Gå til innhold

Keiso

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Keiso

  1. Bør kanskje spesifisere dette noe nærmere. Det er altså to hyppige problemer med skjermen, det ene hvor det er gule områder som kan oppstå hvor som helst på skjermen, som synes best på hvit bakgrunn. Dette skal være lim som enda ikke er fordampet og som kan forsvinne etter bruk.

     

    Det andre er det som jeg har opplevd, med gulskjær fra kantene. Dette synes best på svart bakgrunnsbilde. Link: http://www.engadget.com/2011/03/12/poll-is-your-ipad-2-backlight-bleeding-video/

     

    Hvis det er slik at de fleste her ikke har slikt problem med sin iPad, så får jeg vel ta sjansen på en ny en nå og håpe på det beste :thumbup:

  2. Jeg fikk iPad 2 på lanserigsdagen etter 1 times kø på Elkjøp. Til min store forargelse så var denne defekt. Den hadde det samme problemet med "lyslekkasje" som man har skrevet mye om ellers på nettet. Er vel kanskje ikke egentlig en lyslekkasje, men produksjonsfeil hvor skjermen synes "klemt" til kantene og derav får et gulskjær som spres fra kantene. Leverte denne tilbake, bestilte så på Elkjøps sine hjemmesider da det var 100+ på lager plutselig en dag. Fikk denne i går, og igjen var feilen til stede, denne gangen enda verre! Leverte selvsagt tilbake denne også....

     

    Er det flere her som har opplevd feilen? Når jeg leser på Apple sine forumsider, er det antydning til at så å si alle iPad 2 som er ute nå lider av samme problem i mer eller mindre grad. Jeg håper ikke dette er tilfellet, i så fall så kommer jeg ikke til å kjøpe den før om kanskje et par måneders tid, forhåpentligvis produksjonfeilen er da rettet på.

     

    Har for øvrig bestilt en fra Netshop, som sannsynligvis vil bli sendt ut til meg i morgen... men jeg er i tvil om hvorvidt jeg bør avbestille denne, hvis feilen nå er så utbredt som jeg tror....

  3. zonko: Budsjett på helst ikke gå over 10K. Bruk til alt mulig bortsett fra spilling. Ser mye på filmer og driver med bilder, ønsker derfor en god skjerm.

     

    Sempron/hevih: Viser til ventles innlegg. Å skru ned oppløsningen på LCD skjermer er ingen god ide. Bildet blir uklart, "blurry".

     

    Skjermen må ikke være matt. Kan også ha blank skjerm dersom det finnes en i 15,4" størrelse med 1280 x 800 oppløsning med BRA innsynsvinkel. Har gjort så mye research og sett på så mange merker og modeller, men alle ser ut til å ha samme type panel med svært dårlig vertikal innsynsvinkel og blank overflate...

  4. Kjære lesere. Jeg er ute etter en ny bærbar maskin med en god skjerm. Ønsker meg i utgangspunktet en 15,4 tommer maskin med oppløsning på 1280 x 800. Helst bør det være en matt skjermtype.

     

    Prosessortype, merke, grafikkort har ikke så mye å si. Problemet mitt med de fleste maskinene er at innsynsvinkelen er så begrenset vertikalt. Jeg får så vondt i nakken av å justere meg hele tiden etter skjermen. Har sett på HP sin 6715b med oppløsning på 1680 x 1050, denne skjermen er meget bra med god innsynsvinkel, men oppløsning er altfor høy til at jeg er komfortabel med den.

     

    Forslag tas i mot med stor takknemlighet.

  5. Til dere som har oppdatert firmware via SEUS nå nylig. Hva skjer med dere hvis dere prøver å oppdatere firmware igjen? Får dere feilmeldingen "Feil i kommunikasjonen" eller noe sånt? Jeg vet det er helt meningsløst å prøve å oppdatere samme firmware 2 ganger, men som jeg nevnte i posten over, så vil jeg gjerne vite om det er noe "galt" med telefonen min nå eller ikke (så jeg kan få en god natt søvn...) Tusen takk på forhånd!

  6. Jeg tok med min K750 for å låse den opp i dag, og alt fungerer. Men så kom jeg på en ting, vil jeg fortsatt ha mulighet for å oppdatere firmware på telefonen etter unlocking via SE Update Service?

     

    Jeg hadde allerede oppdatert FW til den nyeste før unlocking. Men jeg ville likevel prøve igjen i stad, og jeg fikk da meldingen: "Telefonen din er allerede oppdatert. Vil du likevel gå videre?"

     

    Hvis jeg svarer ja på det, så får jeg feilmeldingen "Feil i kommunikasjonen", og jeg må ta ut batteriet, etc.

     

    Er dette vanlig hvis jeg oppdaterer samme FW på nytt, eller skjer dette her nå ford jeg har låst opp telefonen?

     

    Takk på forhånd.

  7. Har et spørsmål:

    Går det an å fjerne teksten på hovedbildet hvor det står operatornavnet?

    Altså den linja hvor det står Netcom, Telenor, etc, midt på skjermen i øvre halvdel. Den står i veien for bakgrunnsbildene mine...

     

    På forhånd takk for hjelp!

  8. Nå fikk jeg endelig i dag min D500 også. HW og SW versjon av den nyeste batchen i januar. Har lekt med den hele dag, og ingen problemer med softwaren så langt. Faktisk så fungerer alt knirkefritt...

     

    Jeg hadde E700 før, og det er noe som er uvant med D500 når det gjelder SMS delen, men ellers er alt mye bedre enn før....

     

    Men en ting som jeg er veldig skuffet over nå... er faktisk skjermen, som alle synes å skryte så mye av. Fargene er altfor dårlige!!! 262k eller ikke, hvitfargen er jo ikke hvit i det hele tatt, den har en grønn-blå skjær. Rød-fargen er også altfor kraftig i noen tilfeller.

     

    Jeg lastet opp ca. 60+ bilder opp på mobilen som bakgrunnsbilder, mange av dem brukte jeg også på E700. Det jeg la merke til med en gang, var at E700 viste fargene mye mer korrekte. Hvit var mye mer nær hvit, og skjermen var også en god del lysere på E700. Jeg regner ikke med at det er min D500 som er defekt eller noe, siden en annen D500 jeg har sett på Elkjøp i dag også lider av det samme. Huff... vel, ingen mobil er perfekt (får jeg trøste meg selv med nå).

  9. Kjapt innlegg:

     

    Prisen på S700 har falt betraktelig nå i disse dager, ligger vel på rundt kr 4500. Skulle ikke forundre meg om den falt enda ytterligere utover januar. Det blir da ikke stor prisforskjell mellom D500 og S700...

     

    S700 til ca. kr 4000 vil være ganske fristende... men den er jo så stor i lomma.

     

    Men hvis den går ned til kr 3000 så tar jeg den uten å blunke :)

  10. Hei, jeg har et problem her som jeg håper at dere som har virkelig peil kan hjelpe meg med.

     

    Jeg har en WD 250 GB. For å løse 137GB-grenseproblemet, så formatterte jeg bare C: til 40 GB først, installerte Windows XP, så SP1, og deretter partisjonerte og formaterte resten av harddisken.

     

    Men nå kom jeg på at jeg har fått et annet problem. Om jeg en gang skulle måtte reinstallere Windows XP på nytt, så er jeg rett og slett screwed!! :

     

    Uten SP1 klarer ikke Windows XP installasjon å gjenkjenne harddiskens partisjoner med 48-bits addressering, og jeg vil være nødt til å formattere hele disken på nytt. Problemet er at jeg ikke vil slette det jeg har på de andre partisjonene bortsett fra C når jeg vil reinstallere Windows.

     

    Har noen forslag til hvordan jeg kan løse dette problemet? Tusen takk på forhånd for tips. m(_ _)m

  11. Linja mi var ubrukelig på lørdag, ble så bedre igjen i visse områder på søndag, men alt er ikke helt bra enda.

     

    Visse sider tar mye lengre tid å laste ned nå. Til og med forumsida her tok 5-8 sekunder før den kom opp, i motsetning til under 1 sek. som jeg pleide å ha før.

     

    Jeg har opplevd dette her fra NGT flere ganger i løpet av litt over 1 års abonnement. Jeg merker linjeforandringer kanskje mer enn andre, fordi jeg surfer på sider i Japan, mm., og da går linje ofte gjennom mange servere...

     

    Jeg har prøvd å klage til NGT om det samme før, men det er veldig vanskelig å konkretisere problemet, da det ikke er så opplagt hvor det sitter.... Får bare håpe på at ting blir normalt igjen etter noen dager, noe som det stort sett pleier å bli.

  12. åja, måtte bare få med at NEC også produserer ALT i skjermene sine.. fra a-z :)

     

    Herregud, kan du ikke bare slutte å drite deg ut. Enten så er du bare uvitende, eller så liker deg å uttale deg ting du ikke vet noe om, som vi allerede har sett flere eksempler på.

     

    Som jeg sa ovenfor, NEC bruker paneler designet og laget av AU Optronics, det samme gjør mange andre som Hitachi og Princeton.

     

    http://www.auo.com/e_whatsnews_20030120.shtml

     

    De produserer kanskje fra T-Z, ikke A-Z :lol:

  13. Nei, bare Windows Media Player :)

     

    Det er DVD decoder drivere som er viktigst. WinDVD tror jeg også gir god støtte til Radeon kortene, men har personlig ikke brukt det programmet.

     

    Brukte Power DVD 4.0 før, og ble svært overrasket da jeg reformaterte HDDen og installerte offisielle ATI DVD drivere i stedet for å bruke Cyberlink sine (ATI driverne er basert på Cyberlink sine, men med tillagt Radeon støtte).

  14. Først når det gjelder ATI's TV-ut kvalitet: Jeg tror ikke du vil bli skuffet. I motsetning til Geforce2 kortene, er TV-decoder delen innebygd i selve grafikkprosessoren, så du trenger ikke å bekymre deg for at det ene kortet skal være bedre enn det andre.

     

    Men det er dessverre slik at det likevel er en viss forskjell på kvalitet mellom de forskjellige merkene. Tror det er kvaliteten på kretsløpet som er forskjellig. Min Hercules 9000 Pro funker utmerket på TV-out, men bildet er betraktelig mer fuzzy og matt enn det andre 9700 kortet mitt fra ATI selv. Men du går jo for Sapphire, og de skal være best på ATI.

     

    Og med ATI kort trenger du ikke noe ekstra som TV-Tool. Selve ATI driverne gir gode nok innstillingsmuligheter for de flestes behov. Jeg har hatt et Geforce4 og syntes Nvidia's TV support er latterlig. Det er også derfor man lagde TV-tool.

     

    Angående spørsmålet ditt om Dual view, så trenger du ikke å bekymre deg i det hele tatt. Her har du muligheten å velge mellom Theater Mode, hvor all video via overlay blir duplikert over til TV-out, så både PC og TV får video. Så lenge overlay signalet er til stede, vil TV bildet bare vise videoen, så du kan gjøre hva du vil ellers på PCen.

     

    Ellers kan du bare bruke tradisjonell dual view hvor du ekspanderer din desktop på begge skjermene, men da får du kun vist film på et av bildene. (Overlay signaler går bare til et signal om gangen ved dual view). Fordelen her er større valgmulighet angående oppløsningsbestemmelse, osv. (Ved Theater Mode blir oppløsningen på TV-bildet bestemt av oppløsningen på videofilen du har.)

     

    Det er ikke noe forskjell på TV kvaliteten mellom 9500/9700.

     

    SMARTSHADER, SMOOTHVISION, og VIDEOSHADER har vel i utgangspunktet ingenting med TV-out kvaliteten å gjøre, men på 3D ytelsessiden.

     

    FULLSTREAM kan kanskje deg bedre bilde på divx filmer, da ATI og divx har inngått avtale med hverandre. DivX Player 2.1 har spesiell støtte for nye Radeon kort, og kan utnytte FULLSTREAM til å bedre videokvaliteten. Har ikke fått det til å virke ennå, da man må vente til CATALYST 3.4 drivere før funksjonen fungerer. (Jeg bruker vanligvis BS Player uansett, da jeg ikke får DivX Player 2.1 til å lese japanske filnavn!! :evil: )

     

    Bare så det er nevnt, så er DVD playback kvaliteten på ATI kortene helt overlegent. Bruker du DVD decoder drivere fra ATI, så fungerer Motion Compensation sinnsykt bra. Bildet blir sammenlignbar med meget dyre DVD spillere. (Har faktisk sluttet å bruke min Sony DVD spiller...)

     

    Håper dette svarte på dine spørsmål.

  15. ok, tar tilbake 3 års onsite, men har du sett en NEC mot en EIZO? ikke det nei, men det har jeg.

     

    Jøss, er vi på barneskolenivå hvor du begynner å svare for meg også???

     

    Ja, jeg har sett NEC LCD mot EIZO LCD side ved side. Mer spesifikt: NEC LCD1760NX-BK vs. EIZO L565-K.

     

    At EIZO L565 er en kongeskjerm, gidder jeg ikke å gå mer inn på. Sikkert hundrevis av andre som er enig med meg her. Bare ta en søk på det her i forumet.

     

    NEC skjermen var jeg sterkt skuffet over. Jeg ville se på skjermen da den hadde 16 ms i spesifikasjonen. Jeg syntes at bildekvaliteten så merkelig lik ut en Hitachi jeg hadde prøvd tidligere, med de samme manglene og karakteristikk (tydelige horisontale skillelinjer i bildet, håpløs gråtoneskille, altfor sterk blåtendens - grå var blågrå f.eks.) Hørte senere at begge skjermer var lagd av samme fabrikk i Taiwan, av AU-Optronics.

     

    Forresten, EIZO har alltid hatt en 3 års Onsite garanti som gjelder internasjonalt. Du sier at du har jobbet i flere miljø i flere år med EIZO? Hvis det er sant det du sier, så er det i seg selv godt gjort da å ikke vite noe om garantibetingelsene, og attpåtil når du sier at EIZO har høy feilrate.

     

    Både CRT og LCD. Prisen skiller ikke så mye men NEC er bedre. EIZO har liksom ikke kommet videre og en EIZO CRT som er 3-4 år gammel er kliss lik den som selges idag. Høy feil rate (over tid) og svak for yttre påkjenninger er også en begrennsing med EIZO.  (har jobbet i flere miljø med eizo i flere år). Med de satsningene NEC har gjort med LCD, må desverre EIZO ta til takke med plassen bak. Prøv selv endag.... hvis du har råd...

     

    Hva NEC har gjort med LCD? Så vidt jeg vet så er en god del av de siste modellene som er kommet fra NEC med LCD-paneler som er laget av AU-Optronics. De lager ikke paneler bare for NEC, men for alle produsenter som vil betale for deres produkter. Det eneste NEC gjør selv er å sette sammen rammene sine med selve LCD panelene. Så jeg vet ikke helt hvilke satsninger du henviser til....

     

    At EIZO har høy feil rate over tid har jeg aldri lest om. Tror du er alene om å si det egentlig... hvis noen andre kan støtte deg om det, så har jeg ikke noe i mot om å innrømme feil. På den andre siden er EIZO kjent for kvalitet, og du er den første jeg har sett som sier negativt om dem, i hvert fall med så stor selvoverbevissthet.

     

    Kan heller ikke se at EIZO skjermer har noe svakere oppbygning enn andre. Syntes ikke den NEC skjermen jeg prøvde virket så imponerende stødig. EIZO L565 har aluminiumsfot med nydelig finish og er solid som fjell. EIZO lager også egne protection covers for sine LCD skjermer, en tynn glass som beskytter skjermen veldig godt (synd at dette ikke fås i Norge, jeg kjøpte min i Japan).

     

    EIZO har egne fabrikker hvor de lager skjermene sine, og kun dem bare. Til og med i Japan hvor LCD teknologien er helt overlegent, er fortsatt EIZO bestselgende. Sharp også gjør det meget sterkt.

     

    1880 fra nec koster ca 14K, mens eizo sin koster kun ca 10K.. Hvorfor? ja si det...

     

    Jeg tør ikke å si noe om den skjermen her, da jeg ikke har noe personlig erfaring med den. Men begynner du ikke nå å bli litt latterlig her egentlig? Hvilken EIZO modell er det du sammenligner med? Den konkurrerende modellen fra EIZO må jo være L685, og den ligger vel på rundt kr. 15.000,- (min bror har den i rommet sitt også, så jeg har god kjennskap til den).

     

    Dessuten er det nå ganske feil å bruke pris til å vise kvalitet. Disse gamle skjermene, både 1880 og L685 kostet mye å produsere før og er derfor så dyre. De nye modellene som er kommet ut nå er minst like bra, men en god del billigere pga. bedret produksjonsteknologi.

     

    Til slutt vil jeg bare si at jeg har ingenting i mot NEC og at du påstår at NEC har god kvalitet på skjermene sine. De NEC CRT skjermene jeg har sett er dødsgode. Andre LCD modeller fra NEC er sikkert meget gode de også, selv om jeg personlig synes 1760NX var ubrukelig til grafikkredigering (og alt annet også egentlig).

     

    Det jeg reagerer på, er hvordan du tråkker ned på EIZO, med tilsynelatende ikke noe annet grunnlag enn dine ord bare.

     

    Eizo er desverre ikke lenger hva det var.. Skal du ha en GOD CRT i disse dager er det nok NEC som gjelder. eller Sony om du skal ha wide.  

     

    Finner du ikke produktene noen steder, send en pm så skal jeg finne noen som selger de for deg. PDF info kan jeg også skaffe.

     

    Jeg ser også at du jobber for en butikk som selger NEC og Sony skjermer og IKKE EIZO skjermer. Synes det lukter fisk her jeg.....

     

    Ikke at jeg tror NEC og Sony skjermer kommer til å selge så veldig mye bedre etter dine poster, men jeg setter i hvert fall spørsmålstegn ved objektiviteten.

  16. Personlig; (og da mener jeg personlig synsing) tror jeg at de som ser ghosting på dagens LCD skjermer, innbiller seg etterslepet. Var på en komplett-butikk og forhørte meg om LCD-skjermer, da ekspeditøren sa at de generelt var umulig å bruke til spill, ja det var rett og slett tragisk og jeg måtte aldri finne på å kjøpe noe slikt.  :shrug:  

     

    I butikken hadde de en Samsung 172T LCD-skjerm. Den var koblet til er Radeon 9800Pro-kort. Den var koblet til en CRT skjerm og LCD skjermen slik at de viste samme bilde. Jeg testet et spill i butikken (IGI2) og prøvde å studerer dette ghosting fenomenet. Uannsett hvor mye jeg dro på musen så jeg ikke noe forskjell på en CRT eller LCD. Derimot merket jeg at det generelt gjelder at bildet blir utydelig på BEGGE skjermer da man i spillet snur seg raskt.    :o  

     

    Så nå oppfordrer jeg alle til å snu raskt på hodet sitt og si at dere ser helt tydelig og får med dere alle detaljer.  (real life) :yes:  

     

    Jeg tror også at det er endel persepsjon inne i bildet (persepsjon: hvordan man oppfatter omgivelsene) Jeg tror at endel ser det de vil se. De regner med at de vil se ghosting, og da ser de ghosting.

     

    Regner med å få endel pepper for dette, men jeg tror endel er enig med meg!  :shrug:

     

    Og pepper skal du få.

     

    Det er nok sant at ghosting er et noe misbrukt begrep. Det hører til gamle dager med LCD skjermer uten TFT teknologi, hvor man virkelig måtte vente et halvt sekund før bildene hengte med. Hvis dere f.eks. ser på en Nokia 7250, så har denne skjermen meget tydelig ghosting når man skifter fra meny til meny.

     

    Med dagens LCD skjermer til PC med ca. 25 ms i response time, så merker man ikke "ghosting" så mye. Det man derimot merker, da bare nesten med raske FPS spill eller raske bevegelser i DVD filmer, at noen frames blir på en måte borte. Men du ser det ikke noe særlig hvis du ikke sammenligner direkte med en CRT skjerm. For hardcore gamere hvor alt må være optimalt, er dette direkte plagsomt. Og det er det topic'en handler om, er LCD bra nok for hardcore gamere?

     

    Har personlig hatt 3 EIZO LCD skjermer og synes at de var brukbare til spill, men jeg er da heller ingen hardcore gamer (just casual I guess :)) Ingen etterslep, men bildene var ikke sammenhengende nok ved raske bevegelser.

     

    Hz på CRT skjerm og LCD skjerm er ikke det samme.Og kan ikke sammenlignes.

    Må du ha en 100 hz skjerm for å klare 100fps?? Tror du har tatt en pink panther brus for mye her.  :lol:

     

    Hmm.... 100 Hz på en skjerm = 100 oppdateringer av bildet pr. sek., og 25 ms response time på en LCD =1s/25ms= 40 bilder pr. sek.

     

    Så må man ha en 100 Hz skjerm for å klare 100 FPS? Ja, i hvert fall i den konteksten det ble sagt. Skjermkortet ditt kan punge ut 500 FPS pr. sek, men du får bare ca. 40 av dem med en LCD skjerm på 25 ms, og 100 av dem for en skjerm på 100 Hz. Vel, i hvert fall på det teoretiske nivået. Det er derfor man har Vertical Sync option, så man synkroniserer FPS på spillene og oppdateringsfrekvensen til skjermen.

  17. Anbefaler egentlig hvite skjermer. Skal vist være mindre belastning på øyene med disse. Sitter du lenge og spiller tror jeg det er et must.

     

    Unnskyld, men det synes jeg egentlig er bullskitt. Når du sitter og ser i skjermbildet, så er ikke en mørk ramme noe mer belastende i det hele tatt. Man har jo ikke TV i beige heller eller hva? Jeg skjønner egentlig hvorfor man i utgangspunktet vil ha alt beige. Så lenge man sitter i et rom med tilstrekkelig belysning, så er det like greit. Sitter du derimot med lite belysning, så blir det belastende for øyet uansett om rammen er hvit eller svart, verken mer eller mindre for det ene eller andre.

     

    Å se min skjerm i kjedelig beige farge er for meg mye mer "belastende". Det er jo skjermen man skal ha på bordet og se i hver dag, og da er det jo kjipt å ha en stygg og beige en. Velg noe svart, sølv eller melkehvit. Bare ikke BEIGE!!! :)

     

    Dell har i hvert fall skjønt det :)

×
×
  • Opprett ny...