner.

     

    Lykke til med din første festvial, det går nok bra!

  11. Hei

     

    Jeg er en student som til høsten flytter tilbake til hybelen min. I og med at jeg nettopp har oppgradert PC'n en del så syns jeg kanskje det er påtide å bytte ut 19" jeg har stående der.

     

    Bruksområdene mine er(fra mest brukt til minst sånn ca) :

     

    - Film,serie,nett-tv

    - Jobbing med musikkproduksjonsprogrammer

    - Nett-surfing

    - Spilling

     

    avstanden fra skjermen kan varierer fra 40cm til 2m så jo større jo bedre. Ser egentlig for meg en 27" men om 24" gir mer verdi eller 30" ikke ruinerer deg så er jeg åpen for alle forslag.

     

    Men det viktigste for meg er bildekvalitet Særlig at det er bra sortnivå siden jeg vil se mye film på skjermen.

     

    Høy oppløsning er absolutt noe jeg vil anvende meg av i og med at jeg liker å drive på med mange forskjellige ting på en gang, og jo bedre oversikt jeg kan få på det jo bedre.

     

    Jeg spiller ikke så veldig mye men nok til at jeg helst ikke ser at skjermen har mer enn 6 ms responstid men det er ikke hoved prioriteringen min.

     

    Dette med med forskjellige paneler og LED/Ikke LED har jeg ikke noe peiling på så det får dere overbevise meg om hva jeg trenger.

     

    På forhånd takk.

     

     

    Edit: Satt ikke noe pris, men hvis vi sier max 8-9000kr skal jo brukes som pc skjerm, Tv og generell mediaformidler. Skal jo ha den en god stund så er villig til å spytte i litt.

  12. Fikk nettopp tilbud om boplass ved Strandvegen. Noen som vet hvordan standarden er der? Var hvertfall billig ;)

     

     

    Standarden er helt grei, jeg kan sette opp en liste med pluss og minus som jeg kommer på i farta.

     

    pluss +

     

    - Billig

    - Lett tilgang til buss

    - 5 minutters gange til butikk (rema eller Coop)

    - 10-15 min til byen

    - Sosialt (Du kan være uheldig å dele gang med kjipe folk)

    - Raskt nett

     

     

    Minus -

     

    - Du må ta buss (eller være ekstremt sporty) hvis du går på skole i nærheten av selve Campus. Men det er mange her som gjøre det.

     

    - Sengene (Sovesofaer som kan trekkes ut) som er på hyblene er helt jævlige å ligge på 5cm madrass WTF!. Så en overmadrass må man invistere i.

     

    - Noen sier at det er lytt men selv har jeg ikke opplevd det problemet, men det kan ha noe med at naboen min nesten aldri var hjemme.

     

     

    jeg vil absolutt anbefale det til nye studenter i Tromsø.

  13. Jeg var over dammen en tur i april med en barndomskompis, Vi kjørte route 66 chicago - Los Angeles, mine favorittatraksjoner på turen var Las Vegas og Grand canyon (ikke så langt unna Vegas så vurder et besøk ditt).

     

    1. Angående penger.

    - ca 30 000kr pr person i totale utgifter for en 2-3ukers reise.

    anbefaler og betale reise og leiebil og i tillegg ha 30 000kr ekstra til kost, losji og lommepenger.

     

    Personlig brukte jeg 21 000 mens jeg var der borte altså etter at reise og leibil var betalt, men det innebar at jeg ikke kunne kjøpe alle tingene jeg ville og vi kunne ikke alltid bo på sentrumsnære hoteller, altså var det budsjettet stramt.

     

    2. Å leie bil.

    - Det går helt greit med norsk førerkort, bare pass:P på å ha passet tilgjengelig også. Stikk også innom et naf-kontor og fiks dere internasjonale førerkort.

     

    - GPS må man ha og ikke en gang da er man sikra 100% fikk meldinga "please make a U-turn as soon as possible" ved noen anledninger.

     

    - Blir dere stoppa av politiet så sitt i ro med hendene synlig og gjør det dere får beskjed om. Vi ble stoppa to ganger (ikke jeg), men slapp med advarsel begge gangene.

     

     

    3. Når du sier at dere skal reise på sommern så kan jeg garantere at det kommer til være endel turister. Jeg var der i off-season og til og med da var det en del der, men det tok på ingen måte noe bort fra opplevelsen.

     

     

    Spør gjerne om det er noe annet dere lurer på :)

  14. Ta å se på Etymotic ER-6i.

     

    Jeg har dem selv og jeg garanterer at hvis du setter dem inn rett så faller de ikke ut før du selv fysisk trekker dem ut.

     

    De har også kjempegod isolering, jeg prøvde å ta på et annet heldekkende headsett med musikk samtidig som jeg hadde disse pluggene i ørene og lyden fra dem forsvant bare når jeg satte på musikken i pluggene.

     

    Som bonus så får du også kjempegod lydkvalitet.

  15. 1.Half-Life serien

    Siden dette er det spillet jeg har spilt gjennom desidert flest ganger så skulle det bare mangle at det fikk 1.plassen på lista, og når i tilleggspakkene (opposing force og Blue Shift) og etterfølgerene (HL2 + ep.1 og ep.2) er av samme kvalitet så er det bare bøye seg i støvet foran tronen.

     

    2.Zelda

    Det fantastiske med Zelda spillene er at alle som en gir en like god spillopplevelse idag som når de først kom ut. Det er faktisk ganske utrolig å tenke på hvilken brag det er å konsekvent komme med spill i toppsjiktet når det gjelder kvalitet år etter år.

     

    Flere som er verdt å nevne:

    Monkey Island- Humoren i disse spillene er fantastisk

    Metal Gear Solid- Har desverre tilgode å spille 3&4

    God of War 1&2- Beste actionplatformern jeg personlig har prøvd

×
×
  • Opprett ny...