Jump to content

Marasmus

Medlemmer
 • Content Count

  1242
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Marasmus


 1. Hva er det videosamtale funksjonen heter, Facetime? Er det noen som bruker den?

   

  Ja, har brukt FaceTime ca. 500 timer siden iPhone 4 ble lansert. For meg den definitive killerappen. På grunn av den kan jeg ikke velge annet enn iPhone i overskuelig framtid.

   

  Kan jeg spørre om hvorfor du bruker den istedenfor skype?

   

  Skype fungerer latterlig dårlig sammenlignet med FaceTime, spesielt når man har begrenset båndbredde og mye bakgrunnsstøy. Kvalitetsforskjellen er ekstrem.


 2. Seff er den kun til 4S. Det vil jo trigge salget veldig, så det jo taktisk. Skjønner det godt jeg. Verken iPad eller iPad 2 takler Siri, og ikke iPhone4 heller....Not!!!

  Det er ikke utenkelig at de trenger kraften i 4s for at Siri skal funke skikkelig.

  God stemmegjenkjenning krever mye datakraft.

  Da er det ingen grunn til at iPad2 ikke skulle fått funksjonen? Ettersom den er klokket litt høyere enn 4S.

   

  Helt korrekt. Spekulasjonene går på at iPad 2 vil få Siri etter endt betatesting. Dvs. at Apple ikke ønsker at tjenesten skal bli kvalt fordi flere titalls millioner brukere ønsker å teste den samtidig.


 3. Det er bare tre år til 2015. Folk flest bruker fort flere tusen kroner i året på applikasjoner. Jeg antar de også forventer at applikasjonene skal vare mye lenger enn mobiltelefonen. Jeg bruker i alle fall fortsatt applikasjoner jeg kjøpte i 2008.

   

  At dette er en spennende og knall telefon for Nokia/Meego-entusiaster er det ingen som betviler. Dessverre aner ikke folk flest hva "communityet" er, og hadde de visst det hadde de verken hatt tid eller energi til å bry seg. Faktum er at amobil/mobilen bruker sine foreldede kriterier til å narre vanlige mennesker til å kjøpe en telefon de vil bli misfornøyd med. Det er en skam.


 4. det går greit. n900 har overlevd mange år med communityet uten nokia.

   

  og joda det wr dørste maemo6, men der var maemo5 før denne, og meltemi blir sikkert mye i samme sjanger.

   

  uansett har aldri ovi store vært noe jeg har brydd meg om med disse maemotelefonene. men brukerne.

  ta n900 feks. cssu er fantastisk og har levert mer enn nokias fw updates.

  så din bombastiske fordømming er ikke noe jeg har troen på selv.

   

  Er det "communityet" eller mannen i gata amobil/mobilen anmelder for? Jeg tror nemlig det er meningen det skal være sistnevnte, og da blir ikke min fordømming av telefonen og anmeldelsen like bombastisk.


 5. Jeg sa ikke oppdateringer, men oppdateringer med nye relevante funksjoner, og jeg tar det fra at det er den første og siste mobilen med Meego. Nokia kommer ikke til å investere flere hundre millioner kroner i videreutvikling av systemet. De kommer mest sannsynlig bare til å ha en bitteliten, ikke-dedikert utviklergruppe satt til å finpusse systemet og rette bugs i en begrenset periode, og deretter er det slutt. Samtidig vil Apple, Google og Microsoft bruke milliarder på videreutvikling av sine OS.

   

  Økosystemet vil bli litt bedre, selvfølgelig, men det vil knapt være målbart sammenlignet med økosystemene Google, Microsoft og Apple leverer.

  • Like 1

 6. På tide at amobil/mobilen begynner å forstå at det er slutt på glansdagene da man kunne teste en telefon slik den er når den kommer ut av boksen, og gi en karakter uten å ta hensyn til hva folk flest vil forvente av den. Denne telefonen har et så godt som ikke-eksisterende økosystem som aldri vil bli bedre, den vil aldri få oppdateringer med nye relevante funksjoner, slik iOS-, Android- og WP7-brukerne vil få, og verst av alt: den vil ikke få de samme kryssplattform kommunikasjonsapplikasjonene iOS-, Android- og WP7-brukerne gasser seg med. På grunn av dette burde ikke telefonen fått noe annet enn terningkast 1 for irrelevant totalpakke til altfor høy pris.


 7. I utgangspunktet er det ikke et problem, men enkelte vil kanskje mene det er synd at en modell hvor produsenter tar betalt for en vare, erstattes av en modell hvor en produsent deler ut varene gratis, overtar markedet og forpester verden med reklame. Som forbruker liker jeg den første modellen best, samtidig som jeg synes markedsstategien til Google er god. Det er bare en smule irriterende når Google syter i media om patentsøksmålene. Det er åpenbart skuespill, for hvem tror ikke pipen ville fått en helt annen lyd om noen hadde tatt for seg av Googles patenter tilknyttet søk og reklame, patenter de tjener penger på?

  • Like 2

 8. Om du ikke bruker googles verktøy så samler de jo heller ikke informasjon som du gir i slike produkter? Om du ikke liker den forretsningsmodellen, så kan du vel bare kjøpe software-produkter fra andre leverandører? Det er ikke noe uærlig med det i utgangspunktet, de er åpne med hva de tjener penger på. Man trenger jo ikke å benytte noen googleprodukter på androidtelefoner heller.

   

  AtW

   

  Du har rett i det du sier, men de fleste ser ut til å oppfatte Google som en julenisse, som gir dem masse "gratis stash" uten å kreve noen gjenytelse. Slik er det jo ikke.

   

  Google bruker reklamepenger til å finansiere f.eks. Android, slik at konkurrenter som er avhengige av å selge sine systemer må legge inn årene (WebOS m.fl.). De hopper inn i en ny bransje, driter i eksisterende patenter, kverker konkurrentene og gir oss forbrukere færre valg. Deretter syter de strategisk i media om at alle andre er så slemme som saksøker Googles partnere, slik at hæren av sympatisører skal bli større.

   

  At Google holder på slik er helt greit for meg. Det er business.


 9. Google sine produkter kan man lett velge om man vil bruke eller ikke. Om jeg ikke vil bruke søketjenesten til Google, så bruker jeg Bing eller Yahoo, men jeg bruker Google fordi jeg synes dem er best, ikke fordi jeg må som ofte er tilfellet med MS. Om jeg har lyst til å chatte med personer som har Google Talk, trenger jeg ikke å ha en Google-konto, jeg trenger ikke en gang å ha Google Talk, jeg kan ha en hvilken som helst Jabber-konto og en hvilken som helst Jabber-klient. Google Docs støtter ODF, som er en ISO-standard og kan brukes på de fleste kontorpakker.

   

  Google selger reklame. Målgruppen for reklamen er Googles produkter. Android, Gmail m.m. er IKKE produkter, men verktøy Google bruker for å akkumulere informasjon om sine produkter. Det er lett å velge vekk Googles produkter, men det er ikke like lett å velge vekk å VÆRE Googles produkt.

   

  Når det er sagt så er det selvsagt helt greit at Google selger deg og meg til høystbydende, men det betyr ikke at man av nevnte grunn ikke kan foretrekke andre selskaper som driver med ærlig salg av sine software- og hardwareprodukter.


 10. Apple er grådige og sleipe, men jammen er MS verre.!!!!

   

   

  Ingen er verre enn Apple, absolutt ingen. Hater Apple over alt på jord.

   

  Merkelig nok er min holdning helt motsatt av deres. Jeg hater selskaper som deler ut gratisvarer for å kunne selge brukere som produkter til annonsører. Videre hater jeg selskaper som tillater at andre selskaper selger meg som et produkt. Derfor vil jeg aldri ha noe å gjøre med Facebook, Google, Microsoft eller andre som holder på på det viset.

   

  Google er selvsagt verst, fordi de nådesløst søker å skaffe seg monopol på reklame i absolutt alle kanaler, slik at JEG blir tvunget til å være et produkt, selv om jeg har betalt for meg. Eneste årsaken til at eksempelvis ugresset Android er forholdsvis åpent, er at Google ønsker å spre ugresset mest mulig. Google driter i produktene sine (som er deg og meg). I mine øyne er derfor Google hindisdes mye "ondere" enn Apple og verdens Apple-lignende selskaper, som bare forsøker å tjene penger på ærlig salg av software og hardware.

  • Like 2

 11. Er det ikke litt rart å erklære deg selv som kommunist før du vet hva høyresiden står for?

   

  Tror ikke det, hvorfor mener du det? Jeg står for at man skal ha høy skatt for dem som er rike, og ha et klasse løst samfunn, mens høyresiden vil at vi skal ha mindre skatt og avgifter.

   

  Jeg vet prinsippet ved Høyre og Venstre.

   

   

  Det mener du vel ikke. Du mener at alle skal betale 100 % skatt til staten. Deretter kan staten dele ut pengene igjen etter behov, slik at alle får det de har behov for, men ikke det de har lyst på.


 12. Man må jo sette det på spissen når man forsøker å få fram hvor bredt utvalget konkurrenten opererer med er. Om App Store har en applikasjon for gruveingeniører (som for øvrig kalkulerer utvinningsgrad for malm og koster rundt 5000 kroner ... tror jeg), så er muligheten god for at det også finnes et program for mange mange andre små nisjer. Mange bekker små gjør at konkurrenten vil være et bedre valg for veldig mange mennesker. Ergo bør Android-enheter alltid få trekk for smalt applikasjonsutvalg, i alle fall helt til utvalget kommer på høyde med det konkurrenten opererer med. Dessverre virker det ikke som dette er viktig i det hele tatt, og det medfører at mange som leser tester blir bondefanget av skribentens forkjærlighet for mindre viktige egenskaper som minnekortstøtte, rooting, themes, widgets, stylus som kan tegne på screenshots og så videre.


 13. Jeg meldte meg ut av interessegruppen til denne saken så snart jeg leste ordene "avtagbart plastdeksel". Det hjalp ikke noe særlig at du kan ta et screenshot og tegne på det. Det kan jeg gjøre på en hvilken som helst tablet med en hvilken som helst kapasitiv penn ... eller fingeren.

   

  Så for å oppsummere:

   

  + En tilgjengelig 7" Android-tablet.

   

  - Avtagbare deksler

  - Middels byggekvalitet

  - Ikke dobbelkjerneprosessor

  - Dårlig batterilevetid sammenlignet med konkurrentene

  - Design som ikke ligner grisen

  - Ubrukelig stylus

  - Gammel Android

  - For tiden svært dårlig utvalg i software tilpasset HTC Flyer

  - Lite tilgjengelig tilleggsutstyr

  - Android mangler fortsatt viktige applikasjoner som sjønavigasjon og spesialapplikasjoner for helsepersonell, piloter, gruveingeniører o.l.

   

  Ikke terningkast 5 i mine øyne.

  • Like 1

 14. Jeg skal ikke forsvare Apples valg i forhold til hvor mye de tar seg betalt og det de velger å sensure, men denne spesifikke webapplikasjonen er ubrukelig. Den får selv iPad 2 til å lugge godt i støtene. Dersom du lukker og åpner den igjen må den bruke hele 6(!) sekunder på å hente opp artikkelen du holdt på å lese, og den husker ikke hvor i teksten du var. Denne webapplikasjonen har jeg absolutt ikke tålmodighet til å bruke, så jeg håper ikke ytelsen er en fellesnevner for alle webapplikasjoner, selv om jeg mistenker at den kanskje er det. Tiden virker ikke moden.


 15. Tidligere var selvsagt mangel på Flash-støtte en selvfølgelighet understøttet av svak maskinvare. Nå som iPad begynner å bli kraftig nok, tror jeg fravær av muligheten til å selv velge om man vil ha Flash-støtte eller ikke skyldes følgende: webutviklere er late og/eller selskaper er gjerrige.

   

  Gitt valget mellom å utvikle en egen nettbrett/iPad-versjon av sine nettsider, og muligheten til å legge inn en notis som sier "Aktiver Flash på din iPad for å se dette innholdet", ville nok mange late utviklere og gjerrige selskaper valgt det siste alternativet. Valgfri Flash-støtte vil bremse utviklingen av de meget flotte nettbrettilpassede nettsidene vi begynner å bli vant til. Disse tilpassede nettsidene er/blir også til nytte for nettbrett fra andre leverandører enn Apple. Fravær av dette valget på iPad gir altså store fordeler for alle nettbrett på sikt.

   

  EDIT: Vil også legge til at fravær av Flash-valg bidrar til å gjøre nettet raskere også for vanlige PC-er, siden mange idioter blir tilnærmet tvunget til å fjerne unødvendig Flash-innhold både i innhold og reklamer på sine nettsteder.


 16. Folk må slutte å stresse om touchwiz, de kommer med launcher apps for 3.0 uansett og du kan få gjøre hva du vil med den. Er ikke så stor fan heller, men kan leve med det ;). Blir nok kjøp! og helt utrolig blir billigere og tynnere! Takk samsung i <3 you

   

  At den blir tynnere og billigere bør du kanskje takke Apple for, ikke Samsung. Samsung gjør bare det de må gjøre for å møte konkurransen.

   

  Og at ipad2 ble tynnere og billigere kan man takke samsung for?

   

  AtW

   

  Og Motorola, HTC og flere til :)


 17. Folk må slutte å stresse om touchwiz, de kommer med launcher apps for 3.0 uansett og du kan få gjøre hva du vil med den. Er ikke så stor fan heller, men kan leve med det ;). Blir nok kjøp! og helt utrolig blir billigere og tynnere! Takk samsung i <3 you

   

  At den blir tynnere og billigere bør du kanskje takke Apple for, ikke Samsung. Samsung gjør bare det de må gjøre for å møte konkurransen.

×
×
 • Create New...