Gå til innhold

dreadful

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dreadful

  1. Heisann,

     

    Håper noen her kan hjelpe meg med å indikere hva slags pris jeg måtte betale for maskinen jeg har i dag, og hvilken pris jeg kan selge den for på annen håndsmarkdet.

     

    Maskinen er en laptop fra HP av typen NW8440 (1 mnd gammel). Maskinen har 3 års garanti med next day on site business support option. Dette er ikke en stjålet maskin eller har noen feil på noen måte.

     

    Specs:

    -Intel Core 2 Duo T7600 2,33GHz, 4 MB L2-Cache, 667 MHz FSB

    -Mobile Intel 945 PM Express Chipset

    -2GB Ram (1x2048) DDR2 (maks 4GB)

    -100 GB disk (5200 rpm)

    -15,4" WUXGA WVA Skjerm m 1920x1200 oppløsning

    -ATI Mobility FireGL V5200 grafikkort med 256 mb dedikert minne

    -Vekt 2,7 kg

    -Batterilevetid oppunder 4 timer på std batteri, travlepack følger med og gir hele 8 timer spilling eller underholdning på veien.

    -Windows XP Pro med Vista Business upgrade option (Ekte validert utgave)

     

     

    -Marius-

  2. Hehe, der tråkket jeg i salaten ja. Skal innrømme at jeg hadde så store problemer med å holde øynene oppe i det faget at jeg var på god vei ut på dypt vann når jeg bestemte meg for å komme med en kommentar, men jeg mener å huske at man hadde samme rettigheter når det gjald og ombestemme seg som ellers, det vil si at man har en angrefrist ved alle kjøp, ikke bare postordre.

     

     

    Men, nå har den lovboka, notater og alt det andre for lengst blitt puttet ned i en stor boks med andre bøker jeg helst aldri vil åpne igjen, så hvis du sier at jeg har feil så skal jeg ta deg for ditt ord inntill en med mer kunnskap og kløkt forteller meg noe annet.

     

    -Marius-

  3. Jeg husker ikke stort fra Jus kurset jeg tok som en del av markedsføringen,men det jeg husker er følgende. Man har 14 dager retur rett ved privat kjøp. Referer forbrukerkjøpsloven mellom to private parter.

     

    Hvis det er feil ved salgsartikelen som kjøper ikke kan forventes å finne på stedet, og dette kommer fram senere er det grunn nok for å kunne heve kjøpet. Dette punktet ville da gjelde i en sak som dette. At bilen kjøpes slik den er vil da bli overstyrt av dette punktet, selv om selger visste om feilen eller ikke.

     

     

    Kanskje noen som har nevnt dette før meg i teksten, men jeg gadd ikke lese alle postene. Vil du vite hvilke rettigheter du har som selger og kjøper i en slik situasjon så må du hendvende deg til forbrukerkjøpsloven eller forbrukerombudet.

     

     

    -Marius-

  4. Det kommer vel helt ann på hvilken resultat du ønsker. Er ikke noe fasit svar på hvem som burde ha turbo eller komp.

     

    Har et spm til dere med all kunnskapen, en turbo manifold er utformet annerledes enn grenrør, og på slutten er det et stykk turbo som man tilføres energi fra eksosen for å holdes gående. Dette krever energi, samme gjør det å presse eksos ut til manifolden, hvordan kan det da ha seg at man ikke taper noe på å sette på en turbo?

  5. Jeg er bilmekaniker, men jeg har aldri sett en innsprøytning uten retur.

    5163547[/snapback]

     

    Da brude du titte på celica gen 7 som et eksempel, har sjekket nå og denne bilen er returless uten trykkregulator som har en faktisk funksjon(atmosfære regulator eller noe sånt uten tilkobling mot pumpe eller annet).

     

    Jeg er sikker på at dette ikke bare er et tilfelle.

  6. Er det vanlig at retur systemet sitter før fuelrailen? samme med bensintrykket?

     

    Da jeg skrudde inn turbo på en Celica 00 i sommer, tok vi ut fuel railen fordi dysene skulle byttes, vi diskuterte da å bytte fuel railen til en med retur system. Men da har bilen faktisk retur system, dette ligger bare "foran" bensinslangen man ser i motorrommet?

  7. Pass på at du ikke går for big heller, fattern vil jo ikke bli sett på som en dust på jobben.

     

    3,5" utblås på en Volvo v40 1,6 liter gir ikke akkurat thumbs up blant folk som er seriøse.

     

    Finn noe som ser bra ut og som samtidig bare er "litt" mer en den han har nå. 2,5" utblås holder i MASSEVIS.

  8. Hvis du skal gjøre noe som gir merbart utslag så må du nok gjøre litt drastiske inngrep i motoren. Tvangsmating er et alternativ. Men face it, du har en 60 hk motor, det vil aldri flytte på seg. Så hvorfor ikke bare slenge på en fetere potte og filter, dermed får du en penere lyd å gi deg med det.

     

    Etter min mening er det litt bortkastet å chiptrimme, kvasskamme osv på denne bilen du har her.

  9. Bensinen sirkulerer så lenge bensinpumpa går. Det er dette som gir kontinuelig riktig bensintrykk. Pumpa mater bensin fram til fuelrailen, gjennom railen og til bensintrykksregulatoren. Ca. et tiendels sekund etter at pumpa starter er trykket blitt så stort at bensintrykksregulatoren åpner for retur til tank. Om bensintrykksregulatoren er defekt og ikke åpner for retur vil trykket stige til pumpas sperretrykk som ofte ligger rundt 10 bar. Normalt bensintrykk uten vacuumpåpvirkning av bensintrykksregulatoren ligger på rundt 3-4 bar. På tomgang under normal drift ligger bensintrykket rundt 2-3 bar.

     

    Altså justeres bensintrykket ved å åpne for retur av bensin, slik at ikke bensinpumpa bare bygger trykket til himmels.

     

    Gjennomstrømningen av bensin gjennom fuelrailen er ganske stor, gjerne over 100 liter i timen. Det er blant annet for å kjøle ned bensinen i fuelrailen slik at den ikke danner gassblærer på grunn av varmestrålingen fra motoren. Mengden bensin som går ut gjennom innsprøytningsdysene er forsvinnende liten i forhold til retur-strømmen av bensin.

     

    Er du med nå? :)

    5157800[/snapback]

     

    Jeg er helt enig i alt hva du sier om retur, men har du sett en fuel rail uten dyser? Det er på en vanlig 4'er 4 hull som er på størrelse med 0,5-0,8 cm i diameter. Er ikke snakk om å presse bensinen gjennom dysene, dysene faller av med en gang man fjerner fuel railen som regel fordi det er spenningen fra fuel railen mot toppen som holder dysene på plass.

     

    Jeg omtale det som "de tomme dyse hullene i fuelrailen" dette er ikke 220 cc hull for å si det på den måten ;)

  10. Kanskje...

     

    Prøv å bruk OBD2 sensoren for å gå inn å nullstille dette paramateret. Denne finner du under rattet et sted, bare å dra på biltema for å kjøpe en slik.

     

    Evt nullstille ved hjelp av å fjerne strømmen en stund slik at hjernen tømmes for informasjon(koble fra batteriet).

     

    Har brukt sistnevnte noen ganger for å fjerne feil ved maf sensor etter rensing.

  11. Tada... så flink du er.

     

    Siden du vet dette så godt, kan du fortelle meg hvorfor bensinen da skal gå gjennom retur systemet tilbake til tanken i stedet for å renne ut gjennom de tomme dyse hullene i fuelrailen? Er det et bypass system på bilen du har sett på slik at bensinen ikke kommer fram til fuel railen når man skrur av denne, men heller routes gjennom bypass/retur slangen som oftest sitter på "dramatisk pause" fuelrailen?

     

    Jeg skal innrømme at jeg ikke har prøvd denne teorien selv, for jeg har aldri vært så uheldig å fylle bensin på diesel bil og omvendt. Men når man tenker logisk på det hvis systemet ikke må opprettholde et visst trykk skulle dette være mulig, for dysene tettes bare ved hjelp av trykkraft.

     

    Correct me om jeg tar feil.

  12. De S-line utgavene av 1,8T Q jeg har sittet på med så er det bare understell, eksteriør, interiør som er oppgrader. HK effekten er lik på begge modellene dvs 150 HK.

     

    Du kan ikke chippe motoren opp til 230 hk dessverre, tror det er maks limit på org ved rundt 190-200 HK.

  13. Har ikke fått bekreftet disse modellene, men honda har nå HSC som er betraktet som arvetageren til NSX.

     

    Toyota er i gang med en ny supra (EVO nr Mar 05) omtaler den som en "Sleek F1-engined supercar wearing a lexus badge" modellene heter LF-A, ikke en direkte overtager til supra om du spør meg, men det er nok krutt i den bilen også.

×
×
  • Opprett ny...