Gå til innhold

paaland

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av paaland

  1. 7 hours ago, dmbardal said:

    Hvordan får du installert apper på Flex?

    Synes det fungerte utmerket på min gamle Xiaomi-laptop, men savnet apper - så installerte Chrome OS. 

    I utgangspunktet er Chrome OS Flex for nettbaserte apper. Men du kan slå på det de kalle Linux utvikler støtte. Da får du et virtuellt Debian 11 miljø hvor du kan installere linux apps via apt som vanlig. Chrome OS har xwindows server så du kan gjøre linux UI applikasjoner som terminal, visual studio code m.m. Har til og med installert Brave nettleseren så jeg bruker ikke Chrome på Chrome OS. Integrasjonen er veldig bra, du kan dobbelt-klikke på en .deb fil i Chrome OS og den blir installert i Linux-miljøet. Du får ikoner i start-menyen for å starte dem.

    • Innsiktsfullt 1
  2. Også Skien kommune har hevet seg på datasenter-bølgen og feiret stort når Google kjøpte tomt. Bortsett fra under selve byggingsfasen ser jeg ikke hvordan disse datasentrene skal gi alle de arbeidsplassene de snakker om. Hele greia kommer til å fjerndriftes fra USA og bortsett fra en håndfull teknikere, elektrikkere og vaktmester kommer det til å trenges svært få personer når det er i drift.

    De ønsker å etablere seg i Norge fordi vi har relativt billig strøm og kjølemuligheter. Norske lønninger og ansatte er ikke en stor del av regnestykket.

    • Liker 1
  3. Har vært på "intervju" hos disse rekrutteringsbyråene en del ganger opp gjennom årene. Mange ganger skal man liksom sile ut kanditatene slik at kun de beste kommer videre til intervju hos den potensielle arbeidsgiveren. Det høres ikke så dumt ut, men når intervjueren hos rekruteringsselskapet ikke vet forskjellen på en harddisk og en CPU blir det hele en flau og lite produktiv øvelse.

    Noen ganger har jeg blitt kontaktet for en for-intervju hvor du ikke engang får vite hvem potensiell arbeidsgiver er før du har kommet gjennom nåløyet.

    Rekrutteringsbyråer har utlevd sin nytteverdi spør du meg.

    Når selskap enten krever veldig mye spesifik erfaring eller "skyter med hagle" så er det nok fordi de prøver dekke både konkrete nåværende behov (en person med denne kunnskapen har sluttet og må erstattes) eller de vet ikke helt hva du skal jobbe med så de ramser opp alle muligheter.

    Annonsen bør heller beskrive arbeidsoppgaver du forventes kunne løse, ikke liste opp all mulig teknologi de bruker i selskapet. En god utvikler/teknolog har evne til raskt sette seg inn i nye ting. Kanskje den nye personen til og med har erfaringer og kunnskap som bedriften mangler og at 10 års erfaring med Angular 1 egentlig er dumt da den nye personen i stedet bør hjelpe til med å komme over på en mer oppdatert plattform. Så kanskje to år med React er bedre enn 10 år med Angular?

    • Liker 3
  4. Gode poeng og helt enig. Vil nok være lenge til at autonome kjøretøy kan brukes i hele vårt langstrakte land. Både høst med dårlig sikt, regn, motlys, løv, mangelfull belysning osv og vinter med snø. For ikke å snakke om alle veiene i landet med mangelfull/ikke eksisterende veimerking. Men når det er sagt er det jo dumt å ikke starte der det er mulig selv om det ikke er mulig overalt. På motorveier feks. Mye av transport-trafikken fra Kristiansand til Oslo kunne automatiseres.

    Og mange av disse tingene erfarne sjåfører plukker opp vil systemene også plukke opp når de blir bedre. Er alt initiative på gang for standarder så kjøretøy kan varsle hverandre samt en veitrafikksentral. Så da kan en bil på vei opp bakken varsle traileren på vei ned at det er glatt lenger nede selv om de ikke er laget av samme produsent.

    Det er når kjøremønster og stil ikke bare tilpasses det et enkelt kjøretøy vet, men alle rundt, i nærheten og som nylig har kjørt samme strekning at det virkelig kan bli interessant.

    Automatiske skilter kan til og med varsle "manuelle" kjøretøy om nedsatt hastighet og glatt veibane fordi et autonomt kjøretøy oppdaget det for 5 minutter siden.

    • Liker 3
  5. >Årsaken skal angivelig være sikkerhet. Ifølge MG skal regenerering på glatt føre kunne føre til at forhjulene kan skli litt før ABS-bremsene overtar.

    Vår Kia Soul-EV med forhjulstrekk har samme problem. Er livsfarlig å kjøre på B (maks regenerering) når det er glatt. Opplevde flere ganger at fronten begynte å skli ut når jeg slapp gassen før jeg sluttet å bruke den på vinteren.

  6. "Selv om hele Europa skulle implementert dette, så kommer hovedvekten av svindeltrafikk fra andre steder i verden..."

    Hvis både USA og Europa ble enige om denne standarden og alle ble enige om ikke å godta anrop uten dette etter en viss dato, måtte også andre lands teleoperatører følge etter. Om "Nigeria TeleCo" ikke gidder så greit. Enten vil de raskt tvinges til det, eller andre kommer inn som gjør det. I en kort periode vil det kanskje være vanskelig å ringe fra Nigera til Europa, men om det er godt varslet vil de få som trenger det ha funnet seg alternativer.

    Eneste måte å komme noen vei på et at de største blir enige og starter.

  7. Nei. Appen var beregnet til 7 millioner hvor Simula har fått 5 så langt. Resten er til drift av løsningen i ett år. Selv om de har valgt Azure IoT HUB som teknologi for å holde orden på telefonene (som IoT devicer), og dette er en svært dyr tjenester (https://azure.microsoft.com/nb-no/pricing/details/iot-hub/) er ikke kostnadene mer enn drøyt 20 000 pr måned for den tjenesten. I tillegg kommer sikker noen databaser o.l. Men at det ska koste flere millioner i måneden i drift skjønner jeg bare ikke.

    • Liker 1
  8. Kan bekrefte at det virker fint "utenfra". Men så lenge du selv er på Wifi nettet og prøver nå portene 80 eller 443 får du egentlig bare tak i routerens API endpoint med en gammel selvsignert sertifikat fra 2016.

    Eneste måte jeg har kommer rundt problemet på er å kjøre lokal DNS på nettet (feks pihole) og sett routeren til å tildene din DNS til klientene. Så setter du opp alias på DNS nivå så feks www.mydomain.com går til 192.168.1.x eller hva nå IP på serveren din er når du er på WiFi.

    Da kan www.mydomain.com aksesseres utenfra helt fint, men også innenfra ettersom den da går rett på intern ip.

    • Liker 1
  9. Under brannmur kan jeg slå av og på for IPv4 og IPv6. Begge er på.

    Ingen brannmur regler er definert. Eneste jeg kan definere er "allow" regler. Så jeg antok at det skulle ligget en "drop all" regel i bunn som mangler.

    På NAT har jeg satt opp et par porter (IPv4 seff). Har som sagt kjørt nmap på en VPS jeg har eksternt og den viser alle tjenester på alle maskiner som åpne via IPv6.

×
×
  • Opprett ny...