Gå til innhold

olasonn

Medlemmer
  • Innlegg

    545
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olasonn


  1. Takk for svar.

    Disse eikene har gjenger på begge sider og det er forhjulet som det gjelder, så det skal være greie å skifte om man bare har rett verktøy.

    Men finner ikke rett på nettsiden.
    Men har sendt dem en epost, så får se om de svarer og kan hjelpe.
     

    Slettet-t8fn5F skrev (På 28.6.2019 den 13.49):

    Bikeshop har eiker. Du må vite nøyaktig lengde på eiken du har. Normalt sette er det bare gjenger på den enden som er mot felgen og skruves fast med en nippel.

     

    Jeg har sommerjobb som sykkelmekaniker og vi har endel eiker og nippler i løsvekt som vi skifter på hjul. Det som er litt irriterende, er at man må nesten av med både kassett og bremseskive for å få tredd en ny eike på plass, hvis man da ikke tar den tidkrevende jobben med å løsne alle eikene først.

     

    https://bikeshop.no/sykkelkomponenter/hjul/eiker1

  2. Jordkloden har noe som er opp og ned, og visstnok en akse som gir jordkloden en "tilt". Dette betyr at vi her i Norge også er konstant på skjeve.

    Gravitasjon skal jo forklare at vi sitter fast. Men det at alle folk ikke merker at de er på skjeve, skulle egentlig tilsi at det slett ikke er dumt å konkludere med at jorda er flat.

    Case closed.....han her bare tuller.

    Umulig at noen klarer å være så utrolig dum men samtidig betjene en datamaskin/mobiltelefon/nettbrett eller hva det måtte være.

    • Liker 4
  3. Dere har etterlyst vitner fra Antarktis.

    Et slikt video-intervju er

    "Mechanics Of The Fourth Wall - Confessions Of An Antarctic Plumber" Innrømmelser fra en rørlegger fra Antarktis.

    Linker ikke til videoen her, dere kan eventuelt søke den opp selv. Blir bare klaging på videolinker uansett....

     

    Men han sier altså at det er både kaldt og mørkt i Antarktis. Og at de bruker spesielle lamper for å minske den skadelige effekten av lite dagslys.

    Han mener at døgnet må være omtrent likt som i Alaska, stort sett.

     

    Han sier at amerikanerne har stasjonen med Sydpolen, men at Sydpolen ikke er akkurat det den gir seg ut for å være.

    Videre at ikke-amerikanere ikke er særlig velkomne til å få innsyn i arbeidet ved Sydpol-stasjonen.

    Han sier at de bruker veldig mye GPS der nede.

    Og på grunn av det forbrennes veldig mye kalorier, er det et skap med gratis sjokolade som er fritt til å forsyne seg av hele tida.

     

    Og hvorfor tror du han er troverdig?

  4. Når jeg har lest hvor umulig makroevolusjon er så blir jeg småskremt av at noen tror på det. Det er mer sannsynlig med snakkende slanger.

    https://www.youtube.com/shared?ci=MuSgITi4VL8

     

    Se denne. Her kan du se Richard Dawkins blir ledd av når han skal forklare seg om at ingenting skapte alt som nå er. Han liker ikke å bli ledd av. Det kan man tydelig se. Så kan du se en god del ateister svare på spørsmål som får en til å tenke for deretter å si på slutten at de ikke lenger er ateister men vil vende om til at der er en Gud og Jesus er veien å gå. Der er en god del fine filminger av Skaperverket også. I begynnelsen filmes det to stjerner med teleskop. Må si den ene stjerner ligner på Venus filmet med en Nikon P900 som jeg har sett i en annen 

     

    Du bør lese bedre kilder om de du leser sier at evolusjon er umulig.

    Bare det at du bruker ord som "makroevolusjon" sier litt om din begrensede kunnskap om temaet.

     

    Men når det er sagt så har jeg mine tvil om du virkelig mener det du sier.

    Min "Poe-alarm" går av her, tror du bare tuller.

    • Liker 1
  5. En ytterligere grunn til at utviklingslæren er blitt så alminnelig antatt, er det forhold at de tradisjonelle religioner har sviktet, både når det gjelder liv og lære. Dessuten har de heller ikke gitt folk den rette fremstilling av Bibelens skapelsesberetning. Folk i sin alminnelighet er godt kjent med religionenes historie som forteller om hykleri, undertrykkelse og inkvisisjoner. De har merket seg at presteskapet har støttet blodtørstige diktatorer. De vet at folk som har tilhørt samme religion har drept hverandre i krig i et antall av millioner, mens presteskapet har støttet begge parter. Derfor ser de ingen grunn til å ta i betraktning den Gud som disse religionene skal representere.

     

    Dessuten bidrar absurde og ubibelske læresetninger til denne fremmedgjøringen. Læren om evig pine - den tanke at Gud skal straffe mennesker i en bokstavelig ild i helvete for alltid - virker frastøtende på fornuftige mennesker. Men det er ikke bare fornuftige mennesker som blir frastøtt av slike religiøse læresetninger og religiøse menneskers handlinger. Bibelen viser at også Jehova Gud føler avsky for dette. Bibelen avslører åpent visse religiøse lederes hykleri. Den sier for eksempel om dem: Slik er det også med dere: I det indre, det som folk ser, er dere rettskafne, men i det indre er dere fulle av hykleri og urett ( Matt 23:28 )

     

    Jesus sa til folk på hans tid at deres prester var blinde veiledere som ikke lærte folk Guds bud men menneskebud. Bibelen fordømmer også religiøse mennesker som sier om seg selv at de kjenner Gud men som med sine gjerninger fornekter ham. Religionssamfunn som har oppmuntret eller tolerert hykleri og blodsutgytelser, representerer derfor ikke Gud, trass i hva de selv hevder. De blir i stedet omtalt som falske profeter og sammenlignet med trær som bærer dårlig frukt. Dessuten har mange religionssamfunn kapitulert for utviklingslæren. De holder ikke fram noe alternativ for folk.

    Den ENESTE grunnen til at evolusjonsteorien er allment akseptert er at det er den forklaringsmodellen som best stemmer med tilgjengelig data.

    Ikke korrekt fremstilling av skapelsesmyten? Du finner knapt 2 kristne som enes engang, så hvordan skal man klare å si dem alle mot?

    Jeg kjenner ingen som ikke tror på guder fordi de som tror på disse gudene er dårlige folk, kun fordi det ikke finnes noen god grunn til å tro at guder finnes.

    Og ditt siste poeng om å holde frem et alternativ...hvorfor syns du religioner skal holde frem alternativer til virkeligheten?

     

    • Liker 2
  6.  

     

     

    Nei. Det der er ekte. Nå gir jeg meg. Ikke en sjangs i helvete om det der går an Fake i 2016.

    Nå har de funnet opp teknologien til å reise til Mars på 70 dager.

    https://www.youtube.com/shared?ci=AkfTpIO7UxQ

    Kom igjen folkens. Vær med å delta i å fremskynde prosjektet. Be politikere spytte inn noen oljemilliarder til Nasa. De brukere hver eneste peng på skikkelig vitenskap.

    I følge din (og/eller andre kreasjonisters) logikk så skulle de jo hatt 4K kameraer for å filme dinosaurene for 65millioner år siden, hvis ikke så MÅ det være "eventyr"

     

    Du er jammen meg en fin en MaxRPM, du tilhører sjeldenhetene av de personene jeg har noensinne har diskutert med, til og med her inne. Med dette så mener jeg ikke at du er smart - snarere tverimot. Jeg syns synd på deg rett og slett, det må jo være helt forferdelig slitsomt å være i en situasjon der man ikke tør å åpne ytterdøra, fordi makan til redd for å miste trua på jesusen din har jeg aldri vært borti før

     

    Vi sees på mars ;)

    Kan ikke miste trua. Plent umulig på grunn av en annen tråd jeg har om matematiske tilfeldigheter i bibelen. Det er steinfast forkynnelse om at bibelen er skrevet og inspirert overnaturlig av en matematisk skaper. Og når jeg gjenkjenner dette i Skaperverket og i den beste løsningen for menneskeheten er å tro på Jesus på innsiden. Da gir det meg trippelfast tro på bibelen. Nå skal visstnok Jupiter entre Jonfruens tegn og havne i mageregionen til Jonfruens tegn på himmelen. Har lastet ned en stjerneapp for å se desse 40 ukene Jupiter skal retrograde seg i mageområdet før den går videre den 23. September neste år og månen skal være ved Jomfruens føtter solen skal være over hodet og tre planeter(stjerner skal vær rundt løvens tegn sine ni stjerner. Dvs Johannes åpenbaring kapittel 12 skrevet på himmelen. Menneskesønnens tegn som Jesus forklarer om i Matteus kapittel 24.

     

    Troen reddet meg fra mulig narkohelvete for 14 år siden. Kan ikke si livet var en dans på roser etter det. Men har nå null interesse for å dope meg. Alkohol inntas svært sjeldent. Hadde før problemer med å være i sosiale samlinger uten alkohol. Men har null problem nå. Og har et kjekt familie og venneliv.

    Du trenger ikke synes synd på meg. Jeg trives med å tro på Jesus og finner styrke i det også og slik kan jeg holde på å takke Gud for dette så jeg ikke går rundt og er oppblåst i egenrettferdighet og stolthet. Er ikke så glad i å vær rundt stolte folk som skryter av alt de har prestert i livet uten å takke Gud. De virker så oppblåste. Men jeg tenker at de mangler Jesus i livet.

    Tilbake til den flate jorden.

    Her er en informativ video jeg nettopp har sett. Og det forklares om refraksjon og flyruter og gyroskop om jeg ikke blander. Skal se den igjen siden det var mye å tygge på.

    https://www.youtube.com/shared?ci=wci0eeerQgs

     

    Det her kan umulig være seriøst ment.

    Flat jord.....? Nei, selv om religion er dumt nok å tro på så kan ingen være så uinformert at de tror jorden er flat.

  7. Kjøpte et par Mizuno Wave Rider 18 i dag. Prøvde å lese tester av sko på nettet, men endte opp med å bare prøve sko til jeg fant et par som satt godt på mine føtter.

     

    Så opprinnelig på Wave Rider 19, men WR18 var både billigere og hadde en litt bedre passform.

     

    Tester av sko på nett er meningsløse.

    Dine føtter er unike og du gjorde helt rett i å prøve noen forskj. modeller og kjøpe noen som satt bra på foten.

  8. Om du trener mot maraton vil jeg anbefale andre intervaller, 4x4 er altfor kort arbeidstid.

    Du bør ha minst 30min. effektiv løpetid på de, gjerne lengre etterhvert.

    F.eks. 10x3min, 8x4min 9x5min, 4x8min....slike har bedre effekt for langdistanseløping.
    Pass på at du løper de i jevnt tempo og at du ikke løper de første så raskt at de siste går saktere og saktere.
    Syns også det er itt kort tid mellom de to int. øktene.
    Ville heller fokusert på 3 nøkkeløkter: En intervalltrening (som beskrevet ovenfor), en hurtig langtur (40-60min i ca. maratonfart), og en rolig langtur. (90-120min kjemperolig)
    Om du føler at du kan trene de andre dagene ville jeg bare løpt kjemperolig....pinlig sakte....i 40min eller så.

  9. Hei,

     

    Jeg tenker å kjøpe ny sko for løping. Har sett på mange sko men vet ikke helt hva jeg skal se etter. Er det noen her som kan fortelle meg hva jeg skal se etter? Er det noen som har noen sko de vil anbefale? 

     

    Jeg løper mye intervaller og en gang i blant langkjøring. Vet ikke om jeg pronerer når jeg løper, men mener at jeg har hatt sko mot det en gang. Men da ble jeg helt ødelagt i foten, så lurer på om de ansatte ikke visste hva de snakket om. 

     

    Tenker å bruke noen høvdinger  

     

    På forhånd, takk for alle svar!  

    Du må nok innom en butikk som har godt utvalg og kyndig personale.

    Det som er en god sko for meg trenger ikke være det samme for deg.

     

    AiOn i Harstad er bra, XXL i Tromsø er et annet alternativ.

  10. Hei. Skal kjøpe tredemølle og lurer på om noen har erfaring med disse jeg linker til.

     

    http://treningspartner.no/sole/tredemolle-sole-f85

    http://treningspartner.no/nordic-track/nordictrack-t12.2

     

    Har litt erfaring med Sole og likte den ganske bra, men har ikke prøvd Nordictrack.

    Den opprinnelige prisen er nokså lik. Kvalitetsforskjell og brukervennlighet?

    Har Sole F83 som er en meget bra mølle, så om du velger 85 er du også sikret kvalitet.

    Har ingen kjennskap til NordicTrack.

     

    Kraftigere motor og litt større løpeband på Sole, men ikke alle trenger det.

    Kommer an på hvor mye du skal bruke den og hvilket nivå du er på.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...