Gå til innhold

BlueEAGLE

Medlemmer
  • Innlegg

    4 044
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BlueEAGLE

  1. Vanndamp (ren og temperert) er ikke skaldelig for kroppen. Kroppen er hovesaklig vann, og jeg vet om folk som nært bor i sauna, og de har ingen merkbare men.

     

    Høy fuktighet kan gi grobunn for sopp o.l., og enkelte former for psoriasis kan blomstre opp ved langvarig eksponering til fukt. Hvis du lider av noe slikt, så bør utsatte områder pakkes inn for å holde det tørt.

  2. blueE: jeg har da laget setninger og avsnitt, men hvordan man skriver velger jo mye forfatteren av teksten.

     

    Hvis målet med teksten er å tvinge leseren til å gjette seg frem til meningen med det du har skrevet ved å bruke ord som likner på, men ikke stemmer helt over ens med det du forsøker å formidre i et forsøk på å engasjere leseren så har du lykkes i å lage en tekst som tvinger leseren til det. Men jeg tviler på at jeg er den eneste leseren som har lyst til å legge bort teksten etter de første fire setningene. Den eneste grunnen til at jeg fortsatte var at jeg ble besatt av en morbid nyskjerrighet til å finne ut hvor dårlig du faktisk kunne skrive.

     

    PS: Når du etterpå skriver "jeg har da laget setninger og avsnitt, men hvordan man skriver velger jo mye forfatteren av teksten." så tror styrker det troen på at du ikke kan skrive bedre, og at teorien min over ikke stemmer. Teknsik sett så har du samlet ord sammen og delt dem med kommaer og punktum. Det er ikke det samme som å skrive meningsfylte setninger.

  3. Jeg leser mye forskjellig, men jeg vil jo at karakterene skal bli gode nok enten jeg skal bli brannmann, psykolog eller fengselbetjent. Jeg liker best lese om brannulykker i avisen, men jeg vet ikke helt hva som er vikstigst jobb for fremtiden. Jeg vil ha en jobb som er meningsfylt og viktig, men det kommer jo an pensum i ungdomsskolen. Jeg har ikke kommet dit enda. Historien har jeg lyst ti ål bruke en gang til i en test i ungdomsskolen, men da vil jeg lage den bedre. Har dere noen Forslag? Det er jo derfor jeg la den ut her. Klasseforstanderen suger. Hun mobber alle i klassen. Hun er ikke snill fordeom-atte hun ga 2. Jeg kan jo skrive, hvorfor sier dere stryk?

    Jeg beklager, men etter min mening så kan du ikke skrive, noe du akkurat beviste i innlegget over.

     

    En ting er å få ordene uten stavefeil, en helt annen ting er å sette sammen ordene til meningsfylte setninger. Nøyaktig hvilke tilbakemeldinger får du fra læreren? Er de så detaljerte som de jeg ga i korrekturen min? Blir du forklart hvorfor det du gjør er feil, og hvordan du kan gjøre det bedre? Hvis ikke så anbefaler jeg at du prater med foreldrene dine og ber dem ta det opp på foreldremøte. Du kan gjerne bruke de tilbakemeldingene jeg ga i innlegg 4 som eksempel hvis du vil.

     

    Hvis læreren har gitt tilbakemeldinger på de feilene, så er det du som ikke har lest eller forstått tilbakemeldingene. En oppgave er ikke ferdig når du har levert den inn. Den er ferdig når du har forstått feilene som gjorde at du ikke fikk toppkarakter og lært hvordan du ikke skal gjøre dem igjen.

     

    Men når det er sagt, så må du ville lære for at du skal bli bedre. Læreren kan stå og fortelle klassen alt mulig, men med mindre du gjør en innsats for å forstå det som blir sagt så vil du ikke lære.

     

    Fordi du er oppe til tre om natta når du bare går på ungdomsskolen... Hvis du får nok søvn vil du nok utvikle kroppen bedre. :)

    Dette er et veldig godt poeng. Sengetid for det bør være klokken ti hvis du skal ha noe utbytte av timene.
  4. … Men klasseforstanderen har jo rettet den allerede …

     

    Vel, når du ikke skriver nøyaktig det som læreren din skriver, så blir det vanskelig for oss å bedømme. Men jeg står ved at du viser utrolig dårlig språkforståelse. Du kan dog trøste deg med at arbeidet ditt ikke har vært helt forgjeves. Jeg kommer til å bruke dette som et dårlig eksempel.

    • Liker 2
  5. Skrev læreren 'sjebne', eller er det du som ikke skriver av riktig? o.0

     

    Denne novellen er full av dårlig språk, og jeg er ville lett ha gitt denne oppgaven stryk.

     

    La oss bare ta for oss det første avsnittet

     

    Det var en gang i tiden1 en gutt som likte å2 danse. Han dansa og jobba i butikk ganske mye3. Ikke begge deler samtidig, men jobba i butikk og dansa med dansetimer4 i fritiden, ofte 45 ganger om6 uken. Han laga musikk og faktiskt7. Han ble invitert til andre siden av landet, og sang to sanger han laga8selv, og derfor skyndet9han seg veldig fordi10allerede 65dager senere skulle han jo11danse scenen i hjembyen sin. Det var faktisk1112. desember, derfor skreves12det 12/1213, og han dansa scenen 25eller 35 ganger, og det var skikkelig bra tider. Senere samme dag var det julebord med dansefolkane14, og der var zumba danse sjef15for hele skandinavia, og de spilte en av sangene i hele rommet16som han hovedpersonen17har laga18, og hun11sjefen satt ved siden av han18og sa det var skikkelig bra sang og musikk den sangen19. Men, det var faktisk her problemene begynte for han ulykkelige personligheten20.

     

    1: "i tiden" sløyfes: Det var en gang en gutt som …

    2: "å" mangler

    3: "ganske mye" på slutten av en setning er dårlig språk. "Han dansa og jobba ganske mye i butikk" er bedre.

    4: han tok dansetimer, han danset ikke med dem. Sannsynligvis så danset han med jenter i dansetimene.

    5: tall under ti skrives som tallord: "fire"

    6: Han danset fire ganger i uken.

    7: Han laget også musikk. Her trengs ikke "faktisk".

    8: "hadde laget"

    9: "skyndte"

    10: "… han seg veldig. Allerede seks …"

    11: unødvendige ord.

    12: "skreves" er bøyd form av å "skreve", altså å sprike med bena.

    13: På norsk så brukes ikke / i datoer. Det skrives 12.12.

    14: "Dansefolkene"

    15: Orddeling "Zumbadansesjefen" eller "Zumba-dansesjefen"

    16: Kan man spille en sang i bare halve rommet?

    17: Ikke bruk "han" her. "som vår hovedperson" eller "som hovedpersonen" er bedre

    18: Objektform av "han" er "ham"

    19: Smør på flesk

    20: "for den ulykkelige personen" eller liknende. Ikke for "personligheten".

     

    Så mange språkfeil i dette avsnittet lover ikke godt. Du utviser veldig dårlig språkforståelse, og klarer ikke å formidle tankene strukturert. Setningene dine blir som spagetti, og det er vanskelig å nøste seg frem til meningen i ordene. Jeg orket ikke å lese mer enn første avsnitt, og jeg vil påstå at en toer på dette er veldig snilt av læreren din.

    • Liker 4
  6. Jeg beklager, men når du skriver

     

    Det slår meg at det garantert må være andre som også kanskje har laget det samme en gang tidligere, og jeg kaster derfor ut spørsmålet her også. Er det noen som sitter på noe slikt, og kunne tenkt seg å dele med seg av dette?

    så tolker jeg det som at du er på jakt etter noe du beskriver. Det første treffet (http://coloradohockeyinstitute.com/Plus_Minus_Tracker.html)er et ferdig system basert på Excel slik du spesifiserte.

     

    Edit: added link

  7. Fortell henne hva du føler, og at du synes dette begynner å bli tungt. Ikke si at det går bra hvis det ikke går bra. Hun kan være deprimert, men hun er ikke dum, og du skal ikke se bort i fra muligheten at hun dytter litt ekstra, for å se når og ikke minst hvordan du brekker.

     

    Etter min mening så er det verste du kan gjøre å si at det går bra, for så plutselig å gi henne båten.

  8. Jeg tror at formålet med denne begrensninge er at selger skal ha en mulighet til å selge varen videre til en ny kunde etter å ha mottatt den i retur, og denne kunden skal ha en rimelig holbarhet på produktet. Med tanke på at du har 14 dager angrefrist, og man må beregne litt postgang og ny mottaker også vil ha 14 dager angrefrist, så vil ting som har en holdbarhet på under halvannen måned fra original bestillingsdato kunne falle innunder denne regelen. Her vil også mengde og forventet konsumtid spille en rolle. Hvis det er en vare som er ment å vare i to måneder med en fast dosering, så vil dette også være en vurderingsfaktor. Da tenker jeg på f.eks. proteinpulver som gjerne selges i store kvanta for jevnt inntak over en lengre periode.

     

    Jeg ser derfor ikke at det vil være rimelig å sette en fast grense for når denne regelen trer i kraft, fordi det vil variere fra produkt til produkt.

    • Liker 1
  9. Det er ikke rikdom som er problemet, men egoisme. Man må nok være litt egoistisk for å oppnå rikdom, men når man først har midler så handler det mer om hva man gjør med det.

     

    For anlednignen så tolker jeg 'Gud' som 'samfunnet', og samfunnet vil at flest mulig skal være rike og ha det godt. Men samfunnet regner også med at de som er rike hjelper de som ikke er så rike.

  10. Jeg vet. Men det er artig å se hva slags unnskyldning disse folka finner på i løse lufta for og forsvare islam. Det er islam og dens ideologi som dreper mennesker. Det er de naive snillistiske politikerne og deres støttespillere som har ansvaret. De bør etter min mening stilles til rette og dømmes. Vi har i 30 år advart mot islamsk terror, det har blitt advart mot at islam er uforenelig med våre vestlige verdier. Det vil smelle en dag. Dette har alle vært fullstendig klar over. Men få har gjort noe. Det går seg til er argumentet, islam vil tilpasse seg. Akkurat som en ideologi vil til passe seg. Hvor har de slikt tøv i fra? Hvordan er det mulig og hjernevaske unge mennesker til og tro på slikt? Hitler gjorde det på 30 tallet i Tyskland og det viser seg at mennesker ikke har utviklet seg stort siden den gang.

    På samme måte som kristendommen og kristendommen var uforenelig med de østlige verdiene når kristendommen og korstogene drepte mennesker. Religion er som atomkraft; det kan brukes til gode ting, og det kan brukes til onde ting.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...