Gå til innhold

Wishon

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wishon

  1. noen som hvet hvor jeg kan få tak i dette kortet?

     

    eller et tilsvarende (det viktigste er optisk)

     

    finner ingen steder som har det... (uten om i sverige)

     

    hadde lyst å bruke dette til HK mitt (asrock - 775Dual-VSTA) før jeg eventuelt kjøper lydkort..

    8406888[/snapback]

     

    Her fant jeg nå hvertfall noen SPDIF moduler hos shg. Skal være flere som har også, bruk prisguiden.

     

    http://www.shg.no/link.asp?goto=infobox&varenr=310889

     

    :)

  2. Hmm.. Har ett lite problem med Console Launcher.

    Når jeg velger Gaming Mode, og vil teste CMSS-3d kommer det ingen lyd. Lyd-ikonet surrer rundt hodetelefon ikonet som det skal, men er altså helt stille.

     

    I Entertainemt Mode funker det helt fint. Noen som vet hva problemet er?

    7943860[/snapback]

     

    Det kan hende at digital lyd er aktivert i gaming mode. For å endre dette går du i "Play Control" hvor du stiller volum i Windows, aktiverer "Advanced Controls" i options og deretter kan du skru av/på digital lyd på avansert. :thumbup:

  3. Klipsch er en HIFI-produsent som har bygget høyttalere for entusiaster siden 1946. Om du ikke tror Klipsch multimediahøyttalere gir deg nok "kraft" til 1 person foran en PC så stiller du særdeles kvase krav :hmm:

    Bash-subwooferen som følger med er det ypperste man får tak i til PC-høyttalersett. Det er ikke bare tallene foran "W" som betyr noe. Selv om f.eks. Z-5500 fra Logitech har høyere effektbruk så låter subwooferen (og høyttalerne ellers) som graut i forhold. Det verste er at de koster omtrent like mye. :thumbdown: (Yes, they suck, dårlig høyttalere som likevel virker å være populære blant fjortissene)

     

    Kjøper du Klipsch GMX 5.1D er jeg sikker på at du blir fornøyd! Er ikke dette nok for deg så bør du holde deg langt vekke fra multimedia-høyttalere og bevege deg opp på skikkelige gulvstående.

  4. Du gjør et klokt valg, sitter her med samme settet selv. Stram bass, nydelige detaljer på mellomtone og diskant, en fryd å spille med, se på film med og lytte til musikk med. Gled deg! :D

     

    Husk at for å utnytte disse høyttalerne og få skikkelig surround må du bruke digital overføring fra coax eller optisk kabel. Har du et typisk creative-lydkort kan du kjøpe en liten overgang fra minijack til phono som gir deg muligheten til å bruke en coax kabel til Klipsch-receiveren.

     

    Hvis du har X-Fi eller Audigy kort og vil bruke optisk overføring kan du titte på denne guiden. Her finner du løsning på evt. problemer enkelt og billig :)

     

    Link til tråd her

  5. Som sagt så skal det ikke være nødvendig å lodde noe uansett hvilken modul du bruker. Kontaktene på ledningene er standardisert og passer pinnene på X-Fi kortene. Men det kan være at du må klippe over noe plastikk hvis plassering på kontaktene ikke passer pinnene på kortet :)

     

    Her er noen bilder av oppsettet mitt:

     

    SPDIF_001.jpg

    En kjapp oversikt.

    SPDIF_002.jpg

    ASUS SPDIF-modulen med ledningen.

    SPDIF_003.jpg

    Koblingen på X-Fi kortet, kan være litt vanskelig å se. Les heller forklaringen tidligere i tråden.

    SPDIF_004.jpg

    Modulen og lydkortet sett bak, her har jeg brukt en optisk kabel mellom lydkort og receiver.

  6. Tenkte denne tråden kunne være nyttig for dere med X-Fi lydkort som gjerne vil koble til eksterne moduler etc. Jeg har selv koblet til en ekstra bracketmodul med optisk og coax digitale ut-koblinger. Slik får jeg koblet til mikrofon og optisk samtidig på kortet uten den dyre og unødvendige orginalmodulen. :thumbup:

     

    Link:

    X-Fi pin orientering for kobling av ekstramoduler etc.

  7. Jeg leser nå at du bruker høyttalerne hovedsaklig til musikk. Da blir kanskje surround-opplevelsen mindre viktig ja. Hvis du ikke er helt fornøyd med H/K SoundSticks II og ikke vil vike vekk fra multimedia høyttalersett ville jeg gått over til Bose. Men det høres ut som du ikke bare setter pris på trøkk og også fokuserer litt på fin lyd? Hvorfor ikke vurdere to monitor-høyttalere og en grei forsterker? Trenger ikke ta mye plass, og lydbildet kan bli noe helt annet enn hva de beste multimediahøyttalere klarer.

     

    F.eks?

    B&W DM303 Høyttalere

    NAD C320BEE Integrert forsterker

    :thumbup:

  8. Etter min mening er det bare to produsenter som lager verdige høyttalere rettet mot PC-bruk, Bose og Klipsch.

     

    Klipsch: ProMedia GMX A-2.1 System :)

     

    Bose: COMPANION 5 multimedia speaker system :)

     

    Hvis du er heldig kan du enda få tak i Klipsch sitt 5.1 GMX høyttalersett (se link under). 5.1-systemet er egentlig utgått og selges ut nå fra importøren som er Audiocompaniet i Oslo. Oslo HiFi-Center fører Klipsch, her skal du kunne skaffe både Bose og Klipsch produkter. Jeg bruker selv ProMedia GMX D-5.1 og er veldig fornøyd. Utrolig balansert lyd med bra diskant og mellomtone på satelittene, og en mektig Bash-sub med ekstremt stram og dyp bass. Prisen ligger mellom 3000 og 4000 kroner et sted, ikke mye for så bra 5.1 lyd til spill, film og musikk på gutterommet :) Går du derimot mot Bose sine høyttalere er dette minst like bra, kanskje enda mer dynamisk lyd. Med Companion 5 får du simulert 5.1 lyd fra et 2.1 oppsett, og det fungerer overraskende bra.

     

    Klipsch: ProMedia GMX D-5.1 System :dribble:

  9. Du skal helst ikke lodde noen ting helst, og litt teknisk innsikt burde du ha :)

    Pin 25 og 35?? Er det noen her som er litt på jordet kanskje? :whistle:

     

    ASUS SPDIF-modulen er er lite kretskort med optisk og coax digital ut på en bracket som festet bak sammen med PCI kort etc. Signal, strøm og jording overføres via en ledning med firepinskobling i hver ende og 3 ledere hvor ledningen selvsagt følger med modulen. Lederene er i denne rekkefølgen:

     

    1. Jord

    2. SPDIF (digitalt signal)

    3. -

    4. +5V (spenning)

     

    For å koble dette på et audigy/x-fi -kort med koblingsoppsettet som vist på bildet må man gjøre et lite inngrep på denne rekkefølgen slik det blir fysisk mulig å koble til ledningene på lydkortet. Klipper man over kabelkoblingen fra modulen i enden mot lydkortet på kobling "3" (se over, kobingen har ingen ledning koblet på) vil man klare å koble disse ledningene riktig sted på lydkortet. Man splitter da 4-pins kontakten slik jord og digital signal kommer på en del, og strøm kommer på den andre. Slik klarer man å koble til ledningen på lydkortet.

    Følgenede koblinger må da gjøres: "1: Jord" på pin7, "2: SPDIF" på pin9 og sist med ikke minst "4: spenning" på pin1. Dette er logisk og også 100% testet at fungerer.

     

    Slik får man en en optisk og coax digital kobling ut fra lydkortet uten at man må koble til og fra mikrofon når den skal brukes. Du kan likevel ikke bruke mikrofon samtidig som et digitalt signal går ut fra mikrofon-inngangen, men du trenger hvertfall ikke koble til og fra noe fysisk. Skal man bruke mikrofon gjøres dette som regel med headset, og da trenger man ikke digital overføring av lyd til høyttalere. Man deaktiverer enkelt "Enable Digital IO" i "Play Control", under "Advanced". Har du ikke advanced i "Play Control" (der hvor du stiller opp og ned volum; høyttaleren ved klokka), må du kanskje i filmeny på options og merke advanced på først.

     

    Skal du bare ha digital-ut på kortet ditt uten du trenger å bruke mikrofon i det hele tatt trenger du ikke bruke en ekstra modul så lenge du klarer deg med coax. Alt du trenger er en overgang fra minijack til RCA-coax, dette kan skaffes rundt omkring. Jeg vet Digital Impuls i Oslo har dette som sikkert. (link til vare)

     

    Lykke til igjen :)

  10. Problem: :nei:

    Du har et nytt og nydelig Creative X-Fi lydkort med digital minijack lyd ut på samme utgang som mikrofonen. Selvfølgelig har du najse høyttalere og digital input til film, spill og musikk, men skal selvsagt også bruke mikrofon til VoIP etc.

    Dyr løsning: :thumbdown::nei:

    Kjøpe X-Fi kort med stygg og klønete out-/input modul til 5,25" brønn som koster ca. 600 spenn mer, eller tilleggsmodul i etterkant til ca. 1000 spenn mer.

    Billig løsning: :thumbup:

    Koble til egen SPDIF-output modul gratis, eller anskaffe modul til ca. 100 kroner. Med pin-layout for creative audigy og x-fi kort blir det en temmelig enkel sak. Du kobler til nødvendige ledninger og kjører optisk eller coax ut til høyttalerne, samtidig som du japper i vei på vt etc.

     

    :tease:

    Creative fortjener bli litt eid selv synes jeg, griske jævler!

     

     

    AD_EXT.jpg

     

    Min løsning: :)

    Jeg brukte en ASUS SPDIF-out modul jeg kjøpte tidligere til stue PCen min. Den har optisk og coax ut og kobles til kilde med +5v, jord og SPDIF-ut signal. Modulen selges enda av databutikken.no (Link her)

    Andre ut-moduler f.eks. med enkel coax utgang og 2pins kobling kan enkelt kobles på creative-kortene.

     

    Jeg har brukt et Creative XtremeGamer Fatal1ty Pro Series (link). Digital ut fungerer optimalt sammen med mikrofon.

     

    Lykke til :D

  11. For kredittkort som VISA og Mastercard kan ikke umyndige personer inngå juridisk bindende avtaler, i tillegg til dette er det vel også vanligvis noen krav til personens økonomiske situasjon. Så nei, det hjelper ikke med signatur fra mamma eller pappa for et kredittkort, derimot vil det fungere om mamma/pappa møter opp i banken og signerer for VISA Electron aeller andre ungdomskortavtaler.

     

    Hvorfor tror dere det i d hele tatt finnes slike kort typer? ;)

  12. :roll:

    Hva er dette for noe da, skal dere AMD gutter med hva er dette, Radeon 9600 256MB, klare "smuud" gameplay UltraHigh 1024res. D3 ?!

     

    Jeg kjører overklokket R. 9800 Pro 128MB (412/358) med Zalman Heatpipe mod. (driver innst. er balanserte), P4 2,8C @ 3,1GHz og Corsair XMS PC4000 CL2,5 @ 400MHz med Abit IC7 HK. Innstallerte Catalyst 4.8 og testa Doom3 i Ultra High 1024, resultater:

     

    31,8 / 36,7 FPS

     

    High 1024:

    40,7 / 46,0 FPS

     

    High 800:

    49,6 / 60,5

     

    Medium 1024:

    46,0 / 50,6 FPS

     

     

    Er fornøyd jeg, men Ultra High er omtrent umulig uten hakkete bevegelse omtrent uansett hva hw. Blir d mye shading og textures samtidig legger selv den råeste maskina seg ned for Doom3. Selv om jeg klarte over 35 FPS 1024 Ultra High er bevegelse i spillet noe dritt, kan ikke spille slik jeg :cool:

  13. "SCSI- and RAID-controllers" -> bare en standard SCSI-driver.

    "IDE ATA/ATAPI-controllers" -> standard IDE kanaler + Intel Storage kontrollere + de overflødige IDE-kanalene (med gule advarsler om at dem ikke fungerer)

     

    Jeg prøvde installere "Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller" manuelt uten noen suksess. Jeg forstår ikke hva som er galt.

     

    Disken fungerte fra første stund, men disse IDE kanalene dukker opp som "Found new hardware..." og "Cannot install new hardware..." hver eneste restart.

     

    Hjelp meg dudes! :cry:

  14. Hei igjen :ermm:

     

    Da har jeg fått testet nyeste chipset drivere og jumper settings med følgende resultat - dessverre ingen endring.

     

    Etter og ha tatt ut disken kan jeg hvertfall fastslå til Fury at min "tipping" om clock spectrum ikke var like langt ut på jordet som cable-select til S-ATA'en.

     

    Følgende står på klisteret oppå harddisken:

     

    Master/Slave jumper not required for SATA

     

    Jumpered pins 1 and 2 disable SSC (Spread Spectrum Clocking)

     

    Jumpered pins 3 and 4 enable PM2 (Power-Up in Standby)

     

    Dette var alt som stod om jumpers enda det bare var halvparten av dem, jeg har den nå på pin 7 og 8 som Kuffe sa i sin post noen dager siden. Men verken dette eller nye drivere rettet opp på mitt lille problem.

     

    Jeg er veldig takknemlig for alle som prøver hjelpe, takk takk!

     

     

    hilsen Simon :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...