Gå til innhold

TanteEdgar

Medlemmer
  • Innlegg

    458
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TanteEdgar

  1. Ser at dette nesten er samme spm som en annen tråd her inne, men for ikkje å kuppe den, så lager eg min egen.

    Har nettopp kjøpt ny pc og har den gamle stående her, har ikkje bestemt meg for hva eg skal gjøre med den endå, regner med salg er nytteløst da dette er ein gammel pc etterhvert.

    Eg og fruen spiller litt Minecraft Java og har vår verden inne på Realms, det funker jo ok, men er litt plagsomt til tider med lav renderavstand, spesielt når man prøver å finne fram i områder man ikkje er kjent i (f.eks lete etter End byer).

    Den gamle pcen min kjørte det meste av spill med letthet, så regner med den skulle kunne funke som evt servermaskin, men her er spørsmålet:

    Lønner det seg å kjøre serveren på ein egen maskin, eller vil den nye pcen kunne klare å drive dette greit samtidig som eg spiller på den? Er det veldig krevende å kjøre serveren samtidig som man spiller? Eg kan lite om dette, derfor stiller eg sikker litt dumme spm.

     

    Den gamle maskinen har sånn ca specs:

    intel i7 2700k (tror denne har intern grafikk)

    24gb ddr3 ram

    ingen GPU (tok den over i nye maskinen), men har endå en gammel pc med et GT650 kort som eg evt kan ta

     

    Den nye har:

    Ryzen 7 5800x

    32gb ddr4 ram

    GTX1080

     

     

    Regner med Ryzen prosessoren er mange hakk kvassere enn ein 10 år gammel i7, er det evt andre grunner til å kjøre serveren på ein egen (gammel) maskin framfor å la den nye maskinen gjøre alt?

  2. Hei igjen, blei litt travelt her og eg har ikkje oppdatert denne tråden, men blei handel på meg til slutt.

    Asus Crosshair VIII Dark Hero

    32gb ddr4

    Ryzen 7 5800x

    WD ssd 1tb 7000mbs

    Corsair h115 AIO kjøler

    Phanteks p400a kabinett

    Cooler MAster MWE Gold 750w PSU

     

    Takk til alle som svarte her, maskinen virker ganske så bra og det blei faktisk merkbart bedre flyt i spill, kjører Forza 5 og Horizon Zero Dawn på ultra i 1440p uten problemer, mangler bare ny GPU ein vakker dag når prisene ikkje er heilt hinsides, gamle gtx1080 sliteren får holde ut litt til.

     

    Liten merknad til andre: den vannkjøleren passer ikkje heilt i det kabinettet, måtte ta vekk et deksel over harddiskene og lure radiatoren inn i front av kabinettet, toppmontering gikk ikkje da HK kommer i veien for viftene til radiatoren (selve radiatoren fikk plass oppi der), et hakk mindre kjøler eller et hakk større kabinett hadde nok gjort seg.

    Er ellers veldig fornøyd, takk igjen for forslag til komponenter.

  3. Takker for supre svar, da tenker eg kanskje å bruke GPU litt til og så heller bytte ut resten, veit at ferdigpc'er ofte har litt kjipe komponenter og eg sikkert må eindel hakk opp i GPU før det egentlig er særlig vits og derfor dyrt.

    Håpet er jo at denne "nye" pc'en vil holde like lenge som den eg har no, så legger heller litt ekstra i HK, CPU og ram og bytter GPU seinere, akkurat som eg gjorde med min noværende maskin (den kom med AMD 7970 i sin tid).

    Den m2 ssd saken skal absolutt kjøpes, har prøvd meg på å lage et oppsett her:

     

    https://www.komplett.no/wishlist/05ec0360-66e2-423b-b5e3-f43afd433e25

     

    Mulig dette er litt overkill? Tenker evt på lang sikt at delene fortsatt skal holde mål når tiden er inne for ny GPU osv.

  4. Har hatt min gamle kriger i ca 10 år no, den har i det siste begynt å hinte litt til at den lengter etter pensjonisttilværelsen med litt omstarter og blåskjermer innimellom. Tenker å sjekke Komplett og andre nettsjapper på fræddan og få meg nytt oppsett, dette vil i hovedsak brukes til stuepc med nok punch til å spille litt skikkelige spel, gjerne 4k60.

    Har sånn ca dette oppsettet i dag (fra hukommelsen)

     

    intel i7 2700k

    Asus maximus ettellerannet hk

    24gb ram (32gb kit med en død modul)

    GTX1080 gpu

    Vanlig sata SSD og et par HDD'er

    Fractal Designs Node 605 kabinett

     

    Gode forslag til et greit oppsett?

    Intel eller AMD er ikkje nøye, men kan gjerne være f.eks i7-i9 eller tilsvarende.

    Hovedkort kan eg lite om, men har generelt hatt super erfaring med alt av ASUS, såklart åpen for alle forslag, gjerne et medium/high end kort.

    DDR4 eller 5?

    16 eller 32gb ram?

    Ser også at kabinettet mitt ikkje holder mål mtp komponentene som er inni, burde kanskje hatt et lite og snertent kabinett med litt bedre muligheter for kjøling og diskplasser, forslag? Helst svart.

     

    Budsjettet får vel bli sånn typ 10-15k kanskje? Hadde vært supert å få et par pekepinner da eg har falt fullstendig av lasset med dette pc-greiene for mange år siden.

    Takker for alle forslag 👌

  5. Rustproblemer burde ikkje oppstå med mindre metallet blir utsatt for fukt, har ikkje sett dette før.

    Alle lagrene i alle motorene er rustet såpass at det knaser i dem og dette ble aldri nevnt av selger. Det var også stygge kosmetiske skader som var noe av det første eg såg da eg pakket den ut, dette mener eg var bevisst lureri da selger tok bilder fra mange vinkler BORTSETT fra de vinklene der rusten og skadene var synlige. Har finstudert bildene på nytt i etterkant og er ikkje i stand til å finne igjen disse feilene selv om eg leter etter dem, de er ekstremt godt synlige i levende live.

    Gimbalen er helt ok at var ødelagt, det var en kalkulert risiko, det er alle disse andre feilene som irriterer meg da disse etter mitt syn er uunngåelig å oppdage når man har dronen i hendene, men annonsebildene er likevel tatt i slike vinkler at dette ikkje syns.

  6. Mange takk for svar og beklager treg respons herfra, går litt i ett om dagene.

    Har prøvd litt videre å komme til enighet med selger, men uten hell, har derfor sagt at eg skal kontakte Finn (og eg skal fylle ut skjemaet du linket til).

    Selger har slått seg totalt vrang og nekter på alle måter å refundere noe som helst før han har fått tilbake dronen, dette er uaktuelt, da legger eg heller saken død og beholder den, får antakeligvis aldri penger uansett...

    Men får se hvordan han reagerer på klagebrev fra forbrukerrådet, kanskje han tar hintet.

  7. Heisann, fikk ein litt irriterende sak her.

    Kjøpte nettopp en brukt DJI Mavic Mini med en gimbalfeil (kalibrerings error greie) som var beskrevet i annonsen. Dette var heilt i orden, på bildene såg alt ellers fint ut og virket å være i bra stand. Prisen var 2000,- og dette er som regel heilt greit å fikse dersom det er bugs i softwaren på dronen (som det ofte er med DJI).

    Fikk i pakken i dag og oppdager at alle motorene og skruene er fulle av rust, et par av motorene lagde knaselyder når eg snurret dem litt for hånd, har ikkje våget å slå på dronen i det hele tatt. Gimbalen er også hakkete og treg, antakelig pga rust i lagrene, så det forklarer nok feilen med den.

    Gav beskjed til selger og sendte bilder av rusten og et par skader som ikkje kom fram på bildene i annonsen hans.

    Fikk tilbake noe ala "dronen er ikkje ny, hvis du vil ha ny drone, kjøp en i butikk"

    Godtok ikkje dette og fortsatte å fortelle selger om hvordan tilstanden på dronen avviker vesentlig fra annonsen osv.

    Fikk tilbud om 200kr tilbake...

    Har vært sta på at eg vil oppheve kjøpet og sende alt sammen tilbake, dette er selger delvis med på, men KUN hvis eg sender varen først. Han vil inspisere innholdet og "sjekke at alt er ok" før han sender penger i retur (Dvs hører nok aldri fra han igjen).

    Foreslo oppkrav, foreslo også at eg betaler for oppkravet så han kun skal refundere de 2k han fikk av meg. Dette var totalt uaktuelt da han ikkje får inspisert innholdet før betaling. Han påstår også at han har 14 dager på seg til å betale tilbake etter at han mottar varen i retur, dette høres veldig ut som BS, men har ikkje funnet noe om akkurat dette etter litt googling, så kan ikkje utelukke at han kan ha rett.

     

    Har noen her erfaring innen "å bli lurt" på Finn? Har kjøpt og solgt der i alle år og dette er vel egentlig første gang eg har dumpet borti ein situasjon der me ikkje kom kjapt til enighet etterpå.

    Setter pris på alle innspill.

  8. Har mast om dette før, men maskinen min begynner å dra på årene og kanskje tiden snart er inne for å bytte ut til nye og shiny ting før det gamle kan finne på å bli ødelagt.

    Har litt sansen for disse "skoeskene" med masse power i etter å ha sett litt for mange videoer av sånt på youtube, men er litt usikker på om man må ofre masse ytelse for å få så små pcer..?

     

    Det andre jeg er usikker på, er om det er vits å bytte ut min gamle i7 2700k når hovedbruken er gaming og alle de "daglige" gjøremål man gjør på pcen nå til dags, har gtx 1080, så den tar jeg evt med i neste bygg, men er det særlig masse å hente i ytelse på spill med siste generasjons cpu'er? En i5 er vel godt nok egentlig, men er ryzen såpass oppegående nå at det er et reelt alternativ til i5/i7?

     

    Alternativene mine ser omtrent slik ut:

     

    1: La pc'en være som den er til den begynner å bli skikkelig utdatert eller går i stykker

    2: Bytt til mATX oppsett og bruk om igjen kabinett, psu og cpu-køler (BeQuiet DarkRock)

    3: Komplett nytt oppsett i knøtteformat

     

    Skjermkort og SSD/HDD vil eg helst ha med videre uansett, SSD er ikke så gammel som resten av maskinen og HDD holder vel vanligvis ganske lenge? Blir sikkert satt inn M.2ssd i evt nytt oppsett for så å ha den gamle som egen disk til spill osv, HDD'en har jeg flere TB med drit på, men kanskje en 2,5" hadde egnet seg bedre til et minikabinett.

     

    Hva ville forumfolket gjort?

  9. Snart ferdig med å 3D printe et fly og har så smått begynt å se på elektriske komponenter til det. 

     

    Lurer på en sak ang motoren. I guiden så anbefales denne eller tilsvarende: https://hobbyking.com/en_us/turnigy-d3542-5-1250kv-brushless-outrunner-motor.html

     

    Denne fant jeg hos elefun: https://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=31357

     

    Ca samme vekt og thrust, men mye lavere watt. Hva er det jeg burde se på i dette tilfellet? Antar thrust er kan være greit å matche? Ca samme A. 

     

    Alternativt denne: https://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=31364 -> dobbelt så mye thrust som den fra hobbyking, samme watt og høyere strømforbruk.

     

    Veit dette er seint å komme med no, men den første motoren er den eg ville valgt pga større rotor/stator. Den vil ha meir moment og gå med lavere temperatur på samme antal celler og tommer på propell og muligens trekke litt mindre strøm pga den "sliter" mindre.

    Kjører DYS 3548 motor på 900kv i mitt Sbach 342 på ca 110cm vingespenn.

    Kjører 80a regulator og 4s og dette funker kjempefint, sjøl med min "kjørestil". 13x7 3-bladers er ingen problem på den motoren på 4s og då har du voldsomt med drakraft på lave turtall og selvfølgelig masse power når du gir på.

     

    Min meining er iallefall at hvis du kan ha større motor på samme kv, så kjøp det, kraftigere motorer holder seg bedre hvis man flyr litt brutalt.

    • Liker 1
  10. Ser at det egentlig er heilt bortkastet å oppgradere i følge grafene på den videoen som var linket til. Eg bruker ikkje maskinen til annet enn speling og vanlig surfing, det er ein stuepc og er koblet opp mot ein tv (riktignok OLED, men likevel), så ingenting over 60fps er særlig vits, og fps'en er konstant på 60 99% av tiden.

     

    Takker for svar, eg legger dette på is i et par år til og bruker pengene eg nettopp "sparte" på annet kjekt.

  11. Sitter per i dag med dette:

     

    Intel i7 2700k klokket til 4,6ghz

    Asus Maximus V extreme-z

    Corsair Vengeance 24gb ddr3 ram (1 brikke var doa, gadd aldri å reklamere)

    GTX1080 med blower kjøling (har glemt typen, den er iaffal litt overklokket fra fabrikk)

    750w psu

     

    Og alt av ssd og hdd som er normalt å ha

    Har stappet alt sammen nedi ein Fractal Design Node 605(?), den som ser ut som ein stereoforsterker.

     

     

    Denne maskinen begynner å dra på årene, med unntak av skjermkortet. Spørsmålet er egentlig bare om det er vits å oppgradere og i såfall hvilken løsning som er best. Har alltid hatt sansen for minipcer på størrelse med skoesker, men vil helst ha max ytelse og lave temperaturer så regner med de aller minste kabinettene er utelukket.

     

    Har det skjedd såpass på cpu og ram fronten at eg vil merke stor forskjell? Kjører jo tross alt cpu på 1ghz over normalt. Det eineste eg trenger rå kraft til, er spilling, eg driver ikkje med rendering eller annet "tungt" arbeid. Eg har sett litt på komponenter på Komplett og valgt ut hovedkort som evt kan flyttes over i et bittelite kabinett hvis eg bestemmer meg for å bytte ut Fractal kabinettet seinere.

     

    AMD

    https://www.komplett.no/product/969517/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/amd-socket/asus-rog-strix-x370-i-gaming-am4?offerId=KOMPLETT-310-969517#

     

    Intel

    https://www.komplett.no/product/956661/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/intel-socket/asus-rog-strix-z370-i-gaming-s1151?offerId=KOMPLETT-310-956661#

     

    RAM

    https://www.komplett.no/product/922311/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/hyperx-fury-ddr4-2666mhz-16gb?offerId=KOMPLETT-310-922311#

     

    Gidder ikkje meir enn 16gb pga spinnville priser.

    Valg av prosessor er eg veldig usikker på, vil ha mest mulig bang for buck, tenker i7 eller 1700x ish.

    Har sett på tilsvarende m-atx hovedkort, disse er også ein mulighet.

    Hva ville folket her inne gjort? Eg er ikkje fastlåst på å bygge ein bitteliten pc, det er meir "fordi eg kan" og syns det er litt stilig.

     

    Leste kjapt gjennom dette og ser at heile tråden er litt rotete/utydelig, men er for lat til å skrive om alt sammen, så kort oppsummert:

     

    Har ok/brukbar maskinvare fra før, lurer på nytt, vil ha mulighet til å hive det nye oppsettet i et minikabinett seinere, men det er ikkje et krav hvis det innebærer store kompromisser med ytelsen.

    Spørsmålet er mest om dagens maskinvare er såpass kraftig i forhold til min at det er vits å svi av 7-8 lapper på å bytte det ut.

  12. Fekk satt inn nytt 1080 kort, så har fått bekreftet at kabinettet mitt kan brukes videre. Men ang ny maskinvare, er folket mest for Intel eller AMD for tiden? AMD koster jo mindre, men er de like gode som Intel prosessorene? Og disse nye i9 og Threadripper, er dette gaming-brikker, eller meir arbeidsjern til rendering og videoarbeid?

    Har prøvd å lese litt, men leser bare om hvor fantastisk det er med masse kjerner og heftige benchmark-tall, blir ikkje klok på om dette betyr særlig for vanlige brukere som meg, som bare surfer/ser film/spiller.

  13. Takker for forslag.

    Her er kortet eg har fått tilbud om å bytte: https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-AERO-8G-OC.html#hero-overview

    Litt usikker på viftestyring og slikt på den der, men det kan kanskje styres sjøl via programvare eller?

    Finnes forresten strømforsyninger uten vifte? Min har ein irriterende greie med å kjøre i gang viften på bonn gass av og til og så går den sakte ned igjen til den slår seg av. Dette skjer nåken ganger i timen sånn ca, er ingen krise, men litt irriterende når resten av pc'en er lydløs.

    Forøvrig fant eg ein AIO kjøler av samme type som i den videoen lenger oppe (den som han heiv ut i lag med Intel oppsettet), den ligger på Finn et eller annet sted, glemte å lagre annonsen. Er 500kr brukt litt drøyt for ein sånn?

     

     

    Noxz: såg at Node 202 finnes med ferdig montert psu, den var av type SFX på 450w, så det er vel sikkert den størrelsen man må ha.

  14. Får bare opp 404 error når eg trykker på retningslinjene.

     

    Men info er at eg egentlig trenger et komplett bygg med unntak av gpu og ssd, dette tar eg med fra det gamle oppsettet.

    Er ute etter mini-format typ ITX.

    Vil gjerne ha stille pc, men skjønner at man må velge mellom str og lydnivå, så det får være godt nok at den er stille under lett belastning (film, internett osv).

    Poenget er at dette skal gli inn i et stueoppsett og samtidig ha litt power til ein og annen gamingøkt opp til 4k60fps som uansett er max på tv'en min.

    Budsjettet er eg usikker på, eg må jo ha alt nytt og eg vil ikkje ha de aller kjipeste delene som er ubrukelige om et par år. Er rundt 10 lapper urealistisk for et relativt bra bygg?

     

    Såg at dette Dancase har alle mulighetene eg ser etter, men det kan ikkje leveres før rundt nyttår (iflg kickstarter), finnes det like gode alternativer, eller er det verdt å vente med oppgraderingen? No er det jo full krig mellom Intel og AMD, så kan det hende det dukker opp nåke banebrytende innen januar?

    Hvis dette fortsatt ikkje er etter retningslinjene, så si fra hva eg må legge til av info.

×
×
  • Opprett ny...