Gå til innhold

Ge_He

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ge_He

  1. Jeg har planer om å lage et fresebord til håndoverfresen min. I den anledning vil jeg laminere arbeidsbenken jeg har. Vet noen hvor jeg kan få kjøpt løse laminatplater (altså bare laminatlaget og ikke hele benkeplaten)?

  2. Jeg har to 12V blyakkumulatorer/batterier seriekoblet slik at de leverer 24V til min Virtue Audio forsterker. Den medfølgende batteriladeren begynner nå å takke for seg, og jeg er på utkikk etter en ny. Etter å ha søkt litt på nettet, finner jeg mange 24V ladere som enten koster 2500 kroner og oppover og/eller er ganske digre.

     

    Jeg er ute etter en vifteløs 24V lader som ikke tar mye plass og som heller ikke er alt for dyr. Kinderegg eller har noen her inne noen tips til løsning?

  3. Jeg har nettopp flyttet. Før hadde jeg canal digital kabel tv og internett. Brukte da som nå linksys E4200 ruter. Alt fungerte fint.

     

    Nå som jeg har flyttet, har jeg internett fra nextgentel. Problemet er at jeg ikke får kommet meg på internett med mobiler med android (Både LG optimus og Samsung S3. Har ikke iphone, så vet ikke hvordan det ville gått) og min trådløse Epson printer. De får alle koblet seg til nettverket, får IP og dukker opp i dhcp-listen, men ikke på nett. PC'r, både laptops og stasjonære, derimot, får koblet seg til nettverket og kommet seg på internett.

     

    Når de enhetene som ikke kommer seg på nett gjennom E4200 forsøker å koble seg til trådløse modem/ruter NGT, funker alt helt fint. Men de er på et annen nettverk, som gjør en del annet litt vanskelig.

     

    Er det noen som kan tenke seg hva som er galt her, eller har opplevd noe lignende?

  4. Hva med Hammerlakk?

     

    500835-jpg.jpg

     

    Jeg brukte noe spraymaling på felgene mine. Mulig det var Biltema. Det holdt ikke lenge.

    Nå har jeg hammerlakk, og det holder mye bedre.

     

    Hvor får jeg tak i Hammerlakk? Ønsker en matt sort finish på dette.

  5. Jeg bygger et vedstativ av stålplater omtrent som dette: (http://3.bp.blogspot.com/_bOgix5CLZNo/TUkTtOuwbsI/AAAAAAAAKwA/o0YvciChbVQ/s1600/tannum+no.jpg)

     

    Jeg har nå lakkert det med en matt sort lakk fra Biltema etter noen lag med grunning (også fra Biltema). Problemet nå er at det veldig fort blir riper og avskalling av malingen. Er det noen som har noen tips for hvordan dette kan unngås? Vil et lag eller to med klarlakk over være greit? Eller er det lakken fra Biltema som ikke holder mål?

  6. Jeg har planer om å lage et vinstativ som ligner på dette (http://www.getstact.com/pages/wine-rack-lookbook). De bruker en flat skinne i bakkant med 4 stag sveiset på. Et sånt lite brett koster fort tusen kroner å få hit til landet, så jeg tenkte at dette kanskje kunne fikses sjæl. Hovedutfordringen er å finne noen som kan lage disse alu-delene uten at det koster skjorta. Har sett at det er noen firmaer i Kina som mer enn gjerne tar slike jobber, men dersom noen her inne har erfaringer fra sånt, tas tips imot med takk. Kom over http://www.emachineshop.com/ når jeg lette, uten at jeg vet noe mer om de.

  7. Jeg har satt opp en maskin med ubuntu 12.04 som jeg tenker å bruke som filserver. Jeg har installert ProFTPd som ftp server, men jeg sliter med å få logget meg på med firewall'en aktiv. Når jeg disabler fw'en helt, kommer jeg meg gjennom og ftp'en funker som den skal. Men når jeg enabler fw'en igjen, er det bom stopp.

     

    Jeg lurer derfor på om noen kan fortelle meg hvilke settings som må inn i iptables for at en connection til en ftp server skal kunne gå gjennom.

     

    Takk.

  8. Zyxel'en holdt lenge overføringshastighet på rundt 20MB/sec, men har i det siste falt til rundt 10 MB/sec. Skrur jeg på DLNA-server og sånt, detter det ytterligere til 7-8 MB/sec. Alt er på GB-LAN, og mediacenter-pc'n som er koblet til samme switchen, klarer 70-80 MB/sec uten stress. Blir for treigt, altså..

  9. Jeg har en ZyXEL NSA-220 Plus som begynner å hangle. I den har jeg 2x 1,5TB WD Green disker med EXT3-filsystem. Dersom jeg trenger en ny NAS (kommer nok til å velge noe annet enn Zyxel denne gangen), kan jeg da bruke diskene som de er i en ny NAS (gitt at den støtter EXT3)? Eller blir jeg nødt til å formatere diskene før bruk?

  10. Har tenkt en stund på om jeg skal bygge en egen ruter, men det har hittil blitt med tanken. Jeg tenkte å dele mine tanker omkring dette og høre om andre hadde gjort noe lignende, slik at erfaringer kunne deles.

     

    Hardware-messig er prosjektet ganske lett. Vifteløst mini-itx hovedkort med lavt strømforbruk som puttes inn i et kabinett med ekstern psu. CPU-hastighet er ikke så viktig siden den ikke kommer til å håndtere særlig tungt arbeid, men prisene for atom er ikke så ille, så blir vel noe sånt. Hovedkortet må ha minst 2 NICs og ideelt sett også wlan-mulighet. SSD eller CF-SATA-adapter for OS, alternativt en plate-hd dersom man har det liggende.

     

    Problemene for min del oppstår når jeg skal bestemme meg for hva slags OS/programvare boksen skal kjøre. Untangle er et alternativ langt opp (om ikke på toppen) av lista pga. GUI og det som ser ut som hassle-free maintainance. Svakhetene med Untangle er manglende wlan-støtte og ingen muligheter for å bruke boksen som kombinert ruter/NAS.

     

    Jeg har skjønt at det er mange andre linux-pakker som kan håndtere begge deler, men jeg har ingen erfaring med linux. Jeg kan følge en kokebok-oppskrift for hvordan jeg skal få ting til å funke, men når det kommer til å programmere ++ for å få ting opp, blir dette for avansert i denne omgangen.

     

    Dersom man bestemmer seg for en ruter/NAS-løsning, må kabinettet selvsagt være annerledes slik at man får plass til alle de harddiskene som ønskes. Litt mer omtanke må også legges i valg av CPU.

     

    Ønskeliste for hva ruter/NAS'en skal gjøre:

    - Ruter

    - VPN-server

    - NAS

    - FTP-server

    - Wlan-mulighet

    - Media streaming (både over internet og på nettverket til "alle" mediaenheter (UPnP, DLNA))

    - Backupløsning

     

    Prismessig kommer man ganske bra ut av det, sammenlignet med å cash'e ut får en bra ruter (700+) og en bra NAS (2000+). Hovedkortet kommer til å koste ca. 1000, men det er med cpu. RAM har man kanskje liggende fra en gammel maskin. Harddisker kan man kjøpe etter hvert som man trenger det (gitt at man går for NAS/ruter-alternativet). Denne måten å gjøre det på involverer garantert mer pes enn å kjøpe en plastikk-ruter fra komplett, men fordelen er at man kan konfigurerer systemet akkurat som det passer en selv.

     

    Dersom noen har erfaringer på området, setter jeg stor pris på om de kan deles.

  11. Problem (på en måte) lokalisert!

     

    Bar den stasjonære maskinen inn i stua og koblet den til switchen. Prøvde å overføre til NAS'en og fikk hastigheter på omkring 12 MB/s. Deretter forsøkte jeg fra stasjonær pc til MCE med switch i mellom og kopierte en fil på ca. 700 MB med maks speed på 53 MB/s. Altså har NAS'en en cap på omtrent 12 MB/s (har sett det andre steder også).

    Jeg tenker at det derfor må være kablene jeg har lagt i veggen og/eller nettverks-veggkontaktene som er problemet. Har bestilt nye cat6-kabler som jeg skal prøve, og (hvis de fungerer bedre) stappe gjennom trekkerørene i veggen.

     

    Fingre krysses!

     

    Takk for all hjelp. :)

  12. Hmm, ja det virker jo i grunn da som om det kan være et ledd som går i 100mbit modus, for teoretisk maks på 100mbit er 12,5MB/sek, som igjen blir rundt 9-10MB/sek etter du regner med overhead.

     

    Jeg komer nettop på at du kan jo se hastighetsmodusen som brukes på LED lampen på nettverksutgangen på hvert enkelt nettverkskort. et gigabit adapter vil lyse grønnt dersom den har 1000mbit link og orange dersom den har 100mbit link.

     

    Så jeg ville sjekket hver enkelt ehet og ett om noen av dem viser orange lys på sin nettverksutgang. Det kan hjelpe med å lokalisere problemkilden.

     

    -Stigma

    God tips med LED-lysene. Det er ikke lys på dlink'en, så de får jeg ikke sjekket. Alt lyser grønt på switchen. På MCE'n er lysene selvsagt røde heller enn grønn/gul, men begge lyser. Det samme gjelder for desktop'en. På NAS'en derimot lyser bare en LED og den lyser gult. Når jeg skrur av NAS'en og kjører en speed-test igjen, kommer jeg opp i 11,5 MB/s. Noe bedre, men ikke noe å juble over.

     

    Leste om en som hadde tilsvarende problem. Der var løsningen å bytte hjemmesentral med en ny fra Lyse.

    Hvis det kun er DNS som melder feil, så ville jeg hvertfall sett på modem og kabel mellom modem -> router.

    Du kan prøve kabel direkte mellom PC og sentral, for å utlukke mesteparten av kjeden?

    Hvordan skal jeg i så fall teste hastigheten mellom PC og sentral? Jeg var innom settings for altibox-ruteren min og innstillingene der er gjengitt i figuren under. Jeg trodde jeg hadde slått av DHCP her, men det viser seg at det ikke lar seg gjøre så lett. "Avanserte" innstillinger, my ass!

     

    Det kan altså se ut som om både altibox-ruteren og dlink'en har DHCP enabled. Men de deler ut IP'er som ikke er i konflikt med hverandre. (Altibox ..10.30 til ..10.80 og dlink fra ..0.100 til ..0.199) dlink'en har fast WAN-IP ..10.10, siden denne IP'en er konfigurert som DMZ-IP i altibox-settings. Gateway for dlink'en er ..10.1 (som er IP'en til altibox-ruteren). Jeg har NAS'en satt opp som FTP også og åpnet porter inn til denne på dlink'en.

  13. Tusen takk for all input så langt. Prøvde programmet du anbefalte, og det er så godt som akkurat det jeg var ute etter, Stigma. Resultatet av testen er som følger: (se også figuren jeg legger ved)

     

    Figuren viser altså nettverket mitt. Jeg testet hastigheten mellom Laptop og Desktop (altså 1+2) og fikk 9,7 MB/s. Deretter testet jeg mellom Desktop og Media Center (1+3+4) og fikk 10,4 MB/s. Med andre ord omtrent det samme. Så da kan ikke jeg skjønne annet enn at det er ruteren som er treg.

     

    Hvor mye bør jeg forvente av en ruter? En ting er at produsenten reklamerer med at den er gigabit-kompatibel, men hvis det ikke er muskler nok i den, klarer den vel ikke å flytte data kjapt nok? Og da er ruteren flaskehalsen, noe som jeg tenker er dumt.

     

    (Og ja, jeg har nyeste firmware på ruteren)

    post-187305-1281990212,3519_thumb.png

  14. Den lave hastigheten samt meldingen "manglende svar fra DNS" kan tyde på manglende eller ufullstendig/feil DHCP utdeling. Finn først ut IP adressene (inkl gateway) som gis til desktop og media center maskinene.

    Ok. Men problemet med DNS-svar løste seg i det jeg byttet tilbake fra 1000Mbps til 10/100/1000 som jeg hadde til å begynne med. Det er derfor jeg tenker at det kan ha noe med 1000 vs. 100 hastigheter på LAN'et.

     

    Start kommando prompt, skriv: ipconfig (tast så enter).

    Jeg har alle IP'ene til alle enhetene, og det er ingen som vil ha samme IP.

     

    Går det like treigt mot NAS fra både desktop og media center?

    Jess! Så det kan bare være at NAS'en suger. Men hadde vært fint å vite. :)

  15. Har du en router fra ISP'en i tillegg ?

    Ja, har Altibox-fiber-pakke fra Fjordkraft i Bergen.

     

    Viser ikke ruteren din nettverks hastigheten på de ulike tilkoblede enhetene ?

    Nei, det er det som er så dumt. Mener at den gamle ruteren min (linksys wrtg45-etellerannet) hadde det, men finner det ikke på dlink'en jeg har nå.

     

    Sjekk at ikke to ulike enheter i nettet er sett opp som DHCP server.

    Har disablet DHCP på altibox-ruteren. Dlink'en skal ta seg av alt. Og switchen er en egen switch, ikke en nedgradert ruter.

  16. Heisann

     

    Jeg har på mitt nettverk 1 desktop, 1 media center, 1 dlink DIR-655, 1 Zyxel NAS og en NetGear gigabit switch. Alt er kablet. Problemet mitt er lav overføringshastighet til NAS'en. Ligger og vaker mellom 6 og 8 MB/s. Var innom settings på ruteren og byttet fra "10/100/1000 Auto" til 1000 Mbps på LAN-portene, noe som resulterte i at jeg ikke kom meg på nett grunnet "manglende svar fra DNS" i følge Win7s innebygde nettverk diagnostics. Jeg lurer derfor på om det kan være noen av kablene som ikke henger med i svingene. Derfor:

    - Høres det logisk ut?

    - Hva annet kan være galt?

    - Finnes det noe program som tester overføringshastigheter mellom 2 enheter sånn at jeg kan se om det er en del av nettverket som ikke henger med?

     

    Takker og bukker.

×
×
  • Opprett ny...