Gå til innhold

Pezzonovante

Medlemmer
  • Innlegg

    289
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pezzonovante

  1. Hei,

     

    Jeg kjøpte meg http://www.tu.no/forbruker/lydbilde/article213309.ece for et halvt år siden, bare for å ha noe. (det var med noe ekstra bass elrno, for den kosta 700), men nå vil jeg ha Beats by Dre solo http://www.idg.no/pcworld/tester/mobil_gps_lyd/hoyttalereoghodetelefoner/article157525.ece

     

    Er det vits å bruke 1,700 kroner på nytt headset når jeg allerede har et som fungerer greit? Er det stor forskjell på kvaliteten på disse to?

     

    Håper noen har nokre tips ;)

  2. Noen her som vet forskjellen på adressenavn/ adresse?

     

    Når jeg fyller ut en pakkeleveringshit, så står det først;

     

     

     

    adressenavn

     

    navn

     

    adresse

    ----

     

     

    og forresten; Jeg valgte feil postnummer på pakken (har valgt postoppkrav, men skrev et titall feil eks: 9980 istedenfor 9990), men skrev rett adresse, har dette noe å si? går tydleigvis ikke an å endre ;:p

     

     

  3. Hey!

     

    Jeg er forholdsvis noob i fifa (spiller på halvproff). Kan noen fortelle meg i korte trekk hvordan man burde spille? Hvilke lagoppsetninger som er best osv.? Varierer jo selvsagt, men.

     

    Lurer på et par andre ting. Når jeg får beskjed om at spilleren min gjør det veldig bra, og at jeg burde si det til han, og "fremme" han eller noe; Er det da noen Måte å Gjøre dette på? For meg virker det helt umulig å gå inn på spilleren å gjøre noe som helst!!

     

    Og et annet spørsmål; En av mine spillere (78 i poeng), har gjennomsnitt på 87, og spiller helt sinnsykt. Han er en av de mest lovende i verden, og er bare 20 år eller noel. Denne spilleren gikk ned 1 i poeng, hvordan i helvete kan det være mulig? Og hvorfor går han ikke opp?

     

    Håper noen proffe dudes kan hjelpe meg! :D

  4. nice man. Kudos!

     

    Jeg innså nettopp at jeg har ingen svake sider, at jeg kan klare ALT, og at alle mine bekymringer er egentlig rene illusjoner som kun finnes i hodet mitt!

     

    :new_woot: :new_woot: :new_woot:

     

    Du burde egentlig formulert setningen "At alle mine bekymringer egentlig er rene illusjoner".

     

    kjeft, fakkings balle. gtfo

    • Liker 3
  5. Har et par slike vekter man binder på håndleddene liggende. Veier drøye kiloen hver av dem. Tenkte at siden jeg driver med boksing så er det kanskje ikke så dumt å ta på disse når jeg er ute å jogger?

     

    Eller er det kanskje dumt og vil forsterke muskeltapeffekten man får av jogging? Når jeg først jogger kan jeg fort finne på å jogge i en time eller det tredobbelte.

     

    Sikkert teit spørsmål, men ække så keen på å miste de få musklene jeg har om det skulle være tilfelle :p

     

     

    Å herregud, hva er det folk snakker om!?

     

     

    Hva i huleste er poenget med å jogge med vekter bundet til håndleddet? Forsterke muskeltapeffekten man får når man jogger, hva snakker du om egentlig!? Dette er deffinitivt en post som burde vært plassert i gullkorn-tråden, og ikke i noe trening og kosthold-tråd. jesus. Rundt håndleddene har du forøvrig minimalt med muskler. Skal du bli tjukkere i håndleddene må du bli fetere = mer fett. Herrejesus.

     

    Jogg uten du.

     

    Ville nu heller varma opp med jogging og der etter gjøre styrke trening.

    Og viss du vil belaste beinene og ryggen mer, så kjøp en god sekk. og pakk noen flasker med vann i sekken. (Helst ha noe tøy rundt flaskene, Klær etc)

     

     

    Har jeg lest en annen tråd, eller svarer du på noe TOTALT ANNET?

  6. Jeg ser poenget ditt, men du ser tydligvis ikke mitt.

     

    Da kan jeg likså godt si at jeg bruker 30 gram kyllingfilet i en suppe jeg lager. Da blir det totale næringsinnholdet pr 100 gram også ganske lavt.

     

    Det var en fin sammenligning. Skjønner du hva jeg mener?

     

     

    Det var et poeng, men ikke et godt nok.

     

     

    Vi forstår hverandre på det meste, utenom dette: Jeg ser på havregryn som noe man tilbereder som en del av èn rett, mens kylling noe man spiser "rent". Du ser på havregryn som noe man spiser "rent", altså ikke slik jeg gjør det. Det er eneste forskjellen.

     

     

    Videre vil jeg si at ved den "ferdige" tilberedede "retten", så har kylling et høyere kaloriinnhold enn havregryn. Men ikke misforstå meg her.

  7. Herregud da menneske. HALLO! Næringsinnhold er næringsinnhold! Havregrøten du vaser om er antagelig kokt på vann og 30(ca?) GRAM havregrøt.  Du sammenligner helt feil.

    100 GRAM kyllingfilet VS 100 GRAM havregryn = Havregryn inneholder mye mer kcal.

     

    Uansett hvordan du vender og vrir på det, så har havergryn et slikt næringsinnhold. Koker du havregrøt med 30 gram havregryn og resten vann, får du da et næringsinnhold etter det. Du kan jo regne selv. Hvis du greier??

     

    OG jo, det er MANGE som spiser havergryn med kun melk.

     

    Uansett HVA du lager av havergryn, så har selve havergrynene samme næringsinnhold.

     

     

    Takk for det eneste vettu innlegget her. Nesten.

     

     

    Det vi i utgangspunktet (hvertfall det fighter ville frem til), var kaloriinnholdet i maten du spiser. Det jeg vil frem til er; Hundre gram havregryn er noe annet enn hundre gram havregrøt. Den ferdige varen er MER mat enn hva selve havregrynet er, altså vil det gi en annerledes metthetsfølelse. Dere skjønner meg sikkert ikke nå, jeg skal prøve å forklare. Vanligvis (nå mener jeg havregrøt), spiser du havregrøt, og ikke havregryn (jeg gjentar, vanligvis, hvertfall i kroppsbyggemiljøt). Da kan du ikke se på en ingrediens i en rett, du må se på det ferdige resultatet. Si f.eks TS spiser du 300 gram kyllingfilet, og 300 gram ferdig havregrøt. Hva gir mest metthetsfølelse, og hva gir størst kaloriinntak? Svaret er kyllingfilet, for ikke å snakke om de essensielle proteinene iht. styrketrening.

     

     

    Måten jeg i utgangspunktet sammelignet på var ikke feil, men den var annerledes, for å sette situasjonen litt i perspektiv.

     

     

    De to andre i diskusjonen her, velger jeg å ignorere, da de hverken har en fjerneste anelse om hva som foregår i tråden, ei heller har lest gjennom den.

  8. Nei nei. Du tar feil. Det stemmer at det er ca 350 kcal i havregryn pr 100 gram.

     

     

    Jeg har IKKE feil. Se svar nedenfor, du er tydeligvis ikke så smart..

    Det var ikke bare den slags mat du viste til. Du sa mc donalds mat noen ganger i uken fordi det inneholdt mye kalorier. laugh.gif

    De veier ikke det samme nei, men ikke så langt i fra.

     

    Og hvordan du klarer å lage havregrøt med bare 42kcal i vil jeg gjerne vite.

    Til dere begge. Er dere BLINDE? Dere ser vel at jeg skriver havreGRØT, og ikke havreGRYN? Selvsagt er ulikt næringsinnhold i dem (LES DA FOR FAEN POSTEN JEG SKREV!!!!!!!!!!!!!!!!).

     

    Hvem i huleste spiser rent havreGRYN? Vel, ingen jeg kjenner! Så hvorfor i huleste viser dere til kCal-innholdet i havreGRYN, og argumenterer for at det er større næringsinnhold i det enn kylling!?

     

    ---------------------

     

    Det stemmer at det ikke kun var den slags mat jeg viste til du over her. Men som jeg har nevnt i hver eneste post jeg har skrevet her (og som jeg har skrevet enkommelig til deg), så har jeg skilt mellom SUNT og litt mer USUNT. Det USUNNE er mcdonalds og annet dritt, fordi det inneholder mye KALORIER.

     

    Hvis den samme feilen kommer fra deg igjen, blir det siste gang jeg svarer her. Nå skal jeg gi deg noen tips til hva du skal gjøre:

     

    1. les postene mine. 2. Sjekk på matportal.no (eller hvilke som helst slags næringstabeller)

  9. Gadd ikke å lese gjennom alt engang, men slik jeg ser det er det du som er dum.

    1 stk kyllingfilet - 100kalorier ca

    100gram havregryn - 365kalorier ca

     

    3.65 ganger mer, er ikke det en del kalorier så vet ikke jeg.

     

    Og de pannekakene er ikke latterlige. Det er ett godt alternativ til den ekkle maten du foreslår.

     

     

    Jeg ser du er en mindre intelligent person!

     

    For det første vil jeg si, at den maten jeg viser til slettes ikke er ekkel. (Grønnsaker, frukt, proteinrik mat, shakes).

     

    Videre vil jeg si følgende: 1. Hvem spiser HAVREGRYN alene? Slik jeg vet det, er det vanlig å tilberede, slik at det blir havregrøt, og da har det en helt annet næringsinnhold. (Se nedenfor). 2. Hvorfor i huleste sammenligner du ett stk kyllingfillet og 100 gram havregryn? De veier jo ikke engang det samme!

     

    Du kommer med ca. anslag. Her er de korrekte tallene:

     

    100 gram kyllingfilet: Energi2, kilokalorier kcal 146

     

    100 gram havregrøt: Energi2, kilokalorier kcal 42

  10. Hei

     

    Er en gutt på 185-190Cm , er ikke helt sikker :p Jeg veier kun 70 KG, noe som er veldig lite. SKal snart begynne å trene for fullt. Så jeg lurer på om det er noen raske, men sunne muligheter å gå opp i vekt på.

     

    Matrutiner, type mat , hvor mye mat etc?

     

    Noen tips ? :D Er styrketrening jeg skal beggyne med, så trenger litt kjøtt på beina :p

     

     

    Den beste og kjappeste måten for å gå opp i vekt, er rett og slett å spise masse og Ofte. Da mener jeg hver 2.-3. time. Spis gjerne sunt, da med frukt og grønt til de fleste måltider, og masse protein. For å få i deg mer næring enn hva du faktisk "orker", så kan du kjøpe shakes. Da enten proteintilskudd, og/eller ren gainer, noe som hjelper jævlig. Du må hver dag gå med kalorioverskudd, altså spise mer enn hva du forbrenner, så i utgangspunktet burde man jo da være i minst mulig aktivitet, selv om det kanskje ikke er det sunneste. Spis masse nøtter (masse kcal), gå gjerne på McDonalds noen ganger i uka, og kjør på med grandis, er masse kcals vettu!Jeg motsier meg selv her ser jeg, men noe som kan funke, og har funket for meg, er å bare spise alt mulig dritt for å komme opp til den vekta jeg ville opp til, og så deretter spise litt ordentlig..

     

     

    Han spurte etter den sunne måten. Her forklarer du den usunne måten.

     

     

    Jeg skriver både om en sunn mulighet; nemlig ved å spise masse proteiner, frukt og grønt, (hver 2.-3 time), og jeg skriver om en "usunn" måte, altså ved å spise alt mulig som inneholder mye kalorier. Om du er blind og ikke ser forskjellen, vet jeg ikke, men i så tilfelle kan du vel la være å kommentere det.Dessuten kommer dette helt an på hva TS mener med "sunne" muligheter. Det kan godt hende han mener usunne muligheter, som f.eks bruk av anabole steroider!Mener du forøvrig at dette

    Spis MYE mat ! :)

     

     

    er et bedre svar enn hva jeg ga? Vel, det synes ikke jeg.

     

     

    Du er latterlig. Han spurte etter den sunne måten, så hvorfor forklarer du da den usunne også? Og tror du helt seriøst at det var anabole steroider han mente som den usunne måten? fikk meg en god latter nå  laugh.gif

    Og svaret mitt var bedre ja. Han spurte om en sunn måte å legge på seg vekt på, så sier du til han at han skal dra på mc donalds flere ganger i uken fordi maten der inneholder mye kalorier :whistle:

     

    Jeg kan svare med ett litt mer detaljert svar.

     

    Du må spise mye mat. Og ikke spis dritmat selv om du skal legge på deg. Drikk mye helmelk, og spis mye havregryn. Dette fordi det er veldig kaloririk mat. Om du skal spise kylling og annen kalorifattig mat, så må du spise mye mer.

    En ting du kan lage er Børges pannekaker!

     

     

    Oppskriften gir 2 tykke pannekaker, eller 3-4 små.

     

    100g havregryn dekkes med varmt vann, ca 2dl blandet med 2ss sitronsaft. La dette stå og svelle over natten. Dette spalter proteinstrukturene og gjør det mer lettopptagelig, og ikke minst enklere å lage røre av.

    1 banan most

    2 egg

    40g MyoProtein – du kan ta mindre oppi røra og lage en liten mix/grøt ved siden av som du smører på før servering

    1 teskje kardemomme

    salt – fremhever smaken bedre, jeg drysser faktisk litt oppå pannekakene før servering – prøv!

    4-5 dråper vaniljeessens

     

    Bland alle ingrediensene til en ganske tykk røre, tilsett ekstra væske hvis det trengs. Jeg bruker litt Cocosa i panna – ja, selvfølgelig i stekepanna, din tøysegutt/jente – som gir en deilig crispy smak, og steker 2 tykke pannekaker av dette. Det kan bli vanskelig å snu dem for å steke andre siden hvis du har ei lita stekepanne, så del det gjerne opp i 3-4 pannekaker.

     

    Før servering stryker du på et tynt lag eplesyltetøy og drysser kanel over.

     

    Smaken minner om eplekake, mens bananen søter det opp og minner om…hrmmm…banankake. Du verden så kreative man er med navn på kakene.

     

    Alternativt til havregryn kan du bruke bokhvetemel, som i motsetning til navnet, ikke har noe som helst med hvete å gjøre og er glutenfritt.

     

    Totalt næringsinnhold for hele oppskriften:

     

    80g karbohydrat

    60g protein

    15g fett

     

    Dette er ett veldig godt alternativ til den usunne kalorimaten til han over her. Her får du både sunnOG kaloririk mat.

    Kaloriforbruk hvis du er moderat aktiv (moderat mosjon eller trening 3-5 dager i uken) er 2848.28 kcal, så om du skal legge på deg 1 kilo i uken, legg deg på ca 3350 kcal, altså 500 kcal i overskudd. 7500 kcal er ca 1kilo rent fett.

     

     

    Å skrive ned en sidelang "rett" til noen latterlige pannekaker, var veldig kreativt, thumbs up! Nei, seriøst. Jeg tror TS trenger generelle tips, og ikke det fjaset der. 1 rett, som han kanskje gidder å lage en gang i måneden. hmm. Smart.Siden ikke TS sier noe, så kan vel ikke du anta noe om han mener bol eller ikke? Selv om det ikker er særlig sannsynlig, ser den ja!Jeg ser du ennå ikke klarer å lese, og se forskjellen på de to ulike metodene jeg foreslo? Jeg foreslo den litt mer sunne metoden (og tregere), med frukt og grønt, shakes og gainer, proteiner og spise hver 2.3.-time. Og den "usunne" metoden, med burgere ol. Det er ikke uten grunn at du ser kroppsbyggere som bulker sitter på mcdonalds fra tid til annen - det er fordi det er mat med Mye kalorier i! Når TS vil fort opp i vekt, så er dette den beste måten, selv om det ikke er helt sunt.Videre skriver du at han burde spise holde seg til virkelige kaloririke varer som bl.a. HAVREGRØT, og holde seg unna (evt. spise ekstremt mye) av de produktene med lav kaloriinnhold, som f.eks KYLLING. Er du bare dum, eller mener du faktisk at havregrøt er kaloririk mat?Du kan jo ta en titt her:http://matportalen.no (nå funker ikke linkene), men sjekk ut "kylling", og "havregrøt". Selv ikke den reneste formen for kylling (altså ikke tilberedet) har laverer kcal-innhold enn havregrøt pr. hundregram.

  11. Hei

     

    Er en gutt på 185-190Cm , er ikke helt sikker :p Jeg veier kun 70 KG, noe som er veldig lite. SKal snart begynne å trene for fullt. Så jeg lurer på om det er noen raske, men sunne muligheter å gå opp i vekt på.

     

    Matrutiner, type mat , hvor mye mat etc?

     

    Noen tips ? :D Er styrketrening jeg skal beggyne med, så trenger litt kjøtt på beina :p

     

     

    Den beste og kjappeste måten for å gå opp i vekt, er rett og slett å spise masse og Ofte. Da mener jeg hver 2.-3. time. Spis gjerne sunt, da med frukt og grønt til de fleste måltider, og masse protein. For å få i deg mer næring enn hva du faktisk "orker", så kan du kjøpe shakes. Da enten proteintilskudd, og/eller ren gainer, noe som hjelper jævlig. Du må hver dag gå med kalorioverskudd, altså spise mer enn hva du forbrenner, så i utgangspunktet burde man jo da være i minst mulig aktivitet, selv om det kanskje ikke er det sunneste. Spis masse nøtter (masse kcal), gå gjerne på McDonalds noen ganger i uka, og kjør på med grandis, er masse kcals vettu!Jeg motsier meg selv her ser jeg, men noe som kan funke, og har funket for meg, er å bare spise alt mulig dritt for å komme opp til den vekta jeg ville opp til, og så deretter spise litt ordentlig..

     

     

    Han spurte etter den sunne måten. Her forklarer du den usunne måten.

     

     

    Jeg skriver både om en sunn mulighet; nemlig ved å spise masse proteiner, frukt og grønt, (hver 2.-3 time), og jeg skriver om en "usunn" måte, altså ved å spise alt mulig som inneholder mye kalorier. Om du er blind og ikke ser forskjellen, vet jeg ikke, men i så tilfelle kan du vel la være å kommentere det.Dessuten kommer dette helt an på hva TS mener med "sunne" muligheter. Det kan godt hende han mener usunne muligheter, som f.eks bruk av anabole steroider!Mener du forøvrig at dette

    Spis MYE mat ! :)

     

     

    er et bedre svar enn hva jeg ga? Vel, det synes ikke jeg.

  12. Hei

     

    Er en gutt på 185-190Cm , er ikke helt sikker :p Jeg veier kun 70 KG, noe som er veldig lite. SKal snart begynne å trene for fullt. Så jeg lurer på om det er noen raske, men sunne muligheter å gå opp i vekt på.

     

    Matrutiner, type mat , hvor mye mat etc?

     

    Noen tips ? :D Er styrketrening jeg skal beggyne med, så trenger litt kjøtt på beina :p

     

     

    Den beste og kjappeste måten for å gå opp i vekt, er rett og slett å spise masse og Ofte. Da mener jeg hver 2.-3. time. Spis gjerne sunt, da med frukt og grønt til de fleste måltider, og masse protein. For å få i deg mer næring enn hva du faktisk "orker", så kan du kjøpe shakes. Da enten proteintilskudd, og/eller ren gainer, noe som hjelper jævlig. Du må hver dag gå med kalorioverskudd, altså spise mer enn hva du forbrenner, så i utgangspunktet burde man jo da være i minst mulig aktivitet, selv om det kanskje ikke er det sunneste. Spis masse nøtter (masse kcal), gå gjerne på McDonalds noen ganger i uka, og kjør på med grandis, er masse kcals vettu!Jeg motsier meg selv her ser jeg, men noe som kan funke, og har funket for meg, er å bare spise alt mulig dritt for å komme opp til den vekta jeg ville opp til, og så deretter spise litt ordentlig..

  13. Du denne var tro det eller ei ikke så dumt! :p

    Det som er grunnen for at vi deler ord opp i to er rettskrivningsprogram som open office sin skyld.

    Ettersom vi bruker rettskriving når vi skriver , er det ikke alltid programmet forstår at det er et sammensatt ord, dette resulterer i at isbjørn kan bli: is-bjørn eller is bjørn. Noe som er rart!!

     

     

    Uansett var ikke så dum idee, jeg kan lage en liten artikkel hvor jeg opplyser om dette. :D

     

    Jeg håper du KØDDER med meg?

     

    Hahhahahhahha...............

     

    Falt deg ikke inn at det han skrev var rettet mot ord delings feilen din?

  14. http://www.ansa.no/upload/Dokumenter/Infosenteret/Landbrosjyrer/USA_landbrosjyre2009.pdf

     

    Sjekk ut den. Der står alle de forskjellige greiene som kreves for å studere til bachelor, master/MBA i USA. Det er langt nær bare SAT-test du trenger. Som du kan lese i det dokumentet, så er det en rekke andre krav som trengs. Det å søke er et helvete, og det er en relativt krevende. (holder på å ta knekken på meg) Flere av de jeg kjenner har brukt over et år på å forbedre og fikse på søknaden. Å søke bachelor i usa er generelt vanskelig. Spesielt iht. referanser fra tidligere lærere, da de færreste videregående lærere har særlig stor kompetanse (mye lettere å få f.eks en professor til å skrive referanse til deg).

×
×
  • Opprett ny...