Gå til innhold

Drittsekken

Medlemmer
  • Innlegg

    383
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Drittsekken

  1. Og hva med beredskap, om systemet går ned? 330 skv. er vel stasjonert på Banak og har døgnbemanning 365.

     

    Og per i dag har 330 mulighet til å ta av uten at flygelederen er i tårnet. Usikker på om det stemmer nå, men tidligere var det ikke flygeledere i tårnet på Banak om natten, de kunne være hjemme men var på "vakt" og måtte stille når noe skulle skje. Hvis ikke flygelederen var kommet til 330 var klar, kunne de ta av uten flygelder. Må også tenke på at hvis været der så dårlig eller at det ikke er tilgjengelig flygeleder så er det ikke noe annen trafikk som kan være til hindring.

     

    Slik jeg forstår det har disse flyplassene kun AFIS. De er der kun for å gi informasjon, har ikke lov å gi kommandoer, eller styre traffikken på noen måte. Separasjon mot annen trafikk og ansvar av flyet er fult og helt på pilotenes ansvar, og det er uansett bare de siste minuttene av flyturen hvor pilotene er i samband med AFIS stasjonen, og piloter går over på generelt ukontrollert flyplass kommunikasjon hvis det er ingen som svarer feks.

     

    Disse flyplassene har flygeledere. Det er litt av vitsen med å sentralisere dem slik at man slipper å ha et helt team/vaktlag av flygeledere på hver av disse små og relativt små stedene når man i stedet kan ha et tilsammen mindre team på et sentralt sted. Disse kan ha opplæring i mer enn en flyplass og derfor veksle hvilket "tårn" de jobber i. De fleste av disse flyplassene har ikke avganger og ankomster hele dagene så derfor kan en flygeleder gå mellom 2 tårn og være der det er planlagte hendelser når det er behov.

    • Liker 1
  2. Ser at det i artikkelen skrives om HBO Go som er den amerikanske strømmetjenesten til HBO. Dette er ikke den samme som HBO Nordic.

     

    Vi bodde i USA tidligere og benyttet HBO Go, den var (da) veldig bra og hadde ingen problemer med den. Her i Norge har vi HBO Nordic og er veldig misfornøyd med denne tjenesten. Siste sessong av GoT har vært et mareritt å se, mye stopp i overføring. (Fiber og kablet nettverk (ikke WiFi)). Vi måtte bare slutte å se på mandagen og heller se tirsdag eller onsdag.

  3. Vi har vann nok i Norge. ( Ledningsnettet bør uansett holdes vedlike/utbygges) Og vi har strøm nok i Norge.

    Så skal det "spares". Så vi vil komme til å bruke gode arbeidskrefter på målere som kan misbrukes, og solcelleanlegg og varmepumper som ødsler med resurser og arbeidskrefter.

     

    I tillegg til solceller på taket så husstandene kan frigjøre seg fra  politikere og arvesølv-aktører, kommer det sikkert  vanntanker ( med vann fra taket) som gjør at vi kan vaskeklær og skylle i do uten å være koblet mot nettet.

    Sparer nasjonen Norge på slikt?  Nei, mer skader og flere reparatører, og flere kontroll-produsenter og administrasjon.

     

    Det vannet du får i springen er ikke det samme som faller ned fra himmelen (eller egentlig er det det), men det blir behandlet. Og det er ikke bare strøm og vann som skal til for å behandle det. Det er en ganske omfattende prosess med filtrering med bruk av jernklorid, marmor (pH regulering), noen ganger lut. Som regel UV-bestråling, og klor som reserveløsning om noen av de andre metodene svikter. Det er mye som må driftes på et slikt anlegg. Og labanalyser av vannet. Jo mindre vann som trenger å produseres, jo mindre resurser trenger å gå med på å produsere det. VA avdelingene i Norge skal klare seg selv med de inntekter de får inn over vann og avløps avgiften. De kan ikke bare trylle frem penger til å oppgradere ledningsnett uten å øke abonnementsavgiften. Så hvis de kan spare penger på produksjonen av vann har de mer igjen til å oppgradere.

     

    Egentlig er det ganske merkelig at vi får lov å bruke behandlet vann til å f.eks. skylle ned i do, vaske bilen med, vanne i hagen, o.s.v. Det burdet nesten vært to forskjellige vannkretser, men det vil doble transportkostnadene (ledningsnett, pumpestasjoner o.l.) så det blir for upraktisk.

    • Liker 4
  4. Enkelt å omgå loven da. Bare lag en anonym blogg, legg ut photoshoppede bilder du vil bruke hvor alle evt. watermarks er fjernet. Bruk bildene der du egentlig ville bruke dem.

    Nå skal man vel egentlig søke opp dette, ikke bare finne det på én side uten opphavsinfo og deretter si at man har gjort et "grundig søk".

     

    Men er enig i at det virker litt lett å kunne snike seg unna når man bruker utrykket "grundig søk". Regner med at dette blir mer spesifisert i den reelle lovteksten.

  5. Jeg betaler for HBO Nordic, men må laste ned p.g.a. at HBO Nordic bare hakker og har dårlig bildekvalitet selv om jeg er innenfor kravene for bredbåndslinje. Når jeg tar dette opp med dem, virker det ikke som at de leser det jeg har svart på tidligere og har fått beskjed 3 ganger om å forsøke en annen nettleser o.s.v. Har nesten gitt opp, betaler nå bare for å ha litt samvittighet til å laste ned.

     

    Nå er det snart på tide at de innser at det største problemet er ikke at folk ikke vil betale for innholdet. Problemet er at det er mye lettere tilgjengelig med de ulovelige metodene.

     

    PS: har ikke fått tid til å lese alle innleggene i denne tråden.

    • Liker 2
  6. Jeg har flere ganger opplevd korrupte filer ved skriving til USB og deretter nappe den ut like etter at Windows (tilsynelatende) er ferdig. Da gjelder det den siste filen som ble overført. Nå var dette på WinXP, så mulig det ikke er så stort problem i W7.

     

    Derfor har jeg hatt som prosedyre å løse ut når jeg har skrevet til disken/pinnen, men dropper det når jeg bare leser. Tror nok at det å vente noen sekunder (5-6 sek) etter at OS er ferdig med skrivingen vil ha samme virkning som å løse ut.

    • Liker 1
  7. Jeg har satt opp en media PC til bruk i stuen. Optimalt sett skulle jeg ønske at jeg kunne rippe DVDene mine inn på den for å slippe å måtte fysisk finne frem plata når vi skal se filmen. Forstår at det ikke er så lett å rippe DVDene p.g.a. kopisperren og har IKKE tenkt å bryte den.

     

    Problemet mitt er at jeg også har problem med å få PCen til å lese noen av filmene for å spille dem av. Derfor kan jeg ikke pensjonere den nå 14 år gamle DVD spilleren.

     

    Finnes det noen DVD rom spiller som takler dette bedre, eller er det rett og slett kopisperren på platene som hindrer DVD rom spillere i å lese dem?

     

    Symptomene er at PCen går fryktelig tregt. Alle programmer henger seg helt til jeg tar ut platen igjen.

  8. Angående dette med å måtte ha en vifte for å kjølen ned resten av kabinettet.

    Slenger bare noen tanker ut i lufta.

     

    Når man har så bra kjøling som dette kunne det vært en idé med en radiator øverst i kabinettet som vannet går gjennom. Denne vil kjøle ned den varme luften inne i kabinettet. Den kalde luften vil da synke ned og bli oppvarmet igjen, for deretter å stige. Da vil man få en naturlig sirkulasjon, og en nedkjølet luft inne i kabinettet.

     

    Teorien her går på å senke temperaturen på luften inne i kabinettet selv om romtemperaturen er behagelig. Da kan man i teorien ha et lukket (les lufttett, eller tilnærmet lufttett) kabinett. Da vil man også kunne isolere effektivt mot støy fra harddisker og andre komponenter.

     

    For å sikre luftstrømmen internt kan man montere en vifte på radiatoren. Siden kabinettet nå er tett og lydisolert vil ikke dette støye veldig.

     

    -------------

    Dette var en spennende artikkel, selv om jeg er imot å bruke behandlet vann på denne måten, til langvarig bruk. Ser heller for meg å kunne bruke vann fra bekk, elv, e.l. Eller å rett og slett montere en stor vanntank under verandaen eller i en annen skygge. Montere en relativt kraftig pumpe på denne (utendørs) som starter når man starter PC'en. Bruke kjølevæske/frostvæske for å unngå groe og frost.

    Kan også fungere med en mindre tank og en radiator på utsiden. Men bruker man lite vann kreves en raskere nedkjølingsmetode.

     

    Om vinteren vil det kunne kjøle veldig bra. Om sommeren, her til lands er det vel ikke ofte at skyggetemperaturen kommer over 25°C og da kun i korte perioder. Tipper snittet ligger under 20°C. Og da har man fortsatt et system som ikke blir varmere enn et normalt vannkjølingsanlegg.

     

    Hvis man da er så sleipe at man slenger hageslangen oppi tanken når det er varmt, vil det kjøle ned vannet. Tenker da at man lar tanken gå i overløp, men at pumpa fortsatt er den som lager sirkulasjon i systemet. Da må man huske å tilføre kjølevæske før vinteren igjen.

  9. Holder til i Tromsø. Ingen dekk butikker i Tromsø klarer å hjelpe oss.

     

    Kom på at jeg heller skulle søke etter bobcat dekk, da fant jeg en fin nettside: http://www.gummidekk.no

    Etter å ha snakket med dem, er beste løsningen å fylle dekkene, men de blir nok fortsatt utsatt for kutt i sidene.

     

    Har også funnet industrikatalogen til Continental, der har de helgummidekk i rett dimensjon, men tror det er til en annen type felg. Har kontaktet dem for å se om noe kan gjøres.

  10. Noen som vet om en plass i det ganske land hvor man kan få tak i helgummi dekk?

     

    Vi har problemer med en trakkemaskin som hele tiden punkterer. Den har 8 hjul som går inne i beltene, men hvis man kjører over en hard tue blir dekket presset utover og guiderne på beltene kutter/sliter siden på dekket.

     

    Husker ikke dimensjonen i hodet, men det er samme størrelse som små tilhenger hjul. Tidligere fikk man tak i 10 lags dekk som man kunne fylle med 8 bars trykk, og da gikk det bedre. Nå får vi bare tak i 6 lags dekk som ikke tåler slike trykk.

     

    Begynner å bli litt desperate nå. Det er ikke så kjekt å stå i en meter snø å skifte dekk inni mellom beltene. Utfordring nok å få jekket opp maskinen i løssnø.

  11. Tror ikke det blir Java, programmet er tenkt å kjøre 24/7 over tid for å logge data. Har ikke erfaring av at Java er så stabilt, og alle de oppdateringene.

     

    Og hva er galt med Java som ikke lar deg kjøre 24/7? Og hva slags erfaring er det du snakker om? Ikke kom med dritt hvis du ikke vet hva du snakker om.

     

    Skal innrømme at jeg ikke har kjørt noe særlig program i Java, men har vært borti noen spill. Disse har flere ganger måttet restartes for å få til å kjøre skikkelig.

     

    Har hatt flere maskiner der Java har sluttet å virke uten at det hjalp å oppdatere Java eller å avinstallere og installere.

     

    Med oppdateringer tenker jeg på at det nærmest hver eneste dag er en ny oppdatering på Java. Antar at man da må restarte applikasjonen for å få oppdatert.

     

     

    Det er mine erfaringer, og ut ifra de så stoler jeg ikke 100% på Java.

    Det kan godt være at jeg har vært uheldig, og at det går ann å sette dette opp mer stabilt.

    Hvis dette programmet mitt til slutt blir til noe kan det være at det skal ut til industrien og da teller det positivt at det er i et språk som er kjent i bransjen. Har vært på flere seminarer innen bransjen der det etter håndsopprekning er C som er foretrukket språk.

     

    Grunnen til at jeg forhørte meg her var at jeg ville lodde stemningen, finne ut om C#, C++, o.s.v. kunne gjøre jobben uten å være for ledende i spørsmålet.

     

    Håper jeg ikke har såret noen.

  12. Takker for alle svar.

     

    Er litt usikker på om jeg skal velge C# eller C++.

    Leser på nettet at C++ er en del raskere, noe jeg forespeiler at jeg trenger.

     

    Men leste også en plass at man kan lage selve GUI'en i C# og lage "drivere"/moduler i C++ for å utnytte den effektiviteten som C++ har.

     

    Er det noen som har erfaringer med dette?

     

    PS: har ikke funnet til til å begynne enda, krever litt mer planleggein på idé nivå enda.

  13. Om du allerede er kjent med Visual basic bil jeg anbefale C# som skal klare oppgavene fint, der har du og tilgang til .NET rammeverket som du nok er kjent med fra VB, samt at du kan programmere i visual studio som du allerede er kjent med - så det hele blir mye lettere for deg.

     

    så lenge du gjør henting av data asynkront, og ikke lar det skje i tråden som tar deg av rendering burde språket være mer enn bra nok til programmet du forklarer.

     

    Ok, var faktisk C som var i tankene før jeg spurte her på forumet.

    Hva er hoved forskjellen mellom C# og C++?

     

    Har kjørt async prosesser tidligere så det skal gå bra.

     

    Takker for svar.

  14. Hei

     

    Takker for svar, skal sjekke ut de du nevner.

    Tror ikke det blir Java, programmet er tenkt å kjøre 24/7 over tid for å logge data. Har ikke erfaring av at Java er så stabilt, og alle de oppdateringene.

     

    Det grafiske blir ikke så avansert. Stort sett blir det enkle former som og et "Runtime" vindu.

     

    Når jeg tenker etter, kan være en fordel med et godt kjent språk siden brukeren skal kunne lage egne programsnutter som skal kjøre som tillegg.

  15. Hei

     

    Jeg har fått en del idéer i hodet i dag. Idéer som kan bli noe stort :-)

     

    Altså jeg har lyst til å laget et avansert program, som fungerer som at brukeren kan "programmere" og konfigurere et enviroment som man senere starter og kjører.

     

    Programmet (som da brukeren har konfigurert) skal hente inn data fra IO moduler (også over nettverket). Skal kjøre egne prosesser som behandler disse dataene og lagrer dem i ulike format. Bl.a. til en SQL database, men også til filer til rask bruk i programmet. Det er liten sjangs for at det blir behov for noe 3D grafikk, altås per i dag ingen behov for 3D.

     

     

    Lurer litt på hva slags programmeringsspråk dere vil anbefale til dette?

    Jeg har erfaring med VB, noe VC, PHP, samt andre språk innen industrien.

    Har relativt lett for å tilpasse meg andre språk så jeg skulle likt å funnet det som er det beste til denne bruken.

    Er VB/VC kraftige nok til å lage et slikt program?

    Teller litt pluss at man så enkelt tegner former i Visual..., hvordan lager man former i ikke Visual... språk?

     

    Håper på noe svar slik at jeg kan komme igang snart.

     

    [edit]

    Brukeren skal også kunne lage egne funksjoner, i et eller annet programmerings språk. Disse skal kunne konfigureres, av brukeren, når og hvordan de skal kjøres.

  16. ar i garasjen i kveld for å fikse noe annet, men før jeg begynte startet jeg bilen og så at kjølevæskenivået var midt mellom min og maks. Jeg åpnet lufteventilen og så at det kom vann ut her, ikke luft. Deretter fylte jeg på til maks merket og lot bilen svive uten lokket på, mens jeg drev på i døren (brudd på ledninger). Viften i kupevarmen slo jeg av eller på "1". Etter en god stund på tomgang så kom temperaturen opp, vi snakker her 1,5 til 2 timer på tomgang i garasjen (åpen port og åpen dør, ca -3°C ute). Når jeg hørte viftene starte slo jeg kupeviften på fullt, "4", da sank temperaturen fort. Nede ved nederste strek på ca 10 sek. Nivået på kjølevesken var nå steget og rant over.

     

    Altså, motoren blir varm, radiatorslangen var også varm nå, men det skulle nesten ingenting til for å kjøle den ned igjen. Dette må jo tyde på at den får for mye kjøling før den er blitt varm. Dette får meg til å mistenke termostaten igjen, men den er ny.

     

    Hvis vannpumpa er gått så ville vel motoren blitt for varm, eller?

    Hvordan tester man enklest om vannpumpa fungerer?

     

    Hvordan skal den elektriske pumpa gå? Skal den gå hele tiden mens bilen går, eller bare når kupeviften er på, eller når det temperatur nok?

     

    Jeg så også at når radiatorviftene gikk så ble ikke spjeldet i bakkant åpnet, antar at dette kan bli størt og ikke vil åpne. Trenger vel litt smøring/rengjøring.

     

    Mye info her, men det er bedre enn for lite.

    Håper noen kan komme med smarte ideer.

  17. Etter påfylling av kjølevæske lot jeg lokket stå åpent til nivået hadde sunket flere ganger og tempen var kommet opp til første strek ("C") på instrumentpanelet. Skal forsøke å åpne lufteventilen i morgen. Har sett den lufteskruen, men var ikke sikker på om det var den, har aldri hatt biler som trengtes lufting før.

  18. Jeg har kjøpt meg en Caravelle 2,4 GL (diesel) 1995 mod. og har problem med å få motoren varm.

     

    - Skiftet termostat med en gang.

    - Temp måler i instumentpanel kommer opp til den laveste streken (der hvor det står "C") ved tunge oppover bakker stiger den maks til neste strek.

    - Har aldri sett at kjøleviftene har gått, selv like etter oppoverbakker.

    - Slange til radiator og kjølevæsketank blir ikke varmere enn at de er gode å varme fingrene på, altså ingen problem med å holde på dem.

    - Etter en stunds kjøring hender det at varsellampe for kjølevann begynner å blinke. Ifølge manual betyr dette enten for varmt vann eller for lite vann. Nivået er da like under maks merket og temp i beholder og radiatorslange er ikke varmere enn vanlig.

    - Varme til kupéen fungerer, bare at det er lite varme å hente (altså vrir jeg på kaldt kommer det kaldt, på varmt kommer det lunkent)

     

     

    Det virker på meg som at vannet sirkulerer bra, men kan det være at det er luft i systemet? I så fall hvordan lufter jeg?

    Temperaturen ute for tiden ligger på -5 til -10, men jeg antar at denne motoren skulle klare å avgi varme for det om.

     

    Ser at det går en egen vannsløyfe til oppvarming av kupéen. Denne drives av en elektropumpe og er koplet på foran termostaten. Denne vil jo da kjøle motoren før termostaten har åpnet, men det skulle etter mitt hode bare forsinke oppvarmingen.

     

    Hva kan problemet være?

    Hva skal jeg sjekke? Og hvordan?

    Hvor er tempmåler plassert? Også hvor er tempkontakt for varsellyset plassert?

  19. Hei

     

    Jeg sitter bak en kjip ISP som nekter all slags inngående trafikk. Jeg skulle ønske jeg kunne sette opp et webcam som jeg kan presentere på en nettside.

    Kjørte en stund stillbilder som oppdatertes hvert minutt e.l., men kunne godt tenkt meg live bilde.

     

    Finnes det noen løsning som kan sende streamen til en webserver, slik at den kan vises på en nettside?

  20. Finnes det et program/system for organisering av bilder, tenker da på tagging, som kan brukes fra flere maskiner samtidig?

     

    Jeg har en server hvor jeg lagrer alle bildene på. Dette gjøres normalt fra min arbeidsstasjon (PC på kontoret). Men når jeg vil vise/presentere bildene i stuen på TV, evt. laptop, så kunne jeg tenkt meg å kunne sortert etter de samme taggene.

     

    Har brukt Adobe Album men synes det er litt tungvindt, samt at tag informasjonen er kun tilgjengelig i det programmet på den PC'en. Etter en uventet feil i Adobe Album måtte jeg reinstallere og alle timene med tagging måtte gjøres på nytt.

     

    Jeg ser for meg et system der infoen kanskje blir lagret i selve billedfilen. På den måten er det uavhenging hvilken PC bildene åpnes. Evt. at tag infoen blir lagret i en universell database linket mot filnavnet (ikke stien slik som i Adobe Album, det blir noe hark hvis en flytter/renamer en mappe).

     

    Finnes det et slikt program/system?

    Hvis ikke får jeg se om jeg kan få laget det selv, men er redd jeg ikke får bildevisning og filtrereing til å gå raskt nok.

  21. Jeg har ikke satt meg veldig inn i Wii'en og dens funksjoner, men jeg er litt irritert på at det i mange spill bare er mulig med 3 lagringer. Eks: Lego Indiana Jones, Lego Star Wars, Bee Movie Game.

     

    Har dette med mengden minne på Wii maskinen eller er det spillprodusenten som setter denne begrensinngen?

    Kan man lagre til et SD kort? Hvordan?

     

    Jeg puttet inn et SD kort og fant ut at jeg kunne kopiere de lagrede dataene over på kortet, men jeg fikk bare velge spillet. Betyr det at man må kopiere alle 3 lagringene? Kan man ikke velge ut en av de 3?

     

    Da vi er en familie på 4 (snart 5) så er det et problem med hvem som skal få ha lagringer på de forskjellige spillene.

×
×
  • Opprett ny...