Gå til innhold

Osecia

Medlemmer
  • Innlegg

    1 697
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Osecia

  1. Dersom det er en overbevisning om at stemmene kommer utenfra, og man ser på de, som du sier "subvokalisering" - noe jeg forstår etter et kjapt søk på google brukes i forbindelse med schizofreni, jo da er man faktisk sinnssyk.

    Edit: liker ikke ordet sinnsyk.
    Poenget er, da burde man oppsøke hjelp.

    Og du sier det "normalt" å høre stemmer. Vel, da regner jeg med du sikter til aspektene av din egen bevissthet, og at det er noe man kan kalle for stemmer. Men det er en helt annen sak, fordi man da er klar over at dette er sine egne tanker.

    Det er derimot noe helt annet om man har stemmer i hodet, og man er overbevist om at disse kommer fra noen andre enn seg selv. Da bunner det ut i en personlighetsforstyrrelse.

  2.  

    Men den verste filmen som jeg ALDRI skal se igjen er:

    Avatar, makan til rør og drit har ALDRI ALDRI vært laget. To'ern er heldigvis utsatt, forhåpentlig kommer den aldri!

    + 1000000000 til den.

     

    Nå vil jeg si at filmen ikke er så jævla dårlig, det er bare at all skryten og det ufortjente gode ryktet gjør at den virker mye dårligere enn den er.

  3. Det er vel ikke noe definerbart skille, annet enn at den som sier de hører engler følger sin religiøse overbevisning. Dette er ikke for å virke krass, men jeg ville kalt det for en sinnslidelse, engler eller ikke.

     

    Igjen, det henger sammen med religiøs overbevisning. Tror man på sånt - da er det vel ikke så usannsynlig at en engel snakker til deg.

    Og min overbevisning sier meg at hører man en engel - ja, da lider man av en sinnsidelse.

    • Liker 2
  4. Begynte såvidt å se på Elementary i går. Har alltid vært storfan av Sherlock Holmes, og tenkte jeg skulle sjekke ut denne mens jeg venter på nye episoder av Sherlock.

     

    Veit ikke helt hva jeg føler om serien. Føler liksom litt av Sherlock-gnisten er borte, samt et litt for amerikansk tv/film-preg av den. Er det noen her som har sett den? Blir det bedre?

  5. Hvilke grunnlag da? Hvor står det at du kan undertrykke en kvinne?

     

     

    Hva er et skeivt kvinnesyn? Gjøre kvinner til sexobjekt? Kle opp kvinner i bikini og be dem reklamere for ting?

     

    Koranen er jo gjennomsyret av det. "En kvinne tilhører hennes mann", "En kvinne skal ikke berøre en mann som ikke er hennes", "En kvinne skal ikke se eller tale til andre enn sin mann" osv., osv.

     

    Og hva har det siste der med noe som helst å gjøre? Det er muligens en objektifisering, men har er ikke religiøst betingen, og faller helt utenfor denne diskusjonen. I tillegg er ikke dette noe noen blir presset til å gjøre. Det er jenter/gutter/menn/damer som velger dette selv.

×
×
  • Opprett ny...