Gå til innhold

fjelljegeren

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fjelljegeren

  1. Kanskje et dumt spørsmål... men WD My Cloud laster opp/gjør en backup av f.eks. bilder/filmer jeg lagrer/legger inn på min stasjonære PC? Jeg kan bestemme hvilken del av harddisken på den stasjonære PC-en som WD My Cloud skal oppdateres ifra, dvs. når jeg legger inn nye bilder i den "faste mappa" på den stasjonære PC-en så blir disse lastet inn på WD My Cloud?

  2. Og Windows 10 bruker produktnøkler som alle andre Windows versjoner om du kjøper OEM/Retail eller har MSDN konto.

    Ellers er det riktig at INGEN ting lagres på Microsoft kontoen din, siden du kan bruke samme triks om du bare bruker lokal konto.

    Har du oppgradert en gang, så skal du kunne gjøre en clean install og fortsatt være aktivert så lenge du ikke bytter noe hardware.

     

    Tips til andre som oppgraderer, velg "behold ingenting" og så slett windows.old mappen etter oppgraderingen så har du en clean install, uten å måtte gjøre det to ganger.

    Har du en Windows 7/8.x nøkkel, kan du bruke denne under installasjonen av 1511 .iso filen (den du får når du laster ned fra Microsoft nå) og så er du aktivert. Den nøkkelen trenger ikke å ha vært brukt til å oppgradere til Win10 først.

     

    Flott :-)

     

    For godt og vel et år siden kjøpte jeg win 8.1 når jeg byttet harddisk (til SSD). Jeg kan da altså formatere denne disken og kjøre ny installasjon. Bruker da nøkkelen for win 8.1 (OEM) som er låst fast til denne HD-en? Men hvor finner jeg 1511.iso filen hos Microsoft? 

     

    Her? =Download tool now. Og skal da ikke trenge nøkkel... Velg skip, PC-en blir automatisk aktivert senere?

     

    :-) Hater å bruke mye tid på slike ting og må få en bekreftelse på at dette blir riktig :-)

  3. Igjen, tusen takk skal du ha Harald!

     

    C2 er søkefeltet mens F3 er aktiv celle med sine underordnende som jeg har valgt/markert. Alle disse underordnende cellene "hermer" etter F3.

     

    Spørr litt mer jeg :) :

    Hvis lista er lang og ordet jeg søker etter ligger langt ned eller til høyre i lista, kan en da også få skjermbildet til å flytte seg slik at første treff havner øverst til venstre i skjermen? Skjønner at dette kan bli komplisert da en må forholde seg til prioritering opp/ned - høyre/venstre = hvilket treff er først. Håper du skjønner hva jeg mener.

     

    Mvh.

    Fjelljegeren

  4. Veldig bra :-)!!

     

    Er det ikke F3 jeg har som aktiv celle? Hva er aktiv celle? Se vedlegget hvor bildet viser hvilke celler det skal søkes i. Det andre vedlegget viser at det fungerer.

     

    Ja, vi fjellfolk må bokstavelig talt ta et steg av gangen :-) 

     

    Igjen, TUSEN takk for hjelpen Harald!

     

    Mvh.

    Fjelljegeren

    post-187724-0-97984400-1436685212_thumb.jpg

    Pakkliste.xlsx

  5. Veldig bra Harald!

     

    Jeg har markert de ulike cellene med farge for hva som skal pakkes sammen. Men får nå problemer ved at cellene blir "farget" ved "Betingete formateringen". Når det ikke er skrevet noe i "søk/mangler?" -feltet bør cellene ha den fargen jeg har bestemt. Hvordan får jeg det til? Se vedlegget. 

     

    Jeg har norsk 2007-versjon.

     

     

    mvh.

    Fjelljegeren

    Pakkliste.xlsx

  6. Takk. Roskilde Festival var veldig fint. Veldig.

     

    Vi er alle venner her, folkens. Ingen misnøye eller formaninger i trådene værsåsnill.

     

    Legger ved en alternativ løsning. Den bruker betinget formattering/conditional formatting, med en formel som kriterium. Kanskje dette er nærmere det du ser etter:

     

    attachicon.gifSokeord.xlsx

     

    Beste hilsen Harald

     

    Nettopp :-)! Men hvordan...?

     

    mvh.

    Fjelljegern

  7. Ikke overdriv/gjør det for komplisert H80! 7 treff sko i et ark er nok (se bildet)! 

     

    Men jeg vet jo ikke hvor skoene ligger H80! De kan ligge i hvilken som helst kolonne! Det er jo det som er det store problemet = POENGET. Skjønner du?

     

    Nei, Excel er kanskje ikke verktøyet men forslaget ditt ligger veldig på kanten og blir for dumt! Skjerp deg!

     

    mvh.

    Fjelljegeren

  8. Takk for svaret H80 men det er jo rimelig komplisert da ingen klarer å fortelle meg hvordan jeg ved å skrive "sko" i C2 (se bildet) skal få opp alle cellene som da inneholder "sko"...!! VLOOKUP()? Hvilken makro, hvor finner jeg den? Grunnen til at jeg stiller spørsmålet er jo fordi jeg ikke vet hvordan sjøl...!

     

    mvh.

    Fjelljegeren

  9. Det jeg vil er å kunne søke etter om et "ord" eksistere i disse listene. Se skjermbildet jeg har lagt ut. Hvis ordet finnes, så skal hver enkelt celle som inneholder dette bestemte ordet fremheves/markeres. Om ordet er en del av et annet ord (skisko, fjellsko, joggesko) spiller ingen rolle; cellene blir fremhevet/markert.

     

    Kos deg med mye god musikk :-)!

     

    mvh.

    Fjelljegeren

×
×
  • Opprett ny...