Jump to content

Yopaz

Medlemmer
 • Content Count

  380
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

453 :)
 1. Uskyldig var han på ingen måte, men han hadde så vidt jeg forstår ikke gjort seg skyldig i noe som skulle ha ført til dødsstraff og han var ikke dømt til dødsstraff da han ble drept. Det har vært ikke-voldelige protester mot politivold og rasisme i USA i form av at fotballspillere knelte under nasjonalsangen, dette ble ekstremt dårlig mottatt og det førte ikke til noen endringer. Black Lives Matter snakker om white privilege for å beskrive det at hvite i mindre grad blir trakassert av politiet og da drar du fram nazistkortet fra lomma. På den ene siden har du en gruppe som er lei av å bli trakassert av politiet og ble truet av styremaktene når de våget å uttrykke seg på en ikke-voldelig måte. Martin Luther King jr. sa "A riot is the language of the unheard", så selv om det er riktig at han var mot dem og mente at de var destruktivt så er det dette han advarte mot. Når meningene ble undertrykt og fordømt så reagerte de slik som det vi ser nå.
 2. Det blir jo på ingen måte det samme. Vi kjøper ikke ny konsoll for å spille gamle spill, men når vi kjøper ny konsoll er det fint å fortsatt kunne spille de gamle spillene uten å betale ekstra. Den nye konsollen kan også spille nye spill.
 3. Tja, nå har jo Sony solgt over 110 millioner konsoller, mens Epic Games Store har 108 og Steam har 90 millioner aktive brukere. Det er vanskelig å si hvor stor overlapp det er mellom disse, men det er jo uansett lite som tyder på at PC har en overveldende seier. Om du vil hevde at PC er objektivt bedre enn konsoller er dette helt riktig, men ikke noe som betyr noe. Playstation 2 var svakere enn både Xbox og Gamecube i den tid, men var likevel den konsollen med desidert mest suksess, Wii hadde stor suksess til tross for at den var langt svakere enn Playstation 3 og Xbox 360. PC vil alltid ha best hardware fordi det er en kontinuerlig bedring og det er uendelig med valg av hvordan du vil bruke den, men det betyr lite når det er helt subjektivt hva vi liker.
 4. Fisk er ikke monpfyletisk gruppe og det gir derfor ikke mening og kalle mennesker for fisk. Videospill er et ord som beskriver spill som spilles med elektronisk utstyr på en bildeskjerm, altså spill på mobil, TV eller dataskjerm er alt under betegnelsen. Om du har spill på GPSen vil det teknisk sett være videospill. Om du leker med programmet er ikke dette spill. https://no.m.wikipedia.org/wiki/Videospill
 5. Nå har jo XBox vært overlegen på hardware med XBOX One X mot PS4 Pro, XBOX 360 var sterkere enn Playstation 3, XBOX var sterkere enn PS4, overlegen på bakoverkompatiilitet - noe de også kommer til å være neste generasjon siden det faktisk er kompatibilitet med spill helt tilbake til den første XBoxen. Kontroller er subjektivt, personlig synes jeg Xbox kontrolleren ligger i hånda. Sannsynligvis kommer jeg nok til å kjøpe Playstation 5 på grunn av spillene, men jeg skal ikke dikte opp feil informasjon bare fordi jeg liker en konsoll bedre enn annen.
 6. Det er akkurat dette. Jeg har ingen interesse av at Huawei får kontrakter i seg selv. Jeg har ikke aksjer i selskapet og jeg tjener ikke eller taper ikke noe på hva telenor velger, men det er synd for forbrukerne om Telenor (eller Telia for den saks skyld) velger bort Huawei kun på grunn av udokumenterte påstander om overvåkning og vi ender opp med noe som er dyrere, dårligere eller begge deler. Om Nokia kan tilby noe bedre og/eller billigere og derfor får kontrakten så er det bra.
 7. Det er jo dessverre sånn at den som roper høyest får mest oppmerksomhet og dette gjelder over hele linja. Er du en elev i skolen som trenger hjelp i skolen holder det ikke å rekke opp hånda for å få hjelp når en person løper rundt i klasserommet og skriker. Når vi hetser spillutviklere og kommer med trusler (noen har opplevd konkrete trusler der de har informasjon om hvilken skole barna går på) så er det ikke rom for å svare på de saklige kritiske spørsmålene. Det er utmattende å være i posisjonen og det krever langt mer energi enn det er verdt. Noen har sluttet i jobben sin på grunn av hets, men du mener kanskje det bare er en enda enklere måte å slippe å svare på kritiske spørsmål? Kanskje har du rett at de velger å fokusere på hets fordi det er enklere. Er dette en grunn til å fortsette å hetse? Om vi alle kollektivt slutter å hetse og kun stiller saklige kritiske spørsmål som oppfordrer til diskusjon så mister jo utviklerne en unnskyldning til å unngå spørsmålene. Begge parter taper på hetsing. Det kan ikke forsvares.
 8. Samsung har jo vært på markedet for telefoner i lang tid før Apple, de har også hatt smarttelefon før Apple kom med iPhone så eksempelet ditt er helt feil.
 9. Tanken er jo at dersom det er en fordel med å kjøpe elbil så vil folk kjøpe elbil. Om vi skal gjøre det slik at elbilene får en ulempe fordi de ikke får benytte seg av kollektivfeltet fordi de er renere og dermed ikke "trenger det" så vil jo det bare oppfordre oss til å tviholde på bensin- og dieselbiler. Tenkte du gjennom det du skrev dør du postet det?
 10. Jeg forstår konseptet og jeg liker det, det er du som ikke forstår. Jeg sier at vi ikke skal anbefaler mobiler før de er testet og ikke sette mobiler som ikke er i salg mot hverandre fordi det ikke er nok sammenlikningsgrunnlag. Du har tydeligvis ikke forstått dette da du allerede har konkludert angående Motorola One Zoom som en telefon som kun har godt kamera. Personlig vet ikke jeg om den har godt kamera, den er ikke ut enda. Jeg vet heller ikke om den føles rask eller ikke og om den har god batteritid. Frem til den blir testet og jeg får vite hvordan den faktisk er som telefon så avventer jeg å dømme. Godt mulig at Fairphone er en fantastisk telefon mens Motorola blir helt grusom, men med mindre du kan vise til noen som har sammenliknet dem så sitter du å kommer med konklusjoner du ikke kan underbygge. Påstand - bevis - konklusjon
 11. Om du vil ha tilgang på telefonnummer på en usikret server så er det jo bare å søke opp navn på 1881.no eller gulesider.no. Der finner du også ut adresse i tilfelle du vil bryte deg inn, dersom du sjekker skattelistene først kan du sjekke inntekt og formue slik at du kan vurdere om det er verdt risikoen. Jeg er ikke noen tilhenger av hvordan Facebook holder på, men telefonnummer er jo noe av det letteste du kan få tak i. Jeg kjenner få som jeg ikke kan finne så lenge jeg har fullt navn selv om noen reserverer seg mot å stå i telefonkatalogen. Jeg er helt enig at det burde eksistert bedre løsninger enn Facebook, men dette er nå en løsning. Godt mulig at det er bedre enn ingenting?
 12. 450 er inkludert mva, så hvis den skulle sendes til Norge ville den bli trukket fra først, før lagt på i norge. Men de sender kun til EU enn så lenge. Man må kjøpe lader i tillegg hvis man trenger. Det blir fortsatt misledende å vise til et produkt som ikke selges i Norge og vi betaler også mva på fraktkostnadene. Dersom du importerer denne telefonen fra utlandet kan du også få den til en lavere pris fordi prisnivået i Norge er generelt litt høyere enn i mange andre land. Fraktpris og om de sender den er jo også relevant informasjon. Kan jeg like gjerne kjøpe denne som Motorola One Zoom? Nei, som du nevner sendes den kun i EU. Jeg kunne også ha pekt på hvilken som helst annen telefon i prisklassen 3500-4500 som blir lansert i den kommende tiden og sagt du kan like gjerne kjøpe denne. Uten at telefonene har blitt testet er det dumt å si at vi bør kjøpe en over en annen. Det at Fairphone har batteri som kan skiftes ut uten at vi må ha masse utstyr se instruksjonsvideoer og be noen bønner er jo et stort pluss, men det blir litt for tidlig å konkludere hvilken telefon vi skal kjøpe. Konseptet er bra og jeg håper de lykkes.
 13. 450 euro er ca. 4500 kroner med dagens kurs, så jo, relativt lik pris, men det er 4500 kroner før du betaler 1125 kroner i mva og 341 kroner i fortollingsgebyr så totalprisen blir jo 5960 kroner, nesten 1800 kroner mer enn denne. Dette er eksludert prisen for frakt som også inngår i beløpet på hvor mye toll du må betale. Jeg har ikke inkludert dette fordi nettstedet ikke sender til Norge og det blir derfor ikke mulig å sammenlikne totalprisen. Edit: Som Frank Larsen poengterer så blir mva trukket fra før den sendes til Norge så regnestykket i posten min stemmer ikke.
 14. OK, så mulig jeg gikk litt langt, men se nå på dette avsnittet som du skrev, Dersom dette stemmer? Jeg har vist til en kilde som sier helt konkret at elektriske kjøretøy ble lovlig i 2014. Du kan akspetere det og innrømme at du ikke var klar over at det var det, men i stedet ignorerer du det at jeg faktisk viser til lenke som støtter påstanden. Når jeg sier at du ignorerer fakta er dette en av avsnittene jeg sikter til. Du kan si jeg er uhøflig når jeg ber deg akspetere fakta, men jeg vil si det er like uhøflig å avfeie kommentarer som viser til kilder som om det bare var en mening. OK, da har jeg tydeligvis missforstått deg, i den forrige posten sa du at forskjellen mellom 20 og 25 km/t var kun clickbait, men i realiteten er det jo forskjellen på lovlig og ikke lovlig, men det får gå. Jeg er delvis enig med deg her. Sparkesykkelene får mye kritikk som er mer på grunn av utleiesystemet enn sparkesykkelen i seg selv. Jeg har ikke noe mot sparkesykkel, men jeg har noe mot idioter som bruker dem på lik linje som jeg har noe mot idioter på sykkel, bil, buss, båt eller til fots. Samtidig aksepterer jeg også at det er en grense som står i loven for når du har lov til å bruke små elektriske kjøretøy og at denne sier maks 20 km/t. Min mening angående dette har ikke noe å si fordi fakta veier tyngre.
 15. Okei, dersom det stemmer at det ikke var lovlig før 2014, så ble den i så fall solgt til meg ulovlig. Poenget mitt var at det var ingen som klaget når jeg kjørte rundt på min elektriske sparkesykkel i 2003, i motsetning til all sutringen jeg leser i dag. Jeg har ikke diskutert jus i det hele tatt, det er det jo du som gjør. Jeg kommenterer på holdningen mange har til disse "nye" sparkesyklene som er i omløp. Du siterer jo bare loven som allerede står i artikkelen, som er urelevant til kommentaren min og som jeg allerede vet fra før. Jeg sier bare at med all den klagingen som foregår rundt disse små puslete sparkesyklene, er det rart at folk ikke går rundt og sutrer om vanlige sykler og elsykler, som er potensielt og som oftest mer skadelig enn en sparkesykkel på +-10 kg og går i 25 km/t. Det faktum at politet ikke engang gidder å bruke ressurser på målinger, viser jo bare at disse 5 km/t er en bagatell som media utnytter for clickbait. Som også forsåvidt er med på å skape et enda mer negativt syn på disse sparkesyklene, ufortjent. Nå la jeg ved en lenke slik at du kan lese nyhetsartikkel fra da det ble lovlig så det er ikke om det var lovlig, det handler kun om du er villig til å akseptere fakta. Ja, det var ulovlig da du kjøpte din og det ble først legalisert i 2014 med øver fartsgrense på 20 km/t. Det er ikke clickbait, det er loven. Du sier du ikke diskuterer jus, men vi diskuterer faktisk norsk lovverk her, så vi diskuterer per definisjon jus. Som sagt det at du avfeier fakta betyr ikke at du har rett. Det at politiet ikke bruker resurser på det betyr ikke at det er lovlig og jeg sier ikke at du skal slutte å bruke sykkelen din. Jeg sier det at juridisk sett er det ulovlig, dette er fakta, dette er ufravikelig og du kan velge å akseptere det eller du kan si det kun er bullshit eller clickbait alt du vil og det vil ikke hjelpe. Enten forstår du genuint ikke og det er synd, men du har muligheten til å lære om du bare prøver hardt nok. Om du faktisk ikke vil forstå så er det enda mer synd på deg fordi du kommer aldri til å akseptere realiteten. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1990-02-19-119/KAPITTEL_1#KAPITTEL_1 Les dette før du svarer på spørsmålet om det er lovlig med sparkesykler som går i 25 km/t eller ikke. Edit: Det at ingen klagde da du kjøpte din har vel med at det ikke var like utbredt (fordi det ikke var lovlig) og er vel heller ikke et argument for eller mot om det er lovlig. Det er også ulovlig å klippe gresset på en søndag uten at folk nødvendigvis klager på deg om du gjør det. Til informasjon så klager jo også folk på standard syklister, men akkurat nå har sparkesykkelen overgått syklistene.
×
×
 • Create New...